Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Första budet på Gyökeres

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

övrigtRecord (Portugal) en uppföljning på Viktor Gyökeres, som Sporting redan uppgetts intresserad av. Fokus i dagens tidning ligger på att Sporting inte vill släppa fler spelare efter Manuel Ugarte till PSG. Men i går var fokus på just Gyökeres. För nu ska Lissabonklubben ha lagt ett första bud: tolv miljoner euro plus tre milj euro i bonusar. Coventry vill ha minst 20 milj euro, skriver Record, som också lägger till att Gyökeres själv är lockad av flytten. Listan på klubbar som sedan årsskiftet uppgetts intresserad av Gyökeres är lång: Southampton, West Ham, Everton, Crystal Palace, Fulham, Leeds, Brentford, Everton, Wolves, Newcastle, Lille, Frankfurt och Rangers.

Annons

ESPN (Brasilien) bekräftar Globo Esportes uppgifter om att Antonys ex-flickvän Gabriela Cavallin anmält Manchester United-spelaren för våld i nära relation. Men ESPN adderar att det handlar om fyra tillfällen. Vid ett av tillfällena uppger hon själv att United-läkare behandlade henne.

BT (Danmark) hör förbundskapten Kasper Hjulmand kommentera Malmö FF-spelaren Andreas Christiansen, som opererat in en pacemaker. ”Jag har inte pratat med honom men skrivit en del fram och tillbaka. Han har verkligen varit i mina tankar”, berättar Hjulmand. Mittfältaren har gjort fem landskamper för Danmark. Tipsbladet rankar Patrik Carlgren (Randers) som Superligans tredje bästa målvakt.

Krone (Österrike) noterar att Marcel Sabitzer är med i Ralph Rangnicks trupp som ska ta sig an bland annat Sverige i EM-kvalet den 20 juni. Mittfältaren kunde inte medverka i Manchester Uniteds avslutande matcher på grund av en knäskada. Två nya ansikten finns med i truppen: Manprit Sarkaria och David Schnegg, båda Sturm Graz.

Annons

 

ENGLAND

Manchester Evening News plockar fram statistik. Victor Nilsson Lindelöf slog flest passningar rätt av alla spelare i Premier League, 93,1 procent  (866 av 930). Tidningen menar att det är ett faktum som stärker hans position ytterligare i jämförelse med Harry Maguire som tredjeval till mittbacksplatserna. Erik Ten Hag gillar just spelande mittbackar. Enighet i medierna tycks råda om att United vill sälja Maguire. Daily Mail och Daily Telegraph skriver att Tottenham väntas gå från ord till handling med Maguire nu när klubben har klart med ny tränare, Ange Postecoglou. MEN drar belåtet också upp citat från 2018 där Jamie Carragher sågade Lindelöf stenhårt, ”Han är på hal is, han borde inte spela på den här nivån”.

england

Daily Mirror pryder förstasidan med stridsrop från Declan Rice inför West Hams Europa League-final mot Fiorentina i kväll. Londonklubben har bara en stor Europatitel, Cupvinnarcupen 1965. Publiksituationen lyfts. Finalklubbarna har bara fått 5 780 biljetter vardera till matchen i Prag. Arenan tar 18 000 åskådare. Men uppemot 25 000 West Ham-supportrar är väntade. Cirka 10 000 Fiorentinafans anländer enligt Corriere dello Sport. Daily Mail har tidigare uppgett att 10 000 poliser kommer att bevaka evenemanget.

Annons

Daily Telegraph sätter fokus på Brighton. Alexis Mac Allisters övergång till Liverpool väntas bli officiell i dag. Läkarundersökningen är klar. Enligt Telegraph landar summan på ”bara” 40 miljoner pund. Samtidigt uppger tidningen att Brighton vill ha mer än 70 milj pund för Moisés Caicedo, som jagas av Arsenal, Chelsea och Manchester United. Även Liverpool kan ansluta till jakten. Möjligen kan Chelsea skapa sig en förhandlingsposition: Brighton väntas lägga ett nytt stort bud på Levi Colwill, cirka 40 miljoner pund. Dock uppges Londonklubben inte vilja sälja backen, som den gångna säsongen var på lån i Brighton.

Daily Mail lyfter listan från Brand Finance på världens mest värdefulla varumärken inom fotbollen. Ny etta är Manchester City. Värdet beräknas till 1,51 miljarder euro. Real Madrid är tvåa, Barcelona trea och Manchester United fyra. Arsenal tar sig förbi Londonrivalerna Tottenham och Chelsea och upp på åttonde plats.

Annons

The Athletic uppger att Newcastle väntar till Emil Krafth är tillbaka från knäskadan innan beslut fattas om att förlänga kontraktet. Den 32-årige högerbacken har missat nästan hela säsongen. Krafth förlängde förra sommaren kontraktet till 2024.

The Guardian hävdar att Chelsea anslutit till klubbarna som jagar Gabri Veiga, Celta Vigos stortalang. Barcelona och Liverpool är också intresserade av 21-åringen. Daily Mail ser ytterligare en yngling på Chelseas radar: mittbacken Mikayil Faye. Den 18-årige senegalesen, med smeknamnet ”Monstret”, spelar för NK Kustosija i Kroatien. Även Dortmund är intresserad.

Northern Echo skriver om de senaste dagarnas stora nyhet: Saudiarabiens statliga investeringsfond, PIF, som äger Newcastle har tagit över de största saudiska klubbarna; Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr och Al Hilal. Kanske någon av jättevärvningarna kan hamna på lån i Newcastle? Bara Headlines spekulation.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport följer upp det dramatiska beskedet att sportchefen Paolo Maldini och hans högra hand Frederic Massara slutar i Milan. Klubbens vd Giorgio Furlani försöker lugna. Han menar att Maldini och Massara föll offer för en omorganisation, och säger sedan ”Vår ambition har inte förändrats, tvärtom har den stärkts: att bli konkurrenskraftig inom europeisk fotboll. Vi är på rätt spår, med det finns mycket arbeta kvar att göra”. Men La Repubblica uppgav under tisdagen att flera nyckelspelare upprörts över beskedet om Maldini, bland dem Rafael Leão, Theo Hernández och Mike Maignan. I dag skriver tidningen att förhandlingar för Berardi, Arnautovic och Milinkovic stoppats, medan det är upp till tränare Stefano Pioli att avgöra hur det blir med Loftus-Cheek och Kamada.

Corriere dello Sport leker med ord och kommer fram till ”Confirenze”, av ”confidenze” (förtroende) och ”Firenze” (Florens). Fiorentina är på jakt efter sin första Europatitel på 62 år när laget i kväll möter West Ham i Europa League-final. På annat håll uppger CdS att Vincenzo Italiano är Napolis förstaval som ny tränare efter Luciano Spalletti. Luis Enrique och Christophe Galtier är alternativ. Samtidigt uppges Napoli göra ett försök att förlänga med storstjärnan Victor Osimhen. Ett möte med hans agent väntar. Real Madrid, Manchester United och PSG är intresserade. Prislappen är 120 milj euro enligt Gazzetta dello Sport och 150 milj euro enligt Corriere dello Sport. Under tisdagen kom också beskedet att Juventus lämnar Super League-projektet, en konsekvens av ”hot” från Uefa, poängterar Tuttosport. Därmed står Real Madrid och Barcelona ensamma. Tuttsport skriver för övrigt att Juve erbjudit Adrien Rabiot en kontraktsförlängning på ett år. Fransmannen funderar på det.

Annons

TuttoMercatoWeb går lite längre än Sky Sport och Gazzetta dello Sport: Atalanta är inte bara intresserad av Isak Hien, Hellas Verona-svensken är ett förstaval för Atalanta. Hien är tänkt att ta Merih Demirals plats. 

La Nazione berättar om en obehaglig överraskning för Speziaspelarna Albin Ekdal och Jacopo Sala. När de återvände hem efter den bittra förlusten mot Roma, som tvingar laget till playoff, upptäckte de att de haft inbrott i sina bostäder. La Nazione skriver om stulna juveler och Rolex-klockor. Polisanmälan är upprättad.

Il Romanista uppger att Roma dumpar Elin Landström. Den 31-åriga backens kontrakt går ut vid månadsskiftet. Tutto Juve skriver att Linda Sembrant inom de närmaste dagarna kommer att lämna besked om sin framtid. Juve har gett 35-åringen två erbjudanden: fortsätta som spelare eller bli ungdomstränare i klubben.

Annons

 

SPANIEN

spanienSport ser ”Sista chansen” för Barcelona att värva Lionel Messi. Klubben kommer att ge ett bud till argentinaren. Klubben har fått grönt ljus att värva och registrera spelare, men kommer att behöva sälja för att ha råd med Messi. Klubben kan i dagsläget inte garantera att han kan registreras. Enligt franska L’Equipe väntas Messi fatta beslut om framtiden ”inom de närmaste timmarna”. Saudiarabien har länge pekats ut som det hetaste och mest konkreta spåret. I natt uppgav journalisten Hernàn Castillo på argentinska Radio Continental AM 590 att Messi väljer Inter Miami. Uppgiften har i skrivande stund inte fått något större genomslag. Men Cadena Cope menar att Barça är pessimistisk samtidigt som Inter Miamis chanser ökat. Och Cadena SER uppgav också i natt att Inter Miami ser ut att vara det alternativ Messi föredrar. Radiokanalen uppger även att Lionel och hans pappa Jorge i förhandlingarna med saudierna och Inter Miami försökt få dem att först ordna så att Lionel får spela i Barça. Även The Athletic skriver på morgonen att Inter Miami tror sig ha goda chanser.

Annons

Marca ser det som att Real Madrid ”Accelererar för Kane”. Ett bud på 80 miljoner euro förbereds. Engelsmannen ses som den utvalde ersätter till Karim Benzema, som i går presenterades av Al Ittihad. Däremot har intresset för Kai Havertz svalnat. Det bekräftar en källa i Real Madrid för Marca. Intresse fanns för tysken men han är inte längre ett mål. Marca slår också fast att Brahim Diaz återvänder från lånet i Milan för att vara med i Real Madrids trupp kommande säsong. Klubben vill dessutom förlänga kontraktet, från 2025 till 2027.

Ultima Hora konstaterar att Ludwig Augustinsson lämnar Mallorca och återvänder till Sevilla. Mallorca behåller inte heller Dennis Hadzikadunic, som tidigare uppgetts vilja stanna. Den förre MFF-spelaren har tidigare sagts vilja stanna. Hadzikadunic tillhör fortfarande Rostov.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe uppger att PSG intensifierat förhandlingarna med Marcus Thuram. Enligt Le Parisisen vill den 25-årige anfallaren till PSG. Han tilltalas av möjligheten att spela med Kylian Mbappé, som försöker locka den 25-årige anfallaren. Thurams kontrakt med Mönchengladbach går ut i sommar och han har bestämt sig för att lämna. L’Equipe lägger till att PSG hoppas på en snabb affär, precis som fallet varit med redan säkrade spelarna Skriniar, Asensio och Ugarte. Frankrikes förbundskapten Hervé Renard presenterade under söndagen VM-truppen. Omsusade Kheira Hamraoui finns inte med. L’Equipe noterar Al Ittihads erbjudande till N’Golo Kanté men uppger till skillnad från transferexperten Fabrizio Romano att det inte är så nära ännu. Kanté kan fortfarande förlänga med Chelsea, menar tidningen.

Annons

Le Parisien menar att det fortfarande är tre namn som är aktuella som ny tränare i PSG: Julian Nagelsmann är den mest troliga, Luis Enrique finns med i bilden och Xabi Alonso är en outsider. Enligt L’Equipe väntar samtal med Nagelsmann i dag. Bayern, som tysken fortfarande har kontrakt med, vill ha åtta-tio miljoner euro i ersättning. Nuvarande tränare Christophe Galtier ska redan ha blivit informerad om att han inte blir kvar.

Le 10 Sport hävdar att Chelsea är på hugget och har kontaktat PSG om Neymar. PSG är inte ovillig att sälja brasilianaren. PSG väntas i sin tur lägga ett bud på Bernardo Silva efter Manchester Citys Champions League-final till helgen.

La Dépêche du Midi får nyheter om Oliver Zandén från Toulouses president Damien Comolli. 21-åringen har varit i klubbens frysbox men visar sig också skadad. ”Vi har letat i veckor vad problemet var. Han kommer opereras nästa vecka och blir borta fyra månader. Jag kan inte säga vad det är för skada på grund av medicinsk sekretess. Jag har inte spelarens tillåtelse att berätta”, säger Comolli.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandSport Bild känner att ”Den heta transfersommaren” nalkas. Som vanligt finns en lång rad uppgifter om Bayern München. Klubbens transferbudget i sommar uppges vara 150 miljoner euro. Kan klubben lägga 100 milj euro på en spelare? ”Vi är en bra ekonomisk position och har stora mål, så svaret är ja, det kan vi”, säger Bayerns president Herbert Hainer, som inte vill kommentera Declan Rice, men säger, ”Om vi verkligen vill ha någon kan vi värva även från Premier League”. Mer Bayern: Sju spelare kan lämna: Sadio Mané, Serge Gnabry, Leroy Sané, Bouna Sarr, Marcel Sabitzer, Alexander Nübel och Benjamin Pavard om han inte förlänger. Klubben vill inleda nya kontraktssamtal Lucas Hernández denna vecka. Backen har ett lukrativt femårskontrakt från PSG på bordet. Augsburg vill låna Mathys Tel kommande säsong. Bayern-aktuella sportchefen Max Eberl är överens med RB Leipzig om att stanna kvar i alla fall över sommarfönstret.

Annons

Sky Sport konstaterar att RB Leipzig närmar sig en värvning av Loïs Openda. Anfallaren är redan överens med klubben om ett långtidskontrakt. Problemet är att RB Leipzig vill betala max 30 miljoner euro, medan Lens vill ha 45 milj euro. 23-åringen ses som en ersättare till Christophe Nkunku.

Ruhr Nachrichten noterar att Jordan Larsson kan tvingas spela mot sin nuvarande klubb FC Köpenhamn. Lyckas ingen övergång lösas så spelar Schalke, som fortfarande äger Lasson, träningsmatch den 11 juli – mot FC Köpenhamn. 

Publicerad 2023-06-07 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto