Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Living in a Wenger Wonderland

Peter Hyllman

En spännande nionde omgång av Premier League avslutades med dess kanske mest uppseendeväckande resultat när Arsenal slog Man City med 3-0 på City of Manchester Stadium.

Det var en match präglad av hårt och stundtals fult spel. Det var tydligt från början att Man Citys plan var att brutalisera Arsenal ut ur matchen, med den skillnaden att Arsenal den här gången stod upp och svarade med samma mynt.

Jon Horner och Eric Beard på bloggen A Football Report illustrerar det hela, på temat skamlös underhållning.

Man Citys utvisning i matchens fjärde minut var däremot inte en produkt av hårt spel – utan av en fin passning av Fabregas, en bra löpning av Chamakh och ett dåligt beslut av Boyata.

Men naturligtvis präglade utvisningen matchen, och resultatet måste förstås med den som utgångspunkt.

Annons

…………………………………………………

KNOCKEN PÅ EASTLANDS

Roberto Mancini körde ett beprövat taktiskt knep inför matchen mot Arsenal, han berömde dem som ligans bästa lag.

Det funkade bra mot Chelsea men det var tydligt att han den här gången hade gått till brunnen en gång för ofta. Arsenal gick inte på sin egen myt, möjligen för att den i det här fallet inte var fullt så trovärdig.

Mancinis andra taktik verkade också vara en beprövad slagdänga: tackla ut Arsenal ur matchen. Särskilt koncentrerade man sig på Fabregas som tidigt fick utstå två tunga tacklingar av i tur och ordning De Jong och Barry.

Men också den taktiken verkade Arsenal och Arsene Wenger inte bara vara förberedda på, den här gången bemästrade man den också och svarade delvis med samma mynt.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1323340/Man-City-0-Arsenal-3-Rampant-Gunners-shoot-10-man-City-super-Eastlands.html

Annons

Ja, Arsenal var kraftigt hjälpta av Man Citys oerhört tidiga utvisning på Boyata, men det var också en utvisning som Arsenal själva ”skapade” genom ett snabbt och fint spel av Fabregas.

Det var i slutänden defensiva misstag som förstörde matchen för Man City. Dedrick Boyata som tar en något klumpig utvisning. Vincent Kompany som onödigt foular Fabregas vilket resulterar i en förvisso missad straff. Wayne Bridge som misslyckas med att rensa bort bollen när Alex Song gör 2-0 och i praktiken avgör matchen till Arsenals fördel.

Men man var också offensivt slösaktiga. Väldigt många nickar och skott i farliga lägen missade målet, och vid de tillfällen något gick på mål så var Lukasz Fabianski trygg i målet.

Men för alla Man Citys misstag så var det fortfarande en väldigt imponerande prestation av Arsenal, och kan de bygga vidare på det här resultatet så är de definitivt en utmanare till Chelsea om ligatiteln.

Annons

https://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/james-lawton-arsenals-method-and-inspiration-put-sheikhs-riches-in-the-shade-2115671.html

:::

Nästan lika roligt som försnacket är ibland eftersnacket. Roberto Mancini å sin sida menar att om Man City inte fått en spelare utvisad (felaktigt, enligt honom) så hade de vunnit matchen:

https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/mancini-blames-referee-after-arsenal-stun-city-2115669.html

Francesc Fabregas å andra sidan är så nöjd med spelet att han menar att Arsenal hade vunnit matchen om de så spelat mot 15 spelare:

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/arsenal/8084477/Manchester-City-would-have-lost-with-15-players-says-Arsenals-Cesc-Fabregas.html

…………………………………………………

LIKET LEVER PÅ ANFIELD

Roy Hodgson fick efter en svår tid som manager för Liverpool äntligen uppleva lättnad och glädje. Även om vinsten mot Blackburn hemma på Anfield inte tog laget upp ovanför nedflyttningsstrecket så var det ändå balsam för ett sårat självförtroende.

Annons

https://www.guardian.co.uk/football/2010/oct/24/roy-hodgson-liverpool-premier-league

Hodgson hade fått mycket kritik för att ha vilat så många av sina stora spelare i veckans match mot Napoli, men i den här matchen rättfärdigades det beslutet.

Såväl Fernando Torres som Steven Gerrard såg ut att ha mått bra av vilan och båda var tillbaka till något som liknade normal form.

Roy Hodgson själv var lycklig efter matchen: ”It was a deserved victory and one that was really needed. If we hade come in at half-time several goals up no-one could have said a word.”

Frågan återstår hur högt Liverpool kan sluta i ligan efter klubbens sämsta säsongsinledning på drygt 50 år. Liverpools fans hoppas säkert på att de allra minst kommer spela om en Europa League-plats.

Själv tror jag det är för tidigt att fundera på och sådana tankar tror jag inte hjälper laget. Liverpool gör bäst i att koncentrera sig på ett steg i taget.

Annons

Först att ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket, därefter skapa ett bekvämt avstånd ned till det, närma sig tabellens övre halva och först när man är där – då kan man börja utvärdera möjligheterna att kvalificera sig för europeiskt cupspel också nästa säsong.

Klubben, laget och dess fans måste utgå från var de befinner sig – inte varifrån de anser att de borde befinna sig.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/8084349/Liverpool-manager-Roy-Hodgson-refuses-to-get-carried-away-by-victory-over-Blackburn.html

Liverpool är en klubb i behov av stabilitet och momentum. Det är nu helt och hållet upp till Roy Hodgson att skapa detta.

Gårdagens match var ett bra första steg.

…………………………………………………

SKILDA WÄRLDAR

West Bromwich tog en stark seger hemma mot Fulham där man vände 0-1 till 2-1 och laget ligger nu på en oerhört imponerande sjätteplats i tabellen efter en fjärdedel av säsongen.

Annons

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1323417/Chris-Brunt-force-West-Bromwichs-rapid-rise.html

West Brom spelar en oerhört imponerande offensiv men ändå välorganiserad fotboll. Det vore väl alltför mycket att hoppas på att laget kommer vara kvar så högt upp i tabellen men kanske kanske så har de ändå en liten chans på EL-spel. Nedflyttning behöver de hur som helst inte oroa sig för.

Det behöver däremot West Ham som gör ännu en katastrofal insats hemma mot Newcastle. Att förlora hemma är aldrig bra, att förlora hemma när man tar ledningen är ännu sämre. Och i det här fallet kom det heller inte som en överraskning när Newcastle vände genom mål av Kevin Nolan och Andy Carroll.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/8084748/Newcastle-United-midfielder-Joey-Barton-offers-Andy-Carroll-timely-advice.html

Annons

Genom TV-rutan var det möjligt att ta på West Ham-supportrarnas humör och kroppsspråk. Frustrationen är tydlig, de tror inte laget är tillräckligt bra eller jobbar tillräckligt hårt, de har inget förtroende för Avram Grant.

West Ham behöver något eller någon som räddar dem från nedflyttning, de kommer försöka hitta det genom att sparka Avram Grant – det kommer med all sannolikhet inte att hjälpa.

…………………………………………………

NYHETER

Sir Alex Ferguson riktar nu illa dold kritik mot Wayne Rooneys agent Paul Stretford för hur denne hanterat spelaren och agerat i den nyss avslutade löneförhandlingen.

Det ligger nog mycket sanning i det, men vi ska också hålla i åtanke att det är i Fergusons intresse att fansen ännu en gång accepterar Rooney – ett piller som går ner lättare om det är ”någon annans fel”.

Rooney å sin sida var inte närvarande när Man Utd slog Stoke borta – han firade sin 25-årsdag på lyxhotell tillsammans med familjen – men Stokes fans önskade honom ändå grattis på födelsedagen.

Annons

:::

Portsmouth har sålts till Balram Chainrai och man har därmed undkommit hotet om konkurs och nedläggning. Otroligt goda nyheter för alla Pompeys fans som också kan glädjas över helgens seger över Hull.

…………………………………………………

Dags för fjärde omgången av Ligacupen i veckan. Fem matcher på tisdagen och tre på onsdagen – bland annat stormatchen Toon vs Goon.

It’s a pot worth winning!

Be Champions!!

Publicerad 2010-10-25 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto