Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Springtime

Blackpool tar ikväll emot ett uppvaknat och nyoptimistiskt (?) Chelsea hemma på Bloomfield Road.

För Blackpool är det en viktig match nere i botten av tabellen – de ligger farliga två-tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Laget har en tuff avslutning på ligan och Ian Holloway har konstaterat att laget behöver runt tio poäng till för att kunna känna sig säker på ett nytt Premier League-kontrakt.

Frågan är om ens det räcker denna märkliga säsong.

Ska tre av de poängen komma ikväll så måste de göra det utan de avstängda Charlie Adam och DJ Campbell – två av Blackpools viktigaste spelare.

Det låter som en smått omöjlig uppgift – men å andra sidan så har hela den här säsongen varit mission impossible för Blackpool.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/8364757/Blackpool-v-Chelsea-Didier-Drogba-to-return-to-starting-line-up-as-he-fights-for-his-future-at-Stamford-Bridge.html

:::

Chelsea siktar på att följa upp hemmavinsten mot Man Utd med en vinst borta mot Blackpool.

Kråksången från Stamford Bridge efter tisdagens seger var att Chelsea nu var tillbaka i titelstriden. Vilket väl var att betrakta som lika säkert som amen i kyrkan.

Men jag betraktar det som nonsens. Chelseas spelare har en historia och en benägenhet av att ”prata stort” – men de bör i första hand koncentrera sig på att vinna kvällens match.

Vilket jag inte tror är gjort i en handvändning.

Blackpool kommer att kriga och Blackpool kommer att ställa frågor till Chelseas skakiga backlinje.

Det är en sak att motivera sig och lyfta sig för en hemmamatch mot Man Utd. Det är en grudge match, en match om stolthet.

En bortamatch mot Blackpool kräver något annat. En form av mer vardaglig beslutsamhet som Chelsea har saknat den här säsongen.

Chelseas spelare pratar om ligatiteln därför att det är vad som behövs för att motivera dem. Den mer existentiella frågan för Chelsea är om deras spelare klarar av att finna någon motivation i kampen om fjärdeplatsen?!

…………………………………………………

Vårkänslor på Anfield

Richard Williams bloggar på om Liverpool, Kenny Dalglish och om hur det är en transformerad klubb vi bevittnar – givetvis med utgångspunkt i gårdagens mycket imponerande seger mot Man Utd.

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/mar/07/kenny-dalglish-liverpool-manchester-united

[“What Dalglish had seen, as he entered his seventh decade, was the unmistakeable sight of the green shoots of recovery. A club so long mired in doubt and despondency is emerging into the light.”]

:::

Det är en seger som lånar sig väl till fagra ord – det ska medges.

Men jag kan också känna att det alltid finns en risk att betydelsen av en enskild vinst eller förlust överdrivs rätt rejält – kanske särskilt när det är just Liverpool och Man Utd som möts.

För mig är inte ”mysteriet” att Liverpool nu överpresterar. För mig är mysteriet att Liverpool dessförinnan underpresterat så makalöst i 18 långa månader. Vad vi ser nu är det ”normala” Liverpool.

…………………………………………………

FIFA (eller rättare sagt IFAB, The International FA Board) har kommit fram till det banbrytande beslutet att förbjuda så kallade snoods – huvudsakligen på grund av att de uppfattas riskera att kunna strypa spelare som använder dem.

Beslutet har väckt åtskilligt löje runt fotbollsvärlden – men själv tycker jag det är utmärkt att FIFA tar sitt ansvar för att bevara fotbollens manlighet, vilket så klart är vad Blatter och hans macho män syftar till.

Barry Glendenning på The Guardian är inne på liknande tankegångar – dock ej relaterat just till snoods.

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/feb/26/john-terry-chelsea-man-up

God humor om manlighet och väldigt traditionella könsroller inom engelsk fotboll.

…………………………………………………

Lee Bowyer var redan Premier Leagues mest varnade spelare och i helgen nådde han som förste spelare upp till tresiffrigt – 100 gula kort.

Föga förvånande så har det skapat en hel del kommentarer och moralpanik bland de som tycker att det här med tacklingar och whatnot är ondskans påfund.

Men låt oss se det i proportion.

Lee Bowyer har spelat närmare 400 Premier League-matcher för sina klubbar Leeds, West Ham, Newcastle, West Ham igen samt Birmingham. Han är inne på sin 15:e säsong i Premier League.

Det betyder att han drar på sig ett gult kort ungefär var fjärde match. Eller att han på en säsong drar på sig i genomsnitt 6-7 varningar.

Bowyer är en central mittfältare. Det där är inga särskilt anmärkningsvärda stats för en central mittfältare, särskilt inte en central mittfältare som spelar i ligans olika mittenlag.

Men eftersom det är Lee Bowyer så tas en sådan här ”nyhet” upp som om han hade mumsat på små barn.

Trots att han med de statsen inte ens kvalificerar sig bland Premier Leagues 25 mest varnade spelare den här säsongen.

:::

Birminghams seger i Ligacupen kvalificerar dem för spel i Europa League – men nu ryktas det att klubbens riskerar förlora sin licens för europeiskt cupspel på grund av osäkerhet om klubbens finansiella framtid.

http://www.guardian.co.uk/football/2011/mar/06/birmingham-city-finance

Det vore inte första gången något sådant inträffade – Portsmouth kvalificerade sig för Europa League 2010 men hade inte möjlighet att delta av samma skäl.

Uttalanden från Birmingham gör dock gällande att klubben inte har några problem att klara av sin dagliga verksamhet – vilket är kriteriet för att erhålla UEFA-licens.

För Alex McLeishs och spelarnas skull får man hoppas att det stämmer.

…………………………………………………

Arsene Wenger ser fram emot morgonkvällens avgörande match på Camp Nou mot Barca, Barca, Världens Bästa Barca.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1363602/Arsenal-Wenger-urges-Arsenal-attack-Barcelona-ahead-Nou-Camp-clash.html

Det ska attackeras på Camp Nou – dels för att det inte går att åka dit och bara försvara sig, dels för att det är Arsenals ”personlighet”.

Själv fastnar jag framför allt för en tankegång som jag håller med om – tre veckor är alldeles för lång tid att vänta på en CL-retur. Inte mer än två veckor säger jag.

…………………………………………………

Wolves och Spurs utkämpade en riktig klassisk shoot-out i 3-3-matchen på Molineux – och Spurs visade onekligen upp såväl sina bästa som sina sämsta sidor inför veckans avgörande match mot Milan.

Börjar tåget gå nu för den där fjärdeplatsen?

Be Champions!!

Publicerad 2011-03-07 kl 10:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons