Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Shaws kritik mot laget: ”Vi saknar motivation”

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLANDengland

The Guardian döper om Old Trafford till ”Gold Trafford” efter Wolverhamptons färger (1-0 mot Manchester United). Enda stora utropstecknet i United var comebackande Phil Jones. Han prisas i de flesta tidningar och får som enda hemmaspelare 7 av 10 i betyg av Manchester Evening News. Konkurrensen ökar för Victor Nilsson Lindelöf, som ännu inte är tillbaka efter covid-19.

The Times tar i stället fasta på Luke Shaws hårda ord om sitt lag efter matchen. Sportettan har ”Vi saknar motivation” som bärande rubrik. ”Jag kände det inte som om vi var där på planen alla tillsammans”, säger Shaw, ”Vi måste ha mer intensitet, vara mer aggressiva och vara mer motiverade”. Intervju här.

Annons

Daily Telegraph toppar också med ”Shaw i skarp attack mot United”. Den andra stora nyheten är att Thomas Tuchel och Romelu Lukaku rökt fredspipa. Tuchel har backats upp av klubbledningen. Enligt en källa till tidningen väntas Lukaku nu be om ursäkt för sina uttalanden, både internt och externt, och är aktuell för spel mot Tottenham på onsdag. Någon försäljning av anfallsstjärnan har inte varit aktuell. Enligt Gazzetta dello Sport i dag riskerar Lukaku också böter på upp till 600 000 euro.

Daily Mail slänger fram braskande rubriker om att ”ett antal Premier League-klubbar” är intresserad av Christian Eriksen. Inga klubbar namnges, även om tidningen poängterar mittfältarens relation till Antonio Conte som nu är i Eriksens gamla klubb Tottenham. Danskt och holländskt intresse finns också för 29-åringen. Kontraktet med Inter är sedan tidigare rivet, då han inte får spela vidare med hjärtstartare i Italien. Men nu är Eriksen redo att gå vidare. ”Han gjorde alla tester strax innan jul och resultaten var så bra att vi förväntar oss att han är i kollektiv träning med ett lag senare i januari”, säger Eriksens representant Martin Schoots till tidningen.

Annons

Sky Sports uppgav på måndagskvällen att fyra klubbar inlett samtal med Antonio Rüdiger: Real Madrid, PSG, Bayern München och Juventus. Den 28-årige backens kontrakt med Chelsea går ut i sommar. Samtidigt påpekar italienska Sky Sport att Barcelona fiskar efter Andreas Christensen, som inte heller kommit överens med Chelsea. Barça är också intresserad av Cesar Azpilicueta, men det är nu även Atlético (se AS nedan). En back som däremot stannar i Chelsea är Thiago Silva, som på måndagen förlängde med ett år.


ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport ger beskedet ”Morata – nio dagar och sedan adiós”. Juventustränaren Max Allegri tänker inte släppa spanjoren till Barcelona förrän klubben har klart med en ersättare. Det innebär att Morata finns tillgänglig i de tre kommande tungviktsmötena mot Napoli, Roma och Inter. Får man tro Sky Sport Italia vill Juve hålla Morata kvar säsongen ut. Mauro Icardi och Gianluca Scamacca ses fortfarande som hetaste spår för Juve i januarifönstret. En annan stor rubrik handlar om att Arsenal lagt ett bud på Dusan Vlahovic. Erbjudandet till Fiorentina ska vara på 55 miljoner euro i delbetalningar, plus att utköpsklausulen på 15 milj euro hävs för inlånade Lucas Torreira. Det ger budet ett sammanlagt värde på 70 milj euro. GdS noterar att Zlatan Ibrahimovic tränade hela passet med lagkamraterna i Milan i går. Tidningen tror nu att han kan spela från start mot Roma på torsdag.

Annons

Corriere dello Sport följer upp Juves anfallsdilemma med ”Bara Suárez”. För enligt tidningen var Luis Suárez alternativet som Max Allegri ville ha. Men Atléticoanfallaren vill inte till Juve den här gången och lutar i stället åt MLS. CdS konstaterar liksom övriga italienska medier att Álvaro Morata är fast i Juve. Corriere dello Sport gör också stor artikel på Mattias Svanberg. Enligt tidningen riskerar Bologna att förlora svensken redan i januari. Om klubben inte kommer överens om ett nytt kontrakt kan ett bud från Premier League locka. Svanbergs agent Martin Dahlin väntas till Bologna i slutet av denna eller början av nästa vecka. Svanbergs nuvarande kontrakt går ut 2023.

Il Secolo XIX uppger att Sampdoria och Genoa är fortsatt intresserade av Patrik Wålemark i Häcken. Båda klubbarna nämndes även i höstas. ”Jag föredrar att inte nämna några namn men jag kan bekräfta att några klubbar i Serie A följt Wålemark de senaste månaderna”, säger Wålemarks agent Fredrik Risp. Priset? ”Jag tror inte Häcken säljer honom för mindre än tre-fyra miljoner euro”, svarar Risp, som tror en sommarflytt kan bli aktuell. I november uppgav GP att Häcken hoppades på över 60 miljoner kr.

Annons


SPANIENspanein

Marca lockar med ”Beslut nära förestående” till en bild på Erling Haaland. Enligt tidningen vill norrmannen ha sin framtid utstakad innan månadens slut. En övergång är inte aktuell förrän i sommar. Marca framhäver Real Madrid och Barcelona som destinationer. ”Haaland verkar ha beslutat sig för att La Liga blir hans nästa äventyr”, understryker tidningen. I en sidoartikel funderar Marca på hur Real Madrid kan spela med fyra galácticos i anfallet – Vinícius, Haaland, Benzema, Mbappé.

Diario AS skriver om ”Nya ligan”, om spelare som kommit och som kan komma. I det sammanhanget hävdar tidningen att Diego Simeone ringat in ersättare till Kieran Trippier, som snart väntas klar för Newcastle. Favoritalternativet är Cesar Azpilicueta. Atlético hoppa kunna locka Chelsea till en försäljning av 32-åringen i januari. Azpilicuetas kontrakt går ut i sommar, och Barcelona har tidigare uppgetts intresserad. Även Marca nämner Azpilicueta, med tanke på hans förmåga att förutom spela som högerback också kan täcka upp som mittback.

Annons

Sport basunerar ut budskapet från Barças president Joan Laporta: ”Vi är tillbaka”. Det kom i samband med presentationen av Ferrán Torres (som testat positivt för covid-19). ”Alla ska veta att vi är tillbaka”, sa Laporta om transfermarknaden, och fick frågan om Erling Haaland var en realistisk värvning. ”Allt är möjligt”, lät han hälsa. Sport kommer också med transferuppgifter om Dejan Kulusevski. Enligt tidningen är Sevilla intresserad av svensken. Prislappen på 35 miljoner euro ses som för hög för ligatvåan, som väntas försöka med ett lån. I Sevilla spelar landslagskollegan Ludwig Augustinsson.

Estadio Deportivo firar en ny seger för just Sevilla (1-0 mot Cádiz). En seger ”som bekräftar laget som främsta utmanare till La Liga” bakom Real Madrid. Ludwig Augustinsson fick som väntat chansen från start men fixar bara 5 av 10 i betyg från ED.

Annons


FRANKRIKEfranike

L’Equipe gör en ordlek med ”Mbappé ouvre les Vannes”, vilket betyder att ”Mbappé öppnar dammluckorna” men också är namnet på PSG:s besegrade cupmotståndare (4-0 mot Vannes). Och superformstarka Kylian Mbappé gjorde ett hattrick. 23-åringen har nu passerat 150 mål för PSG och 200 i karriären (klubb- och landslag). Han är den tredje spelaren att nå 150 mål för PSG efter Zlatan Ibrahimovic (156) och Edinson Cavani (200). L’Equipe noterar att Lille drabbats av tre nya fall av covid-19 och har nu sammanlagt sju fall. I kväll väntar regionderby mot Lens. Tidningen uppmärksammar också att Monaco presenterat sin nya tränare: Philippe Clement, tidigare Club Brügge. Han ersätter nyligen sparkade Niko Kovac.

Le Parisien noterar att PSG-tränaren Mauricio Pochettino fortfarande inte vet när Lionel Messi kommer tillbaka. Storstjärnan ska ha testat positivt för covid-19 i mellandagarna och varit isolerad i Argentina. ”Vi har inga nyheter om Leo Messi. Och ärligt talat, jag vet inget kring Lyonmatchen (på söndag, min anm)”, sa Pochettino efter måndagens cupmatch.

Annons

RMC Sport har mer PSG. Enligt radiokanalen håller klubben ögonen på utvecklingen kring Ousmane Dembéle. Om han inte kommer överens med Barcelona om ett nytt kontrakt är PSG intresserad av att snappa upp fransmannen på en fri transfer i sommar.


TYSKLAND

Bild konstaterar att Bayern München och RB Leipzig är värsta drabbade av covid-19 i Bundesliga. På måndagen bekräftade FC Bayern att Lucas Hernández och Tanguy Nianzou lämnat positiva provsvar. Dessutom misstänks också att Leroy Sané, Josip Stanisic och Dayot Upamecano kn vara smittade. Därmed räknar Bild in nio Bayernspelare som smittade. RB Leipzig har sju fall. Sammanlagt är 38 Bundesligaspelare coronaisolerade. På fredag inleds Bundesligas vårsäsong med Bayern München-Mönchengladbach.

Sky Sport synar uppgifterna om Bayern Münchens intresse för Raphinha i Leeds United. Det finns ett intresse men ingen överenskommelse, som brasilianska uppgifter gjort gällande. En förlängning med Kingsley Coman har prioritet. Först om det misslyckas ses Raphinha som ett alternativ.

Annons


ÖVRIGT

Het Nieuwsblaad (Belgien) följer upp Expressens uppgifter om att Aziz Ouattara Mohammed är nära att lämna Hammarby för Genk. Den belgiska tidningens källor indikerar också att en affär är nära förestående.

Publicerad 2022-01-04 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto