Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kritiken efter nya straffmissen: "Dags att lämna över?"

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport skriver glädjefullt om en ”Milanvåg” (3-1 mot Roma). Zlatan Ibrahimovic gjorde bara ett inhopp men blir omskriven ändå. Han utsattes för läktarrasism från Romafans som fick José Mourinho att tysta ned klacken. Han svarade för en assist men och också en straffmiss. Missen från elva meter ges mest uppmärksamhet. Det var hans sjätte missade straff på elva försök sedan han återvände till Milan, den femte av de sju senaste. ”Dags att lämna över bollen till en lagkamrat?”, skriver GdS och ringar in svensken som den blekaste av Milanspelarna i matchen (6 av 10 i betyg). Även Corriere dello Sport (6) och La Repubblica (5,5) har Ibrahimovic som sämst av Milanspelarna. På tal om betyg, Albin Ekdal – för dagen lagkapten – får nöja sig med 5,5 i Sampdorias förlust (1-2 mot Cagliari). Dejan Kulusevski får inget betyg alls. Han hoppade bara in ett fåtal minuter i Juventus stormatch (1-1 mot Napoli). Mattias Svanberg fick inte ens en minut. Bolognas match mot Inter – som även är den senaste klubben att ryktas ute efter Svanbergblev inte av.

Annons

Il Romanista beskriver frustrerat som att Roma blev ”Avklätt på San Siro”. Tränare José Mourinho var mest frustrerande på domar- och VAR-beslut. ”Jag har varit i Roma sex månader och jag börjar vänja mig, men det är något man inte ska behöva vänja sig vid”, säger Mourinho, samtidigt som han medger att hans lag gjorde en ”hemsk” insats.

Corriere dello Sport behandlar förstås Milans seger och Juventus tappade poäng i sina största rubriker. Längre in i tidningen tas Milans jakt på en ersättare till skadade Simon Kjaer upp. Gårdagens uppgifter om Anel Ahmedhodzic noteras med skepsis. Anels pappa Mirsad sade att Milan hade anslutit till jakten. Men CdS skriver att ”det finns ingen riktig bekräftelse inifrån klubben om hypotesen Ahmedhodzic”.


ENGLAND

england

Daily Star/Daily Mirror drar stort på påstådda krav från Cristiano Ronaldo. Han vill ha en topptränare i Manchester United i sommar för att stanna i klubben. Och interimtränaren Ralph Rangnick räknas inte dit.

Annons

Daily Mail har goda nyheter till portugisen. I alla fall om Rangnick. Manchester United har inga planer på att Rangnick ska stanna som tränare efter säsongen. De aktuella namnen är Mauricio Pochettino, Eric Ten Hag och Brendan Rodgers. The Sun gör en ”exklusiv” artikel på att Pochettino sitter vid telefonen och bara väntar på att United ska ringa. The Times profilerade skribent Henry Winter menar att det snarare är Ten Hag som är den ledande kandidaten. Daily Mail rotar också runt i Uniteds nuvarande sår. Tidningen påpekar att det är en demoraliserad trupp som inte köpt träningsmetoderna, samt att Rangnick inte är säker på att han kan rädda säsongen.

Daily Telegraph uppger, liksom Daily Mail, att Manchester United nobbade Antonio Conte för att hans rigida stil skulle vara för krävande för den relativt unga truppen. Från transfermarknaden skriver tidningen om Newcastles jakt på offensiv kraft. Divock Origi (Liverpool) och Dominic Solanke (Bournemouth) är två heta anfallsnamn. Sedan tidigare har Eddie Nketiah (Arsenal) ringats in. Dessutom finns intresse för Todd Cantwell (Norwich) som en nummer 10.

Annons

The Sun har fokus på covid-19-utbrottet hos Manchester City som trots 21 fall bland spelare och ledare inte sätter stopp för FA-cupspel. Sedan stämplar tidningen frikostigt ”exklusivt” på ett par artiklar. Tidningen hävdar att Manchester United erbjudit Paul Pogba ett nytt kontrakt värt 500 000 pund i veckan. Det skulle göra honom till den bäst betalda spelaren i Premier League någonsin. Pogbas nuvarande kontrakt går ut i sommar. Liverpool påstås nära att värva Luis Díaz, 24-årig anfallare från Porto. Övergångssumman beräknas till 60 miljoner pund. Men en portugisiska tv-kanalen Sic avfärdar att en affär är på gång.


SPANIEN

spanien

Marca skriver om en ”Pakt med Vinícius”. Real Madrid och brasilianaren representanter är överens om att inleda samtal om ett nytt kontrakt efter säsongen. 21-åringen har utvecklats till en juvel i Real Madrids krona. Hans nuvarande kontrakt, som  går ut 2024, ger en årslön på 3,2 miljoner euro netto. ”Det placerar honom i botten av lönelistan, bland de fem som tjänar minst, tillsammans med spelare som Dani Ceballos, Jesús Vallejo och Andrij Lunin”, skriver Marca. CIES Football Observatory rankade häromdagen Vinícius Jr som världsfotbollens mest värdefulla spelare, 166 miljoner euro. Marca skriver längre in i tidningen om ett bakslag för Antoine Griezmann. Det kom när Atlético på torsdagen gick vidare i cupen (5-0 mot Rayo Majadahonda). Fransmannen har slagit upp sin lårskada. Det skedde efter att han gjort mål i matchen. Hur länge Griezmann blir borta är oklart men han väntas missa spanska supercupen som spelas i Saudiarabien den 12-16 januari.

Annons

Diario AS ger uppmärksamhet och två ”bomber” från andra medier. Båda berör PSG. RMC Sport-profilen Daniel Riolo, med drygt en halv miljon följare på Twitter, levererade en bomb i radiokanalens After Foot i går kväll. ”Zidane kommer att bli PSG:s tränare senast i juni”, sa Riolo. Även Radio Marca och Cadena SER gör stora rubriker på uppgiften om Zidane. Riolo sa också att det inte kan uteslutas att Kylian Mbappé blir kvar i PSG. AS ger sedan ordet till El Chrinigito TV-profilen Lobo Carrasco för nästa bomb. Den forna Barça-spelaren hävdar att Lionel Messi lär lämna PSG till sommaren om klubben inte vinner Champions League.

Sport frossar i mercadon. ”Xavi insisterar på Morata” är dragplåster. Trots att Juve, i alla fall tillfälligt sagt nej, vill Morata till Barça och tränaren Xavi vill ha honom. Tre andra uppgifter får notis på förstasidan. Alla handlar om Barça-spelare på väg bort. ”Coutinho är nära Aston Villa”, ”Chelsea vill Serginho Dest” och ”Bayern ger sig in i kampen om Dembélé”. Vad det gäller Coutinho uppgav engelska Sky Sports i går att två klubbar är kvar i kampen och att ett beslut från Coutinho väntas i dag. Aston Villas tränare Steven Gerrard uttryckte sin beundran och transferspecialisten Fabrizio Romano skrev i natt om nya kontakter mellan Barça och Aston Villa under torsdagen. Avtalet gäller ett lån. En köpoption ska diskuteras. Enligt Sport vill Barça få till ett lån inte bara för resten av säsongen utan för 18 månader.

Annons

Estadio Deportivo döper om Copa del Rey till ”Cope del Koundé” efter Sevillas seger (2-0 mot Real Zaragoza). Det är i vart fall inte Cope del Augustinsson. På nytt får Ludwig Augustinsson ett lågt betyg av tidningen, 5 av 10, samma som i ligamatchen mot Cádiz senast.


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe presenterar kvällens rivalmöte Bordeaux-Marseillen med orden ”Det ser illa ut”. Båda lagen är hårt coviddrabbade. Men match ska det bli, och Marseille har inte vunnit detta bortamöte på 44 år. Helgens ligamöten Angers-Saint-Étienne och Lille-Lorient har skjutits upp av covid-19-skäl. L’Equipe uppmärksammar vidare det engelska intresset för franska spelare. Newcastle pressar på för Issa Diop. Ett bud på 10-12 miljoner euro till West Ham väntas inom kort. Wolverhampton är ute efter Benoît Badiashile. PL-klubben har erbjudit 30 miljoner euro för den 20-årige backen men Monaco har sagt nej. Kontakterna fortsätter.

Annons

Le Parisien uppmärksammar goda och dåliga nyheter för PSG. Angel Di Maria och Julian Draxler är bara de två senaste spelarna att testa positivt för covid-19. Däremot är Lionel Messi tillbaka. Argentinaren har återvänt från sitt hemland efter att ha isolerat sig efter covid-19. Han tränade individuellt under torsdagen och kan bli aktuell till söndagens trupp mot Lyon.

Téléfoot tar upp en rad transferrykten. Enligt tv-kanalen har Kingsley Coman svängt och är nu mer inställd på att förlänga med Bayern München än att lämna klubben. Manchester City, Chelsea och PSG är några av klubbarna som är intresserad av fransmannen. Manchester Uniteds Anthony Martial är överens om ett lån till Sevilla, men klubbarna är inte överens om hur lönen ska fördelas. Dessutom vill United ha en låneavgift. Diskussioner pågår även med Juventus och Barcelona.

Annons


TYSKLAND

Sport1 lyssnar till en revanschlysten Bayern München-tränare. Julian Nagelsmanns trupp är hårt drabbad av covid-19 men tankarna är fast fokuserad på dagens återstart i Bundesliga mot Mönchengladbach. 0-5-förlusten i cupen i oktober sitter i. ”Jag har redan tankar på revansch, omständigheterna är skit samma”, säger Nagelsmann. I truppen finns Ibrahimovic. Det är den 16-årige stortalangen Arijon Ibrahimovic som kommit med. Det finns inga släktband med Zlatan Ibrahimovic.

Bild noterar fortsatta bekymmer för Leon Goretzka. Hans knäproblem är inte över. ”Han hade två dagar då han tränade okej i veckan”, säger Nagelsmann men lägger till att det under gårdagen ”blev sämre”. Röntgen visade inte på någon försämring men vissa rapporter utesluter inte en operation för att komma tillrätta med skadan. Goretzka spelade senast den 4 december mot Dortmund. Enligt Bild förvärrade han då skadan. Bild lanserar också en trolig startelva inför Bayerns match i dag (se här).

Annons

Sky Sport uppgav under torsdagen att Augsburg, Reims och Fiorentina visar intresse för Jens Cajuste, den svenska landslagsmittfältaren i FC Midtjylland.


ÖVRIGT

BT (Danmark) uppger att Bröndby är intresserad av Genks Benjamin Nygren, utlånad till Heerenveen. Det finns ett problem. Klubben har för närvarande inte ekonomi för ett avtal ”men det kan som så många gånger förut ändra sig i ett hektiskt januarifönster”, skriver tidningen. Det var Het Belang Van Limburg som i tisdags skrev att en dansk klubb är intresserad, men uppgav då inget namn.

Championat (Ryssland) uppger att Krasnodars nästa tränare kan heta Jesse Marsch. I så fall skulle Viktor Claesson Emil Forsbergs tidigare tränare i RB Leipzig. Enligt Championats tyska källa har Krasnodar haft samtal med Marsch, och väntar på svar. Men enligt Sport-Express har Marsch tackat nej.

Annons
Publicerad 2022-01-07 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto