Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Running Mates

Peter Hyllman

Ett högintressant möte mellan Tottenham och Liverpool på White Hart Lane ikväll.

Förra säsongens möte – i ligapremiären – slutade 2-1 till Tottenham.

Den matchen var på sätt och vis en vändpunkt i Liverpools status från topplag till krislag. Nu symboliserar matchen en möjlig vändpunkt åt andra hållet – ett bra resultat borta mot Tottenham vore manna från himlen.

Spurs å sin sida siktar på att vinna sin tredje raka ligamatch och ta in poäng på framför allt Man City – men även på övriga lag i ligatoppen.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/7943692/Tottenham-Hotspur-v-Liverpool-match-preview.html

Vanligtvis gillar jag inte att reducera fotbollsmatcher till ”individuella kamper” men den här matchen lämpar sig kanske hyfsat väl för detta. Fyra kamper står ut i mina ögon:

Annons

Gareth Bale vs Glen Johnson

Världens just nu mest formstarke ytter möter en offensivt skicklig men defensivt opålitlig Johnson. Klarar Johnson av att stänga till landskapen för Bale och vilken hjälp med jobbet kan han få av Dirk Kuyt?

Younes Kaboul vs Fernando Torres

En något plattfotad mittback i sällan skådad form möter en extremt snabb anfallare – Kaboul kommer onekligen att få bekänna färg och ett av Liverpools stora hopp är att Torres hittar in bakom Tottenhams mycket skakiga backlinje.

Harry Redknapp vs Roy Hodgson

Mannen utan taktik mot mannen som bara har taktik. Typ. Redknapp kommer vissla igång offensiven och Hodgson kommer betona sina spelares taktiska uppgifter – men kommer han ge dem friheten att ta matchen till Spurs?

Aaron Lennon vs Paul Konchesky

Kampen på den andra kanten där en förvisso snabb men inte alltid spelskicklig Lennon möter en inte särskilt snabb men i alla fall hyfsat spelskicklig Konchesky, kan bli avgörande i en match där koncentrationen ligger på Bale.

Annons

:::

Paul Wilson på The Guardian diskuterar Roy Hodgsons ställning på Anfield och hur en central del i ’The Liverpool Way’ håller på att gå förlorad i fansens rop på hans snabba avgång.

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/nov/28/roy-hodgson-liverpool

Vilket jag länkar till inte minst för att jag själv reflekterat över detsamma.

:::

Paul Hayward på samma tidning skriver om hur en av Harry Redknapps styrkor är att kunna släppa på lite av sin egen taktiska kontroll och frigöra sina spelare att ”uttrycka sig själva”.

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/nov/28/harry-redknapp-tottenham-hotspur

Vilket – som jag antyder ovan – är en av skillnaderna jag ser mellan Redknapp och Hodgson.

Det är å andra sidan alltid lättare att vara så frisläppt när det går bra jämfört med när det går dåligt. Men då är vi också inne lite på hönan och ägget.

Annons

:::

Harry Redknapp och Roy Hodgson är ändå något så unikt som två engelska managers i två av Englands större klubbar. De är dessutom goda vänner sedan lång tid tillbaka.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/8164992/Tottenham-Hotspur-v-Liverpool-no-old-pals-act-as-Harry-Redknapp-and-Roy-Hodgson-become-foes-for-a-day.html

Lika barn leka bäst eller opposites attract?

…………………………………………………

Adel Taarabt avgjorde den tidiga seriefinalen i The Championship igår mellan QPR och Cardiff – en match som QPR alltså vann med 2-1.

https://www.guardian.co.uk/football/2010/nov/27/qpr-cardiff-city-championshio

Mycket sura miner i efterhand från båda klubbarnas managers – Neil Warnock och Dave Jones. Vad gäller Jones i riktning mot domaren och vad gäller Warnock i riktning mot Jones.

Cardiff förtjänade nog ärligt talat att få med sig en poäng från det här mötet – men individuell briljans gav QPR alla tre poängen.

Annons

QPR som nu leder The Championship med fem poängs marginal.

…………………………………………………

Fem mål i en och samma Premier League-match hade hittills bara Andy Cole, Alan Shearer och Jermain Defoe lyckats uppnå.

Och nu även Dimitar Berbatov.

Det hade man inte precis trott när man vaknade upp i lördags morse.

https://www.guardian.co.uk/football/2010/nov/27/manchester-united-blackburn-rovers-premier-league

…………………………………………………

FA-CUPEN

»  FC United stod för ännu ett mindre mirakel när de på bortaplan pressade fram ett oavgjort resultat mot Brighton – ledarlaget i League 1 och hela 112 platser ovanför i det engelska ligasystemet.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/fa-cup/8165177/Brighton-1-FC-United-of-Manchester-1-match-report.html

FC United tog ledningen genom Nicky Platt men fick Scott McManus utvisad i 70:e minuten. Brightons spelande assisterande manager Mauricio Taricco kvitterade i 83:e minuten och på övertid räddade FC Uniteds Sam Ashton en straff för att ta mötet till omspel.

Annons

» AFC Wimbledon åkte ur cupen efter en 0-2-förlust hemma mot Stevenage.

» Ett nonleague-lag lyckades ta sig vidare: Dover. I första omgången slog man ut League 2-laget Gillingham och här lyckades man slå ut ett annat League 2-lag, Aldershot. Dover vann med 2-0 efter två mål av förre Arsenallärlingen Adam Birchall.

https://www.independent.co.uk/sport/football/fa-league-cups/fa-cup-roundup-birchall-double-as-dover-silence-shots-on-the-coast-2145736.html

Lottningen av FA-cupens tredje omgång sker idag kl 19:00.

…………………………………………………

ÖVRIGA RESULTAT

» Arsenal lyckades slå såväl Aston Villa som sig själva när man till sist som första bortalag den här säsongen vann på Villa Park.

» Blackpool svarade för ännu en stor insats, men Bolton hämtade för femtielfte gången den här säsongen upp ett tvåmålsunderläge och räddade en poäng.

Annons

» West Ham vann vad som är att betrakta som en ödesmatch mot Wigan – om det räddar Avram Grants jobb återstår att se.

» West Brom återfann formen med en oerhört imponerande bortaseger mot Everton med 4-1.

» Stoke räddade ytterst välförtjänt en poäng på tilläggstid mot Man City efter ett konstmål på kombo av Tuncay och Matthew Etherington – Mancini valde efter matchen att gnälla på motståndet snarare än att se till det egna lagets insats.

» En svängig match på Molineux slutade med en oerhört skön 3-2-seger för Wolves mot Sunderland efter ett mål i slutminuten av Ebanks-Blake – McCarthy såg för en gångs skull lite lycklig ut efter slutsignalen.

» Absolut ingen blev nog förvånad över att mötet mellan Fulham och Birmingham slutade oavgjort – Sebastian Larsson nätade för Birmingham.

…………………………………………………

Annons

FRÅN CAREFREE TILL CARELESS

Först sparkar klubben den assisterande managern Ray Wilkins, mot Carlo Ancelottis vilja. Några dagar därefter meddelas det att Frank Arnesen lämnar klubben i slutet av säsongen.

Chelseas styrelserum börjar mest av allt att likna en avancerad form av ”hela havet stormar”. Allt färre stolar återstår.

Rapporter om Ancelottis missnöjdhet blir alltmer frekventa och det sägs att han också funderar på att lämna klubben inom en snar framtid.

Samtidigt går nu ledande engelska källor ut med nyheten att Chelsea vill plocka in Pep Guardiola och modellera klubben med Barcelona som förebild.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/8165158/Chelsea-set-their-sights-on-Barcelona-head-coach-Pep-Guardiola.html

Ärligt talat – håller Abramovich & co på att helt förlora vettet?

Annons

Ja – det finns många goda saker att lära sig av Barcelonas talangutveckling, inte minst ekonomiskt för en klubb som alltmer framstår som en klubb som befinner sig i ett ekonomiskt stålbad.

Men att konkretisera en sådan satsning med att bara luftlandsätta personal från Barcelona i London? Det vore sportsligt såväl som kulturellt vansinne. Det vore ännu ett försök till quick fix från en ägare som har ett rätt dåligt facit av sådana.

Guardiola ska ha heder för det jobb han gör – men hans erfarenhet är ringa.

Han har aldrig tränat utanför Spanien, aldrig ens utanför Barcelona. Han har aldrig varit manager i motgång. Han har aldrig byggt ett eget lag från grunden, och kommer då till ett Chelsea som inom kort måste göra just detta.

Han har varit manager i en liga vars konkurrenssituation är helt väsenskild från motsvarande läge i Premier League. En liga fundamentalt annorlunda från La Liga sett till kultur och spelfilosofi.

Annons

Jag tror det vore dömt att sluta i olycka för såväl Chelsea som Guardiola.

Hur mycket sanning som ligger i det hela är ju däremot svårt att säga. Men när flera vanligtvis trovärdiga källor säger samma sak på samma gång så är ju åtminstone tanken värd att luftas.

:::

Med detta som bakgrundsbrus så beger sig Chelsea idag till St James Park för att återfinna formen mot ett Newcastle som blandat och gett under säsongens första tredjedel.

https://www.guardian.co.uk/football/2010/nov/26/squad-sheets-newcastle-united-chelsea

…………………………………………………

MILAN UGGLAR I LEAGUE 1

Milan Mandaric – tidigare ägare i Portsmouth och Leicester – har tagit över som ägare i tidigare konkurshotade Sheffield Wednesday. Åtminstone om affären godkänns av en extrainsatt bolagsstämma.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1333609/Milan-Mandaric-set-control-Sheffield-Wednesday-8m.html

Annons

Mandaric sålde tidigare under säsongen Leicester till ett thailändskt konsortium och flyttar nu alltså till Yorkshire och Sheffield. Genom affären så räddar han klubben från närmast säker konkurs.

Ett bud från det fansägda konsortiet One Wednesday förkastades av klubbens styrelse.

…………………………………………………

Låt oss köra lite frågesport så här under söndagen – ni kan ju meddela i kommentarsfältet hur många rätt ni får.

https://www.skysports.com/fun_games/football_brain/0,20930,,00.html

Men samtidigt kan ni ju undvika att posta de rätta svaren där – det förtar ju en del av nöjet.

:::

Och här har vi det allra senaste avsnittet av Special 1 TV:

Be Champions!!

Publicerad 2010-11-28 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto