Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Atlético stoppar Carrasco till Barça

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

SPANIEN

.spanien

Sport toppar med ”Ultimatum för Memphis”. Barcelona och Atlético förhandlar. Barça vill ha ett bud på nederländaren eller en bytesaffär med Yannick Carrasco. Belgaren gör gärna flytten, enligt hans agent. Men Atlético dementerar att ett byte är aktuellt. Enligt Sport funderar Atlético också på att bida sin tid, då Depays kontrakt går ut i sommar. I stället uppges Atlético kasta lystna blickar på anfallaren Vitinha i Braga. Sport uppmärksammar i en separat artikel att Barcelona och Atlético har ”en historia av katastrofala affärer” – Antoine Griezmann och Luis Suárez är två närliggande.

Annons

Marca uppmärksammat indignerat –”Det här går inte att missa” – efter Elches kvittering (1-1 mot Cádiz). Cádiz har lämnat in protest och vill att matchen återupptas i den 81:a minuten, då domare och VAR tycks ha missat en tydlig offside i upprinnelsen till Elches mål. Marca bekräftar i en notis IB3:s uppgifter i går om att Dennis Hadzikadunic genomgått läkarundersökning hos Mallorca och väntas skriva på inom kort.

 

ENGLAND

.england

Daily Mail toppar med ”Red aces” och ”Red faces”. Båda gäller samma match. Förstnämnda rubrik är för Liverpool med Harvey Elliot i spetsen, som till Jürgen Klopps stora glädje (”Reaktionen vi ville ha”) tog sig vidare i FA-cupen (1-0 mot Wolves). Sistnämnda rubrik är fadäsen under BBC Sports direktsändning. Under studiosamtalet började plötsligt sexljud höras (se klipp här). En telefon hade klistats på studiostolen (se tweet här). En engelsk prankster har tagit på sig ansvaret för intermezzot (se klipp här). The Sun ger händelsen hela sin nyhetsetta. Daily Mail uppger också att Manchester City har Napolis supersuccé Khvicha Kvaratskhelia på radarn.

Annons

Daily Mirror hävdar att West Ham vill förbarma sig över Harry Maguire. Londonklubben överväger ett försök att låna den bänkade landslagsbacken från Manchester United. Tidningen noterar också Wolves värvning av Pablo Sarabia från PSG.

Daily Telegraph gör i dag störst rubrik på att Sir Jim Ratcliffe bekräftat att han kommer att lägga bud på Manchester United. Men även Telegraph har gott om transferuppgifter. Enligt The Independent lurar både Real Madrid och Juventus på Alejandro Garnacho, som ännu inte velat förlänga med Manchester United. Men Telegraph uppger nu att 18-åringen är nära att skriva nytt kontrakt. Vidare skriver tidningen att Barcelona är ute efter att värva Ilkay Gündogan på en fri transfer. 32-åringens kontrakt med Manchester City går ut i sommar.

The Guardian har på sportettan med Tottenhamtränaren Antonio Contes senaste missnöjesyttring. ”I England finns det en dålig vana i att det bara är tränaren som pratar och förklarar”, säger Conte om presskonferenser, och efterlyser att medicinsk personal pratar om skador, sportchefer om klubbstrategier.

Annons

Talk Sport pratar med Sjachtars vd Sergej Palkin. Han ser Mykhailo Mudryk-försäljningen till Chelsea som en ”symbolisk affär” över samarbetet mellan Storbritannien, USA och Ukraina efter Rysslands invasion. ”Jag kan också säga att om klubben (Chelsea) fortfarande styrdes av Roman Abramovitj så vet jag inte ens om vi kunnat förhandla och göra en affär”, säger Palkin. I en tidigare intervju med The Athletic förklarade han övergången och menade även att Arsenal uppträtt regelvidrigt.

Manchester Evening News har dåliga nyheter åt Nottingham. Dean Henderson, inlånad från Man United, blir borta fyra-sex veckor. Målvakten drog på sig en muskelskada i låret i helgens match mot Leicester.

 

ITALIEN

.italien

Tuttosport fångar upp att Veronique Rabiot, Adriens mamma och agent, var hos Juventus i går och träffade sportchefen Federico Cherubini. Det ses som ett tecken på Juves vilja att förlänga. Och på att Rabiot inte stänger dörren för det. En Champions League-klubb i England ses som alternativ. Ett annat ansikte på förstasidan är Isak Hien. ”Ilic + Hien – en affär värd 40 miljoner euro”. Det inkluderar övergångssummor och kontrakt till 2027 med fördubblade löner. TS menar att en affär brådskar. Atalanta och Brighton  lurar på Ilic. Enligt Tuttomercatoweb står Torino och Hellas Verona fortfarande ganska långt ifrån varandra. Hien är tänkt att lånas tillbaka till Hellas Verona resten av säsongen. 

Annons

La Gazzetta dello Sport kallar mötet mellan Milan och Inter i Saudiarabien för ”Det heta mötet”. Supercuptiteln står på spel i Riyadh. Matchen får fem uppslag. Napoli åkte överraskande ur italienska cupen mot ligajumbon (2-2 mot Cremonese, 4-5 e str). Det nya Alla hjärtans dag-tröja Napoli bar på hade avtryck av läppar. En ”kiss of death” med andra ord. Cremonese möter Roma i kvartsfinal. Salernitana sparkade efter 2-8 mot Atalanta i helgen Davide Nicola. Ny tränare? Troligen…Davide Nicola. Enligt GdS är det ett alternativ som växt sig starkare, och enligt Sky Sport Italia i natt väntas en bekräftelse inom de närmaste timmarna på att tränaren återkallas. Samtal med alternativen Roberto D’Aversa, Eusebio Di Francesco och Leonardo Semplici ska inte ha lett någonstans.

Telerama News lyssnar till Joel Voelkerling Persson, som i helgen gjorde sin Serie A-debut för Lecce. ”Jag har arbetat hårt för det här och är verkligen glad. Tränaren berättade ingenting före match, han sa det två minuter före mitt inhopp. Jag var lite nervös men också redo, eftersom jag arbetat hårt på det efter alla skador”, säger Persson. Anfallarens mamma var på plats. ”Hon visste inte att jag skulle spela, hon var här för min födelsedag (20 år, min anm). Hon ger mig tur. När jag spelade i Roma gjorde jag alltid mål när hon var där”, säger Persson.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe presenterar sin årliga lista på de 30 som gjorde det franska fotbollsåret 2022. Personligheterna. I topp är föga oväntat Kylian Mbappé. Han följs närmast av Didier Deschamps, Karim Benzema, Lionel Messi, Zinedine Zidane och Stéphanie Frappart. Förbundsbasen Noël Le Graët, som pausats från sitt jobb och utreds för sexuella trakasserier, faller nio placeringar till plats 30. Från transfermarknaden skriver L’Equipe att två Premier League-klubbar är ute efter PSG-målvakten Keylor Navas. Den ena är Nottingham, den andra troligen Bournemouth. Sedan tidigare har Al Nassr uppgetts intresserad av costaricanen. På tal om Al Nassr, L’Equipe berättar även att en biljett till matchen Al Nassr/Al Hilal mot PSG i morgon sålts för 2,4 miljoner euro, motsvarande 27 milj kr. En förmögen saudisk fastighetsmagnat, Mushref al-Ghamdi, köpte VIP-biljetten på en auktion. Mötet kan bli det sista mellan Cristiano Ronaldo och Lionel Messi i en match.

Annons

Foot Mercato skriver att Everton är på väg att inleda en offensiv för att värva Moussa Dembélé. Det 26-årige anfallaren har ett utgående kontrakt med Lyon, och Everton väntas försöka köpa ut honom. På tal om transfermarknaden: Mohamed Toubacher-Ter, influencer med brett fotbollsnätverk, hävdar att Ludwig Augustinsson är i  Montpelliers blickfång.

 

TYSKLAND

.tyskland

SportBild skriver att Everton, Hoffenheim och Mönchengladbach alla är ute efter tyska landslagsanfallaren Niclas Füllkrug, ”men han ser sig själv i en toppklubb, som Manchester United”, menar tidningen. Bremen sägs vilja ha minst 20 miljoner euro för 29-åringen.

Bild uppger att Mönchengladbach nobbat hela fyra bud från Bayern München på Yann Sommer sedan i helgen. Det första var på fyra miljoner euro, det senaste på åtta plus ett miljoner euro. Det sista var också i nivå med vad Mönchengladbach begärt. Ändå blev det nej. Nu ansågs budet komma försent. Men förhandlingarna fortsätter. Bayerns vd Oliver Kahn har bekräftat samtal. L’Equipe uppger att Mönchengladbach redan är överens med Montpellier om Jonas Omlin, som är tänkt att ersätta Sommer, för tio milj euro.

Annons

Sky Sport rapporterar att Loris Karius förlängt kontraktet med Newcastle. Det är inte direkt baseballängd på kontraktet. Det gäller säsongen ut. Det nuvarande gick ut vid årsskiftet. 29-åringen har ännu inte debuterat. Sky Sport skrev i går att Arsenal jagar Moussa Diaby i Bayer Leverkusen.

Ruhr Nachrichten bekräftar engelska uppgifter om att Dortmund är ute efter Anthony Elanga. Svensken uppges också vilja göra flytten. Det är nu upp till Manchester United att fatta beslut om en utlåning. Dortmund värvade i går backen Julian Ryerson från Union Berlin.

 

ÖVRIGT

ATA Football (USA) uppger att Chelsea nu erbjudit Magdalena Eriksson och Pernille Harder ett korttidskontrakt. Deras nuvarande går ut i sommar. Real Madrid och Lyon är också intresserade av paret, som ännu inte fattat beslut om framtiden.

Annons

RTV Noord (Nederländerna) uppmärksammar Groningens lån med köpoption av Aimar Sher från Spezia. ”Det är ett intressant affär för klubben, även på lång sikt”, säger sportchefen Mark-Jan Fledderus. RTV Noord lägger till att Groningen fortsatt jobbar på Hjalmar Ekdal, men inte är den starkast klubben i jakten på Djurgårdsbacken.

Globo Esporte (Brasilien) rapporterar om en drömdebut för Luis Suárez i natt, svensk tid. Den 34-årige anfallaren gjorde ett hattrick på 37 minuter för Gremio (4-1 mot São Luiz).

Publicerad 2023-01-18 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto