Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Qatariskt och saudiskt bud på Man United

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ENGLAND
Daily Mail
Daily Mail blåser bort det mesta från sportettan för att ge plats åt ”Qatars häpnadsväckande räd av United”. Ett gigantiskt bud är att vänta från qatariska investerare. QSI, som äger PSG, finns i kulisserna men är inte direkt inblandat, skriver CBS:s Ben Jacobs. Även ett saudiskt konsortium väntas lägga bud. Tidigare har Jim Ratcliffe aviserat planer på ett bud. Det finns en deadline i mitten av februari men den väntas vara flexibel. Familjen Glazers hoppas få sex miljarder pund för United.

The Times påpekar att ”Stjärnor att redo att nobba Man City”. Hotet om sanktioner har ”skapat oro bland en del transfermål”, enligt Times källor. Jude Bellingham, Ben Chilwell, Declan Rice och Rafael Leão är några heta namn. Även Daily Telegraph toppar med samma tema. Sommarplanerna är i gungning, och tidningen nämner specifikt Bellingham. I stället heter Citys senaste tillskottet Lord Pannick KC, stjärnadvokaten som ska försvara klubben mot alla anklagelser. The Sun fnissar åt namnet på sin sportetta. Och smakar det så kostar det. Pannick får en De Bruyne- eller Haaland-lön, beroende på om man läser The Times eller Daily Telegraph. The Athletic menar att den juridiska striden kan vara i ett år. Telegraph noterade under gårdagen att City i ett worst-case-scenario hotas av att flyttas ned till femte divisionen. Troligare är ett poängavdrag, menar Sky Sports.

Annons

Daily Mirror skriver med störst bokstäver att det är ”SanchGo!”. Jadon Sancho väntas starta för Manchester United i rivalmötet med Leeds i kväll. Tidningen noterar också att Andoni Iraola (Rayo Vallecano) är favorit som ny tränare i Leeds, sedan Carlos Corberán i stället valt att förlänga med West Bromwich. Daily Mail fångar racet om tränarposten som en hästkapplöpning (se grafik här).

Chronicle noterar att experten Stan Collymore gör tummen ner för Newcastleanfallarna Alexander Isak och Callum Wilson. Ingen av dem har profilen att vara en nummer 9 som smäller in 20 bollar, menar den forne Liverpoolstjärnan. ”Särskilt Isak ser ut som någon som behöver spela bredvid någon annan. Han behöver bygga upp sig över sommaren också. Han ser lite för klen ut för närvarande för att leda laget som ensam anfallare i en så notoriskt fysisk liga som Premier League”, säger Collymore, och tror att Newcastle kommer att värva en ny anfallare i sommar.

Annons

BBC Sport nämner att Anna Oscarsson skrivit på för Glasgow City. Den 26-årige backen kommer närmast från Eskilstuna United. BBC noterar även att Zecira Musovic förlängt med Chelsea samt att Wrexhams cupsaga är över (1-3 mot Sheffield United).


ITALIEN

Corriere della Sera kan triumferande luta sig tillbaka. Tidningen var förra veckan först med att Zlatan Ibrahimovic var aktuell redan för Torinomatchen. I går var tidningen först med att han kan spela 10-15 minuter. I går deltog svensken fullt ut i träningen. ”Det är inte så viktigt att Ibra gjorde två mål i en internmatch, det viktiga var att han kunde spela, att ha han kunde vara nära lagkamraterna: Zlatans karisma hade varit välbehövlig under den svåra månaden”, skriver Gazzetta dello Sport i dag. Om Ibrahimovic gör mål även i Serie A skulle han – nu 41 år och fyra månader gammal – bli den äldsta målgöraren i ligans historia. Det rekordet har för närvarande Alessandro Costacurta med 41 år och 25 dagar.

Annons

Gazzettan La Gazzetta dello Sport undrar ”Vem har sett till honom?” med bild på Mike Maignan. Milanmålvaktens comeback efter skada har skjutits fram. Det har redan gått 143 dagar sedan senaste matchen. Maignan lär inte heller vara redo till första mötet med Tottenham nästa vecka. Snarare slutet av februari eller början av mars, menar GdS. Så returen mot Tottenham den 8 mars blir ett mål. Tidningen uppger på annat håll att Uefa redan den 1 juli vill inrätta nya regler om spelarkontrakt på max fem år.  Chelsea har uppmärksammats för sina åttaårskontrakt som sprider kostnader. En utveckling Uefa är orolig ska sprida sig. ”Då Uefa inte kan tvinga enskilda länder att ändra sina regler så kommer klubbar att behöva två olika budgetar: den som behövs för att registrera sig för  europeiskt cupspel måste vara spridd över max fem år för att inte ge bestraffningar. Målet är lika konkurrenskraft. De nya reglerna kommer inte att gälla retroaktivt och därför kommer Chelsea att ha en fördel som spridit kostnaderna maximalt över två fönster”, skriver GdS. Uefa vill sätta hjulen i rullning för förändring vid ett exekutivmöte i april.

Annons

Corriere dello Sport-budskapet ”Respektera Juve” gäller inte bara laget, som med Dusan Vlahovic i spetsen hittade tillbaka till vinnande spår i går (3-0 mot Salernitana). Det gäller också Juventus reaktioner på att den allmänna åklagaren Ciro Santoriello, som leder utredningen mot Juve, fångats på ett klipp för några år sedan när han, i lite skämtsam ton, säger att han som Napolisupporter ”hatar Juventus”. Även Juvebasen Lapo Elkann har reagerat på klippet på Twitter. Elkann säger vidare, ”Tyvärr är rättvisan inte lika för alla, men den borde vara det”.


SPANIEN

Marca

Marca skryter med att ha gjort sin första förstasida med artificiell intelligens. Sedan sätter tidningen krona på jordgloben. Real Madrid är i Marocko för att vinna klubblags-VM. Men ryktena om att Carlo Ancelottis jobb skulle vara i fara om så inte sker viftar tidningen bort. Inga beslut tas förrän i juni. I kväll väntar semifinalen mot egyptiska storklubben Al Ahly. Stormen kring Vinícius Jr lyfts igen. Han får ta mycket stryk. Kritiker och motståndare menar att han provocerar. Ancelotti har ingen förståelse för det. ”Varför ska Vinícius försvara sig? Varför ska hans lagkamrater behöva försvara honom? Jag förstår det inte”, säger Ancelotti, Det framställs som att Vinícius är problemet. Problemet är vad som händer kring Vinícius. Punkt slut. Det är en fråga kring spansk fotboll som vi behöver lösa. Vinícius har ingen skuld, han är ett offer för något jag inte förstår mig på”. Samtidigt har La Liga för sjätte gången gjort ett fördömande om rasistiska ramsor riktade mot Vinícius Jr, den här gången i Mallorca. Och El Confidencial uppger att polisen identifierat sex Atlético-ultras som låg bakom dockan av Vinícius Jr som hängts från en motorvägsbro.

Annons

Sport och Mundo Deportivo har ögonen på Barcelonavärvningar. Sport hävdar att Barça nu är i förhandlingar med Athletico Paranaense om Vitor Roque. Tidningen upplyser om att 17-åringen jämförs med Luis Suárez, och att hans värde uppskattas till 30 miljoner euro. MD tar upp Vitor Roque, Sofyan Amrabat och Yannick Carrasco som Barças prioritetsvärvningar i sommar. Samtidigt uppger Sport att Barça kan sätta upp Ansu Fati och Ferran Torres på transferlistan om deras framträdanden inte blir bättre. Barça är – som vanligt – också i  behov av pengar.

Cadena Cope uppger att ett flertal saudiska lag erbjuder Sergio Busquets jättekontrakt, närmare 20 miljoner euro om året. Mundo Deportivo har tidigare uppgett att Al Nassr är en av klubbarna, Sport att Al Hilal är en annan. Amerikanska Inter Miami är också intresserad. Busquets prioritet är, enligt Sport, ändå att fortsätta i Barça. Relevo uppger vidare att även David Silva i Real Sociedad fått ”ett hisnande bud” från Saudiarabien.

Annons


FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe fortsätter att vika förstasidan åt vintersport, men Le Classique tar också plats: Marseille-PSG i cupen. PSG-tränaren Christophe Galtier har band till motståndarna men vill inte veta av någon nostalgi. ”Jag bortser fullständigt från att jag är född i Marseille, att jag är från Marseille, att jag spelat för OM. Jag är tränare för PSG. Jag vet vad den här matchen står för. Vi står inte inför en vanlig åttondelsfinal. Vi står inför en konfrontation OM-PSG”, säger Galtier. På tal om PSG så utreds klubben för att ha anlitat svart arbetskraft.

La Voix du Nord förmedlar beskedet att Gabriel Gudmundsson är med i Lilles trupp mot Lyon i cupen i kväll. Tränare Paolo Fonseca välkomnar honom tillbaka med orden, ”Med sin offensiva profil kommer han att vara oss till nytta”. Enligt Le Petit Lillois sa tränaren också att 15-20 minuters speltid är aktuell. Gudmundsson är därmed också aktuell för svenska EM-truppen i mars.

Annons

L’Union lyssnar till en annan cupaktuell svensk, Jens Cajuste. ”Jag tror jag kan spela många matcher nu. Jag ger mycket för det. Jag känner mig bra”, säger den skadedrabbade mittfältaren, vars Reims i kväll möter Toulouse. Om lagets strålande form säger Cajuste, ”Att spela 15 raka matcher utan förlust är en oerhörd bedrift. Nu vill vi fortsätta. Det är bra för självförtroendet”.


TYSKLAND

Bild

SportBild grottar ner sig i maktkampen i Bayern München, att Nagelsmann-favoriten Joshua Kimmich kan vara den som tar över kaptensbindeln från Manuel Neuer. Tidningen har också har pratat med Napolis ägare Aurelio De Laurentiis om anfallsstjärnan Victor Osmihen. Manchester United sägs intresserad, även Bayern München. ”Han är inte till salu!”, säger De Laurentiis, ”Våra spelare är eftertraktade, men jag behöver inte sälja någon. Vi har inga skulder”.

Annons

Frankfurter Allgemeine Zeitung slår i rubriken fast att ”Kolo Muani visar sin speciella klass” när Eintracht gick till cupkvartsfinal efter ett mustigt Hessederby (4-2 mot Darmstadt). Två mål och en assist den här gången. Det lär inte ha minskat beundrarnas intresse. Enligt L’Equipe tillhör Bayern München, Liverpool och Manchester United dem. Frankfurts prislapp på den franska landslagsanfallaren ska ha skjutit i höjden ytterligare, till 100 miljoner euro. Frankfurt värvade Kolo Muani på en fri transfer från Nantes förra sommaren. Inte så pjåkigt. Oscar Vilhelmsson gjorde ett inhopp för Darmstadt medan Thomas Isherwood blev kvar på bänken.

Sport1-journalisten Patrick Berger säger i podden Die Dortmund-Woche att Jude Bellingham tvekar om framtida klubbadress. Dortmund är beredd att göra 19-åringen till klubbens bäst betalda spelare med 15 miljoner euro om året, om han visar tecken på att stanna. Sedan tidigare har Bellingham räknat bort PSG och Chelsea. The Athletic har uppgett att Real Madrid resignerat över att mittfältaren tycks föredra en PL-flytt. Manchester Citys omedelbara framtid är i gungning. Därför kan Liverpool tyckas vara starkast kandidat vid en flytt.

Annons

Sky Sport uppger att Ralph Hasenhüttl nobbat Hoffenheim. I stället är amerikanen Pellegrino Matarazzo på väg att installeras som ny tränare efter Andre Breitenreiter. Matarazzo var senast i Stuttgart.

 

ÖVRIGT

Saudi Gazette (Saudiarabien) jublar över Al Hilals skräll i klubblags-VM (3-2 mot Flamengo). För bedriften att nå final utlovas spelarna motsvarande 4,2 miljoner kronor vardera (1,5 miljoner riyal).

Övrigt1

Meia Hora (Brasilien) är elak. Tidningen skrattar ut Flamengo med emojis och rubriken ”HilalRIO”, en ordlek på ”hilário” (lustigt), namnet på motståndarna (Al Hilal) och Flamengos hemstad (Rio de Janeiro). Överrubriken: ”Flamengo väntade sig en karneval – men samban var för Al Hilal”.

The Kansas City Star (USA) skruvar upp förväntningarna på Kansas nyförvärv Hanna Glas. ”Hon är en av de bästa i världen på det hon gör”, säger nya tränaren Matt Potter, ”Förhoppningsvis blir det en inspiration för spelare i gruppen”.

Annons
Publicerad 2023-02-08 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto