Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Conte frestar fyra italienska jättar

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

.italien

Corriere dello Sport känner ”Cyklonen Conte” närma sig. Den kan dra in över Italien igen. Tidningen menar att fyra tränarstolar kan bli aktuella: Inter, Milan, Roma och Juventus. Zlatan Ibrahimovic och hans presskonferens med landslaget i går får några rader. Det är hans ord om skadan, Milan och framtiden som uppmärksammas. Uttalanden om Qatar passerar förbi, liksom i övrig internationell press (så här långt), bortsett från i Norge och Danmark. På tal om framtiden pratade Ibrahimovic om erbjudanden. Enligt Calciomercato finns intresse från Monza, med gamla vapendragarna Silvio Berlusconi och Andrea Galliani, om det inte blir någon fortsättning i Milan.

Annons

Il Mattino sätter prislapp på Napolistjärnan Victor Osimhen. ”150 miljoner euro. Annars sätter sig inte De Laurentiis (president, min anm) och Giuntoli (sportchef, min anm) ner och diskuterar”, skriver tidningen. Premier League är nästa förmodade destination, Manchester United uppvaktar redan nigerianen, påpekar Il Mattino.

La Gazzetta dello Sport vänder blad, från Serie A till landslaget. I morgon tar Gli Azzurri emot England. Kanske med 4-3-3, kanske med 3-5-2. Men utrymme ges också till den inhemska fotboll. Plats ge åt toppklubbarnas misslyckade värvningar – Napoli förstås undantag. Och pusselbitarna i ett nytt Juventus gås igenom. På nytt understryks att Emil Holm är ett favoritval till högerbacken. GdS tar också notis om Romas damer, som satte publikrekord i Italien. 39 454 åskådare kom till Olimpico (0-1 mot Barcelona). Ingen av lagets fyra svenskor fick hoppa in. Däremot spelade Fridolina Rolfö för gästerna, och får hyfsade 6,5 av 10 i betyg av Corriere dello Sport.

Annons

La Repubblica berättar att jakten på ”Hitlerson” är över (se nedan). En Laziosupporter med det namnet på tröjan och siffrorna 88 (ofta förknippat med ”Heil Hitler”) har i dubbel bemärkelse blivit bilden av de senaste högerextrema yttringarna i samband med Romderbyt i helgen. Polis har nu identifierat ”Hitlerson”. Det är en ung tysk, skriver La Repubblica.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror lockar med ”Buzz”, för Jack Grealish och engelska landslaget som är på tårna inför mötet med Italien, och ”Off”, för Antonio Conte som kommer allt närmare en flytt. Tottenhamspelarnas förvåning över italienarens utbrott i helgen lyfts fram genom Pierre-Emile Højbjergs ord. ”Jag kan förstå att han behöver 23 man som är ’committed’. Men jag tror att han får utveckla vad han känner innan vi kan kommentera. Tränaren är inte nöjd, det är vad jag tar med mig”, säger Højbjerg vid den danska landslagssamlingen.

Annons

Daily Express ser en ”Sheik up” i Manchester United. I dag är nästa deadline för bud på klubben, och enligt Daily Telegraph tror shejk Jassim bin Hamad Al Thani starkt på att hans skuldfria bud ska övertyga familjen Glazers. Sir Jim Ratcliffe väntas också putsa på sitt alternativ. Bud på över fem miljarder pund väntas, vilket skulle vara världsrekord för en idrottsklubb. Arsenals damer förlorade tisdagens CL-kvartsfinal (0-1 mot Bayern München). Stina Blackstenius spelade från start.

Chronicle noterar ytterligare lovord för Alexander Isak, den här gången från tränarveteranen Harry Redknapp. ”Det har varit en skadefylld säsong för Isak men han imponerar alltid på mig. Hans mål mot Nottingham var strålande. Han har allt för att bli en av de bästa”, menar Redknapp. Själv medverkade Redknapp i TalkSport och sa att han inte skulle stänga dörren om Tottenham knackade på dörren och bad om hjälp. ”Om någon frågar dig är det väldigt svårt att säga nej”, menar Redknapp, och ser 75-årige Roy Hodgsons återkomst i Crystal Palace som exempel.

Annons

The Sun ställer i skuggan av Mitrovics attack mot domaren samman böter Premier League-klubbar tilldelats för olämpligt uppträdande den här säsongen. Även denna liga toppar Arsenal, med 185 000 pund totalt. Närmast efter är Manchester United med 137 000 pund. Fem klubbar har inte straffats alls: Newcastle, Brentford, Leicester, Bournemouth och Southampton (se tabellen här).

 

SPANIEN

.spanien

Marca ståtar med intervju med Dani Ceballos. Han får frågan om han pustade ut när han hörde att Erling Haaland inte kan spela för Norge på lördag. ”Jag ville spela mot Haaland. 90 procent av de andra i laget också. De sista tio procenten vill det inte, och det är mittbackarna”, säger Ceballos och skrattar. Kontraktet med Real Madrid går ut i sommar. ”Jag har inte pratat med Real Madrid om en förlängning, det är två intressanta månader nu”, säger Ceballos, som vill ha fokus på fotbollen, men medger att ”några lag” hört av sig.

Annons

Sport uppmärksammar att Pierre-Emerick Aubameyang på nytt flörtar med Barcelona. Anfallaren hoppas få Chelsea att riva kontraktet med honom i sommar, och är beredd att sänka sin lön för att få dra på sig Barças tröja igen. Tidningen applåderar damerna som återvänder från Rom med en seger i första CL-kvartsfinalen (1-0 mot Roma). Fridolina Rolfö spelade hela matchen.

Estadio Deportivo använder ett enda ord som rubrik, ”Befaller”. Det blåser nya vindar i Sevilla. Som väntat blev det José Luis Mendilibar som ersatte Jorge Sampaoli. Och nu är ordern från nya tränaren en snabb, offensiv fotboll.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe lockar med en intervju med Randal Kolo Muani. Frankfurtanfallaren ses som stekhet på transfermarknaden. Själv tar han det med ro, ”Jag fokuserar på min klubb”, men lägger till, ”Vi kör på och så får vi se till sommaren, sedan har jag alltid drömt om att spela för stora klubbar”. Han påminns ännu en gång om han kunde avgjort VM-finalen men Emiliano Martínez räddade, men tittar gärna på sekvensen. ”Absolut! Jag kan fortfarande se chansen tre, fyra gånger i rad, jag är lugn med det. Den händelsen ger mig bara inspiration att jobba hårdare framför mål”, menar han. Samtidigt smärtar det att Frankrike vara så nära VM-guldet. ”Vi var en hårsmån ifrån att fixa en tredje stjärna. Jag ska inte ljuga, jag blir förbannad”, säger Kolo Muani. Det är stor fransk kväll i damernas Champions League, kvartsfinaler med PSG-Wolfsburg och Lyon-Chelsea. Men både Amanda Ilestedt (PSG) och Emma Holmgren (Lyon) missar match på grund av skada.

Annons

Le Parisien och L’Equipe instämmer i uppgifterna om att Antoine Griezmann tog det hårt att inte bli ny landslagskapten. Ett beslut han tycker var ”orättvist och oförtjänt”, skriver Le Parisien. Den nyblivne 32-åringen (i går) kommer inte att ställa till några scener, men tidningarna är oroliga att beslutet kan ha påverkat honom negativt. L’Equipe menar också att Griezmann överväger sin framtid i landslaget.

 

TYSKLAND

AZ kollar på Bayern Münchens anfallsproblem. Eric Maxim Choupo-Moting har tackat nej till landslagsspel men Bayern hoppas ha kamerunaren tillbaka till Der Klassiker mot Dortmund den 5 april. Ett alternativt anfall blir Thomas Müller-Leroy Sané. Jamal Musiala lär missa matchen och vara borta två-tre veckor. Enligt Bild tror Dortmund att Bayern kan bluffa om Musiala och förbereder sig som om Bayern har alla spelare tillgängliga.

Annons

Bild går igenom Schalkes många spelare. Jordan Larsson, på lån i FC Köpenhamn, är en av dem som klubben gärna säljer i sommar. Utköpsklausulen tycks vara 2,2 milj euro. Kontraktet är till 2025.

 

ÖVRIGT

Het Niuewsblad (Belgien) konstaterar att Belgien har ny lagkapten till EM-kvalmatchen mot Sverige: Kevin De Bruyne. ”Det är ett stolt ögonblick”, säger Man City-spelaren. Han tar över bindeln från Eden Hazard, som tackat för sig i landslaget. Sju spelare saknades på Belgiens första träning under nya förbundskaptenen Domenico Tedesco: De Bruyne, Romelu Lukaku, Jan Vertonghen, Zeno Debast, Arthur Theate, Leandro Trossard och Johan Bakayoko. Alla väntas dock kunna spela mot Sverige på fredag.

Stavanger Aftenblad (Norge) uppger att Viking är på väg sälja Kevin Kabran. Klubben bekräftar intresse för den 29-årige anfallaren, som är inne på sista kontraktsåret. Stabæk kan bli nästa adress.

Annons

Clarín (Argentina) följer upp bilderna från kaoset utanför restaurangen i Buenos Aires där Lionel Messi åt middag. Skådespelaren Adrián Suar var med på middagen. Suar berättar att restaurangägaren erbjöd Messi en alternativ väg ut för att slippa undan folkmassorna. ”Under inga omständigheter, det minsta jag kan göra är att gå ut och hälsa på människorna”, ska Messi ha sagt. Som en uppföljning finns Dagens Messi-klipp nedan.

Globoesporte (Brasilien) hör Ederson spä på rykten om Carlo Ancelotti som blivande brasiliansk förbundskapten. ”Jag pratade Casemiro, Vinícius Junior, och Militão, det finns en stor chans att han kommer”, sa Ederson vid en presskonferens.

Publicerad 2023-03-22 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto