Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

Peter Hyllman

It’s … Linhem’s Football League Watch!

Eftersom transferfönstret nyss stängt och någon vilsen själ därute kanske undrar om Reading har ersatt nyckelspelaren Sigurdsson eller om Forests Billy Davies med sitt Napoleonkomplex fått värva överhuvudtaget?

…………………………………………………

ALLA VÄRVNINGAR I FOOTBALL LEAGUE

Championship

– Jag tycker att Adel Taarabt är den bästa värvningen i Championship, en klasspelare med bra bollkontroll, skott och klarar de fysiska spelet i Championship.

Förutom de stora uppmärksammade värvningarna såsom Edgar Davids, David James och Craig Bellamy samt Gordon Strachans skotska värvningar så vill jag verkligen flagga för Billy Sharp. Ifjol gjorde han 15 mål när han var utlånad till Doncaster Rovers och mycket tack vare honom nådde de nästan playoff-spel trots att man är en liten klubb med ytterst små medel.

Annons

League 1

Alan Lee. Ifjol var Huddersfields främsta vapen Jordan Rhodes och de andra offensiva spelarna. Med Alan Lee tror jag de kommer bli ännu bättre. Alan Lee är en stor targetman och publikfavorit i både Rotherham och Crystal Palace efter några säsonger där och troligen gör det att Rhodes mer kan fokusera på djupledslöpningar och att göra mål. Dessutom har Huddersfield förstärkt mittfältet med den rutinerade Damien Johnson. De kommer inte bli framgångsrika som på 1920-talet, och Rhodes är ingen ny Denis Law, men jag tror de kommer spela Championship-fotboll nästa säsong.

Dessutom har MK Dons värvat före detta Liverpool-spelaren Dietmar ”Didi” Hamann som förvisso inte klarar att spela mer än 60-70 minuter per match sedan ett par år tillbaka men är fortfarande en klasspelare på den här nivån.

Annons

League 2

Bury har värvat Steven Schumacher som ursprungligen kommer från Everton, en skicklig tvåvägsspelare som ett tag var offensiv mittfältare i Bradford ett tag, är bra på frisparkar och som redan blivit utsedd till kapten för Bury.

Annars är det mestadels svårbedömda värvningar. Guy Branston, som var på lån i Torquay under andra halvan av förra säsongen och han var riktigt bra, framröstad till näst bäste spelare i Torquay i fjol, och väldigt delaktig i Torquays imponerande start på säsongen.

…………………………………………………

FOOTBALL LEAGUE-SPELARE PÅ LANDSLAGSUPPDRAG

Som ni vet så har de flesta ligorna haft uppehåll, men i Football League har två av tre ligor fortsatt nästan som vanligt.

Championship är förstås den ligan som haft speluppehåll och jag tänkte i stället börja med att skriva lite om de Football League-spelare som representerat sina länder.

Annons

41 spelare från ”The Football League” har blivit uttagna till landslaget och de flesta spelar till vardags i någon Championship-klubb eller Plymouth.

Som väntat är det de brittiska landslagen – inklusive Irland – som har flest spelare i från Football League.

Wales – 11 st
Nordirland – 7 st
Irland & Skottland – 6 st

Resterande 17 landslagsspelare spelar för England (Scott Loach!), Malta, Island, Lettland och Estland med flera.

Men den ende spelaren som gjort mål för sitt land är den isländske anfallaren Hreidar Helguson, som har spelat i Watford, Fulham, Bolton & QPR. Även Lilleström där han hade en egen fan-club vid namn ”The Helgusonsons”.

Han spelade sex år i Watford när han kom till England och gjorde i genomsnitt tio mål per säsong, trots långa svackor då han till exempel under Vialli fick spela som ”wing back”. Därefter spenderade han fyra rätt misslyckade år i Fulham och Bolton innan han gick till QPR där han spelar nu. Han har dock varit utlånad i två omgångar till Watford där han fortfarande är väldigt populär, men nu verkar de som att han blir kvar hos Warnock och har på fyra matcher redan gjort två mål.

Annons

…………………………………………………

MÅNADENS MANAGER/SPELARE

Det finns dock en aktuell grej som involverar Championship, det är nämligen så att en panel av kunniga experter sponsorer har nominerat fyra managers och fyra spelare i varje division till ”månadens manager/spelare”. Och de nominerade är:

Championship

Managers
Kenny Jackett – Millwall
Dave Jones – Cardiff

Neil Warnock – QPR
Roy Keane – Ipswich

Spelare
Kasper Schmeichel – Leeds

Jay Bothroyd – Cardiff
Adel Taarabt – QPR
Paul Robinson – Millwall

Jag skulle nog rösta på Kenny Jackett och Adel Taarabt i tuff konkurrens med Neil Warnock och Kasper Schmeichel. Jacketts Millwall har börjat helt lysande och Taarabt har som jag nämnt tidigare varit otrolig.

League 1

Managers
Gary Johnson – Peterborough United
Alan Irvine – Sheffield Wednesday
Greg Abbott – Carlisle United

Annons
Paul Dickov – Oldham Athletic

Spelare
Giles Coke – Sheffield Wednesday
Aaron Mclean – Peterborough United
Dean Furman – Oldham Athletic
Sam Baldock – MK Dons

Hmm… Carlisle har gjort det väldigt bra, därför blir det Greg Abobott, även om Paul Dickov förtjänar ett hedersomnämnade och så väljer jag Baldock trots att han spelar för MK Dons.

League 2

Managers
Paul Buckle – Torquay United
Graham Turner – Shrewsbury Town
Ronnie Moore – Rotherham United
John Sheridan – Chesterfield

Spelare
Mark Ellis – Torquay United
Wesley Thomas – Cheltenham Town
Adam Le Fondre – Rotherham  United
Ian Dunbavin – Accrington Stanley

Buckles Torquay har börjat väldigt bra och är ensamma i hela Football League om att – fram till helgens förlust – vara obesegrade så han får min röst och Le Fondres fyra mål mot Cheltenham ger honom utmärkelsen.

Annons

…………………………………………………

LEAGUE 1

I League 1 handlar det mesta – nej, allt! – just nu om Southampton och om den nyss avskedade managern Alan Pardew.

Förra säsongen började man med ett tiopoängsavdrag och starten på säsongen var inte den bästa, men under våren så var man troligen ligans bästa lag (samtidigt som Leeds var bland de sämre). Om man inte hade fått börja med poängavdraget så hade man nått playoff-spel.

Det var alltså en bra säsong i fjol och inför den här säsongen så har de pratats om att säsongen kommer bli en ”walk in the park” för Saints men säsongen inleddes inte särskilt övertygande med en förlust mot sydkustgrannen Plymouth, som förvisso är nyss nerflyttade till L1. Matchen efter så spelade man bara oavgjort hemma mot Leyton Orient och den tredje matchen vann man med 4-0 mot Bristol Rovers. Vilket blev Pardews sista match med klubben.

Annons

A- Förväntade sig ledningen större siffror?
B – Är fansen missnöjda med Pardew?
C – är de helt enkelt så att Pardew inte är överens med ledningen?

Enligt vad som sägs så är svaret C, fansen visade tydligt under matchen att man ville ha kvar Pardew och det har läckt fram attt Nicola Cortese, som efterträdde den nyss avlidne Markus Liebherr, inte alls har samma vision för Southampton. Han har bland annat höjt parkeringsavgifter och andra små saker för att tjäna marginellt mer pengar.

Efter Alan Pardew har Brightonlegendaren – det är han, Zamora och FA-cupfinalisterna från 1983 – Dean Wilkins för tillfället tagit över managerposten.

Han har inte haft någon trevlig start. Först blev de utslagna med 3-0 i Football League Trophy, där Saints är regerande mästare, av Swindon och nu i helgen förlorade man mot nyss uppflyttade konditionslaget Rochdale i en ganska underhållande match.

Annons

En del chanser åt båda håll. Forte gjorde nästan ett ”freakish goal” på långskott via kvalitetsnamnet Alex Oxlade-Chamberlain, f.d Wimbledon-spelaren Jason Puncheon missade ett halvvolleyläge från två meters håll och tidigt så visade den vandrande stereotypen – skallig, nummer 8-spelare, lagkapten, lite fyrkantig, varit länge i klubben – Gary Jones att han verkligen kan skjuta.

Precis i slutet på första halvlek så kontrade Rochdale via Gary Jones som med en genial passning friställde Chris O’Grady – 1-0. Saints tog över ännu mer men Gary Jones utnyttjade en försvarsmiss och dundrade in 2-0.

Namnen som nämns som möjliga ersättare till Alan Pardew är Martin O’Neill, lite väl optimistiskt, Paul Hart som nästan fick två lag nerflyttade i fjol, Nigel Adkins som gjort lilla Scunthorpe United till ett Championshiplag, Maltafödde Paul Tisdale som gjort ett väldigt bra jobb i Exeter och dessutom Phil Brown med sitt headseat, heroiska insatser på Humber Bridge, solbränna, offentliga utskällningar och minst lika offentligt sjungande.

Annons

…………………………………………………

LEAGUE 2

Det var en väldigt speciell match nu i helgen, nämligen den mellan Bury och Gillingham, som till slut Bury vinner med 5-4.

1-0 till Bury var en målvaktstavla där till slut Andy Bishop kunde lägga in bollen i eget mål, det fortsatte med att Bishop blev fälld i straffområdet och Ryan Lowe slog in straffen.

Efter lite kalabalik kunde den lille Adebayo Akinfenwa peta in bollen till 2-1. Bishop styr in ett skottinlägg till 3-1, Akinfenwa nickade in 3-2 utan att marklyfta, en långboll plockas ner av Akinfenwa efter den hamnat i hans omloppsbana och serverar Spiller 3-3.

Efe Sodje nickar in 4-3 med sin bandana, Chris Palmer trycker dit den på halvvolley efter inkast och till sist avgör Lowe matchen med ett välplacerat skott. En riktigt svängig match, tyvärr fick man enbart följa den via Live Score på internet.

Annons

…………………………………………………

En sak som inte enbart gäller The Football League är detta blogginlägget av BBC:s Paul Fletcher som handlar om de ”free agents” som inte skrivit på för någon klubb under sommaren, Definitivt värt att läsa.

…………………………………………………

NÄSTA OMGÅNG

Championship – Ett North-West derby där Burnley tar emot Preston, ett nästanderby i Coventry mot Leicester och ett riktigt gubbmöte: Warnock vs Strachan, när serieledarna QPR möter Middlesbrough.

League1 – toppmöte där Peterborough möter Oldham och Swindon möter Saints 2.0.

League 2 – Crewe möter Bury och favorittippade Bradford, som börjat dåligt, möter Stockport.

…………………………………………………

De var allt för mig denna veckan, om ni har något att säga så är de bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

//Peter A Linhem

Publicerad 2010-09-07 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto