Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Capital Punishment

Tätstriden i The Championship kan spetsas till ordentligt genom nyheten att FA riktat anklagelser mot Queens Park Rangers för att ha brutit mot FA:s regler om tredjepartsägande och agentrelationer.

http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary/NewsAndFeatures/2011/QPR-Paladini-charged

Ett möjligt straff för sådana förseelser är poängavdrag.

Bakgrunden är den argentinske spelaren Alejandro Faurlin som under hela säsongen 2009/10 spelade för QPR samtidigt som hans spelarregistrering ägdes av en tredje part, och inte klubben självt.

Det är ett brott mot de regler som FA introducerade som en följd av strulet runt Carlos Tevez situation i West Ham 2006/07 – regler som förhindrade den typen av spelarägande.

:::

West Ham drabbades inte av poängavdrag men bötfälldes istället £5,5m av en oberoende kommission. West Ham hade däremot inte brutit mot någon regel om tredjepartsägande då dessa regler vid den tiden ännu inte var upprättade.

Beslutet att inte bestraffa West Ham med poängavdrag kritiserades däremot vitt och brett som alltför milt.

Det är något utav en ödets ironi att QPR:s nuvarande manager är Neil Warnock, som då var manager för Sheffield United som värst drabbades av West Hams tveksamheter – och som argumenterade högljutt och offentligt att West Ham borde ha drabbats av poängavdrag.

:::

Anklagelseakten mot Queens Park Rangers består av sju punkter.

Fyra av dessa punkter är relaterade till en tredje parts ägande av Faurlin, en tredje part som av FA hävdas vara ett företag.

En femte anklagelsepunkt mot QPR var att de gjort sig skyldiga till ”using or seeking to pay an unauthorized agent” när spelaren värvades i juli 2009.

Den sjätte anklagelsepunkten mot QPR, och mot dess ordförande Gianni Paladini, består i att klubben ska ha skickat in falsk information till FA i samband med att Faurlin förlängde sitt kontrakt under 2010.

Den sjunde och sista anklagelsepunkten har inte preciserats offentligt men antas också gälla kontakter med en icke godkänd agent.

Samtliga anklagelsepunkter är att betrakta som allvarliga – särskilt det faktum att QPR alltså inte bara anklagas för att ha gjort fel utan också anklagas för att ha agerat bedrägligt.

:::

Var och en av dessa anklagelser kan, om de leds i bevis, medföra riktigt tung bestraffning.

Luton Town bestraffades under 2008 med tio poäng avdrag för brott mot FA:s regler om agentrelationer som var mindre uppseendeväckande än de som QPR anklagas för.

I och med att det också är första gången som en klubb anklagas för att ha brutit mot reglerna om tredjepartsägande så kan man förvänta sig att FA vid en eventuell bestraffning vill sätta ett prejudikat och ett varnande exempel.

Och FA kommer också vara satt under tryck att avgöra frågan och utdela bestraffning snarast och under denna säsong – då Premier League knappast vill ha en sådan het potatis i sitt knä under nästa säsong.

:::

Queens Park Rangers leder just nu The Championship med sju poäng.

Alejandro Faurlin har varit en av QPR:s mest betydelsefulla spelare under denna och föregående säsong.

Queens Park Rangers, som sett ut som närmast givna vinnare av The Championship och automatisk uppflyttning, riskerar att i ett svep göras till ett mittenlag – och förlora all chans till Premier League-spel kommande säsong.

:::

Queens Park Rangers förnekar å sin sida samtliga anklagelser.

http://www.qpr.co.uk/page/NewsDetail/0,,10373~2311830,00.html

[“Having co-operated fully with the FA’s investigation, QPR and Mr Paladini shall be denying all of the charges and requesting a formal FA hearing to determine them. QPR and Mr Paladini are confident that there has been no deliberate wrongdoing involved.”]

:::

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1365150/QPR-boss-Neil-Warnock-This-isnt-Carlos-Tevez-II.html

…………………………………………………

Regler och rättvisa måste naturligtvis ha sin gilla gång – men det vore ju en modern fotbollstragedi om The Championship ska avgöras på det här sättet.

Inte minst för klubbens supportrar och oskyldiga spelare.

Be Champions!!

Publicerad 2011-03-11 kl 12:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons