Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sampdoria vägrar släppa Ekdal

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIENiteline

Corriere dello Sport skriver stort om ”Juve, allt är emot”. Tidningen syftar på tre stormatcher i rad – Inter i supercupen, sedan Napoli och Roma – samtidigt som klubben har flera fall av covid-19 och frågetecken kring Álvarao Moratas framtid. Lukakus situation i Chelsea ges stort utrymme på förstasidan, detsamma gäller Gazzetta dello Sport. CdS har inne i tidningen rubriken ”Ekdal är inte till salu”. Tidningen skriver att Sampdoria viftat bort Udineses intresse för Albin Ekdal och inte har några som helst planer på att släppa svensken i januari. Det har annars främst snackats FC Köpenhamn på senare tid.

Annons

La Gazzetta dello Sport läger fokus på Juventus med ”Icardi och damen”. Klubben är beredd att släppa Álvaro Morata till Barcelona, men vill först ha klart med en ersättare. PSG är beredd att låna ut Mauro Icardi samtidigt som Juve på sikt är ute efter Dusan Vlahovic och Gianluca Scamacca. Ungefär så är läget. Det finns mycket mer mercato i GdS. Milan fiskar i Ligue 1. Det är inte bara Sven Botman som kan ansluta i januari (enligt Sky vill Lille ha 20 milj euro). Även Yacine Adli kan hämtas hem från lånet i Bordeaux. Dessutom är Milan fortsatt sugen på Renato Sanches i Lille som Franck Kessiés ersättare. Roma hoppas inte bara på Ainsley Maitland-Niles från Arsenal. Klubben hoppas också att i present ge José Mourinho Tanguy Ndombelé från hans gamla klubb Tottenham. Lån är aktuellt men en stötesten är att Tottenham lär vilja inkludera en obligatorisk köpoption, sannolikt på minst 30 miljoner euro. Florian Grillitsch (Hoffenheim) och Boubacar Kamara (Marseille) är alternativ till . Almamy Touré (Frankfurt) är alternativ till Maitland-Niles. GdS noterade redan i går att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i träning och aktuell för Milans match mot Roma på torsdag.

Annons


ENGLANDengladn

Daily Mirror fångar Chelseas ilska efter gårdagskvällens toppmöte med ”Blues see Red” (2-2 mot Liverpool). Sadio Manés armbåge i ansiktet på Cesar Azpilicueta efter blott sex sekunder borde gett rött kort tycker både spanjoren och hans tränare Thomas Tuchel.

Daily Mail fokuserar i stället på en ”Kraftmätning” mellan Tuchel och Romelu Lukaku. Belgaren petades ur truppen i går efter sin omtalade intervju. NBC-profilen Tim Howard fick mess från belgaren: ”Jag kan inte säga så mycket. Situationen är het. Det är ett nytt möte på måndag. Sedan kan jag berätta mer”, ska Lukaku ha skrivit. Tuchel bekräftade det stundande mötet efter matchen men ville inte säga om Lukaku finns med mot Tottenham i onsdagens ligacupsemifinal. ”Vi bestämmer det i morgon (läs: i dag), vi har ett möte och tar det därifrån och informerar er”, säger Tuchel, ”Han är vår spelare, det finns alltid en väg tillbaka, vi kommer att ta det här bakom stängda dörrar”. Det hela kryddas av att just ärkerivalen Tottenham sägs intresserad av Lukaku.

Annons

Sky Sports-studion debatterade Lukakus uttalande. Graeme Souness: ”Lukaku har passerat gränsen med råge. Han måste be sina lagkamrater om ursäkt. Det var så offside att det är ofattbart”. Gary Neville håller inte med: ”Jag är inte ute efter en ursäkt från Lukaku. Jag tycker inte han kan be om ursäkt om han sagt sanningen brutalt som han gjort, då bör han i stället göra situationen så tydligt som möjlig, i stil med ’Jag har sagt vad jag tycker och jag står för det. I backspegeln borde jag hållit det för mig själv men jag garanterar att jag kommer att ge allt de nästkommande tre-fyra åren”.

Daily Telegraph har som Daily Mail Tuchels möte med Lukaku som dragplåster. Från transfermarknaden rapporterar tidningen att West Ham tagit upp kampen med Tottenham om Adama Traoré. Telegraph tror att Wolves skulle acceptera bud på drygt 20 miljoner pund.

Annons

iNews uppger att Newcastle planerar för upp till sex värvningar i januarifönstret. Klubben hoppas ha klart med värvningen av Kieran Trippier från Atlético till matchen mot Watford den 15 januari.

The Guardian har förutom Tuchel & Lukaku bland annat Fabrizio Romano & transfermarknaden. Den omhuldade experten försäkrar att Erling Haaland inte är aktuell för en transfer i januari och även att norrmannen inte har något förhandsavtal med Barça eller Real Madrid.

Manchester Evening News skriver att Anthony Elanga är med i Manchester Uniteds trupp till matchen mot Wolves i kväll. Victor Nilsson Lindelöf är det inte men kan ansluta under dagen om hans släpps ur covidisolering, påpekar MEN.


SPANIENspanien

Marca förfasas över ett ”Förvirrat nytt år” för Real Madrid (0-1 mot Getafe). Tränare Carlo Ancelotti suckade. ”Det finns inte så mycket att säga om matchen förutom att vi tagit en extra semesterdag”, säger han. Just detta citat om semester är också Diario AS gör sin stora rubrik på i dag. Allra lägst betyg av Marca får Militão, Mendy och Asensio – noll av tre stjärnor.

Annons

Sport tycke att Barcelona ”Stod starka” (ungefär), som fixade tre poäng trots många skador (1-0 mot Mallorca). Mundo Deportivo väljer den svaga förstasidesrubriken ”Luuk de Gol” för segerskytten Luuk De Jong. Men det är defensiva krafterna Ter Stegen – med sin superräddning på tilläggstid – och Piqué som får högst betyg av Sport, 9 av 10. MD påminner om att det är Ferrán Torres presentation i dag medan transferexperten Fabrizio Romano påminner om att lönetaket temporärt stoppar honom från spel. ”Ferrán Torres kan inte registreras Vi hoppas lösa situationen när han är tillgänglig. Att släppa (Yusuf) Demir kan hjälpa. Låt oss också se vad som händer med Luuk de Jong”, säger Mateu Alemany i Barças klubbledning. Det skulle också hjälpa om Ousmane Dembélé förlängde, påpekar MD, med hänvisning till att fransmannens grundlön reduceras. ”Om Ousmane förlänger ger det oss möjlighet att värva en till två spelare”, säger Barças tränare Xavi enligt MD. Nytt möte med Dembélé väntar i dag.

Annons

Mundo Deportivo rasar i sin San Sebastian-upplaga. ”Ett stort rån” illustreras med bild på Alexander Isak som knuffas. ”Straff och utvisning”, skriver Real Sociedad i sociala medier. Men så blev det inte och klubben tappade ytterligare poäng (1-1 mot Alavés). Trots uteblivna mål från Isak igen tycker MD att svensken var ”farlig” och visade sig ”från sin goda sida”.

Estadio Deportivo pratar med Ludwig Augustinsson. Han har tillbringat mycket tid på Sevillas bänk under första halvåret. En flytt redan i januari? ”Nej, det tänker jag inte på. Jag har just anlänt till klubben”. Konkurrensen? ”När jag kom visste jag att konkurrensen var mycket, mycket stor. Jag tror att konkurrensen gör oss alla bättre”. Augustinsson vänta starta mot Cádiz i dag.


FRANKRIKEfrnarike

L’Equipe sätter strålkastarljusen på cupspelet. Först och främst på att Marseille inte åkte på något bakslag (3-0 mot US Chauvigny). Från cupspelet kan också rapporteras att Isak Pettersson fick chansen i målet för Toulouse, svarade för ett par fina parader och höll nollan (1-0 mot Cannes). Jack Lahne fick chansen från start för Amiens och gjorde ett mål (3-3 mot Linas-Montlhéry, 7-6 e str). ”Jag väntar på min chans och när jag får den måste jag ta den”, säger Lahne, som mestadels varit bänkad.

Annons

Le Parisien ser Lionel Messis positiva coronatest som en förlängning på argentinarens bekymmer i PSG. Enligt både den franska tidningen och argentinska uppgifter testade Messi positivt i mellandagarna – det blev bara känt i går. Han väntar nu på negativt resultat för att kunna återvända från Argentina. Messi var oavsett inte tänkt att spela cupmatchen mot Vannes i kväll, men Le Parisien befarar att han kan missa ligamatchen mot Lyon den 9 januari. TyC Sport påpekar att Messi mår bra och snart kan återvända.

Téléfoot firar Jean-Pierre Papin med anledning av att det är 30 år sedan han vann Ballon d’Or. Bland de som hyllar finns Zlatan Ibrahimovic. ”För mig, som fotbollsspelare och som målskytt, så skrev han historia”, säger svensken.


TYSKLANDtysaklnd

Kicker presenterar Bundesligaspelarnas topplista. 234 spelare har röstat fram Robert Lewandowski till ligans bästa utespelare (39,7 procent), före Erling Haaland (17,9), medan Manuel Neuer är ligans bästa målvakt (30,3). Lewandowski ses också som världen bästa spelare (43,2), före Mohamed Salah (20,5). Ballon d’Or-vinnaren Lionel Messi är trea (11,5). Vidare tycker Bundesligapelarna att Jürgen Klopp är världens bästa tränare (34,6), före Thomas Tuchel (24,8) och Premier League världens bästa liga (67,4) med La Liga som tvåa (23,4). Bayern München ses som favorit att vinna Champions League (33,8) före Man City (20,5). I en artikel om RB Leipzig påpekas att Emil Forsberg är tillbaka ”tidigast i februari”. Prognosen när svensken skadades i mitten av december var åtta veckor. Sverige spelar VM-playoff i slutet av mars.

Annons

Spox noterar att Kölns back Rafael Czichos, startspelare i alla Bundesligamatcher under Steffen Baumgart, lämnar klubben för Chicago Fire i MLS. Sebastian Andersson missade träningen i går på grund av sjukdom.

Publicerad 2022-01-03 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto