Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

It’s…Linhem’s Football League Watch!

Mr Hyllman har ju redan rapporterat det, men… Paulo Sousa som jag skrev om förra veckan har nu fått sparken. Jag kan ju ha viss förståelse för ordförande Mandaric – och det thailändska konsortium som äger klubben – men det var kort tid för Sousa att sätta sin prägel på Leicester. Till exempel så har han ändrat spelsystem till något 4-3-3-aktigt från ett mer traditionellt 4-4-2.

Svennis i Leicester! Jag gillar personligen Svennis och Leicester har ett bra lag vilket man bevisade i fjol så det borde kunna bli bra, åtminstone väldigt intressant.

………………………………………………

CHAMPIONSHIP

Nominerade till ”Player of the month”

Nominerad till ”Manager of the month”

Millwall, som ni kanske hört, firade 125-årsjubileum och man gjorde det i speciella jubileumströjor där man hade alla som någonsin spelat i Millwalls namn tryckta på tröjorna.

Tyvärr blev det dock ingen seger mot Burnley trots att Clarke Carlisle blev utvisad tidigt för Burnley. Men 1-1 mot Burnley är inget dåligt resultat, även fast Burnley är ett rätt dåligt bortalag, likt de var i Premier League.

QPR flyger högt högt som vanligt, jag trodde att Palace skulle ta poäng mot sin före detta managernumera hatobjekt – men det började mindre bra för ”The Eagles” då planens mest meriterade spelare Edgar (Eddy the Eagle?) Davids slog en tam bakåtpassning som Mackie snappade upp och serverade Taarabt som hade öppet mål. Men i 89:e minuten kvitterade en av Palaces många intressanta ynglingar, Kieran Cadogan.

Men så på övertid så lyckades Islänningen Heidar Helguson slå den annars fenomenale Palace-målvakten Julian Speroni i en höjdduell, 2-1 till QPR trots protester från Speroni.

Norwich har i skuggan av QPR smygit sig upp på en tredjeplats, trots att man har förlorat tre matcher. Fortfarande mycket tack vare ett starkt anfall men man har fått nödvändig stabilitet bakåt tack vare den unge före detta Evertonmålvakten John ”Ice” Ruddy och amerikanske scousern Zak Whitbread, som faktiskt spelat lite i Champions League-kvalet för Liverpool säsongen efter den där matchen i Istanbul.

Bristol City har tappat väldigt mycket efter Steve Coppell tidigt lämnade. Jag hade dem före säsongen som möjliga playoff-kandidater men nu kanske de borde satsa på att hålla sig kvar i stället?

Enda matchen man vunnit var borta mot Scunthorpe dagen före Nigel Adkins lämnade Scunny för Southampton. Ett stort problem är att man har många nyförvärv som inte har spelat ihop sig och det är inte alls konstigt då man under säsongen använt 25 spelare, hela A-truppen förutom deras bäste målskytt ifjol, Nicky Maynard, som varit skadad sedan i somras.

…………………………………………………

LEAGUE  1

Nominerade till ”Player of the month”

Nominerad till ”Manager of the month”

Om ni har koll på League 1 så har ni märkt att Brighton ligger högst upp i tabellen och därför tänkte jag av rent populitiska skäl skriva lite om dem.

Deras störste merit som klubb är att man nådde FA-cupfinal 1983 vilken man dock förlorade efter omspel mot Big Ron Atkinsons Man Utd.

Efter det var man under sent 1990-tal nära att trilla ur The Football League. Man sålde sin arena Goldstone ground och spelade i stället sina hemmamatcher på Priestfield Stadium i Gillingham cirka tio mil från Brighton.

Man låg ett tag 13 poäng i från ”säker mark” men spurtade bra på slutet så att man i sista matchen mot Hereford bara behövde spela lika för att hålla sig kvar och det gjorde man till slut efter ett sent mål av Robbie Reinelt. Efter det så lyckades man lösa sina ekonomiska problem och tills vidare flyttade man till Withdean stadium. Med tills vidare menar jag då nu i cirka elva år på en fridrottsarena, då man inför nästa säsong flyttar till ett nytt hem.

Entré – Bobby Zamora. Han lånades in från Bristol Rovers och gjorde sex ligamål på lika många matcher vilket fick dåvarande managern Micky Adams (nu i Port Vale) att köpa denne gänglige yngling.

Första säsongen lämnade dock Micky Adams men ersattes av Peter Taylor och Bobby Zamora vann det året skytteligan med 28 mål, vilket förde Brighton upp till League 1.

Andra säsongen? Same story, 28 mål och skytteligavinst för unge Zamora som nu tog Brighton upp i The Championship.

Väl där gjorde han inte lika många mål och de 14 han gjorde räckte inte för att hålla kvar Brighton i Championship men Zamora såldes till Spurs för ca 1,5 miljoner pund.

Sedan har det varit någon mer säsong i The Championship men flera säsonger i League 1 där man är nu.

Säsongen har börjat bra för Gus Poyet som gör sin första hela säsong som manager. Man är obesegrade hemma och det är främst defensiven som gjort att man ligger där. Deras målvakt Casper Ankergren blev den här månaden nominerad till ”Player of the month” och det är berättigat då han hållit nollan fyra gånger den senaste månaden, även fast försvaret också ska ha en bit av äran.

Den starka defensiven kryddat med offensiva spelare som engelske österrikaren (österrikisk farfar) Ashley Barnes, northeast-födde Glenn Murray som spelat nonleague- och amerikansk fotboll – alltså riktig fotboll fast i USA – och Kazenga Lualua utlånad från Newcastle, lillebror till före detta Newcastlespelaren Lomano LuaLua. Detta har Gus Poyet satt ihop till ett välfungerande lag och är en av de nominerade till ”Manager of the month” tack vare det.

Förutom Brighton så slog Southampton rivalerna Bournemouth i ett sydkustderby. På äkta Le Tissier-manér avgjorde den nuvarande Nr 7 Rickie Lambert matchen med två straffar.

.………………………………………………

LEAGUE 2

Nominerade till ”Player of the month”

Nominerad till ”Manager of the month”

Vill du se mål får du gå på hockey sa Laban Arnesson en gång i tiden. Jag prövade det för ett tag sedan men fick se en match som slutade 0-1 efter förlängning, egentligen borde jag åkt till England och kollat League 2-fotboll.

Jag börjar med Accringtons match mot Gillingham: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 5-3, 6-3, 6-4, 7-4.

Elva mål i en match ska inte få hända, en helt galen tillställning och Gillingham var med i en tidigare galen match där man förlorade med ”bara” 5-4 mot Bury.

Gillinghams manager Andy Hessenthaler var inte nöjd efter matchen:

[“I’m devastated, I can’t believe it. We’ve conceded one goal in four matches and then concede seven goals in one game. What’s going on? We’ve got to sort it out, it’s not acceptable. People come a long way to see us perform. Defensively we weren’t good enough. Things have got to happen, things have got to change or we can forget about promotion because we’re nowhere near it on that performance. We’ve got to learn quickly or it will be a tough season for us.”]

Detta var inte den enda matchen där det gjordes många mål. Då Chesterfield tog emot Crewe så började man riktigt bra, 3-0 efter 13 minuter och i halvtid stod det 4-1 till Dario Gradis mannar, som förmodligen redan hade tankarna på nästa match då Chesterfield gjorde både 4-2 och 4-3 innan Crewe vaknade till och gjorde 5-3. Nu är de väl ändå över efter en dödsryckning av Chesterfield? Nej då, Chesterfield gjorde 5-4 och 5-5 under matchens sista minuter.

De Chesterfield-supportrar som lämnade i paus kan inte vara nöjda med sig själva.

21 mål på två matcher, galet och smått absurt men hör till viss del ihop med att League 2 inte håller någon högre klass. Men underhållande är det i alla fall och det blir mer mål än om man går på hockey.

…………………………………………………

ÖVRIGT

Southamptonspelaren Lee Barnard har blivit anhållen, misstänkt för misshandel.

Hereford sparkar sin manager Simon Davey efter en usel start, en vinst av tio och i helgen förlorade man jumbomötet mot Barnet.

Läs om just det jumbomötet och ett udda mål i den matchen här.

…………………………………………………

NÄSTA OMGÅNG

Andra omgången av Football League Trophy (Johnstone Paint trophy)

Macclesfield vs Crewe
Två lag från nordvästra England, geografiskt placerade mellan Stoke-on-Trent och Manchester. Crewe siktar på en playoff-placering i League 2 men som ni kan läsa ovan tappade man nyss ett 4-1 överläge mot Chesterfield. Macclesfield slog i helgen jättedödarna Northampton.

Huddersfield vs Peterborough
Huddersfield som började bra och siktar på uppflyttning har hamnat i en liten formsvacka (tre raka förluster) och möter Peterborough som åkte ner från The Championship i fjol men som ligger tvåa just nu, mycket tack vare Craig Mackail-Smiths sex ligamål.

Swindon vs Torquay
Swindon utan fjolårets Billy Paynter som såldes till Leeds har börjat dåligt i ligan men Paynters före detta radarpartner Charlie Austin fortsätter ändå att leverera och nu möter man Torquay, som länge var obesegrade men som efter att man till slut förlorat inte vunnit på över en månad.

…………………………………………………

Det var allt för mig den här veckan, om ni har något att säga så är det bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

//Peter A Linhem

Publicerad 2010-10-05 kl 10:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons