Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

LINHEM: Så slutar The Championship

“He’s a lovely geezer but don’t forget that he’s from Sweden!”

Om jag ad hoc-hypotetiskt antar att QPR vinner Championship (såvida man inte får poängavdrag) så säger jag att det är åtta lag där bakom som sett till poängskörd, form och resterande spelschema med mera kommer att slåss om andra till sjätteplatsen.

:::

Swansea

Har en hög potential men deras kortpassningsorienterade spel är riskfyllt som senast borta mot Scunthorpe där man inte klarade att få igång spelet på en plan som knappt kvalificerar sig som en åker. Just deras tydliga spelfilosofi gör det svårt att ha en tydlig plan B och utan någon riktig ”goalgetter” på topp förlorar man de ”enkla” målen.

Däremot är deras högsta nivå hög, man släpper sällan in mål oavsett hur spelet framåt fungerar och med Scott Sinclair har man någon som kan göra det ”lilla extra”.

Slutplacering – 4:a (Playoff)

:::

Cardiff

Har ligans bästa spets i flera högkvalitativa anfallare som producerar men ofta blir det sämre soppa av det hela då managern Dave Jones naivt försöker pressa in för många offensiva spelare eller rotera utan någon grundtanke bakom det. Exempelvis spelade man mot Ipswich och Crystal Palace med fyra anfallare på planen och två offensiva innermittfältare.

Ett problem man har är att Jay Bothroyd varken mål och spelmässigt, inte levererat likt under hösten efter sin lindriga skada.

Försvaret är inte heller det habilaste men det som gör Cardiff farliga är det att man har så många kvalitetsspelare där framme som alla kan etiketteras som matchvinnare.

Slutplacering – 7:a (Ej Playoff)

:::

Norwich

Har en tunn trupp där man förlitar sig mycket på den tunga centertanken Grant Holt då hans anfallskollegor Chris Martin och Simeon Jackson inte klarat steget upp. Man har förvisso också minigeniet Wes Hoolahan som med sin Panenka-straff mot Preston visade  prov på ett starkt psyke även fast målvakten räddade den. Förutom hans mål, mustasch och enormhet finns det tecken på att Norwich förlitar sig på rätt man.

Slutplacering – 3:a (Playoff)

:::

Nottingham Forest

Förlorade sin första hemmamatch i helgen mot Hull vilket , sett till hur det gick för QPR , troligen kommer få negativa konsekvenser. Räknar man även in matcherna på bortaplan har man nu fem matcher utan vinst varav de två senaste slutade med uddamålsförlust.

Dessutom är deras manager ingen att luta sig mot när det blåser då det troligen kommer att återupphetta hans fejd med ägaren vilket var fallet efter deras dåliga säsongsinledning.

Slutplacering – 8:a (Ej Playoff)

:::

Leeds

Ligans målfarligaste lag med fruktade kantspelare i Max Gradel och Robert Snodgrass kompletterat med en bra avslutare i Luciano Becchio på topp där också super-sub Davide Somma utlovar mål från bänken.

Problemet är dock försvaret som jag inte skulle tänka tanken att anförtro mina rena lakan, än mindre chansen att nå Premier League. Jämförelsevis har man släppt in fler mål än nästjumbon Sheffield United.

Slutplacering – 5:a (Playoff)

:::

Burnley

Truppen har fått en rejäl nytändning sedan Eddie Howe ersatte Brian Laws och man har två matcher i hand på sina konkurrenter.

Har en stomme med en lyckad toppstrid färskt i minnet med yttersida-Braveheart Graham Alexander som spelande coach som numera agerar mer som inspiratör. Förutom QPR har man nog ligans mest kompletta lag även fast Chris Iwelumos plats i laget är oviss så presterar den egna talangen Jay Rodriquez.

Slutplacering – 2:a (Promotion)

:::

Reading

Främste outsidern till playoffplatsen av de lagen som ligger i glappet bakom playoffstrecket (räknar med 3+ poäng för Burnley på sina hängmatcher). Förlusten av Gylfi Sigurdsson var tung och man inledde säsongen sådär men så har i samband med sina cupframgångar där man slagit ut både West Bromwich och Everton fått en positiv spillover-effekt på ligaspelet.

Shane Long har klivit upp på Kevin Doyle-tronen, Ian Harte har gjort tre frisparksmål på två matcher och trots att detta är sorgliga nyheter har besked likt det en tendens att ena laget.

Slutplacering – 6:a (Playoff)

:::

Värda att nämna är också Hull som fått en boost både på och utanför planen sedan man fick nya ägare samt Leicester som ni vet fått en enorm boost efter ha anlitat Svennis. Hur enorm boost? Kolla bara Anno Svennis tabellen som sträcker sig fram till för någon vecka sedan. Men jag tror helt enkelt att de lagen är för långt bort och har två bättre lag framför sig som också jagar playoff.

Vad tror ni? Kan Burnley verkligen ta andra platsen eller lär sig Leeds plötsligt att försvara?

:::

Tillägg från bloggen The 72:

[“Listed below is the current Championship table including the average league position of each team’s opponents for the run-in. Click on the image for a larger version.”]

Publicerad 2011-03-10 kl 14:36

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons