Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Reigning in London" - Helgens ögon riktas mot huvudstaden

Peter Hyllman

På söndag drabbar de stora styrkorna samman i London när Chelsea tar emot Arsenal i vad som kan betraktas som något utav en ödesmatch för Arsene Wengers lag.

Men redan på lördag serveras vi ett Londonderby – av något lägre kaliber – när West Ham tar emot Fulham hemma på Upton Park.

Öst möter väst i London.

Senast Fulham vann i ligan på Upton Park var 2001. De möter ett West Ham som har två raka segrar – mot Sunderland i Ligacupen och senast hemma i ett annat Londonderby, mot Tottenham.

Fulham i sin tur kommer till Upton Park som ett av bara två obesegrade lag i Premier League.

Det är deras bästa start på en ligasäsong sedan 2000/01 när de inledde med elva segrar och en oavgjord i vad som nu är The Championship. Det här är däremot den bästa säsongsinledningen i den högsta divisionen.

Annons

Fulhams manager Mark Hughes har spelat oavgjort i 13 av sina 17 senaste ligamatcher.

Fulham innehar en respektabel sjundeplats i tabellen samtidigt som West Hams svaga säsongsinledning ser dem befinna sig under nedflyttningsstrecket.

Jag bedömer den här matchen som viktigast för West Ham. De måste visa att de kan bygga vidare på förra helgens seger mot Tottenham och att de kan spela ihop ett par bra resultat i rad.

…………………………………………………

FC UTRECHT 0-0 LIVERPOOL

Ännu en steril insats av ett Liverpool som bara inte lyckas få spelet att stämma. FC Utrecht kontrollerade matchen utan att egentligen sätta Liverpool under sådant tryck att något annat än oavgjort var det logiska resultatet.

Telegraphs matchrapport:

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/europa-league/8034997/FC-Utrecht-0-Liverpool-0-match-report.html

Annons

Liverpool har nu fyra poäng efter två matcher och Napolis kvittering borta mot Steaua långt in på Fergietime borde göra minerna runt Anfield lite lyckligare.

Telegraphs Rory Smith bloggar som jag ser det begåvat om att Liverpool faktiskt bör ta Europa League på allvar, att det är en turnering som kan lyfta lagets moral – desto viktigare när en sådan chans försvann mot Northampton.

https://blogs.telegraph.co.uk/sport/rorysmith/100012771/liverpool-must-take-europe%E2%80%99s-joke-competition-seriously/

Jag var tveksam inför gruppspelet och tänkte att Liverpool kanske skulle tjäna på att slippa Europa den här säsongen. Men nu är man trots allt där och måste spela ett gruppspel oavsett, lika bra att gå all-in.

Roy Hodgsons laguttagning till gårdagens match signalerar också att det nu börjar bli lite mer allvar inblandat i de här EL-matcherna. Nu väntar ett dubbelmöte med Napoli där jag bedömer att nyckeln till gruppen ligger.

Annons

…………………………………………………

MAN CITY 1-1 JUVENTUS

Ännu en oavgjord match och inte heller den här matchen visade sig bli särskilt livfull med ett från och till långsamt tempo och passningsspel.

Joe Hart illustrerade att han inte är den färdiga stormålvakten riktigt än och med den här insatsen så övertygade Adebayor sannolikt inte Mancini om sin förträfflighet.

Telegraphs matchrapport:

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/europa-league/8035007/Manchester-City-1-Juventus-1-match-report.html

Juventus bör rimligtvis mest nöjt med resultatet, Man City kunde inte följa helgens seger mot Chelsea med ännu en seger mot Europas storklubbar.

Det följde nyheten att Man City under det gångna räkenskapsåret har gjort en enorm förlust om £121m – vilket är den näst högsta förlusten i Premier Leagues historia.

Annons

Siffrorna kommer också att visa att Man Citys löner har stigit med £50m till en årlig lönekostnad om £133m – vilket är mer än Man Citys totala intäkter som uppgår till £125m.

https://www.guardian.co.uk/football/2010/oct/01/manchester-city-annual-report-huge-loss

…………………………………………………

Telegraphs Jim White skriver väldigt intressant om Arsene Wengers svaga målvaktstradition och hur klubbens svaga målvaktsuppsättning är en produkt av Wengers filosofi.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/arsenal/8035229/Arsenals-second-rate-goalkeepers-are-a-part-of-Arsene-Wengers-philosophy.html

Och det kan knappast förvåna någon att det är en analys som inte minst jag uppskattar. Filosofi och ideologi, inte ekonomi! – Till och med The Swiss Ramble håller med:

[“There is no doubt that the move to the new stadium limited Arsenal’s transfer budget over the past few years, but the financial situation has greatly improved and it is clear that funds are available to buy the players that the team needs. /…/

Annons

There is no doubt that he [Wenger] is an outstanding manager, though there is a feeling that he might need to modify his transfer policy and loosen the purse strings to ensure that his legacy is not tarnished.”]

…………………………………………………

The Guardians Paul Hayward med en magnifik text som gräver djupare i Man Utds värvningspolitik och hur den ska förstås i ljuset av både Glazers skuldsättning av klubben och klubbens genuina ungdomsfilosofi.

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/sep/30/manchester-united-hernandez-champions-league

Det är sällan man läser en text som så väl tar tag i en kontroversiell fråga och som väver in den i dess fulla sammanhang på det vis som Hayward lyckas med. En must-read.

…………………………………………………

HELGENS MATCHER

Lördag:

13:45 – (PL) Wigan vs Wolves
16:00 – (PL) Birmingham vs Everton

Annons
16:00 – (PL) Stoke vs Blackburn
16:00 – (PL) Sunderland vs Man Utd
16:00 – (PL) Tottenham vs Aston Villa
16:00 – (PL) West Brom vs Bolton
16:00 – (PL) West Ham vs Fulham

Söndag:

14:30 – (PL) Man City vs Newcastle
16:00 – (PL) Liverpool vs Blackpool
17:00 – (PL) Chelsea vs Arsenal

Dessutom fulla omgångar i The Football League – Crystal Palace vs QPR, Ipswich vs Leeds och Millwall vs Burnley några av omgångens matcher i The Championship.

…………………………………………………

Inför landslagsuppehållet som följer på den här helgens omgång så söker jag de som är intresserade av att gästblogga.

Ett vanligt ämne är att blogga om en viss klubb eller om en stor personlighet i en klubb eller för engelsk fotboll. Sådana bloggar kan som exempel handla om Tottenhams Bill Nicholson, Liverpools Bob Paisley, Brian Clough, Sir Bobby Robson, Evertons Howard Kendall med flera.

Annons

En annan vanlig vinkel är att gästblogga om en egen personlig upplevelse, kanske har man varit iväg på en resa till England i fotbollens anda och vill berätta om den.

Eller så har man något alldeles eget ämne som man vill gräva sig djupare i. Det är öppet.

Do it to me on the e-mail (se faktarutan) om ni är intresserade.

Be Champions!!

Publicerad 2010-10-01 11:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto