Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Cristiano Ronaldo hotade med att lämna

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen VM Headlines med Olof Lundh är redan ute.

 

-ovrigt

Record (Portugal) hävdar på sin förstasida att Cristiano Ronaldo hotade med att lämna landslaget efter att ha fått beskedet att han inte skulle starta mot Schweiz. Han hade en het diskussion med förbundskapten Fernando Santos, men lugnade ned sig och tänkte om. Record menar att truppen inte påverkades av det hela. Tillägg kl 10.55: Portugisiska fotbollsförbundet (FPF) dementerar på förmiddagen uppgifterna. A Bola hade inför kvartsfinalen en uppmärksammad omröstning där 70 procent av läsarna ville se Cristiano Ronaldo petad. Det är därför kanske mindre överraskande att hans succéersättare Gonçalo Ramos nu har läsarnas fulla stöd. 94 procent vill se Benficaanfallaren starta mot Marocko. 21-åringen pryder A Bolas förstasida med budskapet att ”Ramos pris stiger”. Benficas prislapp är nu 120 miljoner euro.

Annons

Olé (Argentina) och TyC Sport är bara några av de stora sportplattformar som uppmärksammar Zlatan Ibrahimovic. För svensken står på deras sida. ”Jag hoppas för Messis skull att Argentina vinner VM”, säger Ibrahimovic till 433. Annars handlar mycket om Messi-Agüero på Twitch i går kväll. 250 000 följde deras samtal live (se klipp här).

Globo Esporte (Brasilien) ger ordet till Vinícus Jr. Han hade budskap till de som kritiserat måldansandet. ”Vi har mycket firande kvar att göra. Förhoppningsvis får vi göra många danser och spela bra så att vi tar oss till final”, säger han. Men störst uppmärksamhet under presskonferensen fick en katt. Den hoppade upp på bordet. Den brasilianske presschefen bryskt tog tag i och kastade ned katten , vilket väckt reaktioner i sociala medier (se klipp på kattkastet nedan).

Annons

Sportske Novosti (Kroatien) reagerar missnöjt. ”Kroatien straffas mycket hårdare för att fans förolämpade Borjan är Serbien för Kosovoflaggan”. Kroatien får böta 50 000 schweiziska franc, ca 550 000 kr, för att ha förolämpat Kanadas målvakt Milan Borjan. Serbien får böta 20 000 schweiziska francs, ca 220 000 kr, för den kontroversiella flaggan i spelarnas omklädningsrum.

 

ENGLAND

.england

Daily Telegraph bär på beskedet att Raheem Sterling är redo att resa tillbaka till Qatar, efter inbrottet i hans hem i England. Han väntas tillbaka till kvartsfinalen mot Frankrike. Och så siktar Kyle Walker in sig på Kylian Mbappé. Det är Walker som får fransmannen på sin lott. ”Det är inte England mot Mbappé, det är England mot Frankrike. Vi respekterar att det är en bra spelare som är i bra form, men jag kommer inte att rulla ut röda mattan för honom och säga varsågod. Jag representerar mitt land i en VM-kvartsfinal, så det är segra eller dö. Förlorar vi åker vi hem och han ska inte stå i min väg,  förhoppningen att vinna VM för mitt land”, säger Walker.

Annons

The Guardian knyter an till ett annat segerlystet budskap. Den här gången från Harry Maguire. Han jämför England 2018 med England 2022. ”Då visste man att vad som än hände i semifinalen så skulle man ses som hjälte när man kom hem; man skulle få en fint mottagande och en klapp i ryggen. Nu finns en tro på att vi måste vinna turneringen. Vi vet så klart att det blir tufft. Det finns säkert fem-sex lag med samma tro. Men 2018 var vi nog inte ett av de lagen. Nu är vi det”, säger Maguire. Tidningen uppmärksammar också Arsenals seger i damernas Champions League (1-0 mot Juventus), där Stina Blackstenius svarade för assisten (se målet här). Filippa Angeldahl målskytt för Everton i ligacupderbyt (2-0 mot Liverpool).

The Sun fortsätter sin märkliga hets mot Frankrike. Efter att ha hängt Englandskläder på vaxdockan av Kylian Mbappé i Paris, så tillägnas nyhetsettan i dag åt att ”Kylian Mbappé bor i Leicester”. Det är enligt texten en syssling till fotbollsstjärnan. Han får dra på sig Englands ställ och säga att han håller på Southgates mannar.

Annons

Manchester Evening News konstaterar att Anthony Elanga inte hade någon stor dag när Man United träningsspelade (2-4 mot Cádiz). ”En slarvig insats”, skriver MEN, och ger 4 av 10 i betyg. Dessutom framgår av matchrapporten att Elanga under matchen fick en skrapa av Scott McTominay för att han inte stoppade en passning och av Donny van de Beek för att han sprang offside. Victor Nilsson Lindelöf klarade sig lite bättre, 5 i betyg.

Football London har Dejan Kulusevski som en av fyra nominerade till Tottenham Hotspur Fans’ Footballer of the Year award för 2022. De andra är Pierre-Emile Højbjerg, Rodrigo Bentancur och Harry Kane.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ser Hakim Ziyech som ”Redo att flyga” till Milan. Marockanen gör succé i VM men har inte gjort det i Chelsea. Ett lån med köpoption på 15 miljoner euro är planen från Milan. Ziyech sägs beredd att gå ner i lön. Milan är för övrigt igång med träningen på Milanello. Zlatan Ibrahimovic tränar individuellt. Han reser på lördag med truppen till Dubai ”men väntas inte vara tillbaka på planen förrän under andra halvan av januari”, skriver GdS. 

Annons

Corriere dello Sport drar stort på en intervju med Carlo Ancelotti, som håller Brasilien som VM-favorit. Snacket glider in på Cristiano Ronaldo. CdS: ”Hur tycker du att Fernando Santos behandlade honom i matchen mot Schweiz?”. CA: ”Jag har inte sett Portugal, jag åt pizza med barnbarnen”. CdS: ”Är det sista dansen för honom nu?”. CA: ”Jag vet inte det, han känner sig nog fortfarande som 20 år, för han får svaren han vill från sin kropp. Men konkurrensen är tuff, i Portugal inleder en spelare som Rafael Leão på bänken”. CdS: ”Är det svårt att vara hans tränare?”. CA: ”Jag hade honom i två år och det var noll problem. I själva verket löste han mina problem. Kan någon som gör minst ett mål per match ses som ett problem?”. Rubrikerna om Juventus, en klubb som finns med på hans tränar-CV, säger han sig inte ha någon vidare koll på. CdS: ”Pizza och barnbarn igen?”. CA: ”Det är det sällskap jag föredrar: barnens oskuldsfullhet är ett effektivt vaccin mot giftigheter, spänningar…och en del frågor”.

Annons

SportMediaset uppmärksammar en hatstorm mot Mattia De Sciglio. Den kommer från Juventus egna fans. I ekobrottsmålet mot Juve ska De Sciglio ha visat åklagare meddelanden från lagkapten Giorgio Chiellini om lönerna. Meddelanden i WhatsApp-gruppen visade att spelarna i slutändan skulle få löner som klubben officiellt drog in under pandemin. Därför förolämpas De Sciglio med tillmälen som ”förrädare” och ”tjallare” på sitt Instagramkonto. Även Matthijs De Ligt ska ha vittnat om meddelandena men är inte längre kvar i klubben.

 

SPANIEN

.spanien

Marca, liksom Cadena SER, uppger att U21-tränaren Luis de la Fuente är den utvalde om Luis Enrique lämnar posten som förbundskapten. AS skriver att det är De La Fuente eller Marcelino. Förbundet anses nu ha lämnat dörren öppen för Luis Enrique att kliva av och riktat in sig på eventuell ersättare. Ett slutgiltigt besked från Luis Enrique väntas inom de närmaste två dagarna. Marca skryter med en omröstning som totalt lockat miljontals röster. 77 procent tycker att Luis Enrique ska avgå. Folkets favorit att ersätta är i tur och ordning Roberto Martinez (38 procent), Marcelino (33), Rafa Benítez (18) medan Luis de la Fuente bara får 11. 70 procent tycker också att landslaget ska byta spelstil. 

Annons

Sport och Mundo Deportivo är noga med att poängtera att det är Luis Enrique själv som bestämmer sin framtid. Båda tidningarna noterar även med häpnad hur Barça-damernas segermaskin fick totalstopp i Champions League (1-3 mot Bayern München). Fridolina Rolfö spelade hela matchen. Sport har också en intervju med klubbens sportchef Jordi Cruyff. I den säger han att ”Tiden för att sälja Frenkie de Jong har passerat”, mittfältaren stannar över kommande transferfönster. Sport uppger att Roma närmar sig Memphis Depay, men i sin intervju med MD är Cruyff skeptisk till att låta anfallaren lämna, ”vi funderar inte på spelare som ska lämna”, och lägger till ”dessutom har vi Robert Lewandowski avstängd tre matcher”. Cruyff utesluter även att Franck Kessié lämnar i januari, ”Det finns inga planer på det, varken från deras eller vårt håll”.

Annons

Relevo uppger att Atlético de Madrid satt en prislapp på João Félix: 140 miljoner euro. Klubben medgav i dagarna att en skilsmässa är trolig. Det har ryktats om Premier League, senast Aston Villa. Men enligt Relevo är vägen öppen för PSG, om klubben agerar. Även Chelsea, Arsenal och Bayern München nämns som intresserade klubbar.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe sätter för dagen strålkastarljusen på förbundskapten Didier Deschamps. ”Konsten att studsa tillbaka”. Efter VM-guldet 2018 blev det slitningar och sorti i EM, men nu tycks harmoni råda igen. ”Matchen mot England blir avgörande för hans framtid som förbundskapten”, menar tidningen. Deschamps väntas starta med samma elva som i åttondelsfinalen mot Polen. Kylian Mbappé var under onsdagen tillbaka i den kollektiva träningen. Adrien Rabiot satt med på presskonferensen i går. Juventusmittfältaren skulle välkomna en flytt till Premier League. ”Jag har alltid sagt att jag skulle vilja spela i England under min karriär. Om det blir efter mitt kontrakt gått ut? Det vet jag inte, men jag har som mål att spela där”, säger Rabiot. Mittfältaren var nära en flytt till Manchester United i somras, men förhandlingarna bröt samman. Rabiots kontrakt med Juve går ut 2023.

Annons

Le Parisien var först ut att berätta, och L’Equipe instämmer: PSG är överens om en kontraktsförlängning på två år med Marco Verratti, till 2026. Det officiella beskedet kommer inom de närmaste dagarna. PSG diskuterar också förlängning med Lionel Messi och Presnel Kimpembe.

Foot Mercato tydliggör Liverpools intresse för Sofyan Amrabat. Den marockanske mittfältarens representanter ska redan ha träffat Jürgen Klopp. Ett möte med spelaren väntar efter VM. Men det finns konkurrens. Även Tottenham och Inter är intresserade av Fiorentinaspelaren.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild fortsätter publicera uppgifter kring det tyska VM-landslaget. Förbundsanställda uppges ha varit förvånade över hur avslappnat spelarna hade det. ”Semesterkänsla” var ett ord som användes. Bild skriver sen: ”Medan spelarfruarna var upptagna med att ta selfies i poolen lekte papporna med barnen”. Det var inte heller uppskattat av alla spelare. I går skrev Sport Bild att förbundskapten Hansi Flicks förkärlek till Bayernspelare splittrade laget. Men i går kom också beskedet att Flick blir kvar. Fredi Bobic är favorit att bli ny landslagschef efter Oliver Bierhoff. Samtal har redan inletts, skriver Bild. Från transfermarknaden berättade tidningen i går att Dortmund är i samtal med Mohammed Kudus, Ajax ghananska VM-stjärna.

Annons

Sport1 skriver om två utropstecken för Bayern München. Det ena är en tung seger i Champions League (3-1 mot Barcelona) och det andra att matchen spelade inför en rekordpublik, 24 000 åskådare.

Publicerad 2022-12-08 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto