Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

It’s … Linhem’s Football League Watch!

Bernie Slavens uttalande om Gordon Strachan får inleda veckans Football League Watch, han var redan för tre veckor sedan tveksam till Strachan:

[”It wasn’t just on the field that Strachan let himself down, off the field during post-match interviews he became an embarrassment to himself, the club and the fans. He was arrogant, obnoxious, sarcastic, cutting and rude. He came across to me like a man who was on the borderline of insanity”]

Men visst känns det som ett onödigt och överdrivet uttalande, särskilt som han inte var lika hård mot Strachan förra gången. Fast man bör kanske inte bli förvånad när någon hackar på en nyss sparkad manager för att hålla sig på god fot med fansen.

…………………………………………………

CHAMPIONSHIP – ”y pysgod gyda’r ceiliog mwyaf yn y môr”

Fokus på Wales!

Just nu, efter en imponerande 4-0-seger borta mot Leeds, så ligger Cardiff på samma poäng som serieledande QPR men med något sämre målskillnad.

Jag tänkte börja med frågan – Tror ni att vi får ett walesiskt lag i Premier League 2011/2012? (eller inom en snar framtid?)

Jag tänker inte förhasta mig men just nu ligger Cardiff tvåa i The Championship och Swansea trea.

Cardiff har ett väldigt offensivt lag. Mot Leeds var det 4-4-2 med Bellamy på en kant, skytteligaledaren Jay Boothroyd på topp med indiske-geordien Michael Chopra och fjolårets skyttekung Peter Whittingham som innermittfältare! Tungt ansvar vilar på det defensiva ankaret Seyi Olofinjana.

Cardiff är obesegrade hemma. Man är dessutom ikapp QPR i tabellen till viss del tack vare att man, jämfört med QPR, i större utsträckning vågat gå för vinst på bortaplan. Där QPR spelat oavgjort ett par gånger har Cardiff i stället förlorat – en seger och en förlust är bättre än två oavgjorda för att klargöra hur Cardiff kommit ifatt QPR i toppen.

Swansea har förlitat sig ännu mer på sin hemmaform, man är obesegrade hemma men borta har man förlorat fyra av sex matcher. Att man ligger så högt i tabellen kan man tacka före detta Chelseaynglingen Scott Sinclair för. Tio mål har den snabbe anfallaren gjort hittills. I helgen slog man Leicester rätt bekvämt, vilket var Svennis första förlust som Leicestermanager.

I fjol föll Swansea på att man var för dåliga på att göra mål vilket inte vart fallet i år. Cardiff förlorade playoff-finalen mot Ian Holloways Blackpool, kan något eller båda av lagen gå hela vägen till Premier League den här säsongen?

Den formstarke Lewis McGugan drog till med en riktig pärla, en frispark från 35 meter med skruv upp i krysset. Nottingham Forest slog Ipswich med 2-0 när Roy Keane var tillbaka där han slog igenom. Forest är på väg uppåt i tabellen efter en rätt usel start.

Billy Sharp gjorde mål på ”sin” klubb när Doncaster slog Sheffield United med 2-0 i lördagens sena match.

Mr Mackays Watford mötte Mr Bara(-ow)Cloughs Scunthorpe. Scunny vann rättvist utan att någon behöver känna sig bestulen.

Helgens tyngsta (tyngaste) förlust stod Burnley för, 0-4 hemma mot Reading. Första hemmaförlusten för säsongen, I might add.

En riktigt händelserik match när Preston tog emot Crystal Palace. Sju mål, två utav ”The Beast” Jon Parkin, en vacker halvvolley av Owen Garvan och Keith Treacy med en vänsterslägga upp i krysset – 4-3 till Preston.

…………………………………………………

LEAGUE  1

Notts County förlorade mot kryssmaskinen Colchester borta med 2-1 vilket blev den där kända droppen för manager Craig Short, dessutom verkar Lee Hughes inte alls hittat sin vanliga form.

Charlton gick upp till 3-0 borta mot Carlisle i inledningen av den andra halvleken men lyckades tappa till 3-3 på en halvtimme. Tre poäng tog man ändå tack vare late-bloomern Paul Bensons mål på övertid.

Hartlepool, som i fjol klarade sig kvar på målskillnad, satsar i år på att åtminstone hamna någonstans i ingenmansland. Den tillförordnade managern Mick Wadsworth – som varit assisterande åt Sir Bobby Robson, förbundskapten i DR Kongo och manager för ett Beira-Mar innehållande Pavel Srnicek och Paul Murray – känner sig rätt trygg i Hartlepool.

Han känns som en väldigt jordnära manager för att vara så pass rutinerad, han verkar till exempel inte vara säker på om han vill fortsätta som manager i Hartlepool och han säger sig hellre vara ”coach”; det vill säga lägga upp träningar och utveckla spelare i stället för att vara manager.

2-2 blev det i helgen mot Bristol Rovers och Monkey Hangers ligger på 18:e plats.

Brentford har vunnit två raka nu. Det krävdes dock att inlånade Ben Hamer från Reading räddade en straff. Peterborough fick dock en straff till som han inte kunde rädda, sedan vände Brentford tack vare Craig Woodman (släkt med Hyllman, tro?) och Gary Alexander.

…………………………………………………

LEAGUE 2“A numbers game”

Serieledande Chesterfield tog emot femteplacerade Shrewsbury hemma. På en timme gick man upp till 4-0 men under sista tio minuterna tappade man till 4-3.

Sju mål i matchen alltså, samtidigt som publiksiffran, av en ren slump naturligtvis, var 7,777.

Northampton har haft det svårt i ligan efter man slog ut Liverpool ur Ligacupen och helgens förlust var deras femte på sex matcher efter matchen på Anfield. Bieffekten utav giant killing antar jag – Leeds var exempelvis fullständigt usla efter att man slagit ut Man Utd i FA-cupen och stört Spurs.

Adam Le Fondre, som troligen behöver mål som vi andra behöver syre, gjorde två mål när Rotherham föll med 4-3 hemma mot Wycombe. Le Fondre har gjort tolv mål på 13 matcher.

Port Vale, som ett tag ledde ligan rätt övertygande, har tappat sitt försprång tack vare fyra oavgjorda matcher i rad, nu senast 0-0 mot Cheltenham.

Crewe har en klart uppåtgående trend. Mycket trevligt då Dario Gradi förtjänar all respekt. 3-1 mot ”Hot Shots” Aldershot betyder att Crewe på sjunde plats i tabellen har gjort flest mål i League 2.

…………………………………………………

ÖVRIGT

Donny Rovers har valt att slänga kläderna för välgörenhet… Jag är mest glad för att ordförande John Ryan, som 2003 bytte in sig själv som spelare, då 52 år gammal, den här gången hade vett nog att behålla överdragskläderna på.

Även fast det ligger precis utanför mitt område så är det värt att nämna Crawley Town, som sagts vara ute efter Robert Pires. De har alltså i senaste transferfönstret slagit transferrekord för Football Conference (£250k), och under nästa transferfönster har de, förutom att försöka locka Pires, tänkt värva för en miljon pund!

Intressant text om Portsmouth situation, klubben är nu ute ur förvaltning.

Svennis verkar vilja köpa fler “stora namn” till Leicester, David Beckham verkar osannolikt men man vet aldrig.

Paul Fletcher, som bloggar om de lägre divisionerna för BBC, skriver om Neil Sullivans resa från Wimbledon, “The Dons”, till Donny Rovers, en längre resa än namnet antyder.

…………………………………………………

NÄSTA OMGÅNG

Championship

Barnsley vs Hull är den sena matchen som visas på lördagen. Båda lagen ligger på nedre halvan med olika förutsättningar då Barnsley är tippade i botten medans Hull nyss åkte ner från Premier League.

Det verkar inte vara bestämt vilken den andra matchen blir men Middlesbrough vs Bristol City är en väldigt intressant match där Tony Mowbray gör debut som Boro-manager. Båda lagen har gjort fiasko hittills under säsongen.

League 1

Bournemouth på tredje plats möter Colchester som ligger sexa och Brighton spelar borta mot Petersborough. Vinner Colchester och Brighton så har Gus Poyets mannar i Brighton ett niopoängsförsprång i toppen av tabellen.

League 2

Lite sorgligt är det att Bradford vs Oxford är en League 2-match, särskilt när Bradford ligger i botten. Oxford ligger dock smått överraskande som nykomling på tabellens övre halva.

Notera även Port Vale som möter Crewe, mycket mål och oavgjort skulle jag gissa på. Derby är det dessutom.

…………………………………………………

De var allt för mig denna veckan, om ni har något att säga så är de bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

//Peter A Linhem

…………………………………………………

EDIT:
Så har till slut nyheten om Wayne Rooneys nya kontrakt nått ända ner i de djupaste av bunkrar, och reaktionen lät inte vänta på sig.

[youtubeplay id=”kjAJL9HGA8g” size=”large”]

Publicerad 2010-10-27 kl 07:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons