Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Anfield Glory?

Liverpool må vara ett misshandlat lag men de har fortfarande förmågan att skapa magnifika europeiska cupkvällar på Anfield.

Men ännu en gång befann sig Liverpool i problem, och ännu en gång var det Steven Gerrard som fick rädda dem ur knipan.

http://www.independent.co.uk/sport/football/european/gerrard-hattrick-shows-henry-the-anfield-way-2125713.html

Situationen var inte lika infernaliskt tillspetsad, det är heller inte samma turnering – men det här var en kaptensinsats väl i klass med den mot Olympiakos 2004/05.

Roy Hodgson var full av pris för sin kapten efter matchen:

[“That goal was not pretty, but we had missed plenty of chances after pretty play. It was a captain’s goal, the goal of a guy who wanted to get his team back into the game and who was determined, even at the risk of injury, to get the ball into the goal.”]

Liverpool leder nu sin Europa League-grupp tre poäng före Steaua, och en poäng i nästa bortamöte med rumänerna säkrar i praktiken gruppsegern.

Kan det här ändå bli en rolig säsong i Europa för Liverpool?

…………………………………………………

LIVERPOOL OMORGANISERAR

Liverpool har tillsatt Damien Comolli som Director of Football Strategy. Comolli har en bakgrund i såväl Arsenal som Tottenham.

Adderingen av ordet ’strategi’ gör så klart ingen reell skillnad, det här är ännu ett exempel på en så kallad ’Director of Football’-roll som har misslyckats så ofta i engelsk fotboll. Bland annat i Tottenham med just Comolli.

Men teoretiskt är det en framsynt åtgärd av Liverpool, därtill en som medger klubbens finansiella begränsningar. Comollis främsta uppgift kommer vara att hitta ’value on the market’ som Sir Alex Ferguson kanske hade uttryckt det hela.

Comollis rykte i engelsk fotboll är tudelat. Han gjorde sig ett namn i Arsenal där han bland annat plockade in en då 17-årig Gael Clichy. Samtidigt spelar Steve Rowley, Arsenals chefsscout, ner Comollis betydelse för klubbens värvningar.

I Tottenham sågs han som något utav ett misslyckande när han fick sparken tillsammans med Juande Ramos. Men sedan dess har flera av spelarna som värvades under hans översyn blivit etablerade spelare: Benoit Assou-Ekotto, Heurelho Gomes och Gareth Bale.

:::

Rekryteringen har setts av många som ett slag mot Roy Hodgsons auktoritet i klubben, även om Hodgson själv beskriver det annorlunda:

http://www.guardian.co.uk/football/2010/nov/04/roy-hodgson-liverpool-damien-comolli-appointment

Men visst är det en nedgradering av managerrollen i Liverpool och därmed utav Hodgsons inflytande. En viktig del av det som traditionellt anses vara managerns uppgift och ansvar ges nu till en annan funktion inom klubben.

Men beslutet måste inte ses som en misstroendeförklaring mot Hodgson – det är helt enkelt en föredragen och alls inte ovanlig organisationsform i amerikansk och kontinental idrott.

Däremot har den inte riktigt fått fäste i engelsk fotboll – och i en klubb med Liverpools arv så är den definitivt annorlunda.

Liverpool är en klubb intimt förknippad med bilden av Den Gode Autokraten, den upplyste despoten som styr klubben med järnhand. Senare år har fått denna bild på sned, och det här beslutet är det slutliga steget bort från detta arv.

Men i en modern fotbollsvärld är detta kanske en nödvändig och positiv förändring? – att gå från autokrati till byråkrati.

Eller är det ännu ett område på vilket fotbollen i det tysta håller på att tas över av ekonomer och managementkonsulter?

:::

Jason Burt på Telegraph menar däremot att det alls inte är omöjligt att Hodgson och Comolli kommer ha ett fruktsamt samarbete – då de båda sägs vara bekanta och Hodgson dessutom van vid en dylik arbetsfördelning.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/8111462/Damien-Comollis-alliance-with-Roy-Hodgson-at-Liverpool-could-be-entente-cordiale.html

Rory Smith gör sin sedvanliga buttra analys och kommer fram till att Comolli har ett stort jobb framför sig, trots gårdagskvällen seger mot Napoli:

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/8111639/Liverpools-victory-over-Napoli-cannot-mask-the-challenge-facing-Damien-Comolli.html

…………………………………………………

MANC CRACKIN’ UP?

En tredje förlust på raken för Man City borta mot polska Lech Poznan och det var väl knappast vad Roberto Mancini och spelarna hade hoppats på efter att ha lovat få slut på medias intrigspekulationer genom att börja vinna matcher.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1326793/Roberto-Mancini-defiant-despite-straight-loss-Manchester-City.html

Nu log inte precis lyckan mot Man City. Det stod 1-1 fram till 86:e minuten fram till Dedryck Boyatas ”halva självmål”.

Och Man City har fortfarande god chans att kvalificera sig för slutspelet i Europa League.

Men inte fullt så god som Mancini verkade tro efter matchen när han tydligen trodde att Man City fortfarande ledde gruppen. Dessutom återstår en tuff bortamatch i Turin mot Juventus.

Mancini lyckades även avfärda medias kritik mot laget och deras rapportering om konflikter inom klubben med att det bara var för att han ”är italienare” och engelsk media är så nationalistisk.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-city/8111594/Roberto-Mancini-hits-out-at-Manchester-City-critics-following-Lech-Poznan-defeat.html

Javisst – det är så klart därför Carlo Ancelotti har det så jobbigt i Chelsea.

…………………………………………………

NYHETER

»  Man Utd sägs vara intresserade av Glasgow Rangers målvakt Allan McGregor – en av minst fem målvakter som klubben i så fall sägs hålla under nära bevakning.

» Aston Villas Emile Heskey är borta i en månad efter att ha varit tvungen att åtgärda en knäskada.

»  Roberto Mancini har personalpolitiskt omdisponerat Man Citys klubbfysio efter vad som framstår som meningsskiljaktigheter om hur fysavdelningen i klubben ska skötas.

…………………………………………………

THE GOOD OLD FA CUP

Ikväll kl 20:45 spelas en tidig match i FA-cupens första omgång när Rochdale tar emot FC United of Manchester.

Tänka sig att FC United bara är två segrar från den tredje omgången och en möjlig match med Man Utd, klubben de bröt sig ur från. Daniel Taylor på The Guardian berättar mer:

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/nov/05/fc-united-fa-cup-manchester-united

Bloggen Two Footed Tackle (förbjuden läsning för alla Arsenalfans) erbjuder en bra genomgång inför hela första omgången:

http://twofootedtackle.com/fa-cup/fa-cup-first-round-preview/

Kildo har redan börjat fila på argumenten för att få bloggen avstängd. Ha Ha.

…………………………………………………

HELGENS MATCHER

Lördag:

13:45 – (PL) Bolton vs Tottenham
16:00 – (PL) Birmingham vs West Ham
16:00 – (PL) Blackburn vs Wigan
16:00 – (PL) Blackpool vs Everton
16:00 – (PL) Fulham vs Aston Villa
16:00 – (PL) Man Utd vs Wolves
16:00 – (PL) Sunderland vs Stoke

Söndag:

14:30 – (PL) Arsenal vs Newcastle
16:00 – (PL) West Brom vs Man City
17:00 – (PL) Liverpool vs Chelsea

Dessutom full omgång utav The Championship. Några särskilt intressanta matcher är:

» Sheffield Utd vs Ipswich
»
Derby vs Portsmouth (Bet365)
»
Cardiff vs Swansea

…………………………………………………

Harry Pearson på The Guardian bloggar om en riktigt intressant fråga – när, eller kanske om, är det okej att hoppas att det egna laget förlorar?

http://www.guardian.co.uk/global/blog/2010/nov/05/harry-pearson-fickle-football-fans

Tänk dig situationen att du är övertygad om att det bästa för klubben är att dess manager får sparken. Men om laget vinner så minskar ju sannolikheten för det på kort sikt.

:::

Cheeky bloggrubrik idag – eller vad säger ni?

Be Champions!!

Publicerad 2010-11-05 kl 12:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons