Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Extra: Liverpool … Going Once, Going Twice, Sold to the guy with the Red Sox!

Sent under gårdagen så hände det viktiga saker med Liverpool FC. Klubben annonserade på sin hemsida den här morgonen att styrelsen accepterat ett bud om försäljning till det USA-baserade New England Sports Ventures.

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/board-agree-proposed-sale

Styrelseintrigerna bekräftade splittringar på högsta nivå i klubben. Tom Hicks och George Gillett, de tidigare ägarna, sägs ha förkastat budet från NESV, men övriga styrelsemedlemmar trumfade igenom budet.

NESV leds av mångmiljonären John W Henry och i dess portfölj ingår flera bolag inkluderandes Boston Red Sox, New England Sports Network, Fenway Sports Group och Rousch Fenway Racing.

http://www.guardian.co.uk/football/2010/oct/06/liverpool-sold-new-england-sports-ventures

Försäljningen måste fortfarande godkännas av The Premier League och frågor relaterat till styrelserepresentation med mera måste fortfarande lösas.

Min insikt i frågan är naturligtvis begränsad. Men spontant känns det ju som ett uppköp för Liverpool. Istället för rena riskkapitalister som ägare så får de nu ägare som mer kanske kan beskrivas som idrottskapitalister, med erfarenhet och kompetens av att driva idrottsklubbar – om än med amerikanskt fokus, vilket är något annat än vad vi européer kanske tänker oss.

……………………………………………..

Ordinarie blogg kommer senare under dagen. Då fokuserar vi på det här med managerbyten.

Publicerad 2010-10-06 kl 09:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons