Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Elanga vill på lån – Rangnick vill behålla honom

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLANDengliand

Daily Mail har den mest givna ordvitsen efter Arsenals uttåg i FA-cupen, ”Smash and Grabban”. Det var inhopparen Lewis Grabban som fixade skrällen (1-0 till Nottingham). Daily Mirror väljer i stället att ta ett citat från giftiga tv-experten Roy Keane, ”De ser ut som Real Madrid men spelar som ett publag. De har varit skräp”, sa Keane i ITV. Arsenal spelade nämligen för dagen i helvitt för en kampanj mot knivvåld. Arsenals tränare Mikel Arteta var inte nöjd med insatsen. ”Vi hade behövt mycket mer driv och vilja att vinna till varje pris. Jag är verkligen besviken med insatsen”, säger han. Daily Mail uppger på annat håll att Anthony Elanga vill lämna Manchester United på lån. Men tränare Ralph Rangnick vill behålla honom. Tidningens menar ändå att 19-åringen ”kan lämna Manchester United i jakten på regelbunden speltid”. Samtidigt är lagkamraten Amad Diallo aktuell för ett lån till Derby.

Annons

Sky Sports har ögonen på ett annat Arsenallag som också åkte på en chockförlust. Jonas Eidevall och hans ligaledare i WSL fick överraskande stryk (0-2 mot Birmingham). Det var Birminghams första ligaseger på 14 månader. ”Det är 100 procent mitt ansvar. Det är alltid huvudtränarens”, säger Eidevall efter matchen. Efter en strålande start på säsongen har Arsenal tre förluster på fyra matcher, två av dem i Champions League. På tal om situationen i truppen säger han, ”Vi kanske har spelare som inte är registrerade ännu”. Stina Blackstenius har ryktats till Arsenal. Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme fick en hård introduktion till WSL. Brighton åkte på storstryk (0-6 mot Manchester City). Båda började på bänken, Kullberg fick göra ett inhopp.

Daily Telegraph har ett budskap som rubrik. ”Manchester United måste arbeta hårdare och löpa mer för att rädda säsongen, säger Rangnick”. Det är en summering av Unitedtränarens ord. ”Vilken match du än kollar på så spelas det med intensitet, det spelas med fysik, det spelas med energi och man springer. Det är vad vi måste göra. Vi måste utvecklas till ett sådant lag”, säger Ralph Rangnick. Nästa stora utmaning är Aston Villa i FA-cupen i kväll. Här är förresten lottningen till nästa omgång.

Annons

Manchester Evening News-reportern Steven Railston tycker inför kvällens match att det är dags att peta Harry Maguire och vila Raphaël Varane. Det kan vara dags att pröva Victor Nilsson Lindelöf och Phil Jones i kväll, menar han.

The Guardian såg Tottenham vända och vinna (3-1 mot Morecambe), men hörde också Tanguy Ndombélé bli utbuad av fansen. ”Man måste vara bra för att ändra uppfattningar”, säger tränare Antonio Conte. Guardians stringer Fabrizio Romano uppger att Tottenham gärna vill sälja eller låna ut mittfältaren i januari. The Athletic skriver att Ndombélé själv gärna vill lämna i januari.

The Athletic uppger att Aston Villa är i långt gångna förhandlingar om att köpa Lucas Digne. Chelsea var tidigare intresserad av ett lån men Everton vill sälja, och värderar den 28-årige vänsterbacken till 25 miljoner pund.

Annons

 

ITALIENitlaien

La Gazzetta dello Sport njuter av ”Ett perfekt Inter i täten” (2-1 mot Lazio). Eller som tidningen uttrycker det, ”al bacio”, med en kyss. Därav bilden på målskytten Milan Skriniar med en slängkyss. Det kommer med tillägget, ”Men Milan är med” (3-0 mot Venezia). Inter leder med en poäng och har en match mindre spelad. GdS tar upp fyra punkter till varför Milan är tillbaka på vinnande spår. En av punkterna är Zlatan Ibrahimovic. ”Han är en äldre gentleman med sina 40 år men när Ibra är i fysiskt slag är han fortfarande nummer 1 – för vad han ger och för vad han får andra att ge”, skriver tidningen. Ibrahimovic får fina 7 av 10 för insatsen i går. Matchens stjärna var dock Theo Hernández med två mål och 8 i betyg. Dessutom är Milan på väg att förlänga med vänsterbacken. ”Samtal pågår om en kontraktsförlängning med Milan. De går bra – förhandlingarna går framåt. Jag ha varit lycklig här sedan första dagen”, säger Hernández.

Annons

Tuttosport följer upp med rubriken ”Ibra+Theo=TurboMilan”. Men dagens största rubrik tillägnas söndagens mest spektakulära match. ”Special Juve” är svårt att se annat som en liten pik till José ”A special One” Mourinho (4-3 mot Roma). Juventus vände 1-3 till seger och Dejan Kulusevski fick hoppa in och göra ett mål. Det är inte enda anledningen till att det kan bli mer speltid. Federico Chiesa skadade knäet. ”De fruktar korsbandet”, har Gazzetta dello Sport som rubrik över ett uppslag. I så fall är det inte bara ett tungt bakslag för Juve utan även för Italien, som ska playoffspela till VM i mars. Något konkret besked om skadan finns ännu inte. Under tiden beklagade sig Romas tränare José Mourinho över utgången i matchen. ”Vi spelade bra i 70 minuter sedan var det en mental kollaps”, säger han, ”Problemet med Roma är att det består av ’trevliga människor’. Det är bara snälla människor i omklädningsrummet”.

Annons

Sky Sport Italia uppger att Andrej Sjevtjenko riskerar sparken – efter bara två månader. Genoa ha bara tagit tre poäng under ukrainaren. I går blev det förlust igen (0-1 mot Spezia) och laget är nästjumbo.

 

SPANIENpsanien

Marca tittar sig lite oroligt över axeln. ”Sevilla växer sig starka”, konstaterar huvudstadstidningen. Efter gårdagens seger (1-0 mot Getafe) skiljer bara fem poäng upp till Real Madrid. Ludwig Augustinsson var dock tillbaka på bänken. Atlético, som ”bara” fick oavgjort i går (2-2 mot Villarreal), hoppas värva från Valencia. Daniel Wass toppar listan att ersätta Kieran Trippier. Den danske högerbackens kontrakt med Valencia går ut i sommar och han ville lämna klubben redan förra sommaren. Här är Omgångens lag enligt Marca.

Sport tar sikte på onsdagens semifinal i Supercupen mot Real Madrid. ”Xavis trippelutmaning i Supercupen”. Det är att vinna första titeln som tränare i Barça, att bryta den dåliga sviten i El Clásico och att med en seger nå en vändpunkt för klubben.

Annons

Mundo Deportivo tar i en artikel upp Alexander Isak och hans stukade fot. Tidningen menar att svenskens medverkan i cupen mot Atlético på onsdag om en vecka är ”allvarligt i fara”. MD skriver om två-tre veckors frånvaro för den typen av stukningar, men också att tränare Imanol noterat att Isak vanligen återhämtar sig snabbt.

El Mundo för tankarna tillbaka till Spaniens VM-kvalmatch mot Sverige i november. Minns ni den där guldstjärnan Álvaro Morata höll upp efter att ha gjort det avgörande målet? Det var en lyckoamulett han fått av en tioårig supporter som hade en hjärntumör. Nu berättar El Mundo att pojken avlidit. ”Din stjärna kommer för alltid att finnas där och resa med mig vart jag än far. Vila i frid, Miguel Ángel”, skriver Morata på Instagram. Det spanska fotbollsförbundet skriver att Miguel Ángel ”för alltid kommer att vara en inspiration”.

Annons

 

FRANKRIKEfrnaikriek

L’Equipe kör ett rim (”Lyon griffe, PSG se rebiffe”) för att beskriva att Lyon trodde sig vara på väg att besegra ligaledaren, men gick bet (1-1 mot PSG). ”Jag frågade spelarna i omklädningsrummet, ’Är vi nöjda med en poäng?’, och, ja, vi får vara nöjda med en poäng”, säger Lyons tränare Peter Bosz efteråt. Innan matchen sa Lyons Moussa Dembélé, ”Att ligga på 13:e plats är skamligt”. Nu ligger storklubben i alla fall elva. Här är Omgångens lag enligt L’Equipe

Foot Mercato uppger att både PSG och Real Madrid nu gett Antonio Rüdiger kontraktserbjudande. PSG:s erbjudande är på sju miljoner euro netto om året. Real Madrids är lägre men enligt Foot Mercatos källa föredrar den 28-årige backen den spanska adressen. Förra veckan uppgav Marca att Real Madrids intresse svalnat. Rüdigers kontrakt med Chelsea går ut i sommar. Foot Mercato uppger vidare att FC Midtjylland och Reims inte är överens om en övergång för Jens Cajuste, trots svenska och danska uppgifter i fredags om att en affär var klar. Även regionaltidningen L’Union uppgav i helgen att affären inte är klar. Enligt Foot Mercato fortsätter de långt gångna förhandlingarna och Cajuste själv är överens med Ligue 1-klubben.

Annons

 

TYSKLANDtyskland

Kicker har ett hyfsat tydligt budskap på förstasidan. Bundelisgaskölden med ”Bayern München” skrivet i den och rubriken ”Monopolet”. I tidningen döps Bundesliga helt enkelt om till ”Bayernligan”. Vidare instämmer Kicker i norska uppgifter om att Moldes svenska målvakt Andreas Linde är på gång till Greuter Fürth. Enligt tidningen väntas han till Tyskland i dag och kan vara i träning med klubben redan i morgon. Linde kommer på en fri transfer och väntas utmana Sascha Burchert om platsen som förstamålvakt. Ingen svensk finns med i Kickers Omgångens lag.

Bild pratar med Michael Reschke som leder agentfirman ICM Stellar, som bland annat representerar Sergiño Dest. Det har surrats friskt om en flytt för Barcelonabacken. ”Han har för närvarande ingen ambition att byta klubb”, säger Reschke, ”Och jag är skeptisk till en flytt till Bayern München i sommar”. Däremot bekräftar han att FC Bayern finns bland klubbarna som är intresserad av Hoffenheims stortalang Tom Bischof. Reschke, som har ett förflutet i FC Bayern, säger även att klubben sparar pengar till ”en jättetransfer” i sommar.

Annons

WAZ uppger att Dortmund gjort klart med ännu en stor talang. 16-årige backen Filippo Calixte Mane från Sampdoria ansluter till klubben. Han väntas skriva på i början av veckan.

 

ÖVRIGTlvrigt

Le Messager (Kamerun) skriver om en ”Seger på en knivsegg…”. Det krävdes två straffar för att värdnationen Kamerun skulle vända och vinna öppningsmatchen (2-1 mot Burkina Faso). Actu Cameroun uppmärksammar frustration hos motståndarnas lagkapten Bertrand Traoré. ”När man möter värdlandet, med deras president på läktaren, kan man förvänta sig vad som helst. Det var två generösa straffar”, säger Traoré till vardags i Aston Villa.

Kvart i Bold (Danmark), en FC Köpenhamn-podd, har en uppdatering på Albin Ekdal. Enligt podden ska FCK i förra veckan ha erbjudit 500 000 euro för svensken, men Sampdoria sägs vilja ha cirka 1,5 miljoner euro.

Annons

SDNA (Grekland) skriver att Marcus Rohdén kan vara aktuell för Panathinaikos. Hans namn intresserar Atenklubben. Rohdéns kontrakt med Frosinone går ut i sommar.

Publicerad 2022-01-10 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto