Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grudge Match

Peter Hyllman

Efter 13 omgångar av förra ligasäsongen så hade Man City under Mark Hughes skrapat ihop 22 poäng – och man vann den fjortonde matchen mot Chelsea för att ta upp poängskörden till 25 poäng.

Efter 13 omgångar av denna ligasäsong så har Man City under Roberto Mancini skrapat ihop 22 poäng – och man möter i den 14:e omgången Fulham borta på Craven Cottage.

Fulham, vars nye manager är Mark Hughes.

Skillnaden mellan säsongerna i termer av prestation så här långt är att Man City under Hughes hade gjort nio mål fler men också släppt in sju fler – samt att Man City under Mancini sedan dess har spenderat cirka £125m netto på fler spelare.

För sina prestationer fick Mark Hughes sparken – dessutom på ett tämligen förnedrande sätt.

Sett till ren prestation borde rimligen Roberto Mancini nu känna lite oro över sitt jobb. Lägg till det en på grund av defensivt spel buande hemmapublik och återkommande rapporter om spelarkonflikter.

Annons

Men det var inte framför allt sportslig prestation som låg bakom sparkandet av Hughes och anställningen av Mancini. Man City befinner sig i ett stort och brådskande projekt att bygga sitt varumärke som ”storklubb”.

För ett sådant projekt krävs det stora och glamourösa namn – och Roberto Mancini är i det sammanhanget ett namn som alltid kommer att skapa mer ståpäls än Mark Hughes.

Det är först när Mancinis namn har tappat i glamourvärde – eller när någon rival dyker upp med ännu högre dylikt värde – som Mancinis jobb verkligen är i fara.

:::

Paul Wilson på The Observer reflekterar intressant att vad Man City har saknat i sitt projekt hittills har varit fantasi. De kopierar Chelseas varje move, men Chelsea hade helt andra förutsättningar.

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/nov/21/manchester-city-roberto-mancini

Annons

Wilson menar att det kanske mest fantasifulla Man City nu kan göra är att hålla fast vid Mancini i två-tre år – då klubben riskerar kastas in i fullt kaos om där kommer in ännu en ny manager med nya idéer.

:::

Mark Hughes säger att han inte har något otalt med sin före detta klubb, vilket kanske stämmer vad gäller själva klubben och fansen, men det är också uppenbart att han anser sig orättvist behandlad och gärna gnider in en förlust i ansiktet på de som han håller som ansvariga – Garry Cook, Brian Marwood och Roberto Mancini.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-city/8148028/Fulhams-Mark-Hughes-comes-face-to-face-with-disrespectful-Manchester-City.html

Mark Hughes är av den bestämda uppfattningen att Man City idag hade befunnit sig i en bättre position om de låtit honom behålla jobbet – och ikväll är ett bra tillfälle att bevisa den poängen.

Annons

Bättre är väl svårt att säga – men personligen tycker jag i alla fall inte det råder någon tvekan om att Man City under Mark Hughes såg farligare ut än vad de gör nu.

:::

Fulham går in i dagens match med Dembele, Senderos och Zamora på skadelistan samtidigt som ett flertal spelare är osäkra för start i Man City: Barry, Boateng, Hart, Lescott och Richards.

Dessutom är Balotelli fortsatt avstängd.

Ingen av de senaste sju ligamötena mellan Fulham och Man City har slutat med en seger för hemmalaget. Och bara i ett av de senaste 16 mötena så har något av lagen hållt nollan.

Men statistik är som alltid historia. Det säger inte alltid så mycket om nutid och framtid.

Clint Dempsey är en spelare som trivs att spela mot Man City, han har gjort tre mål på sina två senaste PL-starter mot klubben.

Fulham bör däremot frukta Emmanuel Adebayor, som har gjort fyra mål på fem ligamatcher mot dem.

Annons

Telegraph spekulerar i följande startelvor:

Fulham: Schwarzer – Salcido, Hangeland, Hughes, Kelly – Gera, Murphy, Greening, Davies – Johnson, Dempsey

Man City: Hart – Kolarov, Kompany, Touré, Boateng – Barry, De Jong, Touré – Milner, Tevez, Silva

…………………………………………………

Kolo Toure, värvad från Arsenal 2009, kritiserar bryskt flera spelare i Man Citys trupp för att inte jobba tillräckligt hårt för laget.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1331697/Kolo-Toure-hits-lazy-Manchester-City-team-mates.html

[“You need to be honest, even if you hurt people, and there are some players here, I am not scared to say, who are not working hard enough for the team.”]

Ouch!

Bara en bland en uppsjö av rapporter från den senaste veckan och senaste månaderna om oroligheter i Man Citys spelartrupp.

Självklart oroligheter som späds på av att Man City beslutat att halvera sina utbetalningar till spelaragenter.

Annons

…………………………………………………

Det av ett indiskt fjäderfäföretag nyss uppköpta Blackburn Rovers tar i dagens tidiga match emot Aston Villa på Ewood Park.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/7943647/Blackburn-Rovers-v-Aston-Villa-match-preview.html

Chicken McNuggets istället för Pukka Pies?

…………………………………………………

Rob Draper på Daily Mail gör en dyster analys av Chelseas interna problem och möjliga framtid.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1331639/Is-end-Carlo-Ancelotti.html

Ligger det någon sanning i det där så är läget faktiskt klart allvarligare än vad jag trodde.

…………………………………………………

Harry Redknapp har utmanat sina spelare att bevisa att de kan vinna ligan den här säsongen.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/tottenham-hotspur/8149207/Harry-Redknapp-the-championship-is-wide-open.-Who-says-Spurs-cant-win-it.html

Annons

Givetvis är Tottenham berättigade att fira så här dagen efter Den Stora Segern, men det här sades faktiskt innan gårdagens match.

Gör han rätt, kan Tottenham vinna ligan den här säsongen?

Jag tror inte det. Vi kan prata om en jämn Premier League bäst vi vill. Det var så här förra säsongen också. Men hur ojämna Chelsea och Man Utd än framstår nu, när säsongen går in i squeaky bum time så brukar de båda lagen lyfta sig.

Det är nog ett för högt hinder för Tottenham att komma över, åtminstone den här gången.

Men man måste respektera Redknapp för att föra in en vinnarmentalitet hos sina spelare. Det går inte att nöja sig med en fjärdeplats. Då är man redan halvdöd.

…………………………………………………

Som söndagsunderhållning frågar jag mig och er hur många som kan nämna Liverpools startelva i UEFA-cupfinalen 2001 mot Alaves – och hur mycket tid ni i så fall behöver på er.

Annons

https://www.skysports.com/fun_games/missingmen/0,20922,13024_6485682,00.html

Själv tog det mig någon minut att lista ut alla utespelare – men jag kom aldrig på vem det var som stod i mål.

Be Champions!!

Publicerad 2010-11-21 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto