Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

10å

It’s … Linhem’s Football League Watch!

ANNONS

Den här veckan var bara tre matcher inställda på grund av att det är lite kallt i England. Och av symmetriska skäl var de en match i varje division som ställdes in.

Scunthorpes, Oldhams och Lincolns planer är de som inte klarat vintern. Framför allt är jag inte förvånad när det gäller Oldham. Deras arena ”Boundary Park” är mer känd som ”Ice Station Zebra” då den sägs vara den kallaste arenan i The Football League.

Det största i The Football Leagues universum den här veckan är dock utnämningen av Sheffield United-managern Gary Speed som förbundskapten för Wales. Han har inte övertygat på Bramall Lane vilket kanske hjälpte Wales fotbollsförbund att snabbt göra klart med Speed.

Frågan är vem som blir Blades tredje manager för denna säsongen? Är Hughton en kandidat eller väntar han ut bottenklubbarna i PL?

ANNONS

…………………………………………………

THE MIDTERMS, PART 1

Jag ska sammanfatta den första halvan av säsongen. Det har varit en bra första halva, inte lika bra som första halvan av ”Full Metal Jacket” men likväl en bra första halva.

Eftersom det är en del som hänt och det gäller tre divisioner så har jag tänkt dela upp sammanfattningen i två delar. Nästa del kommer nästa vecka.

Som vän av ordning (nåja, vän är ett starkt ord) börjar jag uppifrån med The Championship och avslutar med League 2.

Höstens X-lag syftar på att just de laget gjorde en väldigt bra eller väldigt dålig fjolårs säsong.

…………………………………………………

THE ODD COPPELL

Höstens Blackpool (se positiv överraskning)

Watford! – I tuff konkurrens med nykomlingarna Leeds och Norwich.

Malky Mackay har gjort underverk med detta unga lag som i fjol var nära nedflyttning och inför säsongen var tippade att åka ur.

ANNONS

Just nu ligger man tre poäng från playoff-plats mindre än ett halvår sedan man hamnade i administration. Danny Graham med sina tolv mål och den briljante Jordan Mutch inlånad från Birmingham har vart de mest tongivande den här hösten.

Höstens Sheffield Wednesday (se negativ överraskning)

Middlesbrough!

Förhandsfavoriter inför säsongen men Gordon Strachans McBoro har inte levererat alls. Kris Boyd hämtades in från Rangers, där han slog Henke Larssons skotska målrekord, har bara gjort fem mål totalt och är närmast en belastning för laget, de senaste matcherna petad av kvalitetsnamnet Leroy Lita.

Han kom, han såg och han försvann

Ligan hade knappt börjat, ett storsatsande Bristol som plockat in VM-målvakten David James och med Steve Coppell som manager sågs som en liten outsider. Trots två inledande förluster och med ett dussin skador så valde Coppell plötsligt att bryta sitt kontrakt och lägga av helt med fotbollen. Bristol City har sedan dess harvat i botten i väntan på att Nicky Maynard ska komma tillbaka från sin långtidsskada.

ANNONS

…………………………………………………

PARDEW MY FRENCH

Höstens Brentford

Går inte att säga något annat än Brighton! Men Bournemouth förtjänar ett omnämnande

Gus Poyet tog förra vintern över ett bottenlag men nu har man lett ligan från start, mycket tack vare en solid defensiv kryddat med duktiga offensiva spelare i välbereste Glenn Murray, lillebror Kazenga Lualua och Ashley Barnes som spelat en U20-landskamp för Österrike. Man har dessutom nyss lånat in West Broms nyzeeländske anfallstalang Chris Wood.

Höstens Stockport

Plymouth! – Utmanade av ett Swindon utan Billy Paynter

I fjol åkte laget ur The Championship efter att Plymouth-hjälten Paul Sturrock blivit sparkad snett uppåt från manager till någon figursydd direktörsroll och den gamle storspelaren Paul Mariner lyckades inte rädda dem kvar.

Den här säsongen har Peter Reid tagit över skutan men förutom Bradley Wright-Phillips målskytte har de varit en enorm besvikelse, just nu på 15:e plats och utanför planen har man sådana stora finansiella problem att man riskerar administration eller ännu värre – Peter Ridsdale.

ANNONS

Han kom, han såg, han sparkades

Alan Pardew, numera i Newcastle, inledde säsongen som manager i Southampton, som var favoriter på förhand, och snacket på förhand var om någon kunde stoppa Southampton från att promenera hem League 1.

Pardew sparkades inte för att han gjorde ett dåligt jobb – han sparkades efter en 4-0-vinst mot Bristol Rovers. Detta trots en fjolårssäsong vars vår var strålande och det mest sannolika är att något problem med ägaren ledde till att han fick lämna posten.

…………………………………………………

GET READY TO MEET – ALFIE

Höstens Rochdale

Chesterfield!

När man lämnade den klassiska arenan Saltergate efter sig och flyttade in på nya B2net stadium (vackert namn) så fick man en nystart. Förutom veteranen Jack Lester så har nyförvärven Craig Davies och Danny Whitaker verkligen imponerat och Chesterfield leder just nu ligan före Port Vale vars Richards x2 inte imponerat på sistone.

ANNONS

Höstens Bradford

Inget lag är ett bättre Bradford än Bradford själva.

I år har man likt i fjol misslyckats med förväntningarna att utmana topplagen även om man efter en liten uppryckning trots allt ligger på en 14:e plats.

Managern som återigen inte ser ut att lyckas är Peter Taylor, ett så aktat namn en gång i tiden att han tillfälligt var förbundskapten för England. Vilket han återgäldade med att ge Seth Johnson sin första och enda landskamp.

Han kom, han såg, han gjorde mål, mål, mål och mål

Adam Le Fondre. Han inledde säsongen med att i tredje ligamatchen göra fyra mål i en match mot Cheltenham och det var egentligen inget förvånande med tanke på hans tidigare målproduktion.

Ifjol var det bara före detta gallerskakande Lee Hughes som gjorde fler mål än Le Fondre i League 2 med 30 mål totalt och säsongen innan nöjde han sig med föga 21 mål i Rochdale innan han gick till Rotherham.

ANNONS

Han blev kvar i Rotherham den här säsongen trots intresse från flera League 1- och Championship-klubbar, och han har bättrat på sin målskörd till 17 efter att i helgen avgjort mot Aldershot med matchens enda mål.

Bra eller Anus? Har jag valt fel? Och har ni några förslag på vad jag ska välja för kategorier nästa vecka?

…………………………………………………
HELGENS OMGÅNG

The Championship

QPR har äntligen förlorat en ligamatch och deras banemän var Watford. Watford som visat sig vara bättre på bortaplan hittills slog QPR på Loftus Road och man vann till stor del tack vare geordiecentertanken Danny Graham som gjorde två mål. Läs mer om matchen här.

Leicester vände 0-1 i halvtid till 5-1, Svennis har gjort ett bra jobb och Leicester tar sig närmare playoff-spelet för varje omgång. Kan de klara av det? Oasiskusinen Paul Gallagher har fått förtroendet under Svennis och betalat tillbaka med fem mål på de två månader som Svennis befunnit sig i Leicester.

ANNONS

League 1

Sheffield Wednesday spelade sin första match med Milan Mandaric som ägare och man slog Bristol Rovers med 6-2! Nu ligger laget bara tre poäng bakom ligaledarna Brighton.

Ett Devonderby spelades mellan Plymouth och Exeter som ”Pilgrims” vann tack vare två mål av skytteligaledaren Bradley Wright-Phillips, sin fars son helt enkelt. Men man ligger fortfarande dåligt till i ligan och Peter Ridsdale sägs fortfarande vara intresserad av klubben.

Ian är nog stolt över Bradley, men gladare är nog Paul Ince vars son Tom Ince, inlånad till hans Notts Co från Liverpool, gjorde sitt första seniormål, vilket även gav Notts Co segern mot Ince Srs gamla klubb MK Dons. Som grädden på grädden som redan är på moset tog man sig upp över nedflyttningsstrecket. Happy Fathers day!

League 2

Varje Barnetseger bör uppmärksammas och den här gången var det Izale McLeod, det senaste nytillskottet i Barnetfamiljen, som avgjorde med sina två mål hemma mot Accrington Stanley.

ANNONS

…………………………………………………
ÖVRIGT

» Klubbar vars ekonomi inte är den bästa brukar oftast få nöja sig med att plocka upp sina ynglingar och i flera fall brukar de löna sig bra. Watford har sedan ett par år tillbaka ett samarbete med en närliggande skola, det har redan kommit fram spelare därifrån och ni kan läsa mer om det intressanta samarbetet här.

» Fortsatt på Watfordspåret så höjer Simon Burnton ett varningens finger att de kanske går lite för bra för deras eget bästa.

» Allt frid och fröjd nu i Sheffield Wednesday, eller? Nja, även på When Saturday Comes är man tveksamma.

» Sheffield United går som sagt inte så bra, trots managerbyte.

» De har billiga (nåja) priser i Bradford men laget är för stort för att klara sig på mediokritet.

» Is The Championship really ”Proper Footy”? Väldigt intressant , helt klart är det så att The Championship får rätt stora smulor av PL:s popularitet.

ANNONS

» På samma tema, är det för mycket utlånade spelare i The Championship? Inte minst 25-mannatrupperna i PL påverkar mycket och man får hoppas att det blir färre ”Lex Bellamy” när lagen är bättre förberedda.

» Jag är ingen stor beundrare av Brian Laws och på Burnleybloggen No Nay Never sågar man hans taktik mot Leeds.

…………………………………………………

Det var allt för mig denna veckan, om ni har något att säga så är det bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

//Peter A Linhem

Publicerad 2010-12-15 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto