POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

The Hills Are Alive with the Sound of Music

Vi kör lite lättsamt och skämtsamt så här på årets första dag.

För ett tag sedan så blev jag uppmanad att blogga på temat ”sådan manager, sådana fans” – men det riskerar bli lite smått kontroversiellt plus att det är svårt att göra bra.

Men det här med att karikera de olika lagen är ju ändå alltid hyfsat roligt. Och ett sätt att göra det på är ju med musik.

Så – skjutet från höften – inledde jag det inte helt seriösa projektet att hitta en låt till respektive lag som kanske överdriver vissa av lagens egenskaper som vi tenderar att i vanliga fall kanske driva med och skratta åt.

Allt med gott humör och hjärta så klart.

:::

Nackdelen med att vara allätare av musik – som jag – är att man aldrig gräver särskilt djupt inom en viss musikgenre. I det här fallet upplever jag definitivt att det begränsar min associationsförmåga.

But I’ll live to fight another day.

Men just den här bloggen blir ju också roligare om ni med livligare fantasi, kreativitet och associationsförmåga kommer in med era bidrag och alternativa förslag.

Låt oss hoppas att Disqus inte mördar samtliga bidrag. Skriv något kort om eventuella videoklipp så tror jag det är lägre risk att era kommentarer försvinner.

…………………………………………………

Arsenal – “My Way”

Det är frågan om någon storklubb någonsin har drivits så envetet utifrån en mans personliga ideologi. Wengers vilja att vinna titlar ska inte ifrågasättas men något säger mig att hans vilja att vid pärleporten säga ”I zid it my way!” är minst lika stor.

Bolton – “Break On Through (To the Other Side)”

Det eviga mitten- och bottenlaget har helt plötsligt växt ut till en genuin konkurrent om europaplatserna och gjort det med en fotbollsstil som numer tilltalar fler än enbart anglofila leråkersromantiker.

Man City – “Communication Breakdown”

Lagets kapten bråkar och framstår närmast som riddaren av den sorgliga skepnaden när han bedyrar att det minsann inte är pengarna han spelar för. Ovänskap och interna stridigheter präglar Man Citys ”projekt”. Why can’t they all just – get along?

Tottenham – “Born to Run”

Snabbhet. Med boll och utan boll. Det går inte att betvivla vad som är hörnstenen i Tottenhams taktik. Och med barnslig entusiasm så uppmanar Redknapp sina trupper: Spring mina pojkar, spring!

…………………………………………………

Aston Villa – “Money For Nothing”

Dyra värvningar och en väldigt hög lönebudget, trots detta lyckades aldrig Villa korsa målsnöret till sina drömmars mål. När ekonomin till slut sade stopp så befann sig Villa inom loppet av en halv säsong inblandat i en nedflyttningsstrid. What was it all for?

Chelsea – “Bridge Over Troubled Water”

Regerande cup- och ligamästare, en bra inledning på säsongen. Where’s the fun in that? Dags för lite gammalt hederligt unilateralt beslutsfattande – sälj av spelare, sparka den assisterande managern, tillsätt en ny. Helst utan att prata ihop sig med sittande manager. Vågorna går höga på Stamford Bridge.

Man Utd – “Turning Japanese”

Lika mycket business som fotboll. Jakten på intäkter har gjort att den asiatiska fotbollspubliken exploaterats maximalt vilket gett klubben en något speciell profil. Dess mer traditionella supporterbas är inte fullt så … hrrmm … upphetsad.

West Brom – ”The Times They Are a-Changin’”

Englands eviga jojo-lag har gått igenom en metamorfos under Roberto Di Matteos ledning och verkar ha hittat en stabilitet som kan hålla dem kvar i Premier League. West Broms supportrar vågar knappt nypa sig i armen.

…………………………………………………

Birmingham – ”I Guess That’s Why They Call It the Blues”

En typisk halvmelankolisk engelsk klubb fångad någonstans i engelsk fotbolls Ingenmansland. Lite för bra för The Championship, kanske inte tillräckligt intressanta för Premier League.

Everton – “Blue Hawaii”

Bottennapp blandat med toppresultat. Katastrofala inledningar på säsongen och fenomenala avslutningar. Upp och ner, ner och upp. Everton är ett på många sätt helt oförutsägbart lag.

Newcastle – “Waiting for the Miracle”

83 långa år och storklubben på Tyneside väntar fortfarande på nästa ligatitel som en klubb av Newcastles storlek borde kunna aspirera på. Frälsare har kommit och inte minst gått genom åren. The Toon Army fortsätter hoppas på ett mirakel. Men Farao Ashleys hjärta är förhärdat.

West Ham – “Livin’ On a Prayer”

Det här kan väl aldrig gå vägen? Absolut inget i spelet eller stämningen tyder på att West Ham ska klara sig kvar i Premier League. Men en strimma av hopp har dykt upp i och med ett par bra resultat på senare tid.

…………………………………………………

Blackburn – “Surfin’ Bird”

En typisk engelsk småstadsklubb blir uppköpt av big business och omedelbart börjar en massa crazy shit hända. Kycklinguppfödande Venkys och deras representanter slösar ingen tid att meddela att på Ewood Park är det numer The Bird som är the word.

Fulham – ”I Try”

Det har gått spikrakt neråt för Fulham sedan Roy Hodgson lämnade klubben i somras. Från Europa League-final till nedflyttningsstrid i Premier League. Their world crumbles when he is not there.

Sunderland – ”I Think I See the Light”

The Black Cats befinner sig på tröskeln att kunna konkurrera med ligans stora pojkar både sett till ekonomiska förutsättningar och sportsliga resultat, men än så länge är det inte mer än en ljuv hägring.

Wigan – “Any Given Sunday”

Ett lag som blandar och ger mer eller mindre varje helg. Det är helt omöjligt att veta om det är slagpåsen Wigan som dyker upp på planen eller laget som skakar och slår ligans topplag. Roberto Martinez har fått till en intressant mix av finess och form.

…………………………………………………

Blackpool – “Frozen”

Har inlett säsongen tvärtemot allas förväntningar men när kylan förlamat England så har Blackpools kvartersklubbstatus blivit tydlig. Laget har spelat sig till en god chans att hålla sig kvar – är det tjälen på Bloomfield Road, alla uppskjutna matcher och ett tungt vårschema som fäller dem?

Liverpool – “If I Could Turn Back Time”

Det är till ancient times som Liverpoolfansen drömmer sig tillbaka under dessa svåra år och inte har det fått ett tydligare uttryck än i The Kops lockrop i Kenny Dalglishs riktning.

Stoke – “Staying Power”

Engelsk fotbolls karikatyrskurkar. Håller sig envist kvar i engelsk fotbolls högsta division trots att många vill se dem försvinna därifrån. Spelar en fotboll byggd på kraft och tyngd snarare än teknik och finess.

Wolves – ”Patience”

Ett bra spel men resultaten uteblir. Är det ett tecken på ett lag med allvarliga problem – även när man spelar bra så vinner man inte? Tålamod är något som antingen kommer betala sig väldigt bra för Wolves eller visa sig vara väldigt kostsamt.

…………………………………………………

Det känns för övrigt lite surt att Nyårsdagen det här året ligger så pass att fotbollen krockar med Ivanhoe.

Något av en tradition som får ge vika nu när det spelas full Premier League-omgång under helgen.

Spot Gimli!

Be Champions!!

Publicerad 2011-01-01 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå