Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hugo Larsson lovordas: ”Spelar redan som en 30-åring”

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


TYSKLAND

Frankfurter Rundschau har Hugo Larsson som en av Frankfurts bästa i en annars blek insats av laget (0-0 mot Freiburg). ”Sprang 13,2 km, mer än någon annan. Låg bakom flera farliga situationer och bröt flera bollar”, applåderar lokaltidningen. Sport1-journalist Christopher Michel ser svensken som Frankfurts bästa spelare i matchen, häpnar också över kilometerna Larsson sprang, beskriver honom i spelet som ”självsäker utan att vara arrogant” och påpekar att han vid 19 års ålder ”redan vill ta stort ansvar och hjälpa lagkamrater”. Även Bild hyllar Larsson. ”Han spelar redan som en 30-åring och har etablerat sig i startelvan”, skriver tidningen och ger honom 2 i betyg, det näst högsta på den sexgradiga skalan. I förra veckan skrev Sport Bild att Frankfurts ledning ser Larsson som en av klubbens största talanger och kalkylerar med att sälja honom vidare inom tre år för 40 miljoner euro – eller mer.

Annons

TYSKLAND

Kicker pryder förstasidan med Bundesligas hetaste spelare: Serhou Guirassy. Den 27-årige Stuttgartanfallaren har tio mål på de fem första omgångarna. Bara Robert Lewandowski har tidigare lyckats med det. Guirassy är också för tredje gången med i Kickers Omgångens lag. Men Omgångens spelare är Harry Kane. I Zweite Bundesliga förstärktes Schalkes kris av en ny förlust, 1-3 mot St Pauli, men också av Timo Baumgartls utspel. Backen kallade i en intervju tränarens matchplan för ”riskabel”. Klubben, som ligger trea från slutet, bötfäller nu Baumgartl som också får träna en vecka med U23-laget. Roligare då för St Pauli som är uppe på andra plats, medan stadsrivalen HSV är trea. ”Vi är alltid glada när vi ligger före HSV, det ger en bra känsla, men vi är fortfarande i inledningen och vi vill åstadkomma stora saker”, säger Eric Smith.

Annons


ENGLAND

ENGLAND

Metro tycker att ett ”’Modigt’ Spurs chockade Arsenal” (2-2). Det där ”modigt” hämtar tidningen från Tottenhamtränaren Ange Postecoglu, som var belåten med sitt lags insats. Son Heung-Min gjorde Tottenhams båda mål, och är matchens lirare i Daily Mail med 8,5 av 10. Dejan Kulusevski får 7.

The Times och Daily Telegraph applåderar också de två lagen i norra London, men ringer i larmklockorna för en annan storklubb i sydvästra delen av staden. Chelsea åkte på en ny förlust (0-1 mot Aston Villa) och Times påpekar att laget har sin sämsta start på 45 år. Telegraph menar att klubben ”spenderat en miljard pund men blir bara sämre”. 

Chronicle gnuggar förtjust händer efter Newcastle jätteseger (8-0 mot Sheffield United) och ser det som ett budskap till alla som tvivlat på att klubben skulle fixa både Europa- och PL-spel. Tidningen kastar ut superbetyg. 10 till Anthony Gordon. 10 till Kieran Trippier. Inhopparen Alexander Isak får 8, han var en av hela åtta målskyttar. Både Gordon och Tripper är också med i BBC:s Omgångens lag. Newcastle la efter segern ut en jubelbild, tagen i omklädningsrummet men med känsla av de befinner sig i en skrivbordslåda, eller hur?

Annons

The Sun slänger fotbollen åt sidan för Marcus Rashfords bilkrasch. Han krockade med en 74-årig dam men ingen person skadades. ”Båda var väldigt skakade. Marcus kollade omedelbart hur kvinnan mådde och de bytte information”, säger en källa till The Sun. En annan säger, ”Hon (den äldre damen, min anm) är inget fotbollsfan och hade ingen aning om vem Marcus Rashford är”.


ITALIEN

ITALIEN

Corriere dello Sport berättar med ”Och så börjar det” om Victor Osmihen som visade en tydlig ilska mot Napolis tränare Rudi Garcias sedan han bytts ut (0-0 mot Bologna). ”Jag har redan pratat med Osimhen men det stannar i omklädningsrummet”, säger Garcia, ”När en spelare blir utbytt och inte är nöjd så är det något bra, dessutom är spelaren kanske inte heller nöjd med sin insats”. Osimhen brände en straff, och CdS har honom som lagets sämste spelare (5/10). Jesper Karlsson lyckades inte sätta färg på tillställningen och får 5,5. Romelu Lukaku gjorde mål för tredje matchen i rad men Roma fick nöja sig med oavgjort (1-1 mot Torino). José Mourinho var nöjd med laget men inte med resultatet – eller planen i Turin som var ”så dålig att planen på Stadio Olimpico framstår som en catwalk”, säger han.

Annons

La Gazzetta dello Sport tycker redan att ”Allt talar för Inter”. Femte raka segern (1-0 mot Empoli) och tre poängs försprång i ligan. Det mesta går som tåget. Men Marko Arnautovic tvingas kliva av. ”Arnautovic blir borta ett tag”, säger tränare Simone Inzaghi om lårskadan. GdS skriver att uppehållet ”till och med kan bli längre än ett par månader”. Österrikes EM-kvalmatcherna mot Belgien och Azerbajdzjan i oktober är troligen att glömma.


SPANIEN

SPANIEN

Marca-rubriken ”Gran Atleti” behöver knappast någon översättning. Bilden på tvåmålsskytten Álvaro Morata behöver heller knappast någon förklaring. Madrid går i dag i Atléticos färger (3-1 mot Real Madrid). ”Det är mitt fel, men jag har en stor rygg (för att emot kritik, min anm)”, säger Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti. Morata är föga förvånande med i Marcas Omgångens lag, anfallaren utses också till Omgångens spelare. ”Min önskan är att få sluta med en titel med Atleti”, säger Morata. Supersuccén Jude Bellingham är en av flera Real Madrid som får lägsta betyg, noll av tre möjliga stjärnor. De katalanska tidningarna, Sport och Mundo Deportivo, jublar över resultatet som innebär att Barça nu leder ligan.

Annons

Cadena SER rapporterar om en upprörande incident innan matchen. En svart mamma och hennes dotter kom till arenan i Vinícius t-shirt. Utanför arenan utsattes de för glåpord, bland annat rasistiska, av en grupp Atléticofans. Flickan grät i sin mammas armar, skriver SER. El Mundo uppger att händelsen anmälts, och att La Liga försöker komma i kontakt med den drabbade familjen.

Faro de Vigo slickar sår efter den smärtsamma förlusten mot Barcelona i lördags. Men tidningen fascineras av det faktum att nyförvärvet Carl Starfelt i slutet av fick dra på sig kaptensbindeln. Det gör också Radio Marca-journalisten José Riveiro, som kallar det ”oerhört betydelsefullt”, och fortsätter, ”Benítez bad om en erfaren spelare i somras och den svenske backen anlände. Stor succé”. Faro de Vigo konstaterar att Starfelt ”etablerat sig i mitten av försvaret”.

Annons


FRANKRIKE

FRANKRIKE

La Provence ger Olympique de Marseilles senaste bakslag hela nyhetsettan. ”Förödmjukelsen” beskriver storförlusten mot ärkerivalen (0-4 mot PSG). ”Vi spelade inte som i en Clasico utan som i en träningsmatch”, säger målvakten Pau Lopez, ”Vi ber om ursäkt till fansen”. Chancel Mbemba fyller i, ”Vi respekterade inte klubben”. Var PSG för starka? ”Nej, nej. Vi saknade karaktär. Det smärtar men vi fokuserar på framtiden nu”. Den smärtsamma förlusten följer på en vecka av kaos efter klubbledningens mötet med ultras förra måndagen.

L’Equipe tar faste på att ”PSG var för starka”. Tränare Luis Enrique myste, ”Det är vår mest kompletta insats sedan jag kom”. Oro fanns i huvudstadslaget över att Kylian Mbappé fick utgå skadad. ”Det är inte så allvarligt men han kände smärta och det var svårt att spela vidare”, säger Luis Enrique, ”Jag tror han är snabbt tillbaka”. Hans ersättare, Gonçalo Ramos, gjorde två mål och får högst betyg av L’Equipe, 8 av 10. Joel Asoro startade i Metz förlustmatch (0-1 mot  Strasbourg) och får 5 i betyg, strax över lagsnittet (4,5).

Annons


ÖVRIGT

Skärmavbild 2023-09-25 kl. 02.38.58

Ekstra Bladet (Danmark) tycker det var ”Rock ’n’ Roony” i Köpenhamnsdebyt. Roony Bardghji hoppade in och vände med två mål matchen till FCK-seger (3-2 mot Bröndby). Han firade segermålet med att buga framför Bröndbys supporterläktare. ”Jag har gått och tänkt hela veckan på vad jag skulle göra om jag gjorde mål”, säger 17-åringen, men har annars inget klart svar, ”Jag vet inte varför jag bugade. Det var ett fint mål och så tänkte jag att om någon tar en fin bild så är det nice att lägga upp”, säger han och skrattar. Bardghji dementerar att han med avsikt vände sig mot just Bröndbyfansen. Ekstra Bladet ger honom allra högsta betyg, 6 stjärnor av 6. ”Wow, wow, wow, så förändrar man allt”, skriver tidningen, ”Iskall och stekhet på samma gång”. Viktor Claesson får 4, Jordan Larsson 2. Odense föll igen (1-2 mot FC Midtjylland) och pressen ökar ytterligare på tränare Andreas Alm. Rädd för att förlora jobbet? ”Jag är inte rädd för uppgiften för ett ögonblick. Jag är anställd för att klara den stora omsättningen av spelare och handskas med situationen. Det är min uppgift, det var därför de anställde mig”, svarar Alm. Men Tipsbladet undrar, ”Överlever Alm det här?”.

Annons

Algemeen Dagblad (Nederländerna) täcker sportettan med rubriken ”Blod, svett och sorg” efter kaoset i Amsterdam. Ajax-Feyenoord bröts efter publikoroligheter vid ställningen 0-3 och hårt ansatta sportchefen Sven Mislintat fick sparken. Mayckel Lahdo gjorde AZ:s första mål när det blev ny ligaseger (3-0 mot PEC Zwolle) – se målet här. AZ har samma poäng som ligaledaren PSV Eindhoven.

Record (Portugal) petar in Viktor Gyökeres på förstasidan med rubriken ”Gyökeres är ett frågetecken” inför kvällens match mot Rio Ave. Det bekräftad Sportings tränare Rúben Amorim. Svensken fick en känning i benet i samband med att han gjorde mål mot Sturm Graz i förra veckan. 

Daily Record (Skottland) konstaterar att Joel Mumbongo till slut fått en ny hemvist. I helgen skrev 24-åringen på för Hamilton Academical och fick även debutera med ett inhopp (2-1 mot Queen of the South). Hamilton ligger tvåa i andra divisionen. Mumbongo, som var utan kontrakt, spelade förra säsongen i Tranmere.

Annons

ESPN (USA) uppmärksammar att en av den amerikanska fotbollens största namn tackades av i natt, svensk tid. Megan Rapinoe, 38, spelade sin sista landskamp när USA slog Sydafrika med 2-0. Hon slog hörnan till det avslutande målet (se målet här). ”Att få den här kvällen, att få se och känna den genom mina medspelare, vår stab och inte minst fansen, som varit en så stor del av framgången på och vid sidan av planen, det var mycket speciellt”, säger Rapinoe (se tal här).

Publicerad 2023-09-25 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto