Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bale Hunting

Peter Hyllman

Vilken kväll för Spurs!

Englands fjärde bästa lag gav Italiens bästa en rejäl resa och det är ju intressant att tänka sig att Spurs med dessa målsiffror alltså hade vunnit ett slutspelsmöte lagen emellan.

Men å andra sidan var Barca överlägsna Inter i förra säsongens gruppspel. I slutspelet är det ofta en annan historia.

Hur långt kan Spurs gå?

Tja – jag ser bara två lag som jag från början håller som stora favoriter mot dem och det är Barca och Chelsea.

Några lag betraktar jag som knappa favoriter – Arsenal, Inter, Man Utd och Real Madrid.

Men beroende på lottning så ser jag definitivt kvartsfinaler och semifinaler som en möjlighet på Tottenhams program under en sprittande fotbollsvår.

Annons

:::

Spurs gjorde naturligtvis en helt otrolig match.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1325993/Tottenham-3-Inter-Milan-1-Night-savour-Gareth-Bale-blitzes-champions.html

Och utan tvekan var det här en av de riktigt stora europeiska cupkvällarna på White Hart Lane. Något liknande kan inte klubben och dess supportrar ha skådat sedan 1960-talet.

Här är några av klubbens mer härliga minnen:

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/tottenham-hotspur/8106486/Tottenhams-Inter-Milan-triumph-is-added-to-White-Hart-Lanes-list-of-glory-glory-nights.html

Och Gareth Bales mangling av Inter väcker ju onekligen också minnen av hur George Best en gång i tiden förintade Benfica.

Jag hoppas att Tottenham har ekonomin, och Gareth Bale själv har den karaktären, så att klubben kan behålla spelaren när storklubbarna kommer med sina anbud.

Annons

Harry Redknapp verkar optimistisk:

[“They’re just doing some drug-testing now, the dope testers are here and I hope they are testing Gareth. The boy has got everything. It’s not just his pace; he can run all day, he’s got the ability to cross, his left foot is great on the run, he can shoot, dribble, head the ball – and he’s also a great lad. You couldn’t meet a nicer, lower-maintenance boy. He just comes in and plays his football.”]

:::

Duncan White på Telegraph ger också Harry Redknapp själv det beröm han förtjänar i managertvekampen med Rafa Benitez:

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/champions-league/8106426/Tottenham-Hotspur-v-Inter-Milan-Harry-Redknapp-v-Rafael-Benitez-go-head-to-head.html

Vem hade kunnat tänka sig att det skulle vara just ’arry som skulle återbekanta oss med tanken på att engelska lag faktiskt kan spela traditionellt engelskt i Europa och därigenom överväldiga allt motstånd?

Annons

Men det är så klart en högriskstrategi. Vilket förklarar varför klubbar som Chelsea och Man Utd har valt en annan väg.

Men jag skulle gärna se att de behöll det verktyget i lådan.

:::

I och med att Twente vann borta mot Werder Bremen så är Tottenham i praktiken klara för CL-slutspelet.

Det ska till ett makalöst sammanbrott av Spurs i de två sista matcherna för att något annat ska bli fallet.

Håll lasagnen borta från spelarrestaurangen!

…………………………………………………

TURKEY SHOOT

Man Utd tog en bekväm bortaseger mot turkiska Bursaspor och ökade sin målskörd i Champions League den här säsongen med 150 procent.

https://www.guardian.co.uk/football/2010/nov/02/bursaspor-manchester-united-champions-league

Man Utds stora ungdomsgeneration gjorde 1994 sitt första avtryck i Europa mot just turkiskt motstånd. Igår visade Gabriel Obertan och Bébé prov på något liknande.

Annons

Ferguson om Obertan: [”Obertan’s career has been derailed a bit with injuries and it’s been hard for the lad. But he’s now back and training well. He showed what we know, that he’s got fantastic talent.”]

Ferguson om Bébé: [”Bébé is young and has things to learn. He hasn’t had a lot of fundamental coaching, but he has lots of talent and he is very brave.”]

Men trots segern var det naturligtvis oerhört tungt för Man Utd att inkassera två ytterligare skador på några av sina viktigaste spelare: Nani och Darren Fletcher.

Båda förväntas missa helgens match mot Wolves men antas därefter vara redo för spel igen.

:::

Fantastisk publik i Bursa för övrigt. De ligger under med tre mål, laget har inte gjort ett mål hittills i Champions League, och publiken håller en stämning och en ljudnivå som överstiger det mesta.

Annons

Jag hade unnat dem ett mål i slutet av gårdagskvällens match.

…………………………………………………

Liverpools nye ägare, John W Henry, har identifierat klubbens ungdomsutveckling som ett stort område för förbättring.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1325916/Liverpool-develop-young-players-splash-cash-warns-owner-John-W-Henry.html

Kan Liverpool få igång sin produktionslinje av ungdomsspelare igen så som den var under t ex 1990-talet så har klubben en väldigt stark plattform för långsiktig utveckling.

Och ännu en gång har jag svårt att se någon manager som bättre skulle kunna leda ett sådant arbete i klubben än Roy Hodgson.

…………………………………………………

Chelsea tar emot Spartak Moskva hemma på Stamford Bridge. Gruppsegern är för dem naturligtvis en ren formalitet.

Inför matchen passar däremot Carlo Ancelotti på att påpeka vikten av disciplin för Didier Drogba och att han håller sig på planen när det är dags för viktiga CL-matcher att avgöras.

Annons

https://www.guardian.co.uk/football/2010/nov/02/didier-drogba-carlo-ancelotti-chelsea-champions-league

Och visst, ärligt talat har ju Chelsea fått lida minst tre säsonger i rad av Drogbas diverse utageranden när det hettat till i Champions Leagues slutspel.

Kan Chelsea eliminera den typen av beteenden så ökar deras chanser att till slut få vinna Champions League.

:::

Arsenal åker iväg till Ukraina för att teoretiskt säkra en slutspelskvalificering som hittills bara är klar i praktiken.

Och om jag förstod OtbaG rätt så har Arsenal aldrig vunnit i före detta Sovjet förut?!

Intressant blogg i The Guardian om hur Arsenal och Shakhtar Donetsk är två klubbar med väldigt likartad filosofi:

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/nov/03/mircea-lucescu-shakhtar-wenger-arsenal

Och ta mig tusan om inte Shakhtars manager Mircea Lucescu till och med stjäl en central punkt ur Wengers playbook:

Annons

https://www.independent.co.uk/sport/football/european/shakhtar-coach-hits-out-at-bias-towards-wengers-grandees-2123410.html

Mindgaming the referee senseless!

…………………………………………………

NYHETER

» Det tog inte lång tid för David Conn på The Guardian att börja prata skeptiskt om Liverpools nya amerikanska ägare, från att inledningsvis ha varit närmast oförskämt positiv.

Det är förhållandet att Liverpool endast har John W Henrys ord att lita på, när det gäller löftet att han inte kommer belasta klubben med köpekostnaden för klubben likt Hicks och Gillett gjorde, som får Conn att börja ana ugglor i mossen.

» Det framstår som alltmer sannolikt att Stan Kroenke är på väg att förvärva mer än 30% av Arsenal vilket därmed triggar ett obligatoriskt bud på klubben som helhet. Yanks everywhere!

» Norska Molde gör sitt bästa för att övertyga Man Utds reservlagscoach Ole-Gunnar Solskjaer att återvända till klubben som deras manager. Något säger mig att norrmannen kan vara intresserad.

Annons

» Chelseas nya lönepolitik verkar orsaka problem för dem med flera av deras unga talanger som av så många ses som deras ljusa framtid. Såväl Fabio Borini som Gael Kakuta ligger i farozonen.

» Man City rapporteras ha satt upp Wayne Bridge och Shaun Wright-Phillips försäljningslistan.

:::

Sarah Crompton på Telegraph pratar vackert om sitt Man Utd-supporterskap och hennes syn på fotbollen i stort och inte minst Arsenals fotbollssatsning.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/arsenal/8105841/Manchester-United-always-come-first-but-Arsenal-have-recently-reserved-a-place-in-my-affections.html

My thoughts exactly.

:::

Martin Keown om spelare och om en tid när Arsenals spelare kanske gick i däck, men de kom upp igen, för de var hårdast av hårda män.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1326013/MARTIN-KEOWN-Tough-You-ve-obviously-faced-Mick-Harford-Sportsmails-expert-picks-10-battering-rams.html

Annons

…………………………………………………

Imorgon torsdag kommer en genomgång av allt vad som hänt den senaste veckan i The Football League från Linhem.

Den skulle ha kommit idag, men det kändes i efterhand mer rätt att lägga den här dagen på Champions League.

Linhem kanske känner sig lite lurad av det, men klagar han så sparkar jag en fotbollssko rätt upp i ögonbrynet på honom.

Man får ju hålla lite koll på sina uppstudsiga högermittfältare.

:::

Jag ser nu att Carlo Ancelotti instämmer i Sir Alex Fergusons tidigare framförda uppfattning att Champions League är en bättre turnering än VM.

Jag antar att också han försöker nedvärdera VM eller glorifiera sina egna framgångar. För inte kan det vara så att han bara framför en personlig uppfattning?

Be Champions!!

Publicerad 2010-11-03 11:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto