Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Även Unitedspelare tveksamma till Bruno Fernandes

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

englandDaily Mail har mer om Bruno Fernandes. I går krävde tidningens expert Chris Sutton att han skulle fråntas lagkaptensbindeln för sitt uppträdande i matchen mot Liverpool (se måndagens Headlines). I dag skriver tidningen med illröd ”exklusivt”-stämpel att Bruno Fernandes fasoner sannolikt satt stopp för portugisens ambitioner att bli förste lagkapten. Många inom klubben, inklusive medspelare, uppges irriterade på hans uppträdande. Harry Maguire är förste lagkapten men Bruno Fernandes har burit bindeln när mittbacken suttit på bänken. Martin Cassidy, vd på Ref Support UK, vill att Bruno Fernandes ska stängs av fem matcher för sitt beteende mot domare på Anfield. Enligt The Times kommer Fernandes inte att bestraffas. Times tar i samma artikel med att den 16-årige planstormaren riskerar att stängas av på livstid. 

Annons

The Sun hävdar att Manchester United är övertygade om att värva Harry Kane i sommar – om Tottenham missar en Champions League-plats. United har varit i kontakt med anfallarens representanter genom en tredje part. Priset väntas vid en sådan lösning bli under 100 miljoner pund.

Daily Mirror går all-in på Erik ten Hags hårda behandling av Unitedspelarna efter kollapsen på Anfield. Han beordrade spelarna att sitta tysta och lyssna till jublet från motståndarna och Liverpoolfansen. Ten Hag sa också till dem att de skulle vara glada som fick åka med lagbussen tillbaka och inte med arga fans. Ten Hag ska även ha visat spelarna klipp från förlusten för att provocera fram reaktioner. Mer om United: ESPN uppger att personalen informerats om att det kommer förtydligande besked om en eventuell försäljning av klubben innan säsongens slut.

Annons

Daily Telegraph berättar att de flesta nya spelare under Boehly-eran i Chelsea skrivit kontrakt med klausuler som ger lönevariationer på upp till 25 procent om klubben inte spelar Champions League. Inget talar för att klubben når en CL-plats i ligan. En seger av årets CL är en liten möjlighet. I kväll kan Dortmund grusa den. Tyskarna leder 1-0 inför returmatchen på Stamford Bridge. Telegraph noterar även Newcastles intresse för Kieran Tierney, vars prislapp Arsenal satt till 30 miljoner pund.

The Guardian hävdar att missnöjet med David Moyes pyr i West Hams omklädningsrum. En del spelare ser hans taktik som alltför försiktig. Moyes har fortfarande klubbledningens stöd. Tidningen noterar också att Zecira Musovic får ytterligare konkurrens i Chelsea om hon blir kvar. Det är nu klart att Nicky Evrard kommer att ansluta.

Annons

TalkSport påstår att Wilfried Zaha kan bli kvar i London. 30-åringen väntas lämna Crystal Palace när kontraktet går ut efter säsongen, men Arsenal och Chelsea sägs vara alternativ. Tidigare har Al Nassr i Saudiarabien påståtts intresserad.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport sätter James Bond-prägel på Milans match mot Tottenham i morgon. Det är ”Djävulens uppdrag”, med Stefano Pioli i Bond-pose och namnet som 007-logga. ”Milan är i London med licens att avancera”ännu en Bondreferens. Tidningen betonar vikten av mötet för Milans fortsatta projekt. Tidningen är inför matchen också bekymrad över att Olivier Giroud har en släng av flunsa. GdS lyfter sedan Juventus problem med Dusan Vlahovic (usel form) och Moise Keane (utvisad efter 40 sek senast). Båda anfallarnas framtid är oklar.

Corriere dello Sport ger Aurelio De Laurentiis sin fulla uppmärksamhet under rubriken ”Jag vill vinna allt”. Napolipresidenten fick frågan om han helst vinner ligan eller Champions League, och svarade: ”Jag hoppas på att vinna båda”. Victor Osimhens ord sätter också avtryck. ”Jag tror Kvara (Khvicha Kvaratskhelia, min anm) kan vinna Ballon d’Or inom de närmsta åren”, menar den nigerianske anfallaren. Osimhen säger att hans omedelbara framtid är i Napoli men lägger till, ”Jag arbetar hårt för att försäkra mig om nå min dröm att en dag spela i Premier League”.

Annons

Il Secolo XIX tror att Albin Ekdal blir en nyckelspelare för Spezia under säsongsavslutningen. Laget ligger tre poäng över nedflyttningsstrecket. Ekdal har varit en av lagets främsta spelare de senaste matcherna, det visar även statistiken, påpekar tidningen.

TuttoJuve uppger att Juventus ser över kontrakten med en handfull damspelare. En av dem är Amanda Nildén. Hon kommer att erbjudas nytt kontrakt. Det är upp till Nildén att svara ja.

 

SPANIEN

spanienMarca pryder förstasidan med förra basketstjärnan Pau Gasol. Fotbollsnotiserna är i periferin. Men Marca liksom Cadena SER uppmärksammar João Félix ord om sin tid på lån i Chelsea. ”Chelsea är ett lag som gillar att anfalla, som gillar att ha bollen och dominera matcher, och det är ett spel jag gillar. Jag känner mig fri när jag spelar här, att jag får spela som jag vill. Jag älskar det”, säger Félix. Det tas i spanska medier emot som en pik till Atlético och tränare Diego Simeones fotboll. I övrigt: Williot Swedberg fick, hör och häpna, några spelminuter för Celta Vigo i går (0-0 mot Osasuna).

Annons

AS har också Pau Gasol i fokus, men även en hel del Real Madrid. Tidningen följer upp kontroverserna kring Vinícius Jr, i dag med att Ancelotti, Valverde, Ceballos och Rüdiger alla gestikulerade frustrerat mot brasilianaren i söndagens match mot Real Betis. Och på tema Real Madrid och frustration, så påpekar AS att Aurélien Tchouameni varit en besvikelse och noterar att Ceballos och Asensio försvunnit ut bland kulisserna igen.

Sport vinkade i går ”Hej då, Real Madrid” men nöjer sig i dag med att Barcelona har ”Fördel liga”. Laget är nio poäng före, ett försprång som inte hämtats in tidigare. 

Mundo Deportivo ger förstasidan åt måndagens uppgifter om att Barça är i kontakt med Aymeric Laporte. På förstasidan kompletteras det också av att Barça fortsatt är intresserad av två andra Man City-spelare: Bernardo Silva och Ilkay Gündogan.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe har en dubbelmening i ”Skada utan slut”. Dels står det för PSG somfrankrike efter Presnal Kimpembe nu också får klara sig utan Neymar resten av säsongen. Dels står det för brasilianaren själv, vars skadehistorik är diger. ”Jag kommer tillbaka starkare”, skrev Neymar i sociala medier i går. Men har 31-åringen spelat sin sista match i PSG:s tröja? Både Le Parisien och L’Equipe diskuterar ämnet men utan ha ett svar. L’Equipe påpekar att Neymar vill stanna. Han har kontrakt till 2027. På tal om PSG så uppger L’Equipe att klubben inte riskerar ytterligare FFP-bestraffning än böter efter säsongen.

RMC Sport ger ordet till Christophe Dugarry, som är tillbaka som expert hos radiokanalen. Hans kommentar på beskedet om Neymar? ”Jag tycker det är skönt att Neymar är skadad. Det är en otroligt stor chans för Christophe Galtier. Han skulle ha tvingats ha modet att plocka bort Neymar, det var den enda lösningen. Det här laget är mycket bättre balanserat med fem i backlinjen, tre på mitten och Mpabbé-Messi längst fram”, menar Dugarry. På annat håll skriver RMC Sport att Qatar-budet på Manchester United är hetast. Jim Ratcliffe ligger efter. RMC Sport uppger att qatarierna vill fortsätta med Erik ten Hag men radiokanalen tror att problem kan uppstå för likaledes Qatarägda PSG på transfermarknaden, då ett Qatar-United skulle ha ambitiösa transfermål som är samma som PSG:s.

Annons

Canal+ uppger att Gérard Prêcheur kommer att ersätta omdiskuterade Corinne Diacre som fransk förbundskapten. Diacre väntas förlora jobbet på torsdag, menar Canal+. Prêcheur är för närvarande tränare för PSG, där Amanda Ilestedt spelar.

 

TYSKLAND

WAZ och AZ levererar uppgifter om att Bayern München är intresserade av Pernille Harder och Magdalena Eriksson. I januari uppgavs Real Madrid intresserad samt ytterligare en icke namngiven storklubb. Harders och Erikssons kontrakt med Chelsea går ut i sommar. Även Lyon har tidigare uppgetts intresserade av paret.

Bild beskriver Kristoffer Peterson som ”Fortuna Düsseldorfs sorgebarn”. Tidningen pekar på hans bleka insats senast som exempel på att han inte tar vara på sina chanser. En kontrast mot tiden under Uwe Rösler, då Peterson glänste.

Sky Sport hävdar att ett tiotal klubbar är intresserade av mittfältaren Mahmoud Dahoud, 27, som lämnar Dortmund efter säsongen. Leicester, Arsenal, Real Betis, Sevilla, Atlético, Napoli, Milan, Roma, Fenerbahçe och Galatasaray nämns.

Annons

Kicker lyssnar på röster från Dortmund inför returen mot Chelsea i Champions League. Tyskarna har 1-0 att gå på och är i slag medan engelsmännen haft förtvivlat svårt. ”Jag tror inte form avgör”, påpekar tränaren Edin Terzic. Dortmund har tio raka segrar sedan årsskiftet. ”Men ibland kan jag tänka mig oavgjort mot Chelsea”, säger sportchefen Sebastian Kehl skälmskt.

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) har med Jesper Karlsson i Omgångens elva i Eredivisie. Emil Hansson noterades för en assist när Heracles vann (3-0 mot Ado Den Haag) och ytterligare stärkte greppet om en uppflyttningsplats till Eredivisie. Enligt Heracles har Hansson nu 15 mål och 15 assist den här säsongen, andra uppger 14 assist.

Publicerad 2023-03-07 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto