Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nobbade jättebudet från Saudiarabien: ”Ja, det stämmer”

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

Manchester Evening News kör ett ambitiösa ord-för-ord-referat av Cristiano Ronaldos sista del hos Piers Morgan. Portugisen slutar i landslaget om det blir VM-guld. Han är öppen för att lämna Man United. Han nobbade ett gigantiskt bud från Saudiarabien i somras (”Det är sant. Vad som inte är sant är skräpet som är i pressen om att ingen vill ha mig”). Han hyllar Lionel Messi (”En fantastisk spelare, han är magisk”). Han hoppas Arsenal vinner ligan om inte Man United gör det (”Jag gillar laget, jag gillar tränaren, jag tycker de har ett bra lag. Om Man United inte vinner Premier League, är jag glad om Arsenal gör det”). Han medger att det var fel att inte vilja spela mot Tottenham men skyller också på Ten Hag (”Det är svårt att säga, men låt säga att jag ångrar det, men samtidigt kände jag mig provocerad av tränaren”). MEN berättar också om att Cristiano Ronaldo fått ett första konkret erbjudande: att spela i australiska A-league.

Annons

nyenglkand

The Sun gör det igen. För femte dagen i rad sopas nyhetsettan ren från krig, miljöförstöring, politik och annat trivialt för att ge plats åt fotbollen. Den här gången till tonerna av ”Football’s coming ho-ho-home”. Den klassiska engelska fotbollssången – som retat utländska fotbollsfans – kommer nämligen ut i en julversion lagom till VM. Refrängen? ”Three Lions on a sleigh, with she-lions inspiration, Santa says let’s play, the Christmas tree formation” (se hela texten här). Inspirationen är med andra ord damernas EM-guld i sommar (se även klipp nedan).

Daily Mail gör sin största rubrik på att Mauricio Pochettino är öppen för att bli engelsk förbundskapten i framtiden. ”Javisst, min relation till England har alltid varit bra”, säger han till The Athletic, ”Man vet aldrig vad som händer. Jag är öppen för allt”. Mail har också uppgiften att Argentina valde enklare boende på universitet framför lyx – för att det underlättade det traditionella argentinska grillandet.

Annons

The Times toppar med ”Qatar chockar Fifa med krav på ölförbud”. Med bara tre dagar kvar uppges Qatar ha satt press på Fifa om att förbjuda ölförsäljning på de åtta VM-arenorna. Det skulle i så fall innebära att Fifa bryter mot kontraktet med Budweiser, som är en av Fifa största sponsorer.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport ser två spelare närma sig comeback, Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba. Under gårdagens Globe Soccer Awards i Dubai fick svensken ta emot ett karriärpris. ”Lifetime Achievement Award…Paolo, Ricky, var lugna, min karriär är inte över ännu”, sa Ibrahimovic med glimten i ögat, riktad mot Milans klubbledare Paolo Maldini och Rick Masara. Han påpekade själv under gårdagen att han hoppas vara tillbaka ”väldigt snart”. Och Maldini fortsätter: ”Vi förlängde Zlatans kontrakt med en tydlig plan, att honom med på träningslägret i Dubai och vi hoppas ha honom på planen i Januari, det är målet”, säger Maldini. Träningslägret är den 11-30 december. Maldini har tidigare preciserat ett annat mål, som däremot gått om intet. ”Vi vill ha klart kontraktet med Rafael Leão innan VM, med det var inte möjligt ”, medger han. Och så Paul Pogbas comeback då. Den håller sakta men säkert på att trappas upp, och fransmannens återkomst på planen blir av allt att döma tidigare än Ibrahimovics. Enligt GdS är förhoppningen att han ska finnas i Juventus trupp i början av januari och sedan kunna medverka i någon form i toppmatchen mot Napoli den 13 januari.

Annons

Corriere dello Sport har stort fokus på Globe Soccer Awards. Dels att Napolis Viktor Osimhen fick pris som bästa unga spelare, före spelare som Gavi och Federico Valverde. Även Francesco Totti var där för att ta emot ett karriärpris. Han passade också på att beklaga sig över Italiens VM-frånvaro. ”Ett VM utan Italien är som Rom utan Colosseum, säger Totti, ”Vi är inte vana vid det, och för oss italienare känns det än mer negativt”. Det är dock andra VM i rad utan Italien.

 

SPANIEN

spanien

Marca, AS, Sport, Mundo Deportivo – alla hyllar de Spaniens unga garde efter gårdagens VM-genrep (3-1 mot Jordanien). I tur och ordning: ”Ansu Fati är redo”, ”Gudomliga skatter”, ”Här är jag” (Ansu Fati) respektive ”Golden boys”. Ansu Fati (20 år), Gavi (18 år) och Nico Williams (20 år) gjorde målen. I Marca är Ansu Fati enda spelare som får toppbetyget tre stjärnor av tre. Just Marca uppger på annat håll att Barcelona kommer att erbjuda Marcos Alonso ett nytt kontrakt på två år. 31-åringen skrev på ett ettårskontrakt när han anlände från Chelsea i somras. Kontraktsförslaget kan också bli ett plus ett år.

Annons

Cadena Cope berättar att José Luis Gayà fick lugnande besked efter magnetröntgen. Det är ingen större skada på höger fotled. Men enligt Cope blir vänsterbacken borta sju-tio dagar. Själv sa förbundskapten Luis Enrique, ”I morgon (läs: i dag) kommer vi att fatta ett beslut om Gayà. Cope snappade också upp ett annat citat från Luis Enrique inför VM: ”Vårt mål och vår intention är att spela sju matcher” – alltså ända fram till final…eller tredjeprismatch.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe är aningen bekymrad. Rubrik: ”Fortfarande inte på hugget”. Med fem dagar kvar till den franska VM-premiären tränade Karim Benzema och Raphaël Varane fortfarande för sig själva. Olivier Giroud fick en smäll på foten under torsdagens träning, grinade illa, men återupptog senare träningen. Giroud var för övrigt en av de första spelarna att lägga ut bild på sitt hotellrum (se klipp här).

Annons

Ouest France snappar upp kommentarer från just Olivier Giroud om formen. Zlatan Ibrahimovic dyker upp som referens. ”Jag vet inte om jag är i mitt livs form, redan när jag gjorde mål förut höll jag på med ’zlatanerier’. Jag gillar akrobatiska mål, och det går bra för mig nu”, säger Giroud.

RMC Sport lyssnar till Frankrikes president Emmanuel Macron, som skickar en hälsning med VM-laget. Bucklan hägrar igen. ”Jag sa att jag tror på vårt landslaget, och inte bara av patriotism. Vi kan slåss om det. Vi har ett bra lag”, säger Macron, som också hyllar Didier Deschamps, ”Jag tror vi har världens bästa tränare”. Macron kommer att följa landslaget på plats i Qatar om de når semifinal.

 

TYSKLAND

Bild säger aj, aj, aj ikapp med Sadio Mané, som nu bekräftat missar VM och som enligt tidningen blir borta tre månader. Bild skriver om fler utländska stjärnor med klubbadress i Bundesliga. Mönchengladbachs franska landslagsanfallare Marcus Thuram lade ut en bild på sig själv och Karim Benzema på flyget. Men den byttes snabbt ut mot en ny där ett en flygplasemoji täcker Thurams ena hand. Orsak? På originalbilden syns en snusdosa i Thurams näve. Benzema själv fångades för några år sedan på bild med snus när han satt på avbytarbänken.

Annons

Ruhr Nachrichten drar sitt strå till stacken om Jordan Larsson. Bild skrev i onsdags att Schalke kan sälja honom i januari. WAZ kontrade i torsdags med att svensken väntas bli kvar under andra halvan av säsongen. Ruhr Nachrichten lutar åt det senare men menar att Larsson måste visa framfötterna under vinterträningen, de blir som ett test för 25-åringen. Därmed är väl hela spektrat över den närmaste framtiden täckt. Larsson har bara startat tre matcher sedan han anlände i augusti.

 

ÖVRIGT

Blick (Schweiz) tycker det är befogat med ett ”VM-alarm”. Förlust i genrepet (0-2 mot Ghana), problem med spelsystemet och problem med klimatet. Tidningen är bekymrad. Dessutom finns frågetecken kring den fysiska statusen hos viktiga pjäser som Xherdan Shaqiri och Yann Sommer.

Jornal de Notícias (Portugal) uppger att Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Tottenham och Juventus alla är intresserade av Pedro Porro. Enligt JdN har Sporting inga planer på att släppa den 23-årige mittbacken i januari, utan att prislappen närmar sig utköpsklausulen på 45 miljoner euro.

Annons

TyC Sport (Argentina) ger plats åt Sergio Agüero. Den argentinska legendaren hamnade på ett plan till Qatar, fullt med högljudda fans från rivalen Brasilien (se nedan). ”Hela flygningen så här”, skriver han.

Publicerad 2022-11-18 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto