Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Så mycket skiljer Svanberg från Napoli

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är tillbaka inom kort.

 

ITALIEN

Corriere dello Sport tar notis om José Mourinhos abrupta svar när han återvände från semester. ”Jag pratar den 13 augusti”, var hans enda kommentar till journalister på flygplatsen. Svaret ser CdS i ljuset av transfermarknaden. Det finns en lång rad frågetecken kring Romas mercato för närvarande. Tidningen har en artikel om Napolis intresse för Mattias Svanberg. Enligt CdS hoppas Bologna på att sälja svensken för 13 miljoner euro, men Napoli är bara beredd att betala max sju milj euro. Svanberg ses som prioritet om/när Fabián Ruiz och Diego Demme lämnar. Napolispresidenten Aurelio De Laurentiis har gillat svensken en längre tid. Svanberg har ett år kvar på kontraktet med Bologna och ”hans vilja att förlänga är nästan noll”. Tidigare har även Southampton uppgetts intresserad men ovillig att betala Bolognas prislapp. Lite under radar flög i helgen att Jonna Dahlberg är klar för Cittadella, sjua i Serie B förra säsongen. Hon spelade senast för Cesena.

Annons

SampNews24 uppger att framtiden för Albin Ekdal utkristalliseras om tre dagar. Då kommer Sampdoriaspelarna ska testas och undersökas inför starten på den nya säsongen. I Ekdals fall kommer hälsporre, som hållit honom från spel åtskilliga veckor den gångna säsongen, att synas närmare. Om 32-åringen får klartecken kommer han att erbjudas nytt kontrakt. Även Il Secolo XIX skrev i helgen att Sampdoria tvekade med anledning av skadeproblematiken.

Italien

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Uppdrag Milan: Två stjärnor”. Det handlar om två ur en trio: De Ketelaere (pris: 35 milj euro), Ziyech (pris: lån 5 milj euro plus köpoption 20 milj euro) och Dybala (fri transfer). Från mercaton belyser GdS Juventus försök att värva Nicolò Zaniolo från Roma. Juve erbjuder 50 miljoner euro – tio milj direkt för ett lån med obligatorisk köpoption på 40 milj euro. Zaniolo erbjuds ett fyraårskontrakt värt fyra milj euro om året. Juve, liksom Milan och Roma, inleder i dag försäsongsträningen.

Annons

 

ENGLAND

England

Daily Star och Daily Mirrror toppar med samma Cristiano Ronaldo-uppgift: Manchester United har beordrat portugisen att infinna sig för försäsongsträning i dag, trots hans önskan att lämna klubben. United förväntar sig att Cristiano Ronaldo finns med på turnén till Australien och Thailand om två och en halv veckor. Samtidigt uppger Football Insider att Porto är intresserad av att värva 37-åringen och The Sun lägger till Sporting. Tidigare har Chelsea, Bayern München och Napoli påståtts intresserade av Cristiano Ronaldo.

The Sun påpekar att Erik ten Hag redan rullat ut en rad regler för sitt United. Grupperingar i omklädningsrummet ska stoppas, kroppsspråket förbättras – och bollen ska spelas framåt. ”Om de spelar i sidled eller bakåt för ofta stoppar han (Ten Hag) ofta träningen och spelaren plockas av en eller ett par minuter”, säger en källa i United om träningarna. The Sun hävdar vidare att Jesse Lingard, som lämnat United, kan tänka sig att skriva på för Everton – men bara som sista utväg. West Ham och Tottenham sägs också intresserade av 29-åringen.

Annons

Daily Mail skriver att Arsenal är beredd att höja budet på Lisandro Martínez. Klubben har tidigare erbjudit Ajax 38 miljoner pund för den 24-årige backen, vilket Manchester United matchade med löfte om mer. Ajax värderar Martínez till 43 milj pund. Det finns mer United v Arsenal. Mail uppmärksammar att båda klubbarna uppges intresserade av Paulo Dybala. Tidningen uppmärksammar vidare att Tyrell Malacia snart är klar för Man United och läkarundersöks i dag samt att Southampton värvar Man City-talangen Romeo Lavia.

Huddersfield Examiner noterar att Joel Mumbongo, som lämnar Burnley, provspelar med Huddersfield. 23-åringen spelade i en b-lagsmatch i helgen och gjorde ett mål.

 

SPANIEN

SpanienSport upplåter förstasidan till ”Bernardo Silva säger ja till Barça”. Enligt tidningen har den 27-årige mittfältaren bett Man City om att få lämna, och Barça uppges beredd att betala 50 miljoner euro. Xavi inleder i dag sin första försäsongsträning med Barcelonaspelarna. Han har meddelat Riqui Puig, Samuel Umtiti och Oscar Mingueza att de inte är önskade på uppstarten. Detsamma gäller även målvakten Neto Murara, rapporterar Mundo Deportivo. 

Annons

AS uppger att Barcelona också kommer att inleda försäsonsträningen utan Ousmane Dembélé. Fransmannen hade enligt AS fram till kl 21 på söndag kväll att meddela att han accepterat kontraktsförslaget, men återkom inte. Dembélés framtid är fortfarande oklar, även om hans entourage uppger att det råder ”goda förutsättningar” för en kontraktsförlängning. Barça väntar klarhet inom de närmaste dagarna. Dembélés kontrakt gick ut i månadsskiftet.

Marca har den något anmärkningsvärda uppgiften att Barcelona ställt ett ultimatum till Frenkie De Jong: antingen försäljning till Manchester United – eller en kraftig lönesänkning. Barças president Joan Laporta sa i helgen att han ska ”göra allt i min kraft för att se till att Frenkie stannar. Nederländskan Lieke Mertens, som byter Barcelona mot PSG, har inte grupprivalen Sverige bland EM-favoriterna. ”Det finns många bra lag, men om jag ska välja ut några är det Spanien, Frankrike och England”, säger hon.

Annons

El Confidencial skriver att Atlético försöker bli av med Saúl, som har en hög lön på sju miljoner euro om året. Lånet i Chelsea föll inte väl ut, men Roma och Rayo Vallecano sägs intresserade av ett lån av den tidigare Atléticostjärnan.

 

FRANKRIKE

FrankrikeLe Parisien konstaterar att ”Galtier tar plats på scenen”. Den nya PSG-tränaren upptar hela nyhetsettan. I dag håller han i första träningen. Samtidigt frågar sig tidningen om den tidigare Nicetränaren är stor nog för PSG-kostymen, och L’Equipe påpekar att många fans är tveksamma. Le Parisien följer upp PSG-stjärnan Marie-Antoinette Katotos kontraktsförlängning. Hon blir ligans klart bäst betalda spelare. Nya lönen beräknas enligt tidningen till 600 000 euro brutto om året, plus bonusar. Enligt L’Equipes uppgifter i mars var Kadidiatou Diani (PSG) och Wendie Renard (Lyon) ligans bästa betalda spelare med 444 000 euro/år.

Annons

La Dépêche du Midi skriver att målvakten Isak Pettersson kommer att lämna nyuppflyttade Toulouse. ”Ja, han kommer att lämna. Det var hans önskan. Han vill inte var i laget en andra säsong utan att spela, och det gör han rätt i”, säger Toulouse tränare Philippe Montanier. Toulouse värvade nyligen Kjetil Haug som konkurrent till förstamålvakten Maxime Dupé.

La Voix du Nord uppger att Renato Sanches är inställd på en flytt till PSG. Det bekräftar personer nära spelaren för tidningen. Därmed vänder den 24-årige mittfältaren Milan ryggen.

RMC Sport och Le Parisien har båda uppgiften att Bayern München försöker värva talangen Mathys Tel från Rennes. Klubben ska ha laget ett bud på 17-åringen.

Nice-Matin skriver att Nice drömmer om Edinson Cavani. Klubbens president Jean-Pierre Rivière ska försöka övertyga argentinaren, vars kontrakt med Manchester United gått ut.

Annons

 

TYSKLAND

TysklandKicker har en stor läsarundersökning. Enligt den är bästa spelare i världen Karim Benzema, som får 23,5 procent av rösterna. Kevin De Bruyne är tvåa med 16,6 och Kylian Mbappé är trea med 10,4. Hela 58,1 procent ser Jürgen Klopp som världens bästa tränare. Carlo Ancelotti är tvåa med 9.1, Pep Guardiola trea med 8,1. Frankrike röstas fram till VM-favorit med 26,3 procent. Närmast efter är Tyskland med 14,5 respektiver Brasilien med 13,2. Kicker upplyser vidare om att RB Leipzig inte bara lyckades med konststycket att förlänga kontraktet till 2026 med eftertraktade Christopher Nkunku. Anfallarens nya kontraktet innehåller enligt tidningen inte heller någon utköpsklausul nästa sommar, vilket tidigare rapporterats.

Sky Sport uppger att Leeds United har lagt bud på Tyler Adams från RB Leipzig. Det är på cirka 15 miljoner euro. Jesse Marsch, tidigare i Leipzig, vill ha den 23-årige mittfältaren som ersättare till Kalvin Phillips. Men samtidigt skriver österrikiska tidningen Krone att Leeds är överens med Mohamed Camara om en flytt. En övergång väntas inbringa 35 miljoner euro till RB Salzburg.

Annons

 

ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) ser det som möjligt att Jordan Larsson kan kliva i pappa Henriks fotspår och dra på sig Celtics tröja. Tidningen menar att anfallarens farväl till AIK ”banar vägen” för Celtic – och andra klubbar – att agera.

Polska Agencja Prasowa (Polen) uppger via journalisten Grzegorz Wojtowicz att intresset för Jospeh Colley inte är så starkt som tidigare rapporterats. Men Lech Poznan är intresserad, dock inte som första prioritet. I Lech Poznan spelar Mikael Ishak och Jesper Karlström. Colley är för övrigt tillbaka i träning med Wisla Krakow i dag.

Sport-Express (Ryssland) pratar med Roman Teryushkov i FK Khimkis styrelse som tycks ha gett upp Filip Dagerstål. ”Vi försöker få tag i spelaren. Som jag förstått det har agenten och spelaren själv valt att dra fördel av Fifas tveksamma kontraktsdispens för att spela i Europa”, säger Teryushkov. Dagerstål har hittills spelat i Norrköping men väntas söka sig utomlands.

Annons

Hürriyet (Turkiet) noterar att Atiba Hutchinson, med ett förflutet i Öster och Helsingborg, förlängt kontraktet med Besiktas med ett år. Hutchinson fyllde 39 år i februari.

Publicerad 2022-07-04 09:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto