Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

La Liga-basen: "70-80 procents chans att Mbappé kommer"

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

SPANIENSPANIEN

Marca  ger, liksom både spanska och franska medier, stort utrymme åt citat om Kylian Mbappé. De kommer från La Liga-basen Javier Tebas. I en intervju i Movistar+ blir han tillfrågad om chanserna att Mbappé spelar i La Liga nästa säsong. ”Säker är jag inte. Men det är ett mål för honom, helt klart. Nästa år är chansen 70-80 procent”, säger Tebas.  Real Madrid har sedan länge pekats ut som den givna adressen. Mbappé kan börja förhandla med ny klubb i januari. Kontrakt med PSG går ut till sommaren. Tebas kommenterar i ett annat sammanhang Real Madrids president Florentino Pérez. ”Florentino förlorar aldrig, han förlorar nästan ingenting”. På tidningens förstasida är det ”Ancelottis synder” som tornar upp sig. Det gäller Real Madrids förlust i derbyt, som Marca menar var ”säsongens första stora test”. David Alaba, som pekats ut som en av Real Madrids sämre spelare i derbyt, har bett om ursäkt i social medier. Radio Marca uppgav under måndagen att Xabi Alonso är den utvalde att ersätta Ancelotti efter säsongen.

Annons

Sport och Mundo Deportivo har full fokus på kvällens match för Barcelona, borta mot Mallorca. Sport menar att Gavi får kliva fram, med både Pedri och Frenkie De Jong borta. MD:s vinkel är att det blir ett ”Test som ligaledare”. Tidningarna ger även plats för att Patrick Kluiverts son Shane, 16, skrivit proffskontrakt med Barça.

Estadio Deportivo uppmärksammar att tidigare Sevillatränaren Jorge Sampaoli är nära att få sparken även i Flamengo. Det väntas i så fall innebära att Sampaoli på lite mer än fem månader fått elva miljoner euro, ca 130 milj kr, för att bli löst från kontraktet – åtta från Sevilla och tre från Flamengo.

ENGLAND

ENGLAND

Daily Telegraph ger mest trycksvärta åt uppgiften att Chelseas delägare Behdad Eghbali varit i omklädningsrummet efter varje match. Han har inte adresserat spelarna. Om besöken skulle vara ett problem framgår inte. Men knivarna är ute efter den bedrövliga starten för klubben. Tränare Maurcio Pochettinos tro på att citroner absorberar dålig energi, är känd sedan tidigare. Men en färsk intervju i The Guardian på ämnet suger också åt sig sarkastiska kommentarer i sociala medier i skenet av bakslagen på fotbollsplanen. Pochettino säger,  ”Jag tror på citroner men i Tottenham började de fungera efter ett och halvt, två år. De behöver lång tid, de är inte magiska, men mer än någonsin tror jag på dem”. Han fortsätter: ”På mitt kontor har jag för tillfället gula och gröna, olika typer. Från Spanien, från Italien. Jag tyckte alltid gula fungerade mycket bättre än gröna, men nu tror jag på alla färger, vilken färg som helst kan hjälpa. Kunde jag hitta blå citroner – ännu bättre”. 

Annons

Talk Sport-experten Danny Murphy kallar citronteorin för ”fullständigt skitsnack”och påpekar att Pochettino öppnar sig för förlöjligande. Oavsett citroners inverkan tycks argentinaren ge en sur smak på redaktionen. Experten Darren Bent ger honom till jul att vända trenden annars är det kört. Andy Goldstein tror det kan gå mycket snabbare än så. Dåliga resultat i de två nästkommande matcherna, Fulham och Burnley, och det kan vara bye-bye.

Daily Mirror uppger att Jadon Sanchos avstängning i Manchester United gäller alla faciliteter, till och med a-lagets matsal. Tidningen uppger också att stjärnor som Marcus Rashford, Harry Maguire och Luke Shaw bett Sancho svälja sin stolthet och be Erik ten Hag om ursäkt. Avsaknaden av en ursäkt sägs vara orsaken till avstängningen. The Times skriver i dag att spelarfacket (PFA) erbjudit sig att medla i konflikten. Manchester Evening News tror att Victor Nilsson Lindelöf kan vila i dag, och United ställa upp med Evans och Maguire som mittbackar i ligacupmötet med Crystal Palace.

Annons

Daily Star ger sportettan åt att Mikel Arteta vill värva Ivan Toney till Arsenal i januari. Prislappen anges till 60 miljoner pund. Tidigare har också Chelsea och Tottenham påståtts intresserade av Brentfordanfallaren.

The Sun skriver att Marc Cucurella vill bort från Chelsea i januari. Den här säsongen har vänsterbacken hittills spelat noll minuter. The Sun spekulerar i en flytt till Spanien. 25-åringen var nära att lånas ut till Manchester United innan transferfönstret stängde i somras.

Coventry Telegraph uppmärksammar att Yasin Ayari gjort sitt första –  mål för klubben. Ett något märkligt sådant (se målet här). Den inlånade Brightonsvensken får 7 av 10 i betyg. Matchen mot Huddersfield slutade 1-1.

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har fullt fokus på Milano. Milan ser ljuset igen och kan utmana Inter, menar tidningen. Samtidigt finns ett uppslag om att ”Inter rör sig i Peps takt”. Sedan Champions League-finalen mot just Manchester City har Inter en liknande effektivitet. På säsongens första matcher har Inter skrapat ihop liknande antal poäng och målskillnad. Pontus Almqvist väntas som vanligt finnas i Lecces startelva. I kväll är det match mot Juventus. GdS har förresten 28 sidor fotboll. Kvällens Nations League-match för damer mellan Italien och världsettan Sverige får exakt fem rader i en tv-notis inklämd på sidan 27. Corriere dello Sport gör i alla fall en liten artikel. ”Spöket från VM knackar på dörren”, skriver tidningen med 0-5 färskt i minne. Temat är att Italien ändå inte fruktar Sverige. 3 000 åskådare är väntade till arenan i Castel di Sangro, som tar drygt 7 000.

Annons

Corriere dello Sport menar att ”Rudi Garcia balanserar på slak lina”. De närmaste fyra matcherna avgör Napolitränarens öde. Även Gazzetta dello Sport och La Repubblica uppger samma sak. Under de två veckorna fram till landslagsuppehållet, måste Napoli prestera bättre om Garcia ska bli kvar. Situationen med Victor Osmihen är enligt samstämmiga rapporter i alla fall utredd. Anfallaren ska ha förklarat sig för lagkamraterna efter sitt ilskna uppträdande när han blev utbytt i helgen. Osimhen bötfälls inte. En som också uttrycker sina känslor är Romelu Lukaku. Efter tre mål på tre starter i Roma tar han till sociala medier. ”De baktalade mig, det är den jävla sanningen”, skriver Lukaku på Instagram Stories. En passning till Chelsea? Till Inter? Kanske båda? Raden från Lukaku är tagen från en låt med franska rapparen Niska, ”Bâtiment”.

Annons

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe ger förstasidan åt beskedet att Canal+ inte kommer att lägga bud på sändningsrättigheterna för Ligue 1 från 2024. Canal+n har visat ligan sedan tv-kanalen lanserades 1984. Situationen i Olympique de Marseille får ett uppslag. Jakten på en ny tränare pågår. Christophe Galtier är hetaste spår för närvarande. Att han var hos ärkerivalen PSG senast tycks vara ett överkomligt hinder även för fansen. Galtier har rötter i Marseille. L’Equipe uppger att delar av OM:s omklädningsrum redan tappat förtroendet för interimtränaren Jacques Abardonado, som hållit i laget två matcher.

Le Parisien fångar upp PSG-sångerna i samband med segermatchen mot Marseille i söndags. Fyra PSG-spelare riskerar att straffas för att tillsammans med fans ha sjungit en förolämpande ramsa. Men större utrymme får de homofobiska ramsor som fans sjöng och som hördes tydligt. De har även fått idrottsminister Amélie Oudéa-Castéra att reagera. ”Det är otänkbart att vara döv inför dessa sånger fyllda av hat och homofobi på våra läktare”, skriver Oudéa-Castéra på X. Händelsen är nu ett disciplinärende hos ligan men den generella frågan ses som större än så, när tusentals människor deltar i ramsorna.

Annons

TYSKLAND

Kicker bekymrar sig över att Amin Sarr inte fått någon flygande start i Wolfsburg. Det får i sin tur Foot Mercato att bekymrar sig över att Lyon kan få tillbaka svensken, som hade en olycklig tid i den franska klubben. 22-åringen är på lån i Wolfsburg men har ännu inte satt avtryck. Kicker skriver att Sarr i senaste matchen mot Dortmund gjorde ett inhopp där han rörde bollen sju gånger och slog fyra passningar, ingen nådde en medspelare. Wolfsburg har en köpoption på 13 miljoner euro. Ett lån som redan är en succé är däremot Xavi Simons i RB Leipzig. En förlängning planeras redan. ”Självklart kommer vi försöka förlänga, det är ett bästa scenario”, säger sportchefen Max Eberl. 20-åringen, som är inlånad från PSG, har redan tre mål och fem assist. ”Vi ska försöka göra så att han stannar längre än sommaren 2024”, säger Eberl. RB Leipzig saknar köpoption. Eintracht Frankfurt har presenterat Hugo Larsson som matchens lirare mot Freiburg. Svensken uppmärksammades stort i Headlines i går.

Annons

Sport1 räknar in ytterligare en förstärkning till jumbon Mainz. Förra veckan värvades Anwar El Ghazi på fri transfer. Den här gången är det mittfältsveteranen Josuha Guilavogui, 33, som tillhört Wolfsburg från 2016 till i somras. Värvningen är ett svar på att Andreas Hanche-Olsen ska operera foten och blir borta fyra-sex månader.

Publicerad 2023-09-26 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto