Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Messis krav i Barça: Loger, privatplan och pandemigaranti

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

SPANIEN

SPANIEN

El Mundo presenterar på nyhetsettan  ”Barçaleaks”. Av dokumenten framgår bland annat Lionel Messis krav för att förlänga 2020. Argentinaren ville ha en privat loge på arenan för sin familj och för Luis Suárez familj, privatplan för hela familjen hem till Argentina över julen, en bonus på tio miljoner euro för att skriva på, retroaktiv betalning för lön som gick förlorad under pandemin med en treprocentig ränta och möjlighet att lämna klubben när han ville för en symbolisk summa på 10 000 euro. Tidigare var utköpsklausulen 700 miljoner euro. El Mundo presenterar även Messis tidigare kontrakt i Barcelona. ”Låt dem känna svärdet ovanför deras huvuden”, ska Lionels pappa och agent Jorge ha sagt på Messifamiljens kontor. Citatet (en referens till Damokles svärd?) blir också rubrik till artikelpaketet. Messi skrev så småningom på för PSG i stället.

Annons

Marca markerar mot rasism. Tidningen plockar bort färgerna från förstasidan, som är helt i svart och vitt. Landslagsspelaren Nico Williams levererar budskap: ”Ingen föds till rasist, det handlar om bildning”. Faktum är att varenda sida och varenda bild i papperstidningen är i svartvitt.

Cadena Cope pratar med Marco Asensio. Barcelona uppgavs nyligen intresserad av att värva anfallaren från ärkerivalen Real Madrid på en fri transfer nästa sommar. ”Jag har inte funderat på det, och jag kan inte svara på det nu”, säger Asensio, ”Det är en värld av många rykten, men det är normalt, från den 1 januari kan jag skriva på för vilken klubb som helst”.

Mundo Deportivo hävdar att det råder enighet i Barcelona, från klubbledning till tränare, om att Martín Zubimendi är en spelare för Barcelona. Den 23-årige mittfältaren ses som en ersättare till Sergio Busquets. Zubimendi har kontrakt med Real Sociedad till 2025 och en utköpsklausul på 60 miljoner euro.

Annons

Sport ståtar med en intervju med Pedri. På bild är han i spansk landslagströja, men citatrubriken ”Vi har ett lag som kan vinna allt” , handlar om Barcelona. Bland citaten märks också, ”Jag hoppas vinna Ballon d’Or en dag, men jag har mycket att lära”. Sedan fortsätter det med beröm till lagkamrater, som ”Det är helt galet med Lewandowski, han är som en maskin i straffområdet”.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror toppar som flera engelska tidningar med ”Dier warning”. Ordagrant en ”förskräcklig varning” men den kommer från just landslagsspelaren Eric Dier. För ett och ett halvt år sedan rusade Tottenhambacken upp på läktaren sedan en supporter bråkat med hans bror i samband med en cupmatch. ”Det har definitivt blivit värre sedan dess”, säger Dier om problemet med läktarhat, ”På grund av det skulle min familj nuförtiden aldrig åka på en bortamatch och det är beklagligt att jag känner mig för obekväm med att de skulle åka”. Skulle han rusa upp sådär på läktaren igen i en liknande situation? ”Ja, jag ångrar det inte alls, och jag skulle göra det igen, för nära och kära, en lagkamrat, vem som helst, en vän. Jag ser mig själv som väldigt lojal”, säger Dier, som vid tillfället blev avstängd fyra matcher.

Annons

Daily Telegraph förmedlar dubbla bakslag för Chelsea på samma dag. Och då spelade laget inte ens fotboll. Först fick affärschefen Damian Willoughby sparken för sexuella trakasserier. Sedan har Christoph Freund i RB Salzburg nobbat posten som sportchef. Chelsea letar nu nytt sportchef – och affärschef, får man förmoda. Bland aktuella sportchefsnamn nämns nu Tim Steidten i Bayer Leverkusen och Victor Orta i Leeds.

The Guardian sätter än en gång strålkastarljusen på migrantarbetarna i Qatar. Och så ger tidningen ordet till Ivan Toney, landslagets senaste tillskott. Brentfordanfallaren har en pågående beef med Arsenal. Förra säsongen twittrade han kaxiga ”Trevlig träning med grabbarna” efter en storseger mot Arsenal. Just det uttrycket har flera Arsenalspelare kastat tillbaka mot Toney i sociala medier, inte minst efter Arsenals seger i helgen. ”Jag tycker en gång var roligt, sedan är det lite cringe, men jag biter mig i läppen”, svarar Toney nu. Tidningen gör också en längre artikel om Arsenals skakiga första kvalmatch i damernas Champions League (2-2 mot Ajax), där Stina Blackstenius gjorde ett mål.

Annons

Yorkshire Evening Post berättar att den 21-åriga supporter som träffade Anthony Elanga med ett mynt i huvudet nu fått sin dom av klubben. Leeds United portar honom på livstid. Händelsen inträffade i samband med målfirande när Manchester United vann med 4-2 i Leeds i februari.

Birmingham Mail har tagit emot nyheterna från Frankrike: Lucas Digne har dragit på sig en fotskada och tvingas stå över de kommande landskamperna. Tvingas vänsterback även stå över Aston Villas match mot Leeds den 2 oktober? I så fall kan det äntligen vara dags för Ludwig Augustinsson att debutera i Villatröjan i en tävlingsmatch. Enligt L’Equipe kan det röra sig om en stressfraktur för Digne. I så fall blir fransmannen borta åtskilliga veckor. L’Equipe oroar sig över om det till och med kan påverka hans VM-medverkan.

 

Annons

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att ”Inter och Juve delar Italien”. Är klubbarna kvar i scudettostriden? En del tror det redan är kört (som Arrigo Sacchi), andra tror storlagen kan återhämta sig (som Dino Zoff). Tidningen sätter även betyg på alla klubbar efter säsongsstarten. Napoli, Udinese och Atalanta får alla 9 av 10. Juventus och Inter är i botten med 4. Det finns en intervju med Milans backklippa Pierre Kalulu. En fråga om Zlatan Ibrahimovic är ofrånkomlig, om hur det är att ha svensken i omklädningsrummet. ”Till en början var det imponerande bara för att jag spelat med honom men då på PlayStation. Men sedan förstår man att han lyckats hålla sig på den här nivån för att han arbetar hårt varje dag. Han förmedlar den nödvändigheten till oss alla även när han inte är med på planen”, säger Kalulu. GdS skriver om att Theo Hernández skadats. Han lär missa bortamötet med Chelsea den 5 oktober. Möjligen kan vänsterbacken spela mot Juve och i returmötet med Chelsea. Alla tre matcher spelas inom loppet av en vecka.

Annons

Corriere dello Sport använder hårda ord. ”Juve förrådda”, med bild på Angel Di Maria och Paul Pogba. Tidningen påpekar att de ”värvades för att höja nivån” men i stället menar CdS nu att ”deras problem är roten till Juves kris”.  Pogba har ännu inte kunnat spela på grund av skada, medan Di María blixtrat till men inte tillräckligt och drog på sig ett onödigt rött kort senast. Di María har fått två matchers avstängning. Flera sidor ägnas åt Juves herrar, damerna får en endast liten notis efter oavgjort i CL-kvalet (1-1 mot Köge). Amanda Nildén gjorde målet och både JuventusNews24 och IlBianconero har henne som bästa spelare, med 7 av 10 i betyg. ”En av Juves formstarkaste spelare under inledningen av säsongen”, konstaterar JuventusNews24. Nildén blev häromdagens också uttagen i Omgångens lag i Serie A. Linda Sembrant spelade också från start och får 6 respektive 5,5. I dag kommer enligt samstämmiga italienska rapporter Fabio Cannavaro att presenteras som ny tränare för Benevento. Fabio Caserta fick sparken i går. Benevento ligger på 13:e plats i Serie B.

Annons

Tuttosport har sin uppmärksammade Golden Boy, där Anthony Elanga är kvar bland de 40 slutkandidaterna. Mer obemärkt har Golden Girl-nomineringarna passerat förbi. Bland de 15 kandidaterna finns Hanna Bennison (Everton). 

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe gjorde på måndagen ett stort nummer av ”mörka moln” över det franska landslaget, i form av kontroverser och skador. Som en uppföljning har tidningen i dag, ”En öppning med blå himmel”. Det är Ousmane Dembélé, som fått en renässans i Barcelona, och Aurélien Tchouaméni, som slagit igenom i Real Madrid. L’Equipe bekräftar också Foot Mercatos uppgifter i går om att Nice funderar på Maurcio Pochettino som alternativ till Lucien Favre. Argentinaren har inte stängt dörren, och ett möte väntas i dag. Något definitivt beslut är ännu inte taget om Favre.

Le Parisien fortsätter leverera avslöjanden i Diallo-Hamraoui-affären som ruskar om PSG. En nära vän och rådgivare till Aminata Diallo, kallad César M i texten, ska bland annat ha hotat PSG:s dåvarande sportchef. För att storstjärnan Marie-Antoinette Katoto skulle skriva på ett nytt kontrakt krävde César M att Hamaroui kickades ut ur klubben och att Diallo fick nytt kontrakt. Han hotade även med ett avslöjande om tränaren Didier Ollé-Nicolle som skulle skada tränaren och klubbens rykte. Polisen har också uppdagat försök från Diallo/César M att skapa band till Kylian Mbappés mamma för att stärka sitt inflytandet i PSG. I skuggan av Hamroui-affären ska PSG i kväll möta BK Häcken. L’Equipe upplyser för övrigt att Hamraoui kommer att slussas in i lagträningen igen de närmaste dagarna. Men hon är inte aktuell för spel i kväll. Det är däremot Amanda Ilestedt, som väntas starta.

Annons

La Dépêche du Midi har svaret på frågan om var Oliver Zandén och Isak Pettersson tagit vägen. De spelar med Toulouse reserver långt ner i divisionssystemet. Båda fanns med i startelvan häromdagen. Zandén gjorde mål och Pettersson höll nollan (2-0 mot Agde).

Foot Mercato uppger att Rennes satt en prislapp på mittfältaren Lovro Majer: 60 miljoner euro. Framför allt Atlético de Madrid uppges intresserad av den 24-årige kroaten. PSG och Barcelona visade också flyktigt intresse i somras.

 

TYSKLAND

SportBild uppger att Thomas Tuchel vill tillbaka och jobba direkt. Han håller dörren öppen för Bayern München. Men några kontakter är inte tagna. Bayern är inställd på att fortsätta med Julian Nagelsmann. Dortmunds färger påstås på annat håll oroa Schalke. Klubben har det tungt och förlorade mot ärkerivalen i helgen. SportBild uppger att klubbledningen tagit ett snack med både Alex Kral, som har en svartgul Lamborghini, och Danny Latza, som har svartgula fotbollsskor. I alla fall Latza har bytt. Fans varnade Jordan Larsson för gula skor i en intervju med Aftonbladet för en månad sedan. Han har bytt. Mot Dortmund var de gröna.

Annons

Bild rapporterar som sin nyhet att Arsenal är ute efter Jesper Lindstrøm. Kontakter ska vara tagna med 22-årige danskens rådgivare, och Londonklubben kan slå till i vinterfönstret. Arsenals intresse för Lindstrøm lanserades av Calciomercato redan i helgen. Eintracht Frankfurt-spelare värderas till strax under 20 miljoner euro. 

Sport1 pratar med tyska landslagsbacken Antonio Rüdiger. Det är i sin nya klubb Real Madrid han hade en – något kontroversiell – idol. ”Pepe var min stora förebild. Jag brukade se videos där han satt gränsle på sina motståndare. Jag var ung och vill också visa att jag kunde vara tuff”, säger Rüdiger. Han gillar också Carlo Ancelotti skarpt. ”Jag kan berätta en liten fin historia från dagen jag presenterades. Jag hade bara varit med familjen i vårt nya hus i ett par timmar, och vi höll på att grilla, när det ringde på dörren. Jag öppnade och där stod Carlo Ancelotti. Det var ett wow-ögonblick. Han slog sig ned, åt med oss och lärde känna min familj. Vardaglig och jordnära. Han stannade i två timmar och vi pratade om allt möjligt. Ärligt talat, jag har aldrig upplevt något liknande, ingen tränare har någonsin varit så med mig. Efter några månader med honom måste jag säga: när det handlar om att ta hand om spelare finns det ingen som Ancelotti”, säger Rüdiger.

Annons

 

ÖVRIGT

ÖVRIGT

Przeglad Sportowy (Polen) visar med bild hur fotbollslegendaren Andrij Sjevtjenko symboliskt sätter en kaptensbindel i Ukrainas färger på Robert Lewandowskis arm (se även klipp ovan). Men det blir mer än så. Lewandowski kommer att bära den blågula bindeln för Polen under VM. ”Det blir en ära för mig”, skriver Lewandowski på Instagram. Polen har tagit emot stora mängder ukrainska flyktingar efter Rysslands invasion. ”Jag tackar dig och hela den polska nationen för stödet till mina landsmän”, säger Sjevtjenko.

Josimar (Norge) har granskat Manchester Citys mystiska asiatiska sponsor 8XBet. Ett spökföretag vars spår leder till Förenade arabemiraten…som äger Manchester City. Eller som journalisten Colin Millar sammanfattar på Twitter, ”Man City generar ’vinster’ från ett spelbolag med ytterst tveksam autenticitet som styrs från – som ni kunde gissa – Förenade arabemiraten, ett land där vadslagning är illegalt och straffbart med fängelse som påföljd. Välkommen till fotboll 2022”.

Annons

Ta Nea (Grekland) och andra grekiska medier har det tydliga budskapet: Michel presenteras som Olympiakos tränare under onsdag eftermiddag. Spanjoren anlände till Aten under tisdagen. Michel, med ett förflutet i Real Madrid, får bland annat basa över två andra gamla Madridprofiler, nyförvärven Marcelo och James Rodriguez. Michel, som tränat Olympiakos en gång tidigare, skriver på för två år.

Publicerad 2022-09-21 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto