Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dotting The I’s and Crossing The T’s

Peter Hyllman

Hur ska man bäst sammanfatta den här engelska fotbollshelgen utan att ännu en gång falla in i den nu smått tradiga diskussionen om Arsenals mentala svagheter?

Varför inte genom att fokusera på det positiva med i alla fall två fantastiska fotbollsmatcher, sett till både kvalitet och spänning, i FA-cupen, med inte ett enda engelskt storlag så långt ögat kunde nå?!

Snarare än storlagens negativitet?!

:::

Bolton och Birmingham utkämpade en episk och svängig historia på St Andrews innan Bolton bokade sin plats på Wembley med en 3-2-seger efter ett mål i slutminuterna av Lee Chung-Yong.

Stoke och West Ham genomförde en pulserande match där spänningen låg tät över Britannia Stadium ända in i matchens slutminuter. Stoke lyckades hålla i och vinna matchen och får göra sitt första besök på Wembley sedan 1972.

Annons

Direkt efter matchen stod det klart att dessa båda lag – Bolton och Stoke – möter varandra i FA-cupens semifinal på Wembley.

Vad som därmed också blev klart var att vinnaren av den semifinalen kommer att få spela Europa League nästa säsong.

Bolton eller Stoke i Europa. Huka er, Europa!

:::

Den på förhand annonserade stormatchen mellan Man Utd och Arsenal var inte i närheten av samma spelkvalitet eller underhållningsvärde.

Man Utd vann till sist matchen och har nu slagit ut både Arsenal och Liverpool på vägen mot Wembley.

Lottningen ställde dem däremot mot Man City i semifinalen och därmed får vi ett tredje Manchesterderby för säsongen, den här gången på neutral mark.

Och naturligtvis ett möte av stor symbolisk vikt.

:::

Eftersom Man City i söndagens kvällsmatch vann hemma mot Reading – det enda kvarvarande laget från The Football League.

Annons

Men det blev inget ”Light Reading” för Man City – först efter cirka 75 minuter lyckades Man City få hål på dem, på en hörna.

Men det räckte. Det var inte så bra, men det var bra nog. Det får man ibland nöja sig med.

…………………………………………………

Queens Park Rangers hade en mycket lyckad helg då de vann sin match mot Crystal Palace samtidigt som alla andra lag i toppstriden förlorade eller tappade poäng.

En välkommen ljusglimt för QPR som har haft en riktigt jobbig vecka med avslöjandet att de riskerar massiva poängavdrag.

Däremot spelar Norwich först på måndag kväll och om de vinner hemma mot Bristol City så går de upp på andraplatsen, tre poäng ned till Swansea och sju poäng upp till QPR.

:::

Southampton vann sexpoängsmötet borta mot Bournemouth i League 1 och ser med matcher i handen ut att ha ett bra läge på att ta den andra automatiska uppflyttningsplatsen.

Annons

:::

Torquay tog en livsviktig 5-0-seger hemma mot Shrewsbury i League 2 och tog därmed chansen att haka på lagen på playoff-plats i den divisionen, av vilka Shrewsbury lämpligt nog är ett.

:::

Crawley Town har då till sist tagit över serieledningen i The Conference National i och med att de besegrade Fleetwood Town borta samtidigt som AFC Wimbledon förlorat hemma mot Kidderminster.

Crawley ligger nu tre poäng och stor målskillnad före AFC Wimbledon och med hela fem matcher mindre spelade.

AFC Wimbledons säsong ser tyvärr ut att gå käpprätt åt skogen – och de får rikta in sig på att hitta formen igen till ett ovisst kvalspel.

…………………………………………………

Sheffield United, Aston Villa och Chelsea var redan innan helgen klara för semifinal i FA Youth Cup.

Under tidig söndagseftermiddag var det något utav en folkfest på Anfield när Liverpools ungdomar stötte samman med Man Utds ungdomar.

Annons

Eller det var tänkt att vara en folk- och familjefest. Men det utvecklade sig och slutade på ett sätt närmast var att betrakta som barnförbjudet.

Ett fåtal idioter bland Man Utds tillresta fans brände iväg rökbomber och sjöng nedriga visor om Heysel och Hillsborough och blev arresterade och, förhoppningsvis, avstängda på livstid.

Matchen på planen såg fyra röda kort delas ut – de två sista efter rent slagsmål mellan spelarna i matchens slutminuter som bland annat ledde till blodvite. Och ska man vara ärlig så hade domaren kunnat visa ut en eller två spelare till.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/8379182/Manchester-United-beat-Liverpool-in-high-FA-Youth-Cup-victory-at-marred-as-four-are-sent-off-and-away-fans-mock-the-dead.html

:::

Men matchen var inte precis mindre spektakulär den.

Annons

Liverpool – ledda av sitt unga stjärnskott Raheem Sterling – gick fram till en 2-0-ledning och det såg ut som att Merseyside skulle få ännu en triumf mot Manchester på kort tid.

Det var Adam Morgan som gjorde båda målen på båda sidorna av halvtidsuppehållet.

Men i den 58:e minuten skulle matchen ta en bisarr och oväntad vändning.

Liverpools Stephen Sama orsakar en straff och blir utvisad. Man Utds Paul Pogba ställer upp för att reducera Liverpools ledning.

Pogba sätter straffen men gör på vägen dit ett Ronaldoesqueskt stopp mitt i ansatsen, vilket alltså inte längre är tillåtet och något han får gult kort för. Sitt andra gula kort. Alltså utvisad.

Madness!

Larnel Cole sätter till sist straffen och det är ändå reducerat.

Därefter stiger Man Utds eget stjärnskott fram i handlingen – Ravel Morrison. Två mål av honom ser Man Utd vända och vinna en briljant match med 3-2.

Annons

Kids stuff!

:::

Semifinalerna – som spelas i form av dubbelmöten – är lottade enligt följande:

Aston Villa vs Sheffield Utd, samt
Chelsea vs Man Utd

Tidpunkt för matcherna är ännu ej bestämt.

…………………………………………………

Des Kelly säger en lustig sak i sin Daily Mail-krönika:

[“The perspective of most football managers is so askew, if you put them in front of the Leaning Tower of Pisa they would argue it was perfectly upright and that the rest of the buildings had been deliberately tilted at an angle.”]

Det är rätt roligt sagt till att börja med, men just ordet ”deliberately” gör det hela till ett konstverk.

Be Champions!!

Publicerad 2011-03-13 19:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto