Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spur of the Moment

Peter Hyllman

[“AC Milan är världens mest vinstrika klubb internationellt sett och har förutom tradition även erfarenhet i laget.”]

Det spelade ingen roll. Fotboll spelas i nutid och Milans alla gamla titlar vinner dem inte några fotbollsmatcher på egen hand. Tottenham – Englands fjärde eller femte bästa lag – vann tämligen bekvämt det första mötet på bortaplan mot Italiens bästa lag med 1-0.

Harry Redknapp sammanfattar matchen rätt väl som jag ser det:

[“First half I thought we were by far and away the better team, we knew the stuff would come and they would put some pressure on and it’s hard not to drop deep when you get put under a bit of pressure but the lads were magnificent at the back and we hit them on the break and got the goal and it was well deserved to be honest.”]

Annons

:::

Det påstås lite slentrianmässigt att försvarsspelet är så pass mycket mer utvecklat i Serie A än i övriga ligor, Premier League inräknat.

Det var tänkt att illustreras när ett försvarsmässigt suspekt Tottenham (let’s face it, det är inte precis defensiv soliditet som tagit dem så här långt) skulle ställas mot ett Milan bestående av en uppsjö av offensiv kraft och kreativitet.

Men när röken skingrades så stod Tottenham som segrare, efter att ha genomfört en stor defensiv och disciplinerad insats, och efter att genom en bländande spelsekvens hårt, kallt och brutalt ha avslöjat de italienska ligaledarnas egen defensiv som inte så särskilt mycket mindre bristfällig.

https://www.guardian.co.uk/football/2011/feb/15/milan-tottenham-hotspur-champions-league

:::

Det var en på alla sätt välförtjänt seger som väl speglade vad som skedde på fotbollsplanen. Gomes gjorde två stora räddningar i andra halvlek, men i övrigt så hade Tottenham matchen tämligen precis där de ville.

Annons

Första halvlek styrde Spurs fullständigt. I den andra halvleken drev Gennaro Gattuso på sitt lag och skapade en form av intensitet, men Gattuso ska också vara glad att han fick vara kvar på planen matchen ut även om hans gula kort utesluter honom från returen.

Lika glad som Flamini behöver han däremot inte vara – en fullständigt vansinnig tackling som sätter en förstulen armbåge i Ibrahimovics nackregioner från Michael Dawson i sitt rätta perspektiv.

Var det Corlukas säsong som rök där?

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/champions-league/8326271/AC-Milan-0-Tottenham-Hotspur-1-match-report.html

:::

Och målet, ja se det vinstmålet.

Ett Serie A-försvar ställdes mot Premier League-rally. Milan hade fått se grannen Inter lära sig en bitter läxa av hur hårt Tottenhams kantspel kan straffa sin motståndare.

Annons

Trodde de verkligen att det bara var Gareth Bale som svarade för det hotet?

Det var ett mindre mästerverk av Aaron Lennon och Peter Crouch – som gjorde en heroisk match längst fram – hade en väldigt lätt avslutning.

:::

Tottenham är på väg mot Wembley. Och på San Siro sjöng Spursfansen “Que Sera Sera” över San Siros dånande publiksorl.

…………………………………………

Stuart James tyckte att vi lärde oss fem saker av kvällens match:

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/feb/15/tottenham-hotspur-milan-san-siro

…………………………………………

Nu är inte det här dubbelmötet över ännu – men vi kan konstatera att läget just nu är att Premier Leagues fjärde eller femte bästa lag slår ut Italiens bästa lag ur Champions League.

Annons

Den något provocerande frågan som är lite intressant att ställa sig:

Skulle något italienskt lag ens lyckas kvalificera sig för Champions League om de spelade i Premier League?

Inter vann Champions League blir den lätt förutsebara repliken.

Jovisst – men nu är Champions League ett cupspel, inte ett ligaspel. Det är inte alltid det bästa laget som vinner en cup, även om Inter förra våren nog faktiskt var just det bästa laget.

Men det är en sak att prestera punktinsatser i en cup, en helt annan att göra det vecka ut och vecka in i ett tätt och intensivt ligaspel.

Det är alltså inte ett tillräckligt argument för att därmed anse frågan besvarad.

:::

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/champions-league/8327602/Harry-Redknapp-says-Tottenhams-win-against-AC-Milan-shows-that-Premier-League-is-stronger-than-Serie-A.html

Annons

…………………………………………

Tottenham får med sig ett fantastiskt resultat tillbaka till White Hart Lane – som naturligtvis kommer att koka med en elektrisk atmosfär för att se hemmalaget spela sig fram till kvartsfinalerna.

Reder Milan ut den här situationen så kommer jag att buga djupt av uppriktig beundran.

:::

Tydligen var Tottenhams mål “italienskt” och Flaminis tackling dessutom “engelsk”.

Så kan det också gå när man förtvivlat försöker passa ihop verklighet med sina egna förutfattade föreställningar.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2011-02-15 23:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto