Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

10å

It’s … Linhem’s Football League Watch!

ANNONS

Stora delar av Storbritannien är täckt av ett tunnt lager av snö och likt i fjol kommer det som en överraskning för alla myndigheter som tvingats ställa in 27 av 36 matcher i The Football League, varav 23 av de inställda var League 1- och League 2-matcher.

Själv finner jag det lustigt att både Exeter och Fleetwood Town (i Conference) kunde spela i helgen på sina små arenor ute på landsbygden trots att inga matcher kunde spelas i världsmetropolen London.

Arsenal är nog laget som är mest kända för sina ungdomar och här kan ni läsa om de  tre utlånade Arsenal-juniorerna –  Kyle Bartley i Sheffield United, Benik Afobe i Huddersfield och Thomas Cruise i Carlisle.

Håll utkik efter flera likt ovan, då folket på ”The Seventytwo” tänkt fortsätta med utlånade ungdomar från andra storlag.

…………………………………………………

ANNONS

THE MIDTERMS, PT2

Som bekant av ordning går jag uppifrån och ner och börjar därför med The Championship.

:::

Höstens svängdörr

Sheffield United! Inledde säsongen med Kevin Blackwell som manager, som tidigare misslyckats med målet att nå playoffspel, men redan i augusti fick han sparken och ersattes av legendaren Gary Speed. Speed hann på sina fyra månader inte med mycket och det han gjorde var inte imponerande, vilket säkert var en anledning till att Blades var villiga att släppa honom till Wales utan kamp.

Vem blir näste manager i Sheffield United?

Bland bettingbolagen är Sean O’Driscoll, Micky Adams och Chris Hughton de hetaste kandidaterna. Jag tror Hughton väntar på bottenklubbarna i Premier League och själv skulle jag gärna se O’Driscoll som gjort underverk med Doncaster. Efterträdaren utses efter nyår.

ANNONS

:::

Höstens viktigaste målskytt

Mål är alltid intressant, det är ju i stort sett det fotboll går ut på (tillsammans med att förhindra mål och tjäna pengar). Därför har jag valt ut en målskytt ur varje division av diverse anledningar.

Lewis McGugan! Mannen som i höst haft en Goal of the Year-tävling mot sig själv. Frisparkar och långskott är hans melodi. I fjol var han petad bland annat för att han var överviktig men i år har han skjutit sig in i elvan som offensiv mittfältare. Likheterna med en viss överviktig, offensiv mittfältare som gjorde otroliga mål är slående. Skillnaden är väl kraft jämfört med finess.

I ett Nottingham Forest som i skuggan av Billy Davies skuggboxande med ledningen smugit sig fram. De hade en lång svit på över tio matcher då man var obesegrade och det är mycket tack vare Forests egen ”Le Tissier” som man inte är långt ifrån en playoff-plats.

ANNONS

Ett sammandrag av McGugans mål

:::

Player of the höst

Jag tycker jag hyllat Adel Taarabt och Jay Boothroyd så mycket så att jag ger priset till Paddy Kenny!

Vem? Jo, QPRs målvakt som varit fenomenal denna höst, han har bäst statistik bland målvakterna trots att han spelar för ligaledarna.

QPR leder ligan mycket tack vare just försvaret och Paddy Kenny i målet.

Kenny är trots åtta år i Sheffield United inte särskilt populär där längre då han efter att ha varit dopningavstängd i nio månader inför den här säsongen skrev på för QPR för att återförenas med Neil Warnock som köpte honom till Sheffield United för åtta år sedan.

…………………………………………………

Höstens svängdörr

Notts County! Före säsongen tog Craig Short över efter Steve Cotterill som inte fick förlängt kontrakt trots att ur de kaos som Svennis flydde i från tog upp dem till League 1 inte fått förnyat kontrakt.

ANNONS

Men Shorts tid skulle inom (…wait for it…) kort få sparken efter att inte ha levt upp till ägarnas höga förväntningar att på kort tid etablera sig i League 1. Bland annat tack vare att Lee Hughes, som spenderat en kort tid i fängelse för vårdslös körning, inte har levererat förrän Ince tog över.

I stället tog man in mannen med de än kortare (den sista) namnet Paul Ince som var i MK Dons innan han fick sparken där och i Notts har han tagit dem upp över nedflyttningstrecket, fått Hughes att leverera och lånat in Liverpool-spelarna Stephen Darby och sin egen avkomma Thomas Ince.

Än så länge har han gjort de bra ”Governor Ince” och en av fördelarna som före detta storspelare har är att de ofta får extra förtroende från ledningen så Ince kan fira jul med familjen utan att oroa sig.

:::

ANNONS

Höstens viktigaste målskytt

Bradley Wright-Phillips! Gör man tolv mål i ett lag som ligger på 15:e plats är man ganska viktig, näst bäste målskytten i laget står på ynka tre ligamål.

Plymouth, som fortfarande inte betalat ut novembers spelarlöner, skulle utan Bradley antagligen få svårt att hålla sig ovan nedflyttningstrecket och att hålla apokalypsens fjärde ryttare Peter Ridsdale borta från klubben.

:::

Player of the höst

Johnnie Jackson! Charltons bäste målskytt som mittfältare. Frisparkar och långskott som brukligt när det gäller innermittfältare men han har också varit viktig i spelet för Charlton som ligger fyra i tabellen.

Han har legat bakom Charltons flesta mål och är Charltons absolut viktigaste spelare trots att han bara varit i klubben sedan i februari.

…………………………………………………

Höstens svängdörr

ANNONS

Hereford! Simon Davey tog över på försäsongen och förhoppningarna var att han skulle hålla laget över nedflyttningstrecket. Men fram tills Davey fick sparken i början av oktober så hade de bara vunnit en match och pendlade mellan att ligga sist och näst sist i divisionen.

Efter Davey tog Jamie Pitman över och som ni kan läsa mer har han fått chansen säsongen ut (nåja, tills man hittar någon bättre), men han har inte gjort något större skillnad. Visst man har vunnit matcher nu men laget ligger fortfarande sist i tabellen.

:::

Höstens viktigaste målskytt

Craig Davies är ack så viktig för Chesterfield. 30 mål på hemmaplan är den främsta anledningen till att laget leder ligan och uppbackad av veteranen Jack Lester, före detta ”Ginger Maradona” Drew Talbot och Danny Whittaker har Craig Davies gjort tolv viktiga ligamål.

ANNONS

Kan de bara börja vinna i stället för att kryssa på bortaplan så blir det en härlig vår för ”The Spireites”. Troligen kan man med en ligavinst stå ut med att spela på B2net.stadium?

:::

Player of the höst

Det är svårt välja en enskild spelare i League 2, om man bortser från Adam Le Fondre och Craig Davies som redan nämnts, så jag ger priset till Port Vales försvar.

Skulle jag fråga efter laget i det engelska professionella ligasystemet som har släppt in lägst antal mål i ligan så skulle ni kanske gissa Chelsea? Man City? Eller eftersom jag frågar – QPR?

Nej, det är nämligen Port Vale med blott tio insläppta mål på 19 ligamatcher.

Det försvaret plus Richards och Richards ledda av Micky Adams har tagit dem till andra plats i ligan och gjort Micky till en av toppkandidaterna för Sheffield United-jobbet.

ANNONS

…………………………………………………

CHAMPIONSHIP OCH LEAGUE 1

Det spelades hela nio matcher den här helgen men bara en match i League 1 så de flyttas temporärt upp till The Championship-delen.

:::

Leeds får fira jul som tvåa i tabellen tack vare att Cardiffs match blev inställd och för att man slog QPR med 2-0, båda målen av den spännande ynglingen Max Gradel.

QPR förlorade alltså för andra ligamatchen i rad, vad har hänt?

Förutom att Warnock klagade så mycket på domaren att de var nära att hamna i slagsmål efter matchen. Med Warnock som favorit.

K-R-I-S? Lite grus i det Warnockska maskineriet? Eller är det helt enkelt så att det är en kort formsvacka för höstens suveräner? Jag tycker vi bör vänta och se hur de klarar sig på Boxing Day mot hemma mot ligatrean Swansea.

:::

Derbys specielle målskytt Kris Commons gjorde som vanligt mål för Cloughies Derby. Men trots att man fullständigt dominerade matchen mot Reading så förlorade man med 2-1 mot Reading efter en tveksam straff och ett överraskande nickmål av Shane Long.

ANNONS

Alberto Bueno och Luke Moore var dagens målsumpare för Derby och varför ska de alltid försöka skruva in den i bortre?

:::

Ipswich vs Leicester var den sena matchen i lördags och efter att Roy Keane efter lite ”övertalning” fick Stuart Attwell att inte ställa in matchen så gick det spelmässigt rätt komfortabelt. 3-0 till Ipswich trots snöiga förhållanden.

:::

Enda matchen i League 1 var minst sagt förvånande. Exeter med Paul Tidsdale som manager har imponerat ett par säsonger men 5-1 mot Sheffield Wednesday?

Om 6-2 mot Bristol Rovers var bra reklam för nye ägaren Milan Mandaric var detta den raka motsatsen.

Exeters supportrar/delägare är nog nöjda över att man grävde fram planen.

…………………………………………………

ÖVRIGT

» Clarke Carlisle har blivit vald till ny ordförande för PFA (Spelarnas fackförening) och vill ni veta mer om denna stabila fågelskrämma till mittback kan ni läsa om hans intressanta karriär här, vars tidiga år kantades av alkoholism.

ANNONS

Han är dessutom en av de få spelarna på hög nivå med en akademisk utbildning, vilket är en av anledningar till att han för ett par år sedan blev utsedd till ”Britains brainiest footballer”.

:::

» På samma blogg kan ni läsa om anledningarna till att Coventry och Norwich faktiskt är möjliga kandidater till playoff-platserna. Coventry var faktiskt en av mina ”outsiders” tack vare Aidy Boothroyd och de gjorde ett par väldigt intressanta värvningar i Lee Carsley, Gary McSheffrey och senare även Marlon King.

:::

» Allas våran Svennis är intresserad av att värva sydafrikanske VM-spelaren Bernard Parker som just nu är på provspel i klubben.

:::

» Först så fick Jamie Pitman förtroendet att leda Hereford säsongen ut men från ett annat håll kom ett snäppet mer oväntat beslut. Nämligen att Paul Trollope fick sparken från Bristol Rovers.

ANNONS

Detta efter att startat som spelande ställföreträdande manager, blivit uppgraderad till att på pappret vara manager, men underordnad Lennie Lawrence som då var ”Director of Football”, och som inför fjolårssäsongen till slut blev manager.

Men trots ett par ”Månadens manager”-utmärkelser, att han tagit upp Bristol Rovers från League 2 och nått kvartsfinal i FA-cupen så får han nu sparken efter en mindre lyckad höst.

Vilken är då kopplingen mellan Trollope och Pitman?

Jo, Lawrence lämnade Bristol Rovers inför förra säsongen och nyligen blev han klar som ”technical director” för Hereford.

:::

» Avslutningsvis så har före detta Arsenal-, Tottenham- och framför allt Wolvesspelaren Rohan Ricketts fått sparken från sin klubb Chisinau Dacia i Moldavien.

Ricketts som alltså är förste engelsman i den överreklamerade moldaviska högstadivisionen för att han försökte bli ”Moldaviens P Diddy”

ANNONS

Kan ni er ryska finns artikeln här, men annars har jag som språkguru översatt den intressanta delen.

[“Rohan Ricketts wanted to be a Moldovan Puff Deddi. The Englishman arrived in Moldova for entertainment, not play football”] muttrar klubbens ägare Adlan Shishkhanov som trodde Ricketts var lite mer modern men Ricketts planerade – enligt egen utsago –att bli “Moldaviens Will Smith”.

[“To some extent Rooney Ricketts managed to become a star in Moldova. The truth is not football. Englishman, filmed a couple of mini-movies about his life in our country and placed them on the Internet.”]

Hans dokumentärer under samlingsnamnet “Rollin’ with Ricketts” kan ni se  här I det här sammandraget. På hans hemsida finns mer klipp från hans tid i bland annat Toronto FC.

…………………………………………………

Det var allt för mig den här veckan, om ni har något att säga så är det bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

ANNONS

//Peter A Linhem

Publicerad 2010-12-21 kl 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto