Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

And It’s Surely To Their Credit - Queens Park på väg mot Premier League?

18 matcher in på säsongen och 28 matcher kvar av den. Och hittills har ännu inget lag lyckats besegra Queens Park Rangers. Och det är ett enastående facit i en liga som trots allt är så väldigt oförutsägbar.

Frågan är om QPR kan fortsätta stoltsera som obesegrade efter lördagens tidiga seriefinal i The Championship hemma mot Cardiff?!

Kl 16:00 smäller det på Loftus Road.

Med tanke på att Cardiff förlorat två av de tre senaste matcherna, mot Swansea och Nottingham Forest, så får nog QPR betraktas som favoriter.

QPR leder för närvarande ligan på 38 poäng, två poäng före Cardiff och fem poäng ovanför playoff-strecket.

Queens Park har fått utstå viss kritik på sistone, vilket ofta händer när ett lag som presterar bra får flera oavgjorda resultat på raken. Inte så konstigt då det i termer av tappade poäng är dubbelt så kostsamt att släppa in en sen kvittering som det är att släppa in ett sent förlustmål.

QPR är ett lag bestående av spelare med mycket god arbetsetik. Det ska däremot inte förstås som att de därför är oskickliga. Mittfältaren Alejandro Faurlin och Tottenhamlånet Kyle Walker håller hög nivå.

Och James Mackie inledde också säsongen starkt med att göra sex mål på sina sju första skott på mål.

Men naturligtvis är det Adel Taarabt som är den klarast lysande stjärnan i Neil Warnocks lagbygge.

Marockanen är precis den typ av spelare som motståndarfansen älskar att hata. Ofta kritiserad för att inte tåla det engelska spelet, men den här säsongen har han lyst upp The Championship med sina färdigheter.

QPR:s hemligheter är däremot flera och bygger inte enbart på Taarabts skicklighet och Warnocks slughet. Det är ett defensivt ramstarkt lag. Och endast ett oturligt självmål i förra helgens match förhindrade säsongens tolfte nolla.

Cardiff, med bland andra Craig Bellamy och Jay Bothroyd, kommer att göra allt för att utmana QPR:s stentuffa försvarslinje, suveränt ledd av letten Kaspars Gorkss.

Det är seriefinal – och det är the irresistable force meets the immovable object.

http://www.skysports.com/football/match_preview/0,19764,11065_3283591,00.html

:::

Neil Warnock har fått till ett intressant lagbygge med sitt Queens Park Rangers och man får ge honom stilpoäng för lite otraditionellt mod.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/queens-park-rangers/8149941/Adel-Taarabt-given-free-rein-to-create-and-infuriate-at-QPR.html

Han arrangerar sitt lag tämligen defensivt givet att det är det han kan och till stor del förstår sig på. Resultatet är ligans grymmaste försvar.

Men han ger också fritt spelutrymme till sitt kreativa spelgeni Adel Taarabt som står för lagets kreativitet framåt.

Det lätta valet för Warnock och, som han medger själv, det val han hade gjort för några år sedan hade varit att peta en spelare som Taarabt och istället satsa på trygga kort i form av habila lagspelare.

Istället organiserar han ett lag som i övrigt täcker upp för Taarabt och ger honom möjlighet att uttrycka sin förmåga.

Det är en lagfilosofi som i mångt och mycket liknar den som Man Utd byggde upp för att dra maximal nytta av Cristiano Ronaldo.

Den fungerade naturligtvis med bedövande effekt – samtidigt som svagheten med en sådan filosofi är likaledes tydlig. När spelgeniet försvinner så står laget där med en kreativitetsbrist på mittfältet.

Men det är en fråga för framtiden (förhoppningsvis) – QPR:s jobb den här säsongen är att äntligen ta sig tillbaka till Premier League.

Spelarna finns där, lagsystemet finns där och resurserna finns där.

Kanske har nu Neil Warnock återfört något av det självförtroende som behövs för att ta det slutliga klivet upp.

…………………………………………………

När Kristian Borell sitter i Euro Talk och stereotypt och kunskapsfattigt avfärdar Bolton och Owen Coyle som ”typiskt brittiska” så gläds den här bloggen åt att kunna rekommendera följande läsning av Rory Smith på Telegraph:

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/bolton-wanderers/8160901/Owen-Coyles-attacking-philosophy-helps-Bolton-Wanderers-scale-Premier-League-heights.html

Endast tre lag – Arsenal, Chelsea och Man Utd – har gjort fler mål den här säsongen än Bolton.

Bara Carlos Tevez har gjort fler mål än Johan Elmander den här säsongen.

I sanningens namn så är Owen Coyle en skotte i samma andas barn som Sir Matt Busby, Bill Shankly, Jock Stein och Sir Alex Ferguson.

Med samma syn på fotbollen, hur fotbollen ska spelas och fotbollens betydelse för fansen.

Och det finns inget ”typiskt brittiskt” i det. Åtminstone inte i den nedsättande mening som Borell lägger i uttrycket.

…………………………………………………

NYHETER

» Sam Allardyce vill plocka tillbaka Roque Santa Cruz från Man City till Blackburn – vilket i så fall skulle göra det hela till en rätt söt affär för Blackburn.

» Fulhams ägare, Mohamed Al Fayed, har gett spelartruppen en utskällning efter deras senaste prestationer men visar fortsatt stöd för Mark Hughes – och utesluter inte spelarförstärkningar i januari.

» Arsene Wenger har efter matchen mot Braga och Cesc Fabregas skada kommit fram till att han kanske måste vara mer sparsam i hur han använder mittfältaren under resten av säsongen.

:::

Anders Lindegaard rapporteras då slutligen vara klar för Man Utd och ses som en potentiell ersättare till Edwin van der Sar.

Den norska klubben Ålesund lyckades med konststycket att också en andra gång publicera på sin hemsida att övergången var klar innan den faktiskt rent formellt var det.

Naturligtvis pinsamt, och klubbens ordförande beskrev det hela som amatörmässigt.

Själv tycker jag ändå det är rätt charmigt att den typen av amatörmässighet förekommer. Det påminner mig om att fotbollen inte bara är multinationella företag utan lika mycket ideellt drivna föreningar.

:::

» Wayne Rooney har, som rapporterats på många ställen redan, bett fansen om ursäkt för kontraktsbråket – och om det kan man ju välja att tycka precis vad man vill.

…………………………………………………

HELGENS MATCHER

Lördag:

13:45 – (PL) Aston Villa vs Arsenal
16:00 – (PL) Bolton vs Blackpool
16:00 – (PL) Everton vs West Brom
16:00 – (PL) Fulham vs Birmingham
16:00 – (PL) Man Utd vs Blackburn
16:00 – (PL) Stoke vs Man City
16:00 – (PL) West Ham vs Wigan
16:00 – (PL) Wolves vs Sunderland

Söndag:

14:30 – (PL) Newcastle vs Chelsea
17:00 – (PL) Tottenham vs Liverpool

Full omgång dessutom i The Championship och utöver detta så spelas under den här helgen också FA-cupens 2:a omgång.

http://www.thefa.com/TheFACup/FACompetitions/TheFACup/Fixtures

AFC Wimbledon vs Stevenage kan ni se på TV/stream idag lördag kl 13:50 – om ni är intresserade.

Lottningen av FA-cupens tredje omgång – när också Premier League-lagen träder in i handlingen – äger rum kl 19:00 på söndag.

…………………………………………………

Som väntat många reaktioner på gårdagens lista över Premier Leagues bästa centrala mittfältare.

Kevin Nolan, Paul Scholes, Steven Gerrard och Tom Huddlestone var stora talking points.

Roligt ändå – jag lyckades bli anklagad för att cyniskt ha placerat Gerrard lägre än motiverat antingen för att jag bara ville provocera eller för något odefinierat lillebrorskomplex.

Sanningen var kanske snarare den motsatta.

Jag fick bekämpa en vilja att ge honom en högre placering än jag fann sakligt motiverat, då i syfte att undvika den mest förutsägbara kritiken.

Men nu hade jag ju lovat er en ärlig blogg, och då kan man inte ta den typen av ”politiska” hänsyn.

Även om det trampar vissa på tårna.

Hur som helst var det bara en lista – men med ett rätt härligt rekord i antal kommentarer.

:::

Riktigt viktig match för West Ham hemma mot Wigan i eftermiddag.

:::

Senaste avsnittet av Special 1 TV:

Be Champions!!

Publicerad 2010-11-27 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons