Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mbappés ilska under VM-finalen: ”Vi kan inte vara sämre”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Fotbollskanalen Headlines är tillbaka efter nyår.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe ändrar fokus från VM till EM 2024. Tidningen menar i ord och med bild att Kylian Mbappé, just 24 år i går, visar vägen för en ny generation unga spelare som håller på att ta över landslaget. Framtiden är fortsatt ljus. Mer kring landslaget: Ett klipp ur en dokumentär visar Kylian Mbappés frustration i halvtid av VM-finalen. ”Det är en VM-final. Det är en chans som inte kommer tillbaka. Vi kan inte vara sämre”, dundrar Mbappé till medspelarna i omklädningsrummet, innan han försöker peppa laget inför återstoden av matchen (se klipp nedan). Förbundskapten Didier Deschamps hörs senare: ”Grabbar, jag säger det utan att bli upprörd. Vet ni vad skillnaden är? Det är att de där borta spelar en jävla VM-final och det gör inte vi!”. L’Equipe noterar även att förbundet kommer att anmäla rasistiska meddelanden riktade mot landslagsspelarna i sociala medier. Bland de drabbade finns Aurélien Tchouaméni, Kingsley Coman och Randal Kolo Muani. L’Equipe uppger på annat håll att Angers gör sig beredd på att sälja sina marockanska guldklimpar Azzedine Ounahi och Sofiane Boufal. De kan till och med redan ha spelat färdigt i klubben. Leicester uppges beredd att betala 45 miljoner euro för Ounahi. I somras försökte Lille köpa mittfältaren för sju milj euro.

ANNONS

RMC Sport fångar upp hånen mot Kylian Mbappé bland argentinska fans i samband med gårdagens parad. Bland spelarna utmärkte sig Emiliano Martínez som höll upp en docka med Mbappés ansikte som han fått av supportrar. Det ska även ha rasistiska inslag mot Mbappé bland fans.

ENGLAND

englandDaily Star gör störst rubrik på ett ”Anti-hat-brev”. Manchester City och Liverpool har gemensam skickat brev till sina fans om att rapportera otillbörligt uppträdande i samband lagens ligacupmöte i morgon. Ett flertal incidenter har inträffat med lagens fans på senare år. Vid senaste matchen kastades mynt mot Citys tränare Pep Guardiola och det klottrades budskap som hånade Hillsboroughoffren.

Manchester Evening News tror att både Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga får starta för Manchester United mot Burnley i kvällens ligacupmöte. På tal om United har klubben utnyttjat förlängningsoptionen med fyra spelare, bland dem Marcus Rashford.

ANNONS

The Sun varnar under ”exklusivt”-stämpel att Real Madrid tror sig ha vunnit kampen om Jude Bellingham. Manchester United, Chelsea och inte minst Liverpool har uppgetts angelägna att knyta den nya engelska storstjärnan till sig. Dortmund hoppas få ut drygt 100 miljoner pund för 19-åringen.

The Times hävdar att Chelsea leder kampen Andrey Santos i Vasco da Gama. Även Liverpool, Manchester City och Newcastle har uppgetts intresserade av den 18-årige mittfältaren. Chelsea fick för övrigt Wesley Fofana skadad igen under en träningsmatch i går.

The Athletic menar att VM i Qatar egentligen inte var så bra som det upplevs. Bilden förskönas av att folk minns spännande historier, stora ögonblick, stora spelare och kvaliteten på finalen. VM i Qatar glänste på alla fyra områden. Men spelkvaliteten var egentligen sådär, menar The Athletic. Exempelvis var många förstahalvlekar långsamma, särskilt i gruppspelet, där hälften var mållösa. EM i Portugal 2004 beskrivs som motsatsen (bortsett från en bra underdog-historia i Grekland): bra spel, bra gruppspel, men liten stjärnglans och en ljummen final.

ANNONS

Goal-läsare har röstat fram en Topp 50-lista bland damer. Vinnare är Alexis Putellas. Tre svenskor är med: 5/ Fridolina Rolfö, 26/ Magdalena Eriksson och 34/ Kosovare Asllani. The Guardian kommer de närmaste dagarna att presentera sin mer djuplodade Topp 100-lista, framröstad av ex-spelare, tränare och journalister.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser det som att ”Zhang ger sig själv Inter i julklapp”. Han behåller klubben. Och han hoppas på en fortsättning med pokaler. ”Inter har vunnit många pokaler och förhoppningen är att 2023 kan ge oss något vi saknade 2022”, säger Zhang. Tidningen har en notis om Spezias träningsmatch (2-0 mot Groningen). Ett riktigt svenskmöte. Emil Holm spelade från start i Spezia, Albin Ekdal spelade andra halvlek och Aimar Sher gjorde ett inhopp sista kvarten. Ekdal passade till det andra målet. I Groningen spelade Ramon Pascal Lundqvist och Yahya Kalley från start, medan Paulos Abraham spelade andra halvlek. GdS gör också en större artikel på att Real Madrid kommer att göra ett nytt försök med Kylian Mbappé i sommar. 

ANNONS

italien

Corriere dello Sport låser sig fast vid uppgifter från L’Equipe och Marca i går. Att Zinedine Zidane står vid ett vägskäl. Didier Deschamps väntas förlänga med Frankrike. Det blir till rubriken, ”Zidane är tillbaka – Frankrike eller Juve”. För CdS konstaterar att bara storklubbar intresserar Zidane. England har Zidane tveksamheter till av språkliga skäl, i Frankrike är PSG inte aktuellt längre, Spanien har han redan avklarat med Real Madrid, i Tyskland finns bara Bayern som inte är aktuellt. Återstår därmed Italien. Återstår därmed Juventus, där Zidane spelat tidigare och ”som har ett projekt som kan intressera honom”, som L’Equipe uttrycker det. Juve ses som andrahandsval efter franska landslaget. Turinklubben har så här långt stått bakom Max Allegri men framgångarna har varit beskedliga.

ANNONS

 

SPANIEN

spanienMarca ger hela förstasidan åt det galna firandet i Buenos Aires, men också ett uppslag åt Josko Gvardiol. Real Madrids intresse är verkligt och har varit det en längre tid. Men något beslut om att gå till handling har ännu inte tagits. Och RB Leipzig varken behöver eller vill sälja sin stjärnback. Tyska Sky Sport ser chanserna som stora att Gvardiol även stannar efter sommaren. Vidare skriver tidningen att Atlético i stort sett gjort klart med Caglar Söyüncü till nästa säsongen. Den 26-årige backens kontrakt med Leicester går ut i sommar. Marca var i går förts ut med att Sevilla bryter med Isco.

AS låter sin egen gala i går kväll ta över det mest innehållet. Här finns också preciseringar kring Matheus Cunha övergång till Wolves. Brasilianaren reser till Birmingham i dag för läkarundersökning. Den obligatoriska köpklausulen, efter lånet, är på 50 miljoner euro.

ANNONS

Sport lägger fokus vid Xavi som ringar in ligatiteln. Delar av citat från Barcelonatränaren buntas ihop till ett: ”Det ska bli spännande med Supercupen, cupen och Europa League, men liga skulle ge stabilitet”. Tidningen tror vidare att Barça kan rotera en del i laget inför dagens möte med FC Rosengård. Men Fridolina Rolfö väntas starta. Barça är ute efter seger mot det poänglösa svensklaget för att säkra förstaplatsen i gruppen. Matchen spelas på Camp Nou.

 

TYSKLAND

tysklandSportBild signalerar förändringar i Bayern Münchens trupp i vinterfönstret. Tidningen lutar sig mot en intervju med sportchefen Hasan Salihamidzic. ”Som ni vet är jag inget fan av januarifönstret. Men mycket har hänt under VM-avbrottet så jag utesluter ingenting”, säger Salihamidzic, ”Vi kommer att se över alla alternativ, särskilt vad gäller målvaktspositionen, men inte bara där. Det handlar inte om snabba lösningar”. Bild, liksom Sky Sport i går, hävdar att Yann Sommer är nummer ett att ersätta skadade målvakten Manuel Neuer, om ingen lösning hittas med Monaco och utlånade Alexander Nübel. Mönchengladbach vill ha fem miljoner euro för att släppa Sommer, skriver Bild. SportBild tror också på förstärkningar till backlinjen.

ANNONS

Bild har en artikel med rubriken ”Schalke ökar pressen på Larsson”. Klubben är på väg att värva två yttrar, och tidningen menar nu att Jordan Larsson är ”den hetaste kandidaten att lämna i januarifönstret”. Bild berättar också att Bundesliga till slut berikats med en Ibrahimovic. Det är Arijon Ibrahimovic som skrivit på sitt första proffskontrakt med Bayern München. Den 17-åriga stortalangen har inga släktband till Zlatan men har beskrivit svensken och Cristiano Ronaldo som idoler. Och så har han på zlatanskt vis hävdat, ”Tigern och lejonet må vara starkare, men vargen uppträder inte på cirkus”.

 

 

ÖVRIGT

ovrigtClarín (Argentina) försöker summera dagen Buenos Aires, ”en galenskap som aldrig skådats förut”, som La Nación uttrycker det. Över fyra miljoner människor uppskattas har varit ute för att fira världsmästarnas hemkomst. Men trängseln gjorde att paraden fick avbrytas och spelarna flygas iväg med helikopter. Droppen uppges ha varit en incident med supportrar som hoppade ner på spelarbussen från en bro, varav den ena föll i marken (se klipp här). Lionel Messi lyckades ta sig vidare till sin födelsestad Rosario där han landade med helikopter. I Buenos Aires inträffade under dagen en lång rad incidenter, flera fångade på film (se klipp här – en del otäcka bilder). Ett klipp visar en skadad supporter som bärs bort fastspänd på bår – men som fortsätter delta i sången (se klipp här). Minst 21 poliser och brandmän skadades när de utsattes för sten- och flaskkastning (se klipp här). De försökte utrymma den berömda obelisken från fans som tagit sig in. Några personer stal en bankomat från ett bankontor (se klipp här).

ANNONS

Le Matin (Marocko) visar att man kan fira i Marocko också. En öppen buss – som körde alldeles för fort för ändamålet (se klipp här)– tog VM-hjältarna runt i Rabat inför tiotusentals människor (se klipp nedan). Efteråt togs spelarna emot hos kung Muhammad VI. Och mammor var förstås med. Det är bara besöket hos kungen som får plats på förstasidan, även i Assabah, inte folkfesten.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) fångar upp ord från Louis Van Gaal. Den tidigare förbundskaptenen bor i Portugal, och får frågan hur han skulle ställa sig till om Portugal hörde av sig. ”Jag har pensionerat mig igen, men om de hör av sig så lyssnar jag”, säger Van Gaal till ett radioprogram. Han har tidigare gjort en liknande kommentar kring den vakanta förbundskaptensposten i Belgien.

Publicerad 2022-12-21 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto