Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barça struntade i överenskommelse vid firande

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

SPANIEN

Cadena Cope och Cadena SER följer upp skandalscenerna på Espanyols arena när Barcelona säkrade titeln. Båda radiokanalerna uppger att polisen bett Barça att inte fira på planen, och fått grönt ljus av klubben. Men Barça-spelarna firade ändå med en ringdans i mittcirkeln (se klipp här). Den tidigare Espanyol-presidenten Joan Collet kallar det en ”provokation” av Barça-spelarna. Espanyol har bett om ursäkt för de planstormande fansen. Identifiering pågår och arenaförbud väntar. Enligt SER kan Espanyol räkna med tungt straff för incidenten, ”kanske två eller tre matcher utan publik”.

Annons

.spanien

Mundo Deportivo och Sport sätter allt strålkastarljus på ett mindre kontroversiellt firande: Barcelonas parad. Både herrar och damer firade ligatitlar. Nästan 80 000 Barcelonafans var på gatorna. På damernas öppna buss fanns förstås Fridolina Rolfö (se bild här och klipp nedan). En överraskningsgäst på kvällen var Neymar, som hade ledigt och gästade sin forna hemstad.

Marca radar upp Nacho, Benzema Kroos, Modric och Carvajal: ”Femklubben”. Alla har de vunnit Champions League fem gånger. Nu ska de fixa finalavancemang på City of Manchester Stadium på onsdag. Tidningen blickar även mot transfermarknaden. Marca ser Jude Bellingham redan som säkrad, och sätter fokus på förlängningar. De summeras i rubrikform med ”Ceballos allt längre bort, Asensio allt närmare”. Sistnämnde har nu fått ett andra kontraktserbjudande, och har hela tiden prioriterat att stanna i Real Madrid trots lockrop från bland annat Aston Villa. Däremot var Ceballos inte imponerad av sitt senaste erbjudande, och har intresse från Real Betis och en italiensk klubb. Atlético ruvar också i vassen.

Annons

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror tycker Leicester blev ”Curt to shREDS”. Dels för att Curtis Jones gjorde två mål. Dels för färgen på deras banemän (3-0 till Liverpool). Jürgen Klopp säger att det ”inte är troligt” att hans lag lyckas nå en Champions League-plats. Men i Sky Sports varnar Gary Neville för Liverpool. ”Manchester United och Newcastle kan glömma att Liverpool tappar fler poäng, så gör de inte sitt jobb kommer de att hamna utanför topp fyra”, menar han. Både Neville och Jamie Carragher ser störst risk för Newcastle. Och Leicester? ”Jag tror verkligen att det är kört för dem nu”, säger Neville. Nedflyttning väntar.

TalkSport-profilen och tidigare Arsenalspelaren Martin Keown spottade ur sig sin ilska över att Sky Sports Martin Tyler och Gary Neville är partiska och har har ett ”problem” med Arsenal. Han blev nog inte gladare när han fick höra Neville i går kväll. Arsenal ser ut att ha tappat ligatiteln trots ett stort försprång, och Neville menar att Arsenal tappade fattningen lite; de ”firade överdrivet” mot Aston Villa, och det var för mycket känslor från Zintjenko, Partey och Xhaka vid olika tillfällen. The Sun fyller glatt i med statistik som visar att Arsenal de senaste tio åren varit det lag som i överlägsen stil tillbringat mest tid i ligatoppen och ändå tappat titeln.

Annons

Daily Mail hävdar att Arsenal är beredd inleda samtal med West Ham om Declan Rice och erbjuda 90 miljoner pund. Dessutom kan mittfältaren räkna med 300 000 pund i veckopeng. The Times menar att Rice och Moisés Caicedo är prioriterade mål för Mikel Arteta. Han får 200 miljoner pund att spendera. Det kan delvis finansieras av försäljningar av Xhaka, Smith Rowe, Balogun och Holding.

The Sun påstår att Roy Hodgson kan förlänga med Crystal Palace som tränare. Klubbordförande Steve Parish överväger att ge 75-åringen ett ettårskontrakt. Hodgson vill gärna stanna.

Daily Telegraph menar att Wolverhampton är beredd att sälja Ruben Neves och satt en prislapp: 45 miljoner pund. Barcelona har länge uppgetts ute efter den portugisiske landslagsmittfältaren.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport slår på stora trumman för ”Derbynas derby” – Inter mot Milan. Avgörandet i Champions League-semifinalen i kväll. Inter har övertaget (2-0) men Milan har Rafael Leão tillbaka. Portugisen väntas starta enligt de flesta medier. Inters troliga startelva: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Lautaro Martínez, Dzeko. Milans troliga startelva: Maignan Calabria, Thiaw, Tomori, Hernández Tonali, Krunic – Saelemaekers, Diaz, Leão – Giroud. Parmas Marija Banusic är med i Omgångens elva för damernas Serie A.

Annons

La Repubblica gör en ny uträkning på kostnaden för Paul Pogba. Varje spelminut har kostat Juventus 65 093 euro, drygt 700 00 kr. Några fler spelminuter lär det inte bli den här säsongen för den skadedrabbade fransmannen. Som jämförelse tar La Repubblica upp att Pogba kostat mer än tio gånger så mycket per spelminut som Erling Haaland kostat Man City (5 326 euro). La Repubblica skriver vidare att Napoli vill handla japanskt och amerikanskt. Den utfästelsen har klubbpresident Aurelio De Laurentiis gjort till tidningen. Enligt La Repubblica är Daichi Kamada, som lämnar Frankfurt, ett mål. Men Milan har gett japanen ett bättre bud. Amerikanen? Christian Pulisc i Chelsea är målet. Han värderas till ca 30 miljoner euro. Amerikanska sponsorer är redo att hjälpa till.

Il Mattino uppger att Kim Min-jae är nära en flytt till Manchester United. Mellanhänder ska ha övertygat den sydkoreanske backen. Kim Min-jae har en klausul i kontraktet som gör honom möjlig att köpa för 60 miljoner euro mellan 1-15 juli. Enligt dagens La Repubblica är Man City fortfarande med i bilden.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe och Le Parisien går som hand i handske. L’Equipe skriver i dag att Bernardo Silva vill lämna Manchester City för ett nytt projekt. PSG tilltalar honom. Och Le Parisien trycker på att 28-åringen är PSG:s prioritet nummer ett. Tidningen menar att Bernardo Silva ses som en ersättare till Lionel Messi, möjligen även Neymar. L’Equipe berättar vidare att Cardiff City stämmer Nantes på 110 miljoner euro, cirka 1,2 miljarder kr. Klubbarna har varit i tvist i fyra år sedan Emiliano Sala dog i en flygkrasch i samband med anfallarens övergång till den walesiska klubben. Stämningen gäller skador som Cardiff anser sig ha lidit. Bland annat påstår klubben att expected goals visar att klubben med Salas hjälp skulle ha tagit två poäng till, vilket skulle gjort att klubben hållit sig kvar i Premier League.

Annons

RMC Sport berättar att Toulouse stängt av Zakaria Aboukhlal. I samband med ett tal av TFC-tränaren Philippe Montanier vid firandet av cuptriumfen bad Laurence Arribagé, vice borgmästare och ansvarig för idrott i regionen, spelarna att vara tysta. Den marockanske landslagsspelaren svarade då, ”I mitt hem talar inte kvinnor så till en man”. Aboukhlal har också skapat polemik då han var en av de spelare som i helgen vägrade bära en tröja med regnbågsfärgade inslag. Samtidigt har Nantes bötfällt en annan spelare, Mostafa Mohamed, som vägrade spela i tröjan.

 

TYSKLAND

Sport1 uppger att Bayern München och Dortmund inte bara slåss om ligatiteln utan snart också om Edson Álvarez i Ajax. Kontakter är ännu inte tagna men väntas inom kort. Den 25-årige mittfältaren lär kosta 35-40 miljoner euro. Enligt De Telegraaf och Sky Sport är Dortmund mest angelägen om värvningen. Enligt Sky hoppas Ajax på 50 milj euro, inkl bonusar. Bayer München gör en Barcelona: klubben kommer att hålla en gemensam parad för herr- och damlag planers om båda lagen vinner ligatiteln. 

Annons

Sky Sport skriver att Eintracht Frankfurt jagar Moussa Dembélé som ersättare till Randal Kolo Muani, som väntas lämna i sommar. Dembélés kontrakt med Lyon går ut i sommar, men även Marseille och Napoli är intresserade. Hugo Ekitike (PSG) och Joshua Zirkzee (Bologna) ses som alternativ för Frankfurt. Sky Sport sätter vidare siffror på Alejandro Grimaldos övergång från Benfica till Bayer Leverkusen. Han må komma på fri transfer, men det är med en sign-on-fee på 11,5 miljoner euro och en årslön på sex miljoner euro till 2027.

Der Westen menar att Schalke gnuggar händer efter framgångarna för Jordan Larsson i FC Köpenhamn på sistone. Tidningen skriver att ”Schalke hoppas på ett pengaregn”, att FCK utnyttjar köpoptionen. Der Westen lägger till att Larsson själv också lär instämma i att Schalkes värvning av honom förra året var ”ett missförstånd”. Köpoptionen är enligt danska medier på motsvarande 23 miljoner kronor. Jordan Larsson vill gärna stanna i FCK. På tal om Larsson, fast Hugo Larsson: varken Der Westen eller annan lokal press i Ruhr har, vad Headlines funnit, ännu några uppgifter om Dortmunds intresse för MFF-spelaren.

Annons

 

ÖVRIGT

Przeglad Sportowy (Polen) uppdaterar läget med Mikael Ishak. För två veckor sedan berättade anfallaren att han tagit en paus på grund av en bakterieinfektion. Adam Zakrzewski på Canal+ säger sig ha svaret. ”Ryktena jag hörde för en tid sedan har dessvärre bekräftats och nyheterna är inte goda. Svensken har drabbats av borelia, skriver Zakrzewski på Twitter, vilket fått stor spridning i polska medier. Men Tomasz Wlodarczyk på Meczyki uppger att Ishak svarat väl på behandling och kan vara tillbaka i träning innan säsongen är över.

Blick (Schweiz) uppmärksammar det möjligen kortaste pressmeddelandet någonsin på att en tränare fått sparken: ”FC Sion och David Bettoni avslutade samarbetet på måndag morgon”. Det är allt. Fransmannen fick sparken efter bara tio matcher, den senaste 0-5 mot Servette. Lagkaptenen Mario Balotelli byttes ut i halvtid. FC Sion är ligajumbo.

Annons

Telemundo (Uruguay) noterar att Marcelo Bielsa nu officiellt presenterats som Uruguays förbundskapten. Han ska leda landslaget till VM 2026. Bielsas senaste uppdrag var i Leeds United, och tog slut i januari 2022.

Publicerad 2023-05-16 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto