Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Experten rasar mot publiken: "Håll käften era clowner"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

englanddddsgre

Daily Star upprepar fansens ramsa: ”You don’t know what you’re doing”. England åkte på sin värsta hemmaförlust på 94 år (0-4 mot Ungern). Efter det sista målet hördes, ”We want Southgate out”. Missnöjet med förbundskapten Gareth Southgate har bubblat en längre tid men fick nu fullt utlopp. Southgate medger att ”det smärtar” men att han har förståelse för de engelska fansen reaktioner på jätteförlusten. Det har inte Sky Sports expert. ”Håll käft era clowner”, skriver han på Twitter, och tar Southgate i försvar.

Daily Mail ger sina lägsta betyg till John Stones – och Southgate. Båda får 3 av 10. På annat håll följer tidningen upp tisdagens uppgifter om att Manchester United erbjudit Christian Eriksen ett kontrakt. Enligt tidningen påverkar det inte en eventuell värvning av Frenkie De Jong. Båda spelarna är aktuella till mittfältet, och nederländaren är fortsatt prioritet nummer ett.

Annons

Manchester Evening News har mer United. För tio månader sedan var klubbens aktier värda 20,74 US-dollar. I går nådde aktien för första gången under elva US-dollar. Utvecklingen kan också påverka Uniteds sommarplaner. 

Daily Telegraph menar att Manchester City i år kan dra in 200 miljoner pund i spelarförsäljningar, motsvarande 2,5 miljarder kr. I januari såldes Ferran Torres (50 milj pund) och Pedro Porro (7). I sommar kan Gabriel Jesus (ca 50 milj pund), Raheem Sterling (ca 60), Gavin Bazunu (ca 15) samt Yangel Herrera och Morgan Rogers (ca 20 tillsammans). Men det kan bli mer. Även Oleksandr Zintjenko, Nathan Ake och Ilkay Gündogan kan lämna.

The Times samlar flera av tisdagens nyheter: att Liverpool presenterat Darwin Núñez, att Tottenham och Brighton är överens om Yves Bissouma samt att Arsenal och Tottenham ser ut att göra upp om Raphinia.

Annons

 

ITALIEN

italeigfn

La Gazzetta dello Sport utbrister: ”Italien, så pinsamt” (2-5 mot Tyskland). Bara målvakten Gianluigi Donnarumma når upp till 6 av 10 i betyg. Resten får mellan 4 och 5,5. ”Det finns inga ursäkter”, säger Donnarumma efter matchen. Från transfermarknaden faller ljuset åter på Romelu Lukaku. GdS tror på en affär. Belgaren har pratat med tränare Thomas Tuchel och även direkt med nya ägaren Todd Boehly. Det lutar åt parallella affärer: Inter lånar Lukaku och Chelsea värvar Denzel Dumfries. Det gäller att komma överens om summorna. Chelsea kan tänka sig ”betydligt lägre” låneavgift än de 24 miljoner euro det talats om för Lukaku. Londonklubben värderar vidare Dumfries till 25 milj euro, Inter till 40 milj euro. Parterna måste komma överens om Lukaku senast nästa vecka för att Inter ska kunna dra nytta av ansenliga skattelättnader för anfallaren. GdS drar även stort på en bild på PSG:s nya sportchef Luís Campos som träffade Max Allegri i Montecarlo under tisdagen. Tidningen antyder att PSG skulle varit intresserad av Juventus tränare men att Allegri understrukit att han förblir svartvitrandigt trogen. Mer Juve: allt är klart för Paul Pogba. Han skriver på för fyra år. Han presenteras i början juli. Även Goal och Foot Mercato har liknande uppgifter.

Annons

Corriere dello Sport tar på sidan 20 i dagens papperstidning upp situationen med Mattias Svanberg i Bologna. En fortsättning tycks utesluten. ”Vi har en annan vision än han och hans agent. En förlängning verkar för mig omöjlig och vi försöker sälja honom under bästa möjliga förutsättningar för oss”, säger nya sportchefen Marco Di Vaio. Samtidigt skjuter engelska TalkSport ner uppgifterna om ett bud på Svanberg från Southampton. Enligt reportern Alex Crooks källor ”finns det ingen substans” i påståendet.

Brescia Oggi uppger att Nermin Karic är klar för Brescia, femma i Serie B i år. Den senaste säsongen spelade 22-åringen med Virtus Entella i Serie C. Karic lämnade Sylvia 2017 och har sedan dess spelat i Italien. 

 

SPANIEN

spanirn

Marca har den mest förutsägbara citatrubriken som tänkas kan. ”Mbappé ringde mig och försökte få mig att komma till PSG. Presentationen av Aurelién Tchouaméni innehöll ett sådant citat som självklart används triumfatoriskt för att Real Madrid i alla fall vann den match mot nya ärkerivalen PSG. Tidningen noterar också att det blir Costa Rica som blir Spaniens sista gruppmotståndare i Qatar-VM, efter gårdagens seger (1-0 mot Nya Zeeland).

Annons

Cadena Cope meddelar att Álvaro Morata återvänder till Atlético de Madrid. Juventus kommer inte att betala köpoptionen på 35 miljoner euro. Deadline för optionen är i dag. Morata har andra erbjudanden men vill för närvarande först försöka imponera på Atléticotränaren Diego Simeone, menar Cope. Gazzetta dello Sport tror däremot att Juventus i slutändan kan låna anfallaren en säsong till.

Mundo Deportivo och Sport ger plats åt Jules Koundé. MD menar att fransmannen föredrar en flytt till Barcelona, trots att både Chelsea och Newcastle påstås beredda att betala utköpsklausulen på 80 miljoner euro. MD menar Barça och Sevilla kommer att förhandla fram ett pris. Sport däremot drar på att Kalidou Koulibaly och Ángel Di María är Barças budgetalternativ till Koundé och Raphina. Sport har också rubriken ”De Jong ’nobbar’ United”. Den baseras på nederländarens citat om han redan spelar i världens bästa klubb.

Annons

Diario Vasco konstaterar att det bara är en tidsfråga innan stortalangen Mohamed-Ali Cho drar på sig Real Sociedads tröja. Men han ses inte som ett hot till Alexander Isak. I en analys inför kommande säsong menar tidningen att ”Isak framstår som den givna referenspunkten i anfallet inför kommande säsong efter tre år i Real”. I stället pekar tidningen på att det finns många andra offensiva luckor att fylla. Cho lär spela till höger.

Faro de Vigo firar Celta Vigos första nyförvärv för sommaren: Williot Swedberg. Bara läkarundersökning kvarstår. 18-åringen beskrivs som ”Hammarbys pärla” i FdV och som ”sonen till två legendarer” i AS. Övergångssumman är på 4,7 miljoner euro, ca 50 milj kr. Flera spanska källor understryker att det är Luis Campos värvning. Den ansedda portugisen fortsätter arbeta som konsult till klubben, trots att han nyligen också anställdes av PSG.

Annons

Onda Regional de Murcia skriver att Caen kallat hem Zeidane Inoussa, men att Murcia jobbar på att låna den 20-årige anfallaren en säsong till. Inoussa gjorde succé i den spanska klubben under sin lånesejour.

 

FRANKRIKE

frakrnieke

L’Equipe säljer in dagens tidning på en intervju med Kheira Hamraoui, PSG-stjärnan som blev misshandlad i november och som ligger i fejd med flera lagkamrater. Om själva misshandeln berättar hon: ”Jag upplevde en oerhört våldsam attack. Två maskerade främlingar drog ut mig ur bilen och slog mig med järnrör över benen. Jag trodde jag skulle bli kvar där… Jag skrek av smärta, och försökte skydda mig så gott det gick. Jag minns det som att det pågick i fem minuter. Det var outhärdligt. Jag bär på ett mycket smärtsamt minne, väldigt tungt”. Polisärendet är fortfarande pågående.”I dag känner jag främst orättvisa, ilska men också sorg. Varför just jag? Varför så mycket våld mot mig? Jag behöver höra sanningen för att lugna mig”, säger Hamraoui. Hon säger sig också sårad av den” smutskastningskampanj” hon anser sig utsatt för. Amanda Ilestedt berättade i går för Fotbollskanalen om sin upplevelse av situationen i klubben efter Hamraoui-affären. L’Equipe ger även stort utrymme till Bordeaux som degraderats ytterligare en division av finansiella skäl. Klubben har överklagat. Från transfermarknaden uppger L’Equipe att Marseille är ute efter Axel Witsel i Dortmund som ersättare till Bobacar Kamar, som lämnat för Aston Villa. Tidningen skriver på annat håll att Uefa från och med 2024 kommer att anordna en ny turnering. Den ska blir som ett ”för-Champions League”. Fyra stora europeiska storlag, inklusive CL-mästarna, möts i en miniturnering mitten av augusti. Spelplats blir troligen i USA.

Annons

Le Parisien uppger att PSG och tränare Mauricio Pochettino nu är överens om villkoren i skilsmässan. Det blir officiellt i dag eller på torsdag. Christophe Galtier i Nice är favorit att ersätta, trots de återkommande ryktena om Zinedine Zidane.

Foot Mercato och RMC Sport fylls av transferuppgifter. FM: Tre Premier League-klubbar jagar Matheus Nunes i Sporting – Wolverhampton, Everton och Newcastle. Sporting ska redan ha nobbat ett bud på 45 milj euro för den 23-årige mittfältaren. Klubben vill ha 60 milj euro. RMC: Newcastle har inlett kontakter kring Alphonse Areola. PSG-målvakten var under den senaste säsongen utlånad till West Ham. Sevilla väntas inom kort lägga ett bud på Benoît Badiashile, Monacos mittback. Sevilla har redan tappat Diego Carlos och även Jules Koundé kan lämna.

 

TYSKLAND

Annons

tyskalnfef

SportBild gör störst rubrik på ”Mer makt till Kimmich”. Han spelar en allt viktigare roll för tränare Julian Nagelsmann, även utanför planen. Tidningen uppger vidare att Barcelona väntas lägga ett nytt bud på Robert Lewandowski, troligen innan veckans slut. Det föregående var på 32 milj euro plus fem milj i bonusar. Tidningen tror att Bayern kan sänka kraven till 40 milj euro. Samtidigt har Lewandowski och sportchefen Hasan Salihamidzic slutit eld upphör tills vidare. Inga nya utspel i medierna är att vänta. Bild uppger vidare att Marcel Sabitzer vill stanna i Bayern – men klubben är villig att sälja honom redan efter ett år. Fast det krävs att någon klubb hostar upp 15 miljoner euro som Bayern betalade. Klubben vill gärna stryka hans tio miljoner om euro från lönelistan. Tidningen lyfter förstås storsegern i Nations League (5-2 mot Italien). Die Mannschaft har aldrig slagit Gli Azzurri med mer (samma resultat 1939 också). Två spelare får högsta betyg, 1 av 6: Manuel Neuer och Joshua Kimmich.

Annons

Express konstaterar att Köln gjort klart med anfallaren Steffen Tigges. Ur blågult perspektiv innebär det: ingen Branimir Hrgota eller Gustaf Nilsson, som det ryktats om tidigare, samt hårdare konkurrens för Sebastian Andersson.

 

ÖVRIGT

Championat (Ryssland) hör Spartak Moskva svara på framtiden för Jordan Larsson. ”Larsson är utlånad till den 30 juni. Om det inte kommer några bud så återvänder han till Spartak”, säger sportchefen Luca Cattani. RB Sport tar över stafettpinnen och vänder sig till AIK. ”Vi kommer inte att lägga något bud på Larsson till Spartak”, säger ordförande Robert Falck.  Framtiden är fortsatt oviss för Larsson och andra utländska spelare som lämnat sina ryska klubbar. Kontrakten slutar vara pausade den sista juni. Men som Fotbollskanalen berättat väntas den dispensen förlängas med ett år, även om avtalen inte lär kunna brytas. Spartak har inte har någon makt om Fifa förlänger dispensen.

Annons

ryssland

Nemzeti Sport (Ungern) kallar tisdagens triumf på Molineux för ”Århundradets seger!” (4-0 mot England). Det är också en flört med vad som kallas ”Århundradets match”, när Ungern med Ferenc Puskas i spetsen slog England på Wembley med 6-3 år 1953. ”När jag dör – vilket jag hoppas dröjer länge – så är jag övertygad om att det kommer att vara en tyst minut för mig på ungerska arenor”, säger förbundskapten Marco Rossi. Nemezti Sport gör rubrik på ett annat slagkraftigt förbundskaptenscitat: ”It’s coming HUN”.

Publicerad 2022-06-15 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto