Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sågar Carl Björk: "Bytte en Ferrari mot en Fiat"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Tipsbladet (Danmark) menar att Mikael Uhres flytt och Carl Björks ankomst i Bröndby ”så här långt varit som att byta en Ferrari mot en Fiat”. TV3-experten Poul Hansen tror det finns mer att krama ur den tidigare Norrköpingsspelaren, men konstaterar: ”Man hade förväntat sig mer och det tror jag också Bröndby hade. Det har varit svårt för honom, och svårt för laget att få ut det bästa ur honom”. Hansen tror sedan att Akinkunmi Amoo, som värvades till FC Köpenhamn från Hammarby i januari, kan bli utlånad efter att inte ha satt särskilt starka avtryck. I FCK är också framtiden oviss för målvakterna Karl-Johan Johnsson och Johan Guadagno, sedan klubben flyttat upp en ungdomsmålvakt i a-truppen.

Annons

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) konstaterar att Darwin Núñez är ”Nästan ’red’”. Från Benficaröd till Liverpoolröd. Record, som var först ut med affären i går, har ”Jackpot Darwin”. Även här skrivs det på nytt om en sammanlagd övergångssumma på en miljard kronor – 80+20 miljoner euro. Ett femårskontrakt ligger på bordet och väntas vara underskrivet inom de närmaste dagarna. Mer om Darwin Núñez under ”England”.

Helden (Nederländerna) pratar med fotbollslegendaren Ruud Gullit. Edgar Davids blev nyligen assisterande förbundskapten till Louis Van Gaal. Gullit tar vid:”Det är att bra att ni nämner det. Varje gång ser man alla dessa svarta spelare som bara tillåts bli hjälptränaren, dra åt helvete, säger Gullit. Han var själv en gång i motsvarande roll. ”Fick jag hålla träningskurser under Dick Advocaat? Nej. Han sa att jag skulle stå bland spelarna men jag fick aldrig hålla i träningarna”, säger Gulllit, och nämner fler svarta spelare som hamnat i liknande begränsade roller inom landslag och förbund. ”#MeToo och #BlackLivesMatter har haft stor effekt. När jag kollar på förbundet nu ser jag fler kvinnor. Men inte fler svarta”, säger Gullit.

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Elle UK går inte att missa i sina grälla färger. Tidningsloggan är i lysande grönt. Magdalena Eriksson och flickvännen Pernille Harder poserar i skrikigt röda och rosa klänningar. Modetidningen gör ett nedslag i fotbollens värld inför damernas EM.

Daily Mirror vänder tillbaka till 90-talet. En gång hängde ”Spice Boys” på Anfield. Nu flörtas det med ett annat bandnamn från samma epok, ”Nu kid on the Kop”. Det står för Darwin Núñez och Liverpool. Engelsk press är överens om två saker. Att övergångssumman landar på cirka en miljard kronor totalt. Och att Liverpool i så fall brädar Manchester United på värvningen. Enligt Mirror är Darwin Núñez tveksam till United då laget inte tagit sig till Champions League. Record uppgav redan i onsdags morse att uruguayanen föredrar Liverpool. Men Manchester Evening News försöker under ”All Jur’s” hävda att det är United som ”inte vill dras in i något kostsamt budkrig” om Darwin Núñez.

Annons

The Sun ser Liverpools förväntade rekordvärvningen som ”Klopps DarWIN” mot United. Tidningen bjuder på mer från transfermarknaden. Richarlison uppges ha sagt till Everton att han vill röra på sig. Brasilianaren tar sikte på en flytt till PSG, Real Madrid eller Chelsea. 25-åringen väntas kosta cirka 65 miljoner pund.

Daily Telegraph och The Athletic skriver båda att Liverpool beskrivit Bayern Münchens bud på Sadio Mané som ”skrattretande”. Det var Bayerns andra bud och ska ha varit på 23,5 milj pund, som inklusive bonusar kunde nå 30 milj pund. Liverpool vill ha drygt 40 milj pund. Fortsättning följer. Vidare uppger Telegraph att Newcastle är nära ett genombrott i förhandlingarna med Lille om Sven Botman. Framförallt Milan har också jagat den nederländska backen. Botman väntas kosta cirka 30 milj pund. I går blev Matt Taggert klar för Newcastle.

Annons

The Times har uppgett att Manchester United nobbat ett försök från Tottenham att locka till sig Marcus Rashford. Tidningen ger även stort utrymme åt Jack Grealish. Han medger att han inte tycks spela lika fritt i Manchester City som i landslaget. ”Jag håller med om det, ja. Jag känner att jag emellanåt spelat med lite försiktighet i City”, säger han, ”När jag kommer på planen känner jag att jag spelare med större frihet här (i engelska landslaget)m, och förhoppningsvis kan jag ta med det till klubblaget”.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att Inter fått ”Ett första ja från Dybala”. Om en vecka väntas kontraktet skrivas under. Argentinaren får sex miljoner euro i lön plus upp till en miljon euro till i bonusar. Kontraktet är på antingen fyra år eller tre år och ett optionsår. Samtidigt hävdar Corriere della Sera att avtalet ännu inte är i hamn samt att Dybala också har erbjudanden från Atlético de Madrid och en Premier League-klubb. Och hur går det för Inter med Romelu Lukaku? Intresset är fortfarande starkt, särskilt från belgaren själv. Men en deal är fortfarande komplicerad. GdS uppgav i går att Bastoni, Skriniar eller Lautaro Martínez kunde ingå i ett avtal med Chelsea. I dag hävdar tidningen att det är Denzel Dumfries som Londonklubben är intresserad av. Inter värderar högerbacken till 40 milj euro (Transfermarkt till 25 milj euro). Bastonis agent Tullio Tinti försäkrade också i går, ”Bastoni kommer helt säkert att stannat i Inter”. Häromdagen uppgavs även Manchester United och Tottenham ute efter den 23-årige backen.

Annons

Calciomercato preciserar mötet mellan Zlatan Ibrahimovic och Milans sportsliga ledning till mitten av nästa vecka. Då ska detaljerna i ett nytt kontrakt mejslas fram. Den 40-årige anfallaren väntas nöja sig med en symbolisk grundlön med rejäl bonus för målsättningar som han och laget når.

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca drar på en intervju med Antonio Rüdiger som berättar hur han minsann ska ge allt i varje match för sin nya klubb Real Madrid. Här finns också uppgiften att Manchester United nu lagt ett bud på Frenkie De Jong: 60 miljoner euro plus 20 milj euro i bonusar. Barcelona har ännu inte svarat.

Mundo Deportivo tar ämnet vidare med ”Alternativ Bernardo Silva”. Enligt MD är Barça beredd att sälja De Jong  och på så vis ge plats åt ett försök att värva Bernardo Silva. Xavi gillar portugisen och portugisen gillar tanken på att spela för Barça. Bernardo Silva har ett år kvar på kontraktet med Manchester City.

Annons

Cadena Cope och Cadena SER följer upp uppgifterna om samtal mellan Getafe och Gareth Bale. Båda radiokanalerna konstaterar kontakter mellan parterna men sedan skiljer sig upplägget i artiklarna. Cope skriver att Getafes president Ángel Torres inom de närmaste dagarna ska ha ett möte med walesaren. Getafe kan dock bara erbjuda en miljoner euro i lön. SER menar att det redan är i princip kört. La Liga är inte ett alternativ, enligt Bales representanter, för det är ingen som har råd med hans lön. Cope håller däremot fast vid att Spanien – tillsammans med England  – är en möjlig destination för Bale. Fortsättning följer.

Sport har som största rubrik ”Minska lönerna med 160 miljoner euro”. Det är Barcelonas målet, enligt klubbens vice vd Eduard Romeu. För närvarande ligger lönekostnaderna på 560 milj euro. ”Lönekostnaden borde vara 400 milj euro, kanske lite mer, men inte mycket mer”, säger  Romeu.

Annons

Super Deporte tar till italienska: ”In bocca al lupo”, vilket betyder ”lycka till”, och på det följer i mindre stil, ”(du kommer att behöva det)”. Budskapet riktar sig till Valencias nya tränare Gennaro Gattuso som nu är på plats i den gungiga klubben. Italienaren blir officiellt klart ”inom de närmaste timmarna”.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe gör en värvningsspecial för Ligue 1. Tidningen uppger att PSG:s värvningsbudget är 80 miljoner euro, men 35 milj euro kan dras bort efter att köpoptionen på Nuno Mendes använts. Ytterligare pengar kan tillkomma vid försäljningar. Le Parisien har nämnt Milan Skriniar till försvaret och Gianluca Scamacca till anfallet som aktuella namn för PSG. L’Equipe menar dock att Scamacca bara är ett namn i mängden. Dessutom skriver tidningen att Sven Botman är ett alternativ i backlinjen samt att PSG siktat in sig på Malo Gusto (19, Lyon) som backup till Achraf Hakimi. Christophe Galtier är favorit som ny tränare. Övrigt: Rennes kan sälja 26-årige backen Nayef Aguerd till West Ham för 40 miljoner euro. L’Equipe nämner att Bordeaux mycket riktigt vill fortsätta Anel Ahmedhodzic men tvivlar starkt på att intresset är ömsesidigt. Nu på morgonen presenterade Lyon Alexander Lacazette som nyförvärv.

Annons

RMC Sport hör Frankrikes president Emmanuel Macron välkomna idén om Zinedine Zidane i PSG. ”Jag har inte pratat med honom, men jag är en stor beundrare av honom, både som spelare och tränare”, säger Macron, ”Jag hoppas för fransk fotbolls och för Frankrikes skull att han återvänder och tränar en stor fransk klubb. Det vore fantastiskt”. RMC Sport uppgav under onsdagen också att Manchester United och Chelsea jagar Wesley Fofana i Leicester.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Sport1 tror att det finns en risk att Robert Lewandowski kan försöka strejka sig bort från Bayern München. Trots den mildare tonen i den senaste intervjun i Bild, så viker polacken inte en tum. Han hade hoppats på ett smidigt farväl men efter Bayerns hårda attityd har han gett upp. I telefonsamtalet med sportchefen Hasan Salihamidzic häromdagen gav Lewandowski inte någon ursäkt för sina tidigare utspel om en flytt. Lewandowski är inställd på att flytta innan försäsongen börjar. Hans offentliga uttalanden har fått Barcelonas president Joan Laporta att ringa Lewandowskis agent Pini Zahavi och tacka anfallaren. 

Annons

Kicker nämner att Branimir Hrgota inte är enda svenska anfallsalternativ Köln tittat på. Även Gustaf Nilsson, 25, i Weisbaden tilltalar. Men både ses som relativt dyra. Steffen Tigges i Dortmunds andralag ses för dagen som hetast kandidat. Samtidigt har Sebastian Andersson ”snabbt minskade framtidsutsikter” i Köln, som Kicker uttrycker det.

Bild menar att Frankfurt inte håller igen i försöken att behålla Filip Kostic. Den 29-årige serben har erbjudits en kontraktsförlängning ända till 2026, och med en löneökning från 2,5 milj euro om året till fyra milj euro. Hans nuvarande kontrakt går ut 2023. Juventus är mycket intresserad av Kostic men har ännu inte lagt något bud. Bild uppmärksammar också att Frankfurt klarade sig undan strängare straff för planstormningen i Europa League-semifinalen.

Publicerad 2022-06-09 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto