Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Emil Hanssons mål hyllas - ”Om Messi hade gjort det…”

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

Tubantia (Nederländerna) påpekar genom Frank Bussink att Heraclessvensken Emil Hansson inte fått tillräcklig kredd för sitt mål mot Volendam i helgen (se målet här). ”Om Messi hade gjort så hade det farit jorden runt. Nu stannar det på De Dijk (Volendams arena, min anm) och i Almelo (Heracles hemstad, min anm)”, säger Bussink i tidningens podd HeraKlets (klets = snack). BN De Stem berättar att NAC:s nyförvärv Patriot Sejdiu, tidigare Malmö FF, blir borta fyra-sex veckor. Den 23-årige mittfältaren har en hamstringsskada.

Protathlima (Cypern) applåderar Omonia Nicosias inhoppare Saidou Alioum, inlånad från Hammarby, som svarade för en assist till kvitteringsmålet på tilläggstid i måndagens tungviktsmöte (2-2 mot Aris Limassol). I samma match blev det också debut för Alexander Fransson. I motståndarlaget spelade Franz Brorsson från start och Leo Bengtsson gjorde ett inhopp. Aris Limassol leder ligan, Omonia ligger fyra.

Annons

Tipsbladet (Danmark) har inte oväntat med Roony Bardghji (FCK) i Omgångens lag, efter 17-åringens två mål i Köpenhamnsderbyt. Det är första gången den här säsongen som Bardghji är med.

 

ENGLAND

.england

Daily Express har ”On the CASE” för Casemiro som plötsligt glänste för Manchester United igen (3-0 mot Crystal Palace). Och Sofyan Amrabat imponerade i debuten, Mason Mount dominerade i comebacken, till och med Anthony Martial gjorde mål. Victor Nilsson Lindelöf gjorde ett förtjänstfullt inhopp som vänsterback, anser Manchester Evening News. Inget negativt? Jo, Daily Mail uppmärksammar U21-laget som fick stryk med hela 1-8 mot Bolton.

Daily Mail ser Pep Guardiola som ”Plane crazy” medan Daily Mirror skriver om ”Road rage”. Manchester City tvingas ta bussen tillbaka från Newcastle i kväll och Guardiola ser återhämtning gå förlorad. ”Vi har inget plan att flyga tillbaka med, så vi får ta bussen och vi är tillbaka två, tre timmar senare, så sent, på torsdag. Sedan reser vi på fredagen till Wolves, så det behöver man planera för”, beklagar sig Guardiola. Mirror kallar det ”årets ursäkt så här långt”.

Annons

Daily Telegraph skulle kunna ge ”sweatshirt” en ny innebörd. Aston Villa-spelarna är missnöjda med sina matchtröjor. De ser mer lämpade ut för wet-t-shirt-tävling, men framför allt menar spelarna att de blir tunga och påverkar prestationen. Aston Villa arbetar nu med tillverkaren Castore för att hitta en lösning så snart som möjligt.

The Times lyssnar till Maurcio Pochettino om Chelseas motgångar. ”Problemet med självförtroende är att man inte kan köpa det i affären”, säger Pochhetino, ”Det kräver tid”. I kväll väntar Brighton  i ligacupen.

Lancashire Telegraph förmedlar ord från Blackburns tränare Jon Dahl Tomasson. Han bekräftar att Leopold Wahlsted startar i ligacupmatchen mot Cardiff i kväll. Målvakten har ännu inte startat några ligamatcher. ”Leopold Wahlstedt spelar sin första match på Ewood Park”, säger Tomasson, ”Det har hela tiden varit vår plan att bygga upp honom långsamt, låta honom vänja sig vid ligans intensiteten”. 

Annons

Football Insider hävdar att Newcastle planerar att sälja spelare i januari för att få in pengar till inköp. Det handlar om spelare som inte får speltid. Ett av namnen på listan är Emil Krafth. Högerbacken har varit varit skadad i drygt ett år men  har uppgetts nära en comeback.

Evening Standard berättar att Chelsea fått klart med ny sponsor, och Daily Telegraph instämmer. Premier League har till slut gett klartecken till Infinite Athlete. Avtalet är värt 43 miljoner pund men gäller bara denna säsong. Klubben letar en långtidspartner från nästa sommar.

ESPN uppger att Ivan Toneys prislapp är högre än vad som tidigare angetts. Rapporter har tidigare talat om 60 miljoner pund, men ESPN menar att den är närmare 80 milj pund. Arsenal och Chelsea uppges vara de hetaste intressenterna.

 

ITALIEN

Annons

.italien

Corriere dello Sport skildrar kaoset i Napoli stort. I centrum: Victor Osimhen. Anfallaren agent hotar med rättsliga åtgärder mot Napoli efter ett klipp som gjorde sig lustig över nigerianen. Klippet har plockats bort (se klippet här). Osimhen har också tagit borta alla Napolibilder från sitt Instagramkonto. CdS noterar i natt att under Osmihens senaste bild tycks de flesta fans att ta Napolis parti. Incidenten följer direkt på att Osmihen uppgavs ha försonats med klubben efter att ha reagerat med ilska på att ha blivit utbytt i söndags. Under tisdagen kom samtidigt uppgifter om att Napolis ägare Aurelio De Laurentiis utreds för falsk redovisning i samband med värvningen av just Osimhen. Under dessa moln ska Rudi Garcia försöka hitta ett segerrecept för att inte bli av med jobbet. I kväll väntar match mot Udinese. Kommer Osimhen ens till spel? Gazzetta dello Sport bollar upp tre möjliga ersättare till Garcia: Igor Tudor, Antonio Conte och Christophe Galtier. Av 30 sidor fotboll får damlandslagets match mot världsettan Sverige i Nations League ett hörn på sidan 19. Till och med Serie D får en helsida. Hur som helst, CdS tycker landslaget känns som pånyttfött trots förlust (1-0 till Sverige), förbundskapten Andrea Soncin pratar om ”glädje och stolthet” och lägger till att ”vi spelade jämnt med, om inte bättre än, Sverige”.

Annons

La Gazzetta dello Sport påpekar att ”Juve gav rätt svar”. Efter helgens bakslag blev det seger i går (1-0 mot Lecce). ”De senaste dagarna har vi gått från att vara titelutmanare till Inter till att vara floppar. Det måste finnas någon balans i hur vi beskrivs”, efterlyser Juve-tränaren Max Allegri, och påpekar på nytt att laget har en bit kvar till de bästa, ”Inter, Milan och Napoli har bättre förutsättningar att vinna titeln än vad vi har”. Ingen spelare i matchen får högre betyg än 6,5 av 10. Pontus Almqvist, som startade för Lecce, får 5,5 – ett snittbetyg i laget denna kväll. Almqvist uppmärksammas även på annat håll. Han ligger tvåa i Serie A i antalet lyckade dribblingar, 13 (på 31 försök). Albert Gudmundsson anses ligga just före med lika många lyckade dribblingar men på bara 21 försök. Rafael Leão ligger närmast efter den nordiska duon med 12 av 27.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Sport och Mundo Deportivo har olika reaktion på Barcelonas tappade poäng (2-2 mot Mallorca). ”Otillräckligt”, skriver Sport bestämt, och beklagar sig över alla misstag. ”Ungdomsreaktion”, skriver MD, och prisar i stället talangerna som redde upp situationen. Sport väcker också liv i den eviga trätan mellan Barça- och Real Madrid-tidningarna om domare. ”Real Madrids press på domare bär redan frukt”, har tidningen som bitter rubrik sedan VAR ingripit och annullerat en straff för Barça.

Marca och AS välkomnar på morgonen Madridborna med bilder på Vinícius Jr på förstasidan. Den brasilianska Real Madrid-stjärnan är tillbaka efter en månad och spelklar till kvällens möte med Las Palmas. AS njuter också av gårdagens resultat: ”Barça vill inte vara serieledare”. Seger i kväll och Real Madrid är tillbaka i topp. Madridtidningarna är sedan nedslagna över beskedet att stortalangen Arda Güler är skadad igen. Marca-rubriken ”Seger och rekord” syftar på damlandslaget som vann enkelt (5-0 mot Schweiz) och hade en rekordstor och entusiastisk publik, (relativt låga) 14 194. Matchen var slutsåld.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe täcker förstasidan med frågan ”Vems tur är det?”. Det handlar om Marseilles heta tränarstol. Tidningen kom efter pressläggning i natt med svar på sin egen fråga: Gennaro Gattuso väntas till Marseille i dag. Foot Mercato var först med uppgifterna. Även Fabrizio Romano nickar instämmande till dem. Gattuso var tidigare aktuell för Lyon. Italienarens senaste uppdrag var Valencia, där han fick sluta i januari. Gattusos namn är för övrigt inte med bland de fyra namn som L’Equipe hade som troliga tränare i dagens papperstidning. Gabriel Gudmundsson satt på bänken när Lille hade en mardrömskväll. Det blev hemmaförlust (1-2 mot Reims) och både Samuel Umtiti och Yusuf Yazici skadade. Umtiti fördes till sjukhus med en hjärnskakning.

Le Parisien skriver att ”PSG-supportar kommer att le” när de ser ex-anfallaren Mauro Icardis miss för Galatasaray i går kväll. Kerem Aktürkoglu tog en straff men rullade den till Icardi som hade öppet mål sedan målvakten slängt sig – och sköt utanför (se klipp här). En häpnadsväckande miss. Ironiskt nog var det fem minuter senare Aktürkoglu som spelade fram Icardi till matchens enda mål (1-0 mot Istanbulspor). Icardi har sju mål på sex ligamatcher.

Annons

 

TYSKLAND

Sky Sport förmedlar beskedet att Serge Gnabry råkat ut för en fraktur i Bayern Münchens segermatch i cupen (4-0 mot Preussen Münster). ”Han bröt underarmen och blir borta åtskilliga veckor”, säger tränare Thomas Tuchel till tv-kanalen. ”Det senaste jag hört är att han ska opereras i München i morgon (läs: i dag). Det är bittert för honom personligen men också för oss”.

Sport Bild skriver att förbundet (DFB) är intresserad av Stefan Kuntz som förbundskapten för damlandslaget. Kunz, som nyligen fick sparken från Turkiets herrlandslag, sägs även vara spelarnas favorit. Nuvarande förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg är då tänkt att flyttas in i förbundshierarkin. På tal om förflyttningar på ledningsnivå: Bayern München är redo att göra ett nytt försök med Max Eberl i RB Leipzig. Bayern har redan installerat en ny sportchef i Christopher Freund, men Eberl är tänkt att få en högre befattning inom klubben.

Annons
Publicerad 2023-09-27 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto