Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagkamraterna i Milan: "Fortsätt, Zlatan"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport suger vidare på Milans segerkaramell. I dag med en intervju med Sandro Tonali, ”Milan längtar efter Champions League”. Utan att någon fråga om framtiden för Zlatan Ibrahimovic ställs säger Tonali i intervjun att han hoppas på en fortsättning. ”Zlatan inger säkerhet bara han finns med. Bara att se honom följa matchen ståendes vid bänken är värt mer än tusen gester. Han bestämmer för sig själv och för oss andra. Han kunde ha hållit sig för sig själv, i stället är han en mästare som tänker på andra först: han tar oss i handen som sina barn. Jag hoppas han fortsätter, han är avgörande på och vid sidan av planen”, säger Tonali. Det är inte bara de unga medspelarna som vill att Ibra fortsätter. Budskapet är detsamma från en av de äldsta, Olivier Giroud, som är intervjuad i dagens La Repubblica. Inte heller här ställs frågan direkt om en fortsättning men kommer ändå på tal. ”Zlatan är alfahannen. När han talar lyssnar alla. På bussen tog han mikrofonen och gjorde en personlig hyllning till alla, från spelare till personal. Före matcher har han gjort videos och budskap. Han är en ledare, jag hoppas han kan fortsätta. Jag har sagt till honom att jag är stolt över att ha spelat med honom. För mig är han som en storebror”, säger Giroud. La Repubblica påpekar att ”Ibra kommer att fortsätta att bo i Milano, men det kommer att vara det ömmande knäet som bestämmer om det är som spelare, kanske efter en ny operation, eller i annan roll”. I Gazzetta dello Sport finns också en helsida om Zlatans brandtal efter scudetton. Vidare uppmärksammas banderollen från titelfirandet som kan ge böter.

Annons

Corriere dello Sport bär på budskapet, ”Bort med tassarna från Leão”. Både CdS och Gazzetta dello Sport skriver att det visat sig att Rafael Leão har ett utköpsklausul på 150 miljoner euro. Det ger Milan lite arbetsro. Flera klubbar är intresserade av 22-åringen, bland annat PSG, men Milan hoppas skriva nytt kontrakt. CdS uppger även att Salernitana, som mirakulöst överlevde i Serie A, drömmer om Edinson Cavani. Uruguayanens kontrakt med Manchester United går ut. Lönen ses som ett hinder men tidningen påpekar Cavani har två barn som bor i närliggande Neapel. ”Jag skulle älska att värva Cavani gratis. Cavani vore en otrolig gåva till staden, då Salernitana är kvar i Serie A, säger Salernitanas president Danilo Iervolino.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror växlar upp till ”Red alert” (högsta beredskap). Den röda lampan blinkar sätts igång av Manchester United, sedan nya tränaren Erik ten Hag under måndagen varnat Manchester City och Liverpool att alla eror kommer till ett slut. Men det finns mycket att jobba på. Manchester Evening News berättade under måndagen om schismer inom laget. ESPN gör detsamma och berättar att Edinson Cavani var rasade på att Cristiano Ronaldo fick hans tröja nummer 7. Enligt en annan uppgift var Alex Telles och Hannibal Mejbri de två spelarna som hade en uppgörelse på träningsplanen.

Annons

Daily Mail tycker det är dags för United att göra sig kvitt Victor Nilsson Lindelöf. Liksom Manchester Evening News och The Sun i går, delar tidningen uppfattningen svensken inte har i Uniteds startelva att göra. Matchen mot Crystal Palace, den första Ten Hag såg på plats, bekräftade det. Samtidigt skiner solen i en annan del av Manchester. Mail ger gott om utrymme och bildplats för Citys titelparad. ”Blue Heaven”, kallar Manchester Evening News det.

Daily Telegraph uppmärksammar bröderna Gallaghers kamp i tillvaron. De forna stjärnorna från Oasis är två av Citys mest kända fans. Noel firade titeln vilt i söndags och behövde sys sedan han råkat få en skalle av Rúben Diaz pappa. Samma gav sig Noels bror Liam ut i en Twitterfajt med Liverpoolprofilen Jamie Carragher, där Liam satte punkt med att ”Oasis pissar på Beatles”. Tillbaka till fotbollen. Tottenham gör allt för att behålla Antonio Conte. Enligt Telegraph utlovas Conte sex nya sommarvärvningar för att tillfredsställa italienarens ständiga spelarhunger. Gabriel Jesus är en av dem. Backupmålvakten Fraser Forster anses i stort sett klar. Från transfermarknaden uppges också Everton och Aston Villa slåss om Burnleys James Tarkowski.

Annons

The Times skriver att Kalvin Phillips, 26, är på Manchester Citys shoppinglista. Uppgifter har florerat tidigare. Klubben funderar nu på ett bud. Även Manchester United, West Ham, Arsenal och Aston Villa är intresserade av Leeds mittfältare.

Sky Sports uppger att Chelsea redan i dag kan få grönt ljus från regeringen till försäljningen av klubben från Roman Abramovitj till Todd Boehlys konsortium. Ben Jacobs, som till skillnad från de flesta engelska tidningar, haft fingret på pulsen under hela affären, har snarlika uppgifter. Abramovitjs portugisiska pass väntas inte bli något hinder. Affären väntas bli officiell i mitten av veckan. Därmed skulle Chelsea kunna återgå till vanlig verksamhet, vilket inkluderar spelarköp och försäljningar.

 

SPANIEN

spanien

Marca drar på ett citat från Kylian Mbappé. ”Jag talade aldrig om pengar med Florentino”, alltså Real Madrids president Florentino Pérez. I citatet säger han att han inte heller gjorde det med PSG-basen Nasser Al-Kheaïfi. Det skötte hans rådgivare. Det sportsliga styrde Mbappé, påpekar han själv. Diario AS har ingen egen intervju med Mbappé, utan samlar citat under rubriken ”Allt för mitt hemland”.

Annons

El Chiringito TV har den lite udda upplysningen att Mbappé tappade 700 000 följare på Instagram på en enda dag efter beskedet om att han stannar i PSG. Mbappé har nästan 71 miljoner följare.

Sport och Mundo Deportivo fokuserar sin vana trogen på Barcelonas transfermarknad. I Sport är det ”Uppåt” för Robert Lewandowski – Barça tror på en värvning, men ”Neråt” för Osumane Dembélé – Barça tror mer på att fransmannen lämnar än stannar. Mundo Deportivo understryker Dembélés framtid med sin för dagen största rubrik, ”Nästan borta”.

Cadena Cope uppger att Gareth Bales erbjöds till Atlético de Madrid. Ett möte hölls mellan walesarens rådgivare och Atléticos sportchef Andrea Berta. Men Atlético är inte intresserad. Bale, vars kontrakt gåt ut med Real Madrid, vill gärna stanna i den spanska huvudstaden, menar Cope.

Annons

Cadena SER pratar med Luis Suárez. Han har nobbat erbjudanden från andra kontinenter. ”I mina tankar fortsätter jag i Europa”, säger 35-åringen. Hade han velat fortsätta i Atlético? ”Ja, det hade jag velat”, medger han. Om uppbrottet: ”Kommunikationschefen sa till mig dagen innan min uppsägning. Jag svarade, Okej, i alla fall någon som säger till mig något. Om han pratade med Diego Simeone? ”Nej”. Med Andrea Berta (sportchefen)? ”Nej”. 

 

FRANKRIKE

Le Parisien får några egna frågor med Kylian Mbappé. Tidningen undrar om han sett att landslagskompisen Karim Benzema lagt upp en bild på Instagram Stories på Tupac Shakur. Den amerikanske rapparen, som mördades 1996, anses ha blivit förrådd av några av sina närmaste. ”Jag såg att nästa alla Real Madrid-spelare la upp den. Det är inte bara han (Benzema). Du måste inte ha gått ut Saint-Cyr (skola, min anm) för att förstå att det kommer ovanifrån, eller hur?”, svarar Mbappé, som enligt Le Parisien syftar på en annan bild med Real Madrid-logga som spelarna lagt upp. Och då, i Mbappés ögon, på direktiv från Real Madrids ledning. Han säger också att han ska prata med Benzema. Mbappé får sedan svara på ilska han väckt i Madrid, men försvarar sitt val med att det i slutändan lockade mer att bli kvar. ”Jag sa inte nej till Real Madrid, jag sa ja till Frankrike och det nya PSG-projektet”, säger han. Under måndagen bekräftade Mbappé vidare att han förde samtal med Liverpool och PSG-basen Nasser Al-Khelaïfi passade på att ge en känga till La Liga.

Annons

frankrike

L’Equipe lyfter en fråga som plötsligt blivit aktuell: Kan Mauricio Pochettino bli kvar? Bara för några dagar sedan var det givet att tränaren skulle lämna. Men sportchefen Leonardo, som inte hade behållit Pochettino, har själv fått lämna och Kylian Mbappé, som ändrat sig och stannar, gillar argentinaren. L’Equipe menar också att det skulle ge PSG chansen att göra ett nytt försök med Pep Guardiola nästa sommar. Thiago Motta nämns annars på nytt som alternativ, medan Le Parisien menar att Sportings tränare Ruben Amorim är PSG:s prioritet. L’Equipe noterar också att Lyons Ellie Carpenter dragit korsbandet. Det skedde i samband med en duell med Fridolina Rolfö i Champions League-finalen mot Barcelona i lördags. Den australiska landslagsbacken väntas bli borta i ett halvår.

Foot Mercato hävdar att PSG:s nya sportchef Luis Campos redan är i farten, utan att ännu ha blivit presenterad. Ett bud på 45 miljoner euro väntas läggas på Reims unga stjärna Hugo Ekitike. Även RMC Sport har liknande uppgifter. Newcastle, Man United, Arsenal och Bayern München är några av klubbarna som tidigare kopplats ihop med 19-åringen. Ekitike ligger i linje med PSG:s plan att värva yngre stjärnor med utvecklingspotential och färre affischnamn.

Annons

 

TYSKLAND

Bild såg Hertha Berlin klamra sig kvar i Bundesliga efter kvaldrama (2-0 mot Hamburger SV). Färgstarka interimtränaren Felix Magath har nu andra planer. ”Mitt jobb är klart. Jag behöver inte oroa mig över framtiden. Nu ska jag gå hem och hugga ved”, säger Magath. Tidningen skriver också om gårdagens kontraktsunderskrifter: Edin Terzic är tillbaka som tränare för Dortmund och Manuel Neuer har förlängt med Bayern till 2024.

Sky Sport menar att det inte bara är Bayern München som är intresserad av Sadio Mané. Även Liverpoolstjärnan kan tänka sig en flytt till den tyska klubben. Samtal pågår. PSG har varit intresserad med de samtalen har avstannat. Prislappen är enligt Sky under 50 miljoner euro. Vidare instämmer tv-kanalen i Kickers uppgifter i måndagens tidning om att Barcelona lagt ett bud på 32 miljoner euro på Robert Lewandowski, men lägger till att det också är ytterligare fem miljoner euro i bonusar. Bayern har ännu inte svarat. Klubben har upprepade gånger sagt att 33-åringen inte säljs i sommar.

Annons

 

ÖVRIGT

Przeglad Sportowy (Polen) följde den polska fotbollsgalan i går kväll. Där fick Mikael Ishak pris som Årets anfallare. Ishak var också nominerad till Årets spelare och Lech Poznan-kollegan Jesper Karlström var nominerad till Årets mittfältare. I de kategorierna vann andra spelare.

Gazzetta (Grekland) uppger att Aris är angelägen om att förlänga med Daniel Sundgren. Thessalonikiklubben och svensken har haft två samtal men inte kommit överens om de ekonomiska villkoren, även om parterna närmat sig varandra. Ett tredje försök väntar men Gazzetta tvivlar på en överenskommelse. Sundgrens kontrakt går ut i juni.

Publicerad 2022-05-24 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto