Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

It’s … Linhem’s Football League Watch!

Danny Wilson avgår som Swindon manager efter en väldigt misslyckad säsong då man trots fjolårets playoffspel nu ligger under nedflyttningstrecket.

Det beror på främst på att man innan säsongen sålde lagets bäste målskytt Billy Paynter till Leeds vilket lade mycket press på hans radarpartner Charlie Austin.

Austin levererade förvisso men när han också lämnade i Januari för Burnley verkar Swindon kollektivt tappat tron på laget. Värvningen av Pompeys Matt Ritchie är bra men köpet av Torquays Elliott Benyon har ännu inte gett önskad effekt även fast intentionen att värva en ung, lovande och billig ersättare är sund.

Ersätter Danny Wilson gör Paul Hart som numera heter ”Temporary” i mellannamn.

Mest känd som den grubblande gubben som lämnade över den finansiella krisen till klubb som då var Portsmouth till den vandrande smilgropen Avram Grant. Men han lyckades att hålla kvar Crystal Palace i fjol vilket är det som främst talar för att han kan hålla kvar f.d Premier League laget Swindon i League 1.

::::

Mer förvånande är det att Northampton sparkar sin manager Ian Sampson. Trots att han slog ett reservbetonat Liverpool på en lerpöl i ligacupen får han nu lämna League Two klubben.

Anledningen är att Northampton har ett lag som rimligen bör ligga på övre halvan och kunna utmana om playoffspel. Men just nu ligger man i stället på 16:e plats i ingenmansland.

Deras två senaste matcher har man förlorat med 3-2 och innan det var det fem raka oavgjorda matcher. Största problemet är att man är ojämna, man har exempelvis slagit Crewe med 6-1 med förlorat mot nästjumbon Barnet med 4-1 och även om man med Shaun Harrad hittat en långsiktig lösning på sina anfallsproblem så finns det goda anledningar att sparka Sampson.

Det är inte helt väntat då en mittenplacering inte är någon större fara och Sampson är med sina drygt 400 matcher för klubben en av deras största legender. Men man får ge det till ledningen att man är ambitiösa utan att gulla med en av klubbens kelgrisar.

Gary Johnson som tar över var för tre år sedan i playoff-final med Bristol City där de mötte Hull, det Hull som låg topp tre i PL vid jul säsongen efter, och Johnson var en mycket omtyckt figur i Bristol City så när han fick sparken på svaga grunder tidigt mitt under fjolårs säsongen var det en ouppskattad chock för fansen.

Tidigare denna säsongen försökte han få ordning på det framtunga dysfunktionella hopkoket som är Peterborough vilket gick sådär innan han fick sparken till förmån för den ende som är envis nog att inte förstå att laget är framtungt och dysfunktionellt, vilket är Darren Ferguson som ni kan läsa om längre ner.

::::

Som uppföljning till förra veckans skriftliga pilgrimsvandring så kan ni läsa  vidare om de ekonomiska och administrativa delarna gällande Plymouth Argyle.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/p/plymouth_argyle/9411804.stm

http://www.guardian.co.uk/sport/david-conn-inside-sport-blog/2011/mar/02/plymouth-argyle-hmrc-administration-gardner

…………………………………………………

ÖVRIGT

Har ni kanske missat att Paul Trollope fått sparken av Bristol Rovers, att Paul ”Gov’nor” Ince tagit över Notts County eller att Steve Coppell hoppade av Bristol Cit? För er finns då denna lista som Telegraph sammanställt över alla managers som lämnat och inkommit sedan denna säsong startade.

OBS! Listan innehåller även av/inhoppande managers från Football Leagues framgångsrikare, snyggare och favoriserade storebror.

På den ständigt raljerande sidan Sabotage Times hyllar de anfallarna som trotsar den Cristiano Ronaldoska-mallen av hur en spelare bör se ut. Tycker dock att de berövar Adebayo Akinfenwa ett välförtjänt benämnande, men han fick väl inte plats.

::::

QPRs ägare är lite av en gåta, än så länge har man inte spenderat mer än någon annan Championship-klubb av liknande rang men kommer det att ändra sig till nästa säsong?

På samma tema överväger QPRs ägare att sälja en stor del av klubben.

Ipswichs fem bästa spelare under 2000-talet och det besynnerliga faktumet att Ipswich kan ställa upp med ett helt twitter-lag.

Readings fem bästa spelare på 2000-talet.

::::

Vilka Championship managers är framtida Premier League managers? Del 2.

Har flyttfågeln Jack Cork äntligen hittat hem? Efter flera år av kort sejourer runt om i Football League har han funnit sin plats i Burnley vilket troligen blir permanent efter han lämnar Chelsea till sommaren.

::::

Hull har lyft sig sedan före årskiftet då man fick nya ägare, de nya ägarnas pengar har förstås en stor del i det men det gäller att satsa dem pengarna rätt och det kan man definitivt säga att Nigel Pearson gjort. Jag är förstås inte tillräckligt självgod för att konstatera det att jag utsåg Matty Fryatt och Aaron McLean till januarifönstrets bästa (dubbel)värvning.

Adel Taarabt – More than a amusement arcade.

Det kanske inte är så värst läsvärt men det faktum att några Northampton-fans gjort en lista över lagets 100 bästa spelare och bråkat om den passionerat, gör den länkworthy.

…………………………………………………

Det var allt för mig denna veckan, om ni har något att säga så är det bara att kommentera nedan eller maila mig.

Ni kan även följa mig på Twitter, men känn inget tvång.

//Peter A Linhem

…………………………………………………

OBS: Torsdagen och fredagen kör vi något av ett Football League-maraton. Linhem har tippat och diskuterat toppstriderna i samtliga divisioner (Championship, League 1 och League 2) och de kommer att publiceras division för division under de här dagarna; tillsammans med en specialblogg från mig om vad som i hela friden egentligen händer med Queens Park Rangers.

Oh, Joy!

Publicerad 2011-03-10 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons