Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LINHEM: Så slutar League 1

Peter Hyllman

League 1Helter Skelter

Om vi här räknar bort Brighton som behöver kollapsa rejält för att tappa sin ledning till fortfarande skakiga konkurrenter säger jag att det är sex lag som slåss om fem platser bakom dem.

:::

Bournemouth

Lilleputtlaget som inledde säsongen 08/09 med 17 minus poäng i League Two ligger nu otroligt nog tvåa i League 1 med fyra poäng ner till ”bara” playoffspel.

Det som talar emot laget är förstås att det är ett litet lag utan större bredd eller spetsspelare. Men det som talar för dem är att man hittills helt struntat i de två faktorerna hittills då man verkligen som ett kollektiv sällan gör en dålig insats.

Annons

Slutplacering – 3:a (Playoff)

:::

Huddersfield

Ett mycket kompetent lag som likt flera andra konkurrenter har en hög högsta nivå – stod upp bra mot Arsenal i FA-cupen – men bristande jämnhet vilket onekligen är betingat med offensiv slagsida.

Lee Clark har jämförts med Arséne Wenger vilket säger en del om hans långsiktiga projekt som inte kräver uppflyttning. Enligt mig är dock laget redan tillräckligt bra trots ett skadat utropstecken.

Slutplacering – 4:a (Playoff)

:::

Peterborough

Enda nerflyttade laget som verkade köpa tur- och returbiljett.

Posh som säljer en direktörsplats för 15,000 pund bara för att leva upp till sitt smeknamn är åtminstone värda att se med tanke på att deras hemmamatcher snitter fem mål per match.

Ferguson Jr verkar dessutom fått ordning på det här laget, vilket troligen beror på att han byggde denna humla till fotbollslag där flamobjante George Boyd och rivige Craig Mackail-Smith fortsätter flyga fram utan en tanke på att det andra laget också kan göra mål. P’boro är helt enkelt Werder Bremen-light med mindre nytysk elegans.

Annons

Slutplacering – 5:a (Playoff)

:::

Southampton

Saints inledde säsongen mindre bra utan att var något som fick någon att höja på ögonbrynen men ordföranden Nicola Cortese bestämde sig (av oklara anledningar) att då sparka managern Alan Pardew.

Man kan dock efterklokt konstatera att hans efterträdare Nigel Adkins som hämtades in från Scunthorpe har gjort ett väldigt bra jobb. Förvisso tog det flera matcher innan man gjorde sitt första mål efter Pardew men sedan dess har man visat samma vårform som man gjorde i fjol. Skillnaden mot i fjol är tio minuspoäng och att man redan under vintern började klättra i tabellen.

Likt Huddersfield och Peterborough är det fortfarande viss jämnhet som saknas i laget som då hör ihop med att man även här har viss offensiv slagsida. Olikt de två andra lagen handlar det snarare om att man till exempel slår Yeovil med 5-0 men sedan förlorar man mot Colchester med 1-0.

Annons

Slutplacering – 2:a (Promotion)

:::

MK Dons

Nostalgiska antagonister till den moderna fotbollens värsta fiende vars framgång denna säsongen (och hyfsade publiksnitt) säger en hel del om just den moderna fotbollen.

Det går däremot inte att förneka att MK har ett bra lag med det unga lokala anfallsparet Sam Baldock och Darren Powell i spetsen (som specialtränas av Robbie Fowler) med spelskicklige Stephen Gleeson som styr på mittfältet och Luke Chadwick som står för glamouren.

Laget ligger just nu på den sista playoffplatsen med åtta poäng ner till Orient som dock har fyra hängmatcher på sig att hämta upp försprånget.

Slutplacering – 6:a (Playoff)

:::

Leyton Orient

Laget som drabbats värst av att West Ham flyttar till en för stor arena har i samband med sin lyckade ”Cuprun” i FA-cupen fått ett rejält uppsving i ligaspelet (se positiv spillover-effekt).

Annons

Det är framför allt hemmaformen som varit avgörande för laget för vad det gäller spel på bortaplan har man förlorat mer än man har vunnit, vilket förvisso inte är ovanligt i Football League.

Laget har sina bästa målskyttar i långe Alex Revell och lille gamlingen Scott McGleish men som bland annat Arsenal fått uppleva så har man också fransmannen Jonathan Tehoue som är ojämn men alltid gör skillnad när han kommer in från bänken.

Slutplacering – 7:a (Ej Playoff)

:::

Där bakom finns nästan skotska Carlisle som saknar spets och Charlton som efter en viss Chris Powell-effekt nu tappat vittringen på playoffspel, avgörande var tisdagens förlust mot MK Dons som verkligen stämmer in på klichén ”sexpoängsmatch”.

Vad tror ni? Kan charmiga, lilla Leyton Orient utnyttja sina hängmatcher och ta den sista playoff-platsen från det amerikaniserade Milton Keynes-laget?

Annons
Publicerad 2011-03-11 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto