Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Neville om Uniteds ”kyrkogård”: Zlatan en av bara två succévärvningar

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

Sky Sports Gary Neville sa under måndagskvällen att United blivit ”en kyrkogård för fotbollsspelare”. Han delade sedan in Uniteds värvningar de senaste tio åren, sedan Alex Ferguson lämnade, i grönt, gult och rött, där grönt står för succé och rött för motsatsen (se grafik här). Bara två får grönt: Zlatan Ibrahimovic och Bruno Fernandes. I den långa raden av rödmarkerade namn finns Victor Nilsson Lindelöf. 

Daily Mail följer upp Uniteds värvningar. Klubben ger inte upp. Matheus Cunha är nu i blickfånget. Atletico-anfallaren väntas kosta 45 miljoner pund. Även transferspecialisten Fabrizio Romano uppger att United fört samtal med 23-åringens agent.

Annons

The Sun har fler anfallsnamn för United. Tidningen hävdar att United tagit upp jakten på Pierre-Emerick Aubameyang, som Chelsea har kopplats ihop med. Enligt uppgifter under måndagen är Barcelonas prislapp på 30 miljoner euro. Under måndagen uppgav The Athletic att United försöker värva Jamie Vardy. På sporten kan man läsa att Chelsea inlett samtal med Thomas Tuchel om att förlänga kontraktet. Den tyske tränaren har två år kvar på det nuvarande och två år till är nu aktuella. The Sun ger annars hela nyhetsettan åt rättegången mot Benjamin Mendy, som inleddes under måndagen. Manchester City-spelaren anklagas för en lång rad våldtäkter.

englandDaily Express och Daily Mirror går mycket i rött. Det är ”Röd dimma” för Liverpools Darwin Nunez som skallade sig till ett rött kort när Liverpool på nytt spelade oavgjort (1-1 mot Crystal Palace). Tränare Jürgen Klopp beskrev uppladdningen, med flera skador, ”som om en häxa härjat här”. Och rivalerna i rött på Old Trafford skickar ut ett ”SOS – Save Our Season”. Enligt de båda tidningarnas gemensamma reporter ska en grupp av rutinerade Man United-spelare bett klubbeldningen om värvningar. Det är Cristiano Ronaldo, Harry Maguire, Marcus Rashford, Luke Shaw och Bruno Fernandes som ska ha vädjat om förstärkningar. Det följer på måndagens uppgifter om spelarbråk på Carrington samt att tränare Erik ten Hag svängt och nu är beredd att sälja Cristiano Ronaldo. På måndag möts för övrigt Liverpool och Man United i vad som för tillfället är en tidig fajt kring nedflyttningsstrecket.

Annons

BBC Sport-profilen Garth Crooks hade förra veckan med Dejan Kulusevski i Omgångens lag. I den nya som presenterades i natt finns en annan svensk med: Pontus Jansson. Det är han för sin insats i Brentfords seger mot Man United. Crooks skriver att Jansson ”inte gav Unitedspelarna en chans” och att ”Marcus Rashford och Jadon Sancho verkade rädda att ens vara nära Jansson, i händelse av det skulle bli fysisk kamp”. BBC har också ett par skaderapporter. Aston Villabacken Diego Carlos blir borta minst ett halvår efter att ha slitit av hälsenan. Evertons back Yerry Mina blir borta åtta veckor med en fotledsskada.

The Athletic uppger att West Ham lagt ett bud på Chelseas vänsterback Emerson Palmieri. Budet är på 13 miljoner pund. Evening Standard har samma uppgift men även att West Ham lagt ett andra bud på PSG:s mittback Thilo Kehrer, värt 12 milj pund plus bonusar.

Annons

Stoke Sentinel uppmärksammar att Edwin Andersson är klar för Stoke City. Han kastades in i hetluften direkt och spelade från start när U21-laget vann (1-0 mot Newcastle). 18-åringen meddelade häromdagen att han lämnat Chelsea. Stokes a-lagstränare Michael O’Neill säger att ”Edwin Andersson är en spännande ung spelare. Han kommer troligen att vara med i Sveriges U21-landslag”.

Sport Bible uppmärksammar ett klipp som blivit viralt. Det visar Anthony Elanga i dålig dager. I matchen mot Brentford tycks svensken närmast assistera motståndarna i en kontring när han värmer upp och kvickt slänger till dem bollen vid ett inkast (se nedan). Sekvensen har fått Unitedfans att sucka och gjort motståndarfans skadeglada.

ITALIEN

Det var helgdag i Italien i går, inga tidningar i dag.

Gazzetta dello Sport hyllar Angel Di Maria efter succén i ligadebuten för Juventus (3-0 mot Sassuolo). ”Att se honom spela är ett nöje”, skriver GdS och ger argentinaren högst betyg, 7,5 av 10. Han svarade för ett mål och en assist. Men Di Maria blev skadad. ”Kanske borde jag ha tagit av honom vid 3-0”, medger tränare Max Allegri, men säger också: ”Han hade ljumskproblem redan för en vecka sedan, men jag är inte oroad. Nu inväntar vi resultat av undersökningen i morgon (läs: i dag)”. Juve har sedan tidigare viktiga spelare som Pogba, Szczesny och Chiesa på skadelistan. Sky Sport Italia uppmärksammar samtidigt att förstärkning är på gång. PSG öppnar för ett lån av Leandro Paredes. Juve skriver också om en överenskommelse med Memphis Depay. Nu återstår för nederländaren att lösa upp kontraktet med Barcelona.

Annons

Sky Sport Italia uppger att Inters stortalang ”Casadei är mycket nära Chelsea”. Londonklubben har erbjudit 12 milj euro plus bonusar, Inter vill ha 15 milj euro plus fem milj euro i bonusar. Den 19-årige mittfältaren väntas bli klar för Chelsea innan torsdag. Även transferspecialisten Fabrizio Romano skriver om en nära förestående övergång.

Tuttosport har krympt listan på Goden Boy-nominerade från 100 till 60 spelare. Anthony Elanga är fortfarande kvar på listan.

 

SPANIEN

spanienMarca njuter av att ”Morata & João föder drömmar”. Álvaro Morata gjorde två mål och João Félix svarade för tre assist när Atlético de Madrid stormade fram till seger (3-0 mot Getafe). Det mesta talar också för att Morata stannar. ”Jag vill verkligen spela här”, säger anfallaren själv.”Alla vi i klubben vill att Morata stannar”, säger tränare Diego Simeone. Enligt Cadena SER har Atlético nobbat ett bud på hela 40-45 miljoner euro för Morata. Det var inte från Juventus utan en icke-namngiven Premier League-klubb. Manchester United har tidigare kopplats ihop med 29-åringen, som har ett år kvar på kontraktet.

Annons

AS huttrar med Marco Asensio, som är iskall i Real Madrid. Han har ännu inte spelat en enda minut mot Eintracht Frankfurt eller Almería. 26-åringen uppges förvånad eftersom han var tredje bästa målskytt i klubben förra säsongen. Enligt Cadena Cope tror Asensio inte att det är ett beslut av Carlo Ancelotti utan av klubben. Flera andra klubbar är intresserade av honom, bland annat Milan och Roma, men källor i Real Madrid säger till Cope att inget konkret erbjudande ligger på bordet. Asensio har kontrakt till 2023. Isak Jansson fick hoppa in sista kvarten för Cartagena i andra divisionen. Men det blev ingen lyckad ligadebut. Visserligen gjorde hemmalaget ett mål i slutminuterna men det blev förlust i premiären (2-3 mot Ponferradina)

Sport har fokus på ”Operation ytterbackar”. Barcelona hoppas denna vecka till slut göra klart med vänsterbacken Marcos Alonso. Pris: åtta miljoner euro. Förhandlingar pågår även om högerbacken Thomas Meunier. Dortmund vill ha tio milj euro, Barça vill ha ner priset. Tidningen noterar också den hisnande prislappen på 100 miljoner euro som Man City ska ha satt på Bernardo Silva.

Annons

Estadio Deportivo ger stort utrymme till transferexperten Fabrzio Romanos uppgifter i natt: Sevilla är i långt gångna samtal med Bayern München om att värva Tanguy Nianzou. Sevilla har enligt ED tröttnat på att vänta på Thilo Kehrer (PSG) och Victor Nelsson (Galatasaray).

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe skärskådar PSG:s ledning. Den tidigare sportchefen Antero Henrique visar sig ha en stark roll, tillsammans klubbpresidenten Nasser Al-Kelaïfi och sportsliga rådgivaren Luis Campos, i PSG:s förehavanden på transfermarknaden. På annan plats har tidningen en uppdatering på Chelseas och franska landslagets mittfältare N’Golo Kanté. Enligt tidningen blir Kanté borta tre-fyra veckor på grund av den hamstringskada han ådrog sig mot Tottenham. En magnetröntgen i dag kommer att precisera frånvaron ytterligare. 

Annons

Le Parisien uppger att PSG agerat snabbt efter straffincidenten mellan Neymar och Kylian Mbappé i senaste matchen. Ett möte med spelarna har redan genomförts. Både Mbappé, som ville ta andra straffen och uppträdde allmänt tjurigt, och Neymar, som efteråt lajkade kritiska inlägg om Mbappé som förste straffläggare, kröp till korset. Därmed hoppas PSG att saken är utagerad.

France Bleu häpnar över Chelseas bud. Och den här gången gäller det inte herrarna. Londonklubben ska ha erbjudit drygt 500 000 euro för Grace Geyoro, en världsrekordsumma. PSG har nobbat budet på sin lagkapten. France Bleu uppger att Geyoro inte planerat för en flytt men nu är nyfiken.

 

TYSKLAND

Bild har en udda ”exklusiv”-stämplad uppgift: Antonio Contes två ord som fick Thomas Tuchel att explodera. Tottenhamtränaren ska under matchen tre gånger ha skrikit ”Fuck off!” i riktning mot Chelseas ledare. Det var morgonens största fotbollsnyheten i Bild.

Annons

Sky Sport sätter strålkastarljusen på den mest hyllade Bundesligaspelaren för närvarande: Bayern Münchens Jamal Musiala. 19-åringen är den enda som kommit med i Kickers Omgångens lag i båda de spelade omgångarna. Experten och förre storspelare Lothar Matthäus tror Musiala är en världsspelare i vardande. ”Definitivt, han har det i sig. Han brädar redan spelare som gjort stora saker”, säger Matthäus. Lagkamraten Thomas Müller säger, ”Han måste fortsätta, vi piskar honom om han inte gör tillräckligt”. Musiala, som är fostrad i Chelsea, valde förra året bort engelska landslaget för det tyska.

 

ÖVRIGT

Ekriti (Grekland) visar med bilder att Eric Larsson är på plats i Heraklion för att skriva på för OFI Kreta. Malmöspelaren anlände på måndag kväll. Enligt Sport24 genomgår den 31-årige högerbacken läkarundersökning i dag och skriver sedan på ett tvåårskontrakt. Larsson fanns så sent som i söndags med i MFF:s startelva mot GIF Sundsvall och svarade för en assist.

Annons

Tubantia (Nederländerna) noterar en flygande start för Heracles på säsongen. Samuel Armenteros gjorde på måndagskvällen sitt tredje mål på de två inledande matcherna (3-0 mot Jong FC Utrecht). Emil Hansson svarade för två assist. Heracles leder andra divisonen med full pott och 7-0 i målskillnad.

Iraqi Pro Player (Irak) uppger att Aimar Sher byter till det irakiska landslaget. Iraks idrotts- och ungdomsminister Adnan Dirjal har varit i kontakt med Speziaspelarens familj, som gett grönt ljus. Aimar Sher har tidigare spelat med svenska ungdomslandslag. Även IFK Göteborgs Kevin Yakubo är aktuell, något han själv berättade om för Aftonbladet i somras.

portugalRecord (Portugal) toppar med ”Matheus Nunes till Wolves”. Avtalet uppges vara på 50 miljoner euro, inklusive bonusar. Transferspecialisten Fabrizio Romano har samma uppgifter. Det innebär en rekordövergång för Wolves. Enligt Foot Mercato reser den 23-årige mittfältaren till England i dag för läkarundersökning och skriver sedan på ett femårskontrakt. Record gör en mindre rubrik på ”Derby om Kluivert”. Både Sporting och Benfica är ute efter att värva Romas anfallare Justin Kluivert, 23.

Annons
Publicerad 2022-08-16 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto