Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagkamraten om Isaks flytt: ”Kunde knappt tro det”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

SPANIEN

.spanien

Sport och Mundo Deportivo beskriver Barcelonas Champions League-lottning som ”Bombazo” respektive ”Brutal”. Det behöver nog inga översättningar. Bayern München, Inter och Viktoria Plzen väntar. ”Stor fara för Barcelona”, låter Madridtidningen Marca belåtet hälsa i en rubrik i dag. Mundo Deportivo tar på förstasidan i sin regionala upplaga farväl av Alexander Isak. Svensken hann säga adjö till medspelarna innan hann satte sig på planet till Newcastle, men själva beskedet om en flytt kom som en chock även för dem. Det vittnar också mittfältare Beñat Turrientes om i Cadena SER. ”Jag fick reda på det via ett mess. Först kunde jag knappt tro det. Isak hade inte sagt något till någon. Han tränade som vanligt. Det är tungt att han lämnar, men klubben kommer säkert att värva bra”, säger Turrientes. MD påpekar att Isak verkar reserverad men uppskattades högt i omklädningsrummet, både för sina fotbollskunskaper på planen men också för sin personlighet och professionalitet.

Annons

Super Deporte konstaterar att Valencia får konkurrens om Edinson Cavani. Real Sociedad har också lagt ett bud i sin jakt på ersättare till Isak. Mundo Deportivo framhåller att Real Sociedad kan köpa loss Alexander Sørloth. Marca har tryckt på Moussa Dembélé i Lyon och Canal Sur har ringat in Oumar Sadiq i Almeriá.

Marca och AS hyllar på förstasidan Uefa-vinnarna Alex Putellas, Carlo Ancelotti och Karim Benzema – alla med klubbadress i Spanien. Sedan skriver Marca om ”Tur för huvudstaden”. Real Madrid och Atlético fick en gynnsam CL-lottning. Båda tidningarna uppmärksammar också att Ancelotti bekräftar att Asensio letar ny klubb.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror varnar Liverpool för ”Ranger Danger” efter Champions League-lottningen. Men en ”Battle of Britain” oroar nog inte Jürgen Klopp, även om han pratar om en ”rejäl utmaning”. Liverpool fick en överkomlig Champions League-lottning, liksom övriga engelska lag. Daily Mail menar till och med att Tottenham fick ”en drömgrupp”.

Annons

The Sun ändrar tv-showen X-Factor till ”Axe Factor”. Manchester United-tränaren Erik ten Hag uppges ha haft ett två timmar långt ”rensa luften”-möte med spelarna inför mötet med Liverpool. Det var också under det mötet som Cristiano Ronaldo och Harry Maguire blev ”brutally axed”, alltså brutalt petade, inför lagkamraterna. Tidningen uppger på annat håll att Dortmund är en av flera klubbar som vill låna Manchester Citys stortalang Cole Palmer, 20, men tränare Pep Guardiola är tveksam.

TalkSport-experten Ben Foster, med ett förflutet som målvakt i Man United, använder starka ord när Cristiano Ronaldo och Maguire diskuteras, och särskilt kring petningen av Maguire. ”Vid den tidpunkten måste man ta bort dem ur skottlinjen”, säger Foster, ”Det är bara den ena saken efter den andra. Det bästa är att…det är nästan som en döende hund, bara gör slut på lidandet”. 

Annons

Daily Telegraph uppger att Chelsea är på väg att lägga ett fjärde bud på Wesley Fofana. Enligt transferspecialisten Fabrizio Romano väntas det vara på 75 miljoner pund. Samtidigt har Leicester spanat in Manuel Akanji i Dortmund som potentiell ersättare. Fofana kommer inte att spela för Leicester mot Chelsea i helgen, det har tränare Brendan Rodgers bekräftat.

The Times är en av flera tidningar som försöker analysera Alexander Isak och flytten till Newcastle. Svensken, som uppskattas för sin mångsidighet, beskrivs som en ”oslipad diamant” som kan bli ett ”livsviktigt vapen” inte minst i matcher där Newcastle har mindre boll, menar Times. Daily Telegraph påpekar att Isak var det”enhälliga valet” från värvningsteamet, med tränare Eddie Howe och chefsscouten Steve Nickson i spetsen. Tidningen menar att Isaks svaga säsong gav Newcastle chansen att få honom till ett bra pris och utan konkurrens från andra tidigare spekulanter, som Arsenal. Det är en annorlunda bild än vad som förmedlas i Spanien. Mundo Deportivo påpekade i går att ingen annan klubb var beredd att lägga en sådan stor summa som Newcastle. Isak väntas bli klar i dag och kan debutera för sin nya klubb redan mot Wolves på söndag.

Annons

 

ITALIEN

.italien

Tuttosport trumpeterar belåtet ut ”Även Paredes till Juve”. Turinklubben har redan säkrat Arkadiusz Milik på lån (med köpoption) från Marseille som en ”vice-Vlahovic” i anfallet (uppdaterat 09.25: nu officiellt). Redan i dag kan de sista detaljerna i Leandro Paredes avtal också bli klara. ”Lågprisvärvningar”, använder La Repubblica som rubrik åt värvningarna. För Juventus lånar även Paredes från PSG. Det finns också en köpoption på mittfältaren på 15-20 miljoner euro. Obligatorisk, enligt L’Equipe, obligatorisk bara om vissa villkor uppfylls, enligt Tuttosport. Den 28-årige argentinaren väntas till Turin på söndag, upplyser Gazzetta dello Sport. 

La Gazzetta dello Sport ägnar de första 16 sidorna åt Champions League-lottningen. På annat håll hävdar tidningen att Milan nu är favorit att värva Trevoh Chalobah, före Inter. Till skillnad från sin stadsrival är Milan öppen för Chelseas planer på ett lån för tre miljoner euro. GdS ger också plats åt en rörd Samuel Umtiti som togs emot med öppna armar i Lecce.

Annons

Sky Sport Italia-journalisten Gianluca Di Marzio hävdar att Chelsea lagt ett alldeles färskt bud på Arsen Zakharyan i Dynamo Moskva. 19-åringen ses som en stor talang. Hur ett köp av en spelare i en rysk klubb i dessa tider skulle gå till framgår inte.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe ger förstasidan till den långa resan för de franska klubbarna mot hägrande mål i Champions League. Le Parisien kallar på sin förstasida grupplottningen för ”överkomlig” för både PSG och Olympique de Marseille. I Conference League krånglade sig Nice vidare efter mål i förlängningen av Beka Beka (2-0 mot Maccabi Tel-Aviv). Nyförvärvet Aaron Ramsey stack också ut – som ”Matchens flopp” (4 av 10 i betyg). Det är annars från transfermarknaden L’Equipe har sina flesta nyheter. Lucas Paquetá är nu mycket nära West Ham. Enligt tidningen nobbade Lyon ett bud på 57 miljoner euro men föreslog 60 miljoner euro. Brasilianaren är redan överens med Londonklubben. L’Equipe berättar också att Manchester United under de senaste dagarna försökte värva Benjamin Pavard, men den franske backen hade redan bestämt sig för att stanna i Bayern München.

Annons

BeIN Sport följer upp ryktet om Cristiano Ronaldo i Olympique de Marseille. Klubbpresident Pablo Longoria avfärdar uppgifterna. ”Det är fejkade nyheter som skapas i sociala medier. Vi är en klubb som agerar efter våra förutsättningar. Att fråga om Cristiano Ronaldo är som att fråga om Kevin De Bruyne, Darwin Núñez eller Erling Haaland kommer till OM”, säger Longoria till tv-kanalen. Därmed kan ett streck strykas över ännu en klubb som kopplats ihop med flyttsugne Cristiano Ronaldo.

Foot Mercato hävdar att Atlético de Madrid är mer än bara intresserad av mittfältaren Lovro Majer. Den spanska klubben är beredd att erbjuda Rennes 40-50 miljoner euro. Ett bud som lär fresta Rennes, som värvade kroaten för ett år sedan för 12 miljoner euro.

 

TYSKLAND

Sky Sport har en vinnare i racet om  Joshua Zirkzee. Bologna är ytterst nära att värva den 21-årige Bayern München-anfallaren. Bara detaljer återstår mellan klubbarna. Övergångssumman blir 8,5 miljoner euro, Bayern har en vidareförsäljningsklausul på 50 procent och, enligt Bild, en återköpsklausul på 20-25 milj euro. Zirkzees kontrakt är till 2026.

Annons

Kicker lyssnar till Bayern Münchens vd Oliver Kahn efter Champions League-lottningen. ”Det var så givet, så givet! Självklart skulle vi få Barcelona i vår grupp”, säger Kahn, vars klubb ställs mot sin tidigare storstjärna Robert Lewandowski. Katalanska tidningen Sport skriver att Kahn ”hånade” Barça när tv-kamerorna fångade upp att han log vid lottningen. I gruppen finns också Inter och Viktoria Plzen.

Bild tar död på flyttrykten. Branimir Hrgota har, ”överraskande” enligt Bild, förlängt två år med Greuther Fürth. ”Det här är mina grabbar och jag har ett ansvar för dem”, säger Hrgota. Den 29-årige lagkaptenens nya kontrakt stäcker sig till 2026. Hrgota kom till Greuther Fürth 2019.

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) har inga goda nyheter till Manchester United i jakten på Antony. Dels påpekar Ajaxs tränare Alfred Schreuder att han ”räknar med att Antony stannar”, även om han medger att beslutet inte är hans. Dels har Ajax och Chelsea hamnat i en återvändsgränd i förhandlingarna om Hakim Ziyech – som ses som ersättare till Antony. Amsterdamlaget vill låna, Chelsea och Ziyech själv ser bara en försäljning framför sig. United väntas oavsett lägga ett nytt bud på Antony.

Annons

BT (Danmark) avslöjar att Atalanta värvar 19-årige anfallaren Rasmus Højlund från Sturm Graz. Övergångssumma: 17 miljoner euro. Fabrizio Romano bekräftar uppgifterna.

Publicerad 2022-08-26 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto