Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Messi talar ut: ”Gillar inte vad jag gjorde”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

Buenos Aires Herald (Argentina) uppmärksammar Lionel Messis första riktiga intervju efter VM, i radioprogrammet Perros de la calle. Till glädjen och lyckan adderas en gnutta ånger. Han är inte nöjd med sitt uppträdande mot Nederländerna, då han bland annat hånade förbundskapten Louis Van Gaal. ”Det var stundens ingivelse. Jag visste vad de hade sagt före matchen, några av mina lagkamrater visade mig också vad Van Gaal sagt”, berättar Messi, ”Jag gillar det inte, jag gillar inte vad jag gjorde, men det är så mycket spänning, så mycket nervositet, och allt händer så snabbt, man hinner inte tänka, och reagerar som man gör. Det var inget planerat, det är bara så som det utvecklade sig. Jag gillar inte bilden det ger, men det är sånt som händer”.

Annons

.ovrigt

A Bola (Portugal) har fokus på de två hetaste spelarna i ligan. ”Sporting tappar Porro, och Benfica kan tappa Enzo”. Tottenham betalar totalt 47,5 miljoner för Pedro Porro. Han reste till London i går kväll. I Enzo Fernández fall har A Bolas sturska ton om 120 miljoner euro på bordet eller inget lagt sig. Nu diskuteras delbetalningar. Transferexperten Fabrizio Romano uppger på morgonen att det inte blev något genombrott i förhandlingarna mellan klubbarna i går kväll. Nya förhandlingar väntar. Klockan tickar.

Het Laatste Nieuws (Belgien) skriver att två kandidater återstår till den vakanta förbundskaptensposten: Domenico Tedesco och Peter Bosz. Tedesco, senast i RB Leipzig, ses som förstaval. Ett besked kan komma redan i dag.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror beskriver Chelseas spenderande som ”Shedloads”, asmycket, men är också en flirt med supporterläktaren The Shed. Chelsea är på vippen att värva Enzo Fernández från Benfica för 105 miljoner pund, en brittisk rekordsumma. Det skulle också ta Londonklubbens spenderande till 650 miljoner pund, nästan 8,4 miljarder kr, sedan de nya ägarna anlände inför förra sommaren.

Annons

Daily Mail lägger tyngdvikten vid bråket mellan Pep Guardiola och João Cancelo, en bakgrund till att den senare nu lämnar Manchester City på lån till Bayern München. Mail menar vidare att Man United ännu inte tagit beslut om att släppa Anthony Elanga på lån. Uniteds beslutsfattare har ett möte om det i dag. Elanga vill lämna. Åtskilliga klubbar är intresserad, och Daily Mirror uppger att Everton, under nye tränaren Sean Dyche, förnyat sitt intresse, även om United förhåller sig tveksam på grund av turbulensen i Merseysideklubben.

Coventry Telegraph följer upp Evertons intresse för en annan svensk, Viktor Gyökeres. Tidningen fnyser både åt uppgifter om samtal och att prislappen skulle vara 15-18 miljoner pund. Inga samtal pågår. Prislappen lär sättas till 25 miljoner pund, som The Suns transferspecialist Alan Nixon uppger. Coventry Telegraph utesluter ingenting men finner det inte troligt att Gyökeres blir såld innan transferfönstret stänger.

Annons

Chronicle beskriver kvällens ligacupsemifinal mot Southampton som ”den största kvällen på St James’ Park på ett halvt decennium”. Hoppsan. Och krönikören Charlie Bennett tycker Alexander Isak måste få starta i dag. Bennett menar att redan beslutet att sätta svensken på bänken mot Crystal Palace väckte förvåning. 

The Sun bygger hela sin nyhetsetta på en smaskig tabloidstory. Chelseas nyförvärv Mykhailo Mudryk har tvingats be om ursäkt för ett gammalt Tiktok-klipp där han använder en rappares text med n-ordet upprepade gånger. Klippet är nu bortplockat.

Daily Telegraph har en uppdatering på Arsenals världsrekordbud på Alessia Russo. Manchester United säger nej. Klubben vill inte sälja landslagsanfallaren till en direkt titelrival. Tidningen radar också upp en rad andra transferuppgifter, som Arsenals intresse för Jorginho och Tottenhams stundande köp av Pedro Porro och Leeds värvning av Weston McKennie.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ringer i larmklockorna för Rafael Leão igen. Portugisen och Milan kommer inte överens. Parterna är inte ens längre i samtal om ett nytt kontrakt. Det ligger långt in i frysen. Leão och hans rådgivare krävde att utköpsklausulen i ett nytt kontrakt skulle mer halveras, från nuvarande 150 miljoner euro till 70 milj euro, max 80 milj euro. Det är Milan inte alls intresserad av. Nu hör GdS locktoner från England igen, och pressen är på Milan som bara har kontrakt med 23-åringen till 2024. På en betydligt mer undanskymd plats i tidningen kan man i förbigående läsa att Emmanuel Ekong, 20, är på väg att lånas ut från Empoli till Perugia, som slåss för överlevnad i Serie B. Det uppger även SportItalia. Lecce har bekräftat ungdomsvärvningen Davis Sammi från Östersund.

Annons

Corriere dello Sport ger stor plats åt en Romaspelare i trubbel. ”Zaniolo, hot och flykt från Rom”. I söndags förföljdes han av ett gäng supportrar till sitt hem. De förolämpade honom, anklagade honom för förlusten mot Napoli och krävde att han lämnade Roma. Enligt Sky Sport Italia förekom även dödshot och polis tillkallades. Zaniolo, skrämd av incidenten, meddelade klubben att han inte önskade träna den närmaste tiden, och har tagit sin tillflykt till hemstad La Spezia. Roma har i sin tur strukit honom från truppen. Zaniolo vill bort från Roma, Roma vill ha bort Zaniolo. Frågan är hur. Låneförsök från Everton, Leeds, Southampton och RB Leipzig intresserar inte ägarna. Mittfältaren har i sin tur nobbat ett bud från Bournemouth på 30 miljoner euro plus bonusar, ”ett bud som knappast lär matchas av en annan klubb innan fönstret stänger”, som Gazzetta dello Sport skriver. Och det är vad ägarna vill ha. Även i sommar. Annars väntar total utfrysning i Roma för Zaniolo framöver. Hans kontrakt går ur 2024.

Annons

Sky Sport Italia instämmer i Expressens uppgifter om att Norrköping är ute efter Emil Roback, 19, från Milan. Enligt tv-kanalens transferexpert Gianluca Di Mazio är övergången på bana och upplyser även om att det handlar om en lån som inkluderar en köpoption.

 

SPANIEN

.spanien

Super Deporte döper om kaosklubben Valencia till ”LimTanic” efter ägaren Peter Lim och ett visst skepp som kolliderade med ett isberg. ”Nuet oroar, framtiden skrämmer”, menar en krönikör. Gennaro Gattuso är sparkad och Salvador González rycker in som ”brandsläckare” för sjätte gången genom åren.

Sport dreglar över en ”Triss i clásicos”. Barcelona och Real Madrid har lottats mot varandra i cupsemifinal, ett dubbelmöte. Mellan dessa matcher möts lagen också i ligan. I den andra semifinalen möts Osasuna och Athletic. Marca ser ”Snurriga dagar” framför sig för Real Madrid. För det är inte bara Barça. Spelschemat är fullspäckat framöver. ”Tre klassiker, ett derby, hemma och borta mot Liverpool, kampen om la liga och klubblags-VM”, får Marca att flåsa. Flytten för Ludwig Augustinsson till Mallorca får en notis.

Annons

Cadena Cope uppger att Barcelona jobbar på värvningar i sista stund. Memphis Depays flytt och Ousmane Dembélés skada har skyndat på planerna. Det handlar i första hand om en ytter eller ytterback. Sport är inne på samma linje, och radar upp möjliga namn: Benjamin Pavard, Thomas Meunier, Christian Pulisic osv. Även Mundo Deportivo skriver om en ytter men lägger mest fokus på ramarna. Pengarna är begränsade, lönerna likaså. Men MD menar att Barça kan ha upp till tio miljoner euro att spendera. Tidningen skriver även att mittfältaren Sofyan Amrabat fortfarande är ett aktuellt namn i vinterfönstret. Lån med köpoption, uppger både Jijantes och Marca.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe pryder förstasidan med Milan Skriniar och Hakim Ziyech – PSG:s två tilltänkta nyförvärv innan fönstret stänger i kväll. Skriniar är närmast. PSG kan i dag lägga ett slutbud på 15+5 miljoner euro, vilket väntas tillfredsställa Inter. Men Inter behöver i sin tur hitta en ersättare. Ziyech är aktuell på lån från Chelsea. Le Parisien skriver att marockanen anlände till Paris i går kväll. Enligt Foot Mercato är affären ”klar till 90 procent”. Ziyech beskrivs som en ”lyxjoker” till MNM-trion på topp. Samtidigt lyfter L’Equipe problemet med Messi-Neymar-Mbappé: de bidrar inget till försvaret och gör laget obalanserat. ”En gammal observation men alltmer betydelsefull”, menar L’Equipe. Hemjobb är för övrigt knappast något Ziyech är känd för. Övergången för Amin Sarr till Lyon kommer med både bild och en halvsida i L’Equipes papperstidning.

Annons

RMC Sport sätter punkt för Marseilles jakt på Vitinha. Även Southampton jagade den 22-åriga Braganfallaren. Men i stället har Brighton kommit överens med den portugisiska klubben och är beredd att betala utköpsklausulen på 30 miljoner euro. I stället förhandlar OM med Bayer Leverkusen om iranska landslagsanfallaren Sardar Azmoun.

 

TYSKLAND

Sky Sport berättade att Isco skriver på för Union Berlin, han är på plats i Berlin. Tv-kanalen adderar även information till João Cancelos oväntade lån till Bayern München. Köpoptionen på 70 miljoner euro är förhandlingsbar och kan med andra ord bli lägre. Bayern brädade Barcelona i jakten på ytterbacken – den avgörande faktorn var Champions League-spel. Cancelo väntas debutera i startelvan redan på onsdag mot Mainz. Redan för ett år sedan skrev SportBild att Cancelo var en favoritspelare i Julian Nagelsmanns ögon.

Annons

Sport1 följer upp utvecklingen på högerbacksplatsen. Benjamin Pavard kommer som väntat att att lämna Bayern – oavsett Cancelos ankomst. Pavard vill till Barcelona. Tv-kanalen uppger att fransmannens representanter också anlitat superagenten Pini Zahavi, som löste Robert Lewandowskis övergång till Barça. Minns att ex-Bayern-bossen Uli Hoeness kallade Zahavi för ”en piraya” i samband med det uppslitande uppbrottet för Lewandowski.

Publicerad 2023-01-31 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto