Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spalletti: "Beslutet är taget" - väntas lämna Napoli

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport drar stort på ”Spalletti – avskedsgåvan”. En ligatitel och i går också en tung seger (3-1 mot Inter). Det är vad Napolis tränare lämnar efter sig. För tidningen är övertygad om att slutet är mycket nära för Luciano Spalletti i klubben. Italienska medier tolkar också in det i tränares ord efter matchen i går. ”Om man inte är övertygad om att man kan ge som för dessa människor förtjänar, då är det dags att fundera över situationen och ett beslut är taget”, säger Spalletti. GdS skriver att relationen med klubbpresident Aurelio De Laurentiis länge varit spänd men nu blivit ”ohållbar”. Separationen väntas enligt Corriere dello Sport bli bekräftad efter sista omgången. Spekulationerna om ersättare är redan igång. Rafael Benítez och Gian Piero Gasperini är enligt Gazzetta dello Sport de starkaste kandidaterna i nuläget. Andra namn som nämns är Thiago Motta och Vincenzo Italiano. Däremot ses Antonio Conte och Roberto Di Zerbi som för dyra. Och Corriere dello Sport lägger till att Julian Nagelsmann skulle kosta hela tio miljoner euro att frigöra från kontraktet med Bayern München. Albin Ekdal var en av Spezias bästa (6,5/10) när laget fajtade sig till en poäng (0-0 mot Lecce), tycker GdS.

Annons

Corriere dello Sport bullade redan i går upp för domen mot Juventus i dag. Den väntas ge tolv poängs avdrag. Därmed skulle klubben vara borta från Champions League-spel. Den ursprungliga domen var minus femton poäng. Ett besked kan enligt CdS dröja till sent i kväll. På tal om Juventus uppmärksammat att Dusan Vlahovic har beundrare utomlands. Chelsea, Bayern München och Manchester United anses alla ute efter anfallaren, men enligt transferspecialisten har ingen av klubbarna lagt något bud.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Star hör ett ”Treble Yell” från Manchester City. I går firade City ligatitel på hemmaplan (1-0 mot Chelsea). Och City kan sola sig i glansen av tre raka ligatitlar men det är en annan trippel klubben är ute efter, och som kan säkras genom att vinna finalerna i FA-cupen och Champions League. Betydelsen av sistnämnda går inte Pep Guardiola förbi. ”För att räknas som en av de största måste vi vinna Champions League, annars är det inte fulländat. Man måste vinna i Europa för att räknas som en av de största, som Manchester United eller Liverpool”, påpekar han. Lagkapten Ilkay Gündogan är inte heller färdig,”Mina armar är redo att lyfta två titlar till”. Sky Sports Jamie Redknapp passar på att redan nu hylla Guardiola, ”Jag tycker han är den bäste (tränaren) någonsin”.

Annons

The Sun ser Chelsea närma sig damernas titel och fångar upp lovsången för ”Mäktiga Magda”Magdalena Eriksson. Hon satte ett av målen i går i sin sista matchen på hemmaplan (2-0 mot Arsenal). ”Ett sagoavslut”, som BBC Sport uttrycker det. ”Det är så passande att Magda får göra mål i dag (läs: i går). Alla ville att hon skulle få den sagoavslutningen. Hon har varit vår kapten och ledare”, säger tränaren Emma Hayes. ”Tack för all kärlek, kramar, tårar och presenter på denna speciella dag”, skriver Eriksson på Twitter. Hon var i tårar efter matchen (se klipp här). Filippa Angeldahl kunde ha säkrat Chelseas titel med sitt kvitteringsmål för Manchester City (se mål här), men det blev till slut förlust mot ligatvåan och stadsrivalen Man United med 1-2.

Daily Telegraph ser Leeds nära nedflyttning (1-3 mot West Ham) men uppmärksammar också en supporter från matchen. ”Knollsy” blev viral förra veckan när han tillsammans med en annan West Ham-supporter försvarat en sektion med familjer från en hel hord svartklädda AZ-huliganer (se klipp här). ”De (huliganerna) såg ut som små myror som sprang mot oss”, säger han med blått öga från drabbningen. I går fick han stående ovationer från fans på och utanför arenan. Telegraph uppger på annat håll att Nottingham vill behålla Dean Henderson, som lånats in från Manchester United.

Annons

The Athletic skriver att Mohammed Kudus väntas lämna Ajax i sommar och har Premier League-klubbars ögon på sig. Arsenal, Manchester United och Newcastle är intresserade. Prislappen lär landa på 40 miljoner pund. Även Valencias målvakt Giorgi Mamardashvili väntas göra en sommarflytt. Aston Villa, Tottenham, Villarreal, Atlético de Madrid och Porto är intresserade.

 

SPANIEN

SPANIEN

Super Deporte går helt emot strömmen. Medan upprördhet över rasismen som på nytt riktas mot Vinícius Jr skakar spansk fotboll, går den Valenciabaserade tidningen i försvarsposition. Tidningen skriver på förstasidan om ”en förkastlig rasistisk incident men helt isolerad” i segermatchen (1-0 mot Real Madrid). Här finns också uppmaningarna, ”Vinícius, sluta provocera” och ”Ancelotti, sluta ljuga”. Sistnämnda syftar på att den upprörde Real Madrid-tränaren efter matchen sa, ”Jag har aldrig varit med om att en hel arena göra rasistiska förolämpningar”. Fansen i allmänhet skanderade av allt att döma ”tonto” (idiot), inte ”mono” (apa). Men två personer inne på arenan greps för rasism, och inför matchen tycks en stor mängd fans ha skandera just att Vinícius är en ”mono”. I sociala medier går Vinícius Jr till attack. ”Rasism är normaliserad i La Liga”, skriver han, ”I Brasilien är i dag Spanien känt som ett land av rasister”. Vinícius Jr, som blev utvisad i går, har fått stor backning från fotbollsvärlden efter den senaste incidenten.

Annons

Sport och Mundo Deportivo täcker förstasidorna med Barcelonas fortsatta jakt på Lionel Messi. Men Sport bekräftar även brasilianska ESPN:s uppgifter om att Vinícius Jr är bestört med den återkommande rasismen mot honom. Folk i hans närhet har de senaste veckorna bollat upp en flytt för stjärnan, men själv är han inte där ännu, menar ESPN. Sport rubricerar däremot situationen med ”Vinícius Jr öppnar dörren för en flytt”. För Sport, liksom Cadena SER, spekulerar kring avslutningen i brasilianarens meddelande i natt: ”Men jag är stark och jag kommer att fajtas till slutet mot rasister. Även om det är långt härifrån”. Sport skriver vidare att Wolves mittfältare Rúben Neves är överens med Barcelona om ett fyraårskontrakt. Han påstås ha nobbat förslag från Arsenal och Manchester United. Barça har inte råd med Rúben Neves men ett byte med Ansu Fati är aktuellt, som också skulle innebära att Barça får 30 milj euro. Om inte Fati vill göra flytten är Ez Abde och/eller Sergino Dest aktuella i ett byte. 

Annons

El País synar den qatariske shejken Jassim bin Hamad al-Thani försök att köpa Manchester United. Om det inte lyckas uppges han redo att satsa på en annan Premier League-klubb. West Ham är förstaval.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe ser delad glädje som dubbel glädje. Här finns ”Lyon, det är fest”, för damerna (med flyttklara Emma Holmgren på bänken) som säkrat ligatiteln (1-0 mot PSG). Här finns ”PSG, det är nästan fest”, för herrarna som nu är en poäng från titeln efter två mål av Kylian Mbappé (2-1 mot Auxerre). För Marco Verratti lär titeln bli avslut på den långa karriären med klubben. Han är trött på PSG och vill bort. Det finns intresse för italienaren. Som alla 30+ med stjärnglans har Verratti redan ett bud på bordet från Saudiarabien, värt 50 miljoner euro om året. Carlo Ancelotti är också intresserade. Om han stannar som tränare väntas Real Madrid pröva lyckan, men relationerna mellan klubbarna är ansträngd. Juventus och Inter är också intresserade men får avvakta säsongens slut för att se vilka ekonomiska muskler de kan flexa.

Annons

Nice-Matin märker hur frustrationen bubblar i Nice. Fansen är missnöjda med laget och ultrasgrupper bojkottade gårdagens match (0-0 mot Toulouse). Spelarna är också missnöjda. Dante uttrycker sina tankar om klubbledningen, ”Jag är ledsen att säga det, men det har på något vis saknats en röd tråd”. Det kom i helgen också rapporter om internt missnöje med Kaspar Schmeichel. Nice ligger på nionde plats i Ligue 1.

 

TYSKLAND

Bild hyllar Dortmund med ett ”HALLERluja”. För laget har nu titeln i egna händer och tidigare cancersjuke Sébastien Haller ledde dem dit med två mål (3-0 mot Augsburg). ”Om någon sagt det till mig för sex månader sedan hade jag inte trott dem”, säger Haller. Tränare Edin Terzic är inne på samma linje, ”Vi är på första plats, ingen hade trott att vi kunde göra det – inte efter förra sommaren alla övergångar, än mindre inför VM-uppehållet. Men nu är vi här”, säger han. En seger mot Mainz i sista omgången säkrar Dortmunds första ligatitel sedan 2012. På Augsburgs läktare sjöng Dortmundfansen förväntansfullt,  ”Dortmund kommer att bli mästare och Schalke trilla ut” till melodin ”Always look on the bright side of life”.

Annons

TYSKLAND

Kicker lockar med 17 sidor om kampen mellan Dortmund och Bayern München. Förstasidans citat, ”Den största matchen någonsin”, är Jürgen Klopps omdöme om mötet i Champions League-finalen 2013 för nästan på dagen tio år sedan. Tidningen skriver även att Thomas Tuchel sitter säkert även om FC Bayern missar titeln. Han kommer oavsett att leda laget in nästa säsong. Samtidigt skriver Kicker att ledande spelare i klubben tycker att förberedelserna inför vårsäsongen var otillräckliga. Fyra veckors semester efter VM var för mycket. Under Tuchel, som tog över i slutet av mars, har Bayern tagit i snitt 2,0 poäng. Under sparkade Julian Nagelsmann den här säsongen hade Bayern 2,1. Dessutom gjorde laget fler mål och släppte in färre. Även Bayern damer darrar. Det blev bara 0-0 mot Bayer Leverkusen.  Men en seger mot jumbon Turbine Potsdam i sista omgången räcker för ligatiteln. Wolfsburg, där Rebecka Blomqvist hade en ribbträff från tre meter med öppet mål, vann i går (3-2 mot Meppen) men är två poäng efter FC Bayern.

Annons

 

ÖVRIGT

Noordhollands Dagblad (Nederländerna) beskriver det som en ”klassiker” från Jesper Karlsson när han elegant placerade in AZ:s ledningsmål (se mål här). Det blev också en klar seger (3-0 mot NEC). Och Karlsson hann med ytterligare ett mål (se mål här). Därmed säkrade AZ minst en fjärdeplats i ligan. Isac Lidberg blev målsskytt för Go Ahead Eagles (3-0 mot Volendam).

Sport-Interia (Polen) får reaktion från Robert Lewandowski på att Alejandro Balde och Sergi Roberto tackat fansen i Ryssland i klipp som La Liga satt ihop för ryska marknaden. ”För att uttrycka det milt blev jag förvånade”, säger han, ”Det blev inte bra”. Lewandowski bar i solidaritet ukrainska legendaren Andrij Sjevtjenkos kaptensbindel under VM. I Ukraina har reaktionerna på klippen varit starka”Medan vi har soldater som får vård i Barcelona, så gör spelare från Barcelona klipp som flörtar med fans i ett land som just nu dödar ukrainare, dödar våra barn och förstör våra städer”, skriver Sjachtar Donetsk på Twitter. ”Vi rekommenderar varmt Barcelona att flytta närmare sin ryska supporterbas och be om att få ansöka om att spela i ryska ligan”, skriver Dynamo Kiev sarkastiskt till en bild på en bombad fotbollsarena.

Annons
Publicerad 2023-05-22 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto