Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bundesligasvenskar kan lämna i januari

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

TYSKLAND

Bild uppger att Jordan Larsson är en av två spelare som Schalke överväger att göra sig av med i januari. Han tränare och spelar under särskild uppsikt fram till dess, menar tidningen. Schalke är jumbo i Bundesliga, har bytt tränare och behöver göra utrymme i truppen för att minska lönekostnader. Larsson skrev på ett treårskontrakt i augusti men har bara startat tre matcher. Bild presenterar ytterligare en svensk som kan lämna Bundesliga i vinterfönstret. FC Köln hoppas sälja Sebastian Andersson, hävdar tidningen. 31-åringen har länge besvärats av en knäskada, men Köln hoppas ha honom tillbaka i träning i december och få bort hans höga lönepost (två miljoner euro om året) i januari. Anderssons kontrakt går ut till sommaren. Köln ligger bara tre poäng ovanför kvalstrecket.

Annons

.tyskland

Sport Bild hävdar att medspelare i Dortmund retar sig på Jude Bellingham. Orsaken är hans ”emellanåt nedlåtande kroppsspråk på planen”. Bellingham är tredje lagkapten i laget. Den återkommande ryktena om en flytt för den 19-årige stjärnan har enligt tidningen varit ett störande inslag i omklädningsrummet.
Sport Bild har plockat ut vad som förväntas bli den tyska startelvan i VM-premiären mot Japan (se laget här). Enligt tidningen har Marco Reus blivit utlovad spel. Han ses som en första inhoppare av förbundskapten Hansi Flick. Sport Bild menar att Reus därmed kan få en slags nyckelroll i VM. Tyskland har sitt genrep mot Oman i kväll (se förmodade startelva här). Sport Bild uppger vidare att Bayern München hoppas göra Franck Ribéry till klubbambassadör.

Sky Sport, liksom Bild i går, dementerar helt Daily Mails uppgifter om att Bayern München är intresserad av Cristiano Ronaldo i januari.

Annons

 

ENGLAND

The Sun täcker för tredje dagen i rad hela nyhetsettan med Piers Morgan-intervjun med Cristiano Ronaldo. Den här gången är fokus på tragedin med tvillingsonen som avled i samband med födseln i april. På sporten uppger The Sun att David Beckham gått från intresse till aktion: Inter Miami vill ha Cristiano Ronaldo. Beckham, delägare i klubben, har varit i kontakt med portugisens representanter, som säger att intresset är ömsesidigt. Tidigare uppgifter har gjort gällande att Cristiano Ronaldo vill stanna i Europa.

Daily Mirror-rubriken ”In for the Kyl” förmedlar tisdagskvällens budskap att Erik ten Hag vill ha Kylian Mbappé som Cristiano Ronaldos ersättare. I Frankrike blir det inga ringar på vattnet. Foot Mercato ser Mirrors uppgifter ”galet rykte”. De stora franska medierna bemödar sig inte ens att kommentera det. Samtidigt understryker Sky Sport att United letar anfallare, men tittar på spelare som Victor Osimhen och Benjamin Sesko. Cristiano Ronaldo tror tv-kanalen får svårt att hitta en profilerad klubb i Europa.

Annons

.england

Daily Telegraph höjer temperaturen inför Englands VM-premiär. Landslaget landade under tisdagen i Qatar. Det finns på alla engelska sportettor. Men Telegraph gör störst rubrik på en pik från Irans förbundskapten Carlos Queiroz. Han pressades på åsikter om protesterna i Iran, och fick en fråga om hur det känns att representera en nation som förtrycker kvinnor. Queiroz vände sig direkt till journalisten, ”Hur mycket betalar du mig för att svara? Hur mycket? Prata med dina chefer och svara mig sen. Sätt inte ord i min mun. Jag undrar hur mycket pengar det blir för ett svar”. Sedan gjorde Queiroz en generell kommentar om England, skriver Telegraph. ”Tänk på vad som händer i ert land med immigrationen”, sa han och lämnade rummet. England möter Iran på måndag i nästa vecka.

Talk Sport-profilen Tim Sherwood har tagit ut säsongens lag i Premier League så här långt. Dejan Kulusevski kniper en plats. Noterbart är också att Sherwood har med fem spelare från Newcastle. På tal om Kulusevski. Visual Games har en statistisk ranking över de farligaste spelarna i de fem stora ligorna. Lionel Messi toppar listan. Kulusevski tar sig in på femte plats.

Annons

Manchester Evening News lyfter frågan varför Anthony Elanga får starta framför Alejandro Garnacho i United. Argentinaren har imponerat stort och blivit en publikfavorit medan svenskens ”Rythm is a dancer”-sång klingat ut för länge sedan. Men MEN menar att Elanga har ett stort förtroendekapital hos tränaren Erik ten Hag och är högt skattad för sin arbetskapacitet både med och utan boll. Elanga var också en favoritspelare för förre tränaren Ralph Rangnick, som omedelbart gav honom chansen.

Coventry Telegraph menar att City-tränaren Mark Robins skickar signal till klubbägarna om att behålla succésvensken Viktor Gyökeres i januarifönstret till varje pris. ”Han går inte att ersätta”, sa Robins efter helgens seger (två mål av Gyökeres). I förra veckan sa Robins att Gyökeres är ”ovärderlig”. När han på nytt fick frågan efter helgens match svarade Robins, ”Han är fortfarande ovärderlig!”.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport drar på en intervju med Adrien Rabiot. Han tror på Juventus scudettochanser. ”Med tanke på truppen har jag inte haft några tvivel om att slåss om ligatiteln”, säger han, och pekar på att Federico Chiesas och Paul Pogbas comebacker kommer att boosta lagets chanser att utmana Napoli, ”Tillsammans kan vi sikta på scudetton”, menar Rabiot. Fransmannen har Argentina som favorit till VM-titeln och Nederländerna som överraskningslag. Långt in i papperstidningen finns en krönika av Alessandro Vocalelli. Han menar att Zlatan Ibrahimovic kan bli Milans trumfkort i vår, att svensken kan överraska skeptiker som inte tror på 41-åringen efter hans långa skadefrånvaro. ”Frågetecken, eller snarare skepsis, följer givetvis många i en sådan situation. Men inte en fotbollsspelare som vid minst tre gånger tidigare gett svar på tal till de som bara trott att det rört sig om ett marknadsföringsgrepp”, skriver Vocalelli, och avslutar, ”Man gör inte ett sådant här åtagande vid 41 års ålder om man inte tror att man verkligen har något extra”. Ibrahimovic väntas tillbaka i träning i januari och i spel i februari. Transferjournalisten Nicolò Schira får på morgonen uppmärksamhet för att han skriver att Juventus följt Veronasvensken Emil Holm nära de senaste veckorna. Det är exakt vad Gazzetta dello Sport skrev i går (se tisdagens Headlines). Inga samtal har ännu inletts.

Annons

Corriere dello Sport menar att i kväll är ”Zaniolos stora chans” att imponera på förbundskapten Roberto Mancini, när Italien möter Albanien. Själv grämer sig Mancini över den missade VM-platsen, som han tycker Italien hade förtjänat. ”Det har varit tungt sedan mars. Vi förtjänade att komma med, men missade våra chanser”, säger Mancini. Från Serie A: Romas tränare José Mourinho  stängs av två matcher efter det röda kortet han fick mot Torino i söndags. Avstängningen gäller mot Bologna och Milan i januari.

 

SPANIEN

.spanien

Marca lyfter Eden Hazards citat om att han är beredd att lämna Real Madrid i sommar om klubben beslutar sig för det. Annars vill han stanna. Det ligger i linjen med hans uttalanden i belgisk press i måndags (se tisdagens Headlines, under Övrigt). På frågan om vad han skulle sätta för betyg på sin säsong säger han, ”Tja, noll av tio för spelet för jag spelar inte, men tio av tio för hur jag upplever tillvaron i övrigt. Jag spelar inte men att vara en Real Madrid-spelare har varit min dröm sedan jag var barn, och efter det här har jag ytterligare ett år kvar på mitt kontrakt. Jag vill spela för den här klubben, i den här tröjan”, säger Hazard, om nu någon missat han planerar att stanna. Tidningen har vidare rubriken, ”Marockos omöjliga dröm”, att värva Brahim Diaz till VM.

Annons

AS pryder förstasidan med förbundskapten Luis Enrique med näven i luften och rubriken ”Vi kan”. Här finns också budskap från Belgiens förbundskapten Roberto Martínez, ”Courtois förtjänade Ballon d’Or”. I den stora skörden av notiser finns en liten med svenskfokus, Williot Swedberg imponerar inte heller på Carvalhal”, den nye Celta Vigo-tränaren. Liksom Relevo i går är AS inne på att ett lån väntar för 18-åringen.

Cadena Cope uppmärksammar att det spanska landslaget nu är i Jordanien. Där väntar genrep mot jordanska landslaget i morgon. Men radiokanalen har också fokus på Luis Enrique som livestreamare. Den första sändningen blir efter torsdagens match. Enligt Cope kommer tiden för Luis Enriques livesändningarna under VM att variera efter när han har tid men det blir efter kl 22, spansk tid, när matcherna är slut.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe synar Qatar som VM-arrangör med en ordlek på ”Lawrence d’Arabie”, 60-talsfilmen Lawrence av Arabien, där ”errance” betyder ungefär ”irrfärder”. Tidningen påpekar att stormen från väst förenat den arabiska halvön, som ser kritiken mot Qatar som selektiv. Var var exempelvis Norges stora engagemang för mänskliga rättigheter under vinter-OS i Kina tidigare i år, undrar en kritiker, Nabil Ennasri, doktor i statsvetenskap med marockanskt ursprung, som också skrivit boken ”L’Empire du Qatar, le nouveau maître du jeu?” (”Det qatariska imperiet – de nya spelledarna?”) Han lägger till: ”Denna selektiva indignation faller i dålig jord, den upplevs som ett sätt att förringa att araber fått mästerskapet”. Efter tidningens många uppslag om Qatar tar förstås gårdagens besked Christopher Nkunkus skada stor plats. Olyckan var framme i en duell med Eduardo Camavinga på träningen och han missar nu VM (se tacklingen här). Både RMC Sport och L’Equipe uppger att Randal Kolo Muani ersätter. Beskedet att Sadio Mané missar de första matcherna för Senegal tar också plats. Notis: L’Equipe TV kommer att direktsända lördagens vänskapsmatch Sverige-Algeriet från Malmö.

Annons

RMC Sport påpekar att de portugisiska fans som synts i virala klipp och pekats ut som fake fans, är från indiska grupper i Doha. Det finns supporterklubbar till ett flertal nationer bland de många indierna i staden, exempelvis både Frankrike och England. I västmedier har hånfulla kommentarer om utklädda qatarier cirkulerat friskt, men några bevis för det finns ännu inte, skriver RMC Sport.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Record (Mexiko) lyssnar till Mexikos förbundskapten Gerardo Martino som bekräftar att anfallsstjärnan Raúl Jiménez gör comeback. ”Han kommer med säkerhet att få minuter mot Sverige, bekräftar Martino inför kvällens match. Raúl Jiménez har varit borta nästan tre månader på grund av en ljumskskada. Matchen mot Sverige är Mexikos genrep inför VM. Förstasidan pryds av landslaget till rubriken ”Tatas Tri är som ett bra vin”. Det är först förbundskaptenens smeknamn, sedan landslagets smeknamn och till slut en positiv tolkning av att Mexiko har VM:s näst äldsta trupp. Tidningens logga har för övrigt fått arabisk touch.

Annons
Publicerad 2022-11-16 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto