Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Agnar och vete

Det är svårt att egentligen veta hur man ska bedöma Man City.

Å ena sidan så har lagbygget inte haft lång tid att sätta sig, särskilt som det anländer nya spelare i en jämn ström.

Å andra sidan så har sådana makalösa summor plöjts ned i laget, mängden storspelare så stor, och klubbens svansföring har varit så hög, att man ändå ställer vissa krav på prestation.

Högljudd kaxighet är okej till en gräns, men det är svårt att upprätthålla utan att backa upp det hela på fotbollsplanen.

Och ikväll, hemma på City of Manchester Stadium mot Dynamo Kiev, så måste Man City verkligen visa att de faktiskt har och är vad de har pratat om i snart två hela år att de redan är.

Det kan vara för mycket begärt att redan nu kunna prestera en seriös titelutmaning i ligan över en hel lång säsong, men i ett cupspel finns inga sådana ursäkter för ett lag av Man Citys kaliber.

Ikväll ska agnarna sållas från vetet.

:::

Dynamo Kiev vann med 2-0 i det första mötet och det ställer Man City och Roberto Mancini inför en för dem väldigt speciell utmaning.

De ställs inför en match i vilken de måste anfalla och styra samtidigt som de måste försvara och ställa.

Rent taktiskt och kvalitetsmässigt får vi ikväll en väldigt god fingervisning på om Man City verkligen har de kvaliteter som kännetecknar ett storlag. I så fall måste de vända på den här steken – eller åtminstone ge det hela a damn good try!

Och Roberto Mancinis taktiska sinneslag ställs inför sitt hittills kanske tuffaste prov.

Förvisso kan man hävda åsikten att det inte är ett storlag likt att gå in i en sådan här match med ett 0-2-underläge.

Samtidigt ska inte Dynamo Kiev underskattas – det är ett väldigt kompetent fotbollslag.

:::

På samma gång som laget måste bevisa sig på fotbollsplanen så är det också upp till klubben och supportrarna att bevisa sig vid sidan av den.

Anrika storklubbar som Liverpool och Man Utd har en stolt tradition av vad de brukar kalla ”european nights” – där publiken piskar upp en sådan atmosfär att det bär det egna laget framåt och förbi de hinder som motståndet ställer upp framför dem.

Arsenal och Chelsea har något liknande – och den här säsongen har vi även sett det på White Hart Lane.

Ska Man City greja matchen ikväll och avancera till kvartsfinal i Europa League så måste publiken vara med från första sekund och på sin allra högsta volym – det är examensdags även för dem!

:::

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-city/8385193/Manchester-City-v-Dynamo-Kiev-James-Milner-could-make-return-for-Europa-League-clash-at-Eastlands.html

…………………………………………………

Liverpool står inför ett liknande predikament som Man City när man på Anfield måste vända 0-1 mot Braga.

Men det känns inte riktigt som en fullt lika betungande uppgift.

Dels är det bara ett ettmålsunderläge och dels så är Braga inte ett lika bra fotbollslag som Dynamo Kiev.

Å andra sidan så är Liverpool svagare än Man City.

Vad man kan fundera på är om ett uttåg ur Europa League – som skulle motsvara Kenny Dalglishs första faktiska och substantiella motgång sedan sin återkomst – sänker humöret och romantiken längs med Anfield Road.

Men jag tror att Liverpool tar hem det här – Anfieldfaktorn helt enkelt.

:::

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/8385233/Liverpool-v-Braga-Kenny-Dalglish-hits-out-at-Uefa-for-failing-to-censure-Bragas-Kaka-for-elbow-on-Andy-Carroll.html

…………………………………………………

Fem matchers avstängning från sidlinjen för Alex Ferguson, efter dennes mer eller mindre genomtänkta kommentarer om Martin Atkinson.

Eller i alla fall tre matcher, två matchers avstängning lades till som ett resultat av den villkorliga bestraffning han fick efter att förra säsongen ha kommenterat Alan Wileys midjemått.

Någon som har lyckats övertyga sig att det där har någon betydelse för resultaten på fotbollsplanen?

Give it a good go på oss andra!

:::

Själv skulle jag vilja skicka följande videohälsning till Mr Alex.

…………………………………………………

Arsenal presenterar goda finansiella resultat, men nu har klubben beslutat sig för att höja redan höga biljettpriser på The Emirates.

Vilket rimligtvis riskerar skapa rätt syrliga känslor bland de som stöder klubben – till vad behövs pengarna?

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1366783/Arsenal-board-risk-wrath-fans-season-ticket-price-hike-season.html

Arsenal Supporters’ Trust har starkt kritiserat beslutet och menar att det är något som kommer drabba lojala supportrar hårt i dåliga tider.

Jag måste säga att ett av klubbens försvarsargument, att det är första gången klubben höjer priserna sedan säsongen 2008/09, verkligen är i det tramsigaste laget.

Det var inte särskilt länge de vilade på hanen om man säger så.

…………………………………………………

David Moyes och Everton kommer under sommaren att hålla samtal om hur klubben kan ”gå framåt”.

Vilket är fotbollspeak för att saker kan hända med managerposten i Everton i sommar. Bara några månader efter det att Moyes under helgen som kommer har befunnit sig nio år på positionen.

http://www.guardian.co.uk/football/2011/mar/15/david-moyes-everton-talks-budget

Everton är en klubb med små ekonomiska resurser och David Moyes har fått kämpa med en avsevärt mindre budget än de allra flesta av sina kollegor i Premier League.

Föreställ er ringarna på vattnet av en sådan managerrockad. Vilka scenarios ser ni framför er?

…………………………………………………

Vill ni ha en normal blogg imorgon eller vill ni ha en blogg i samband med/efter lottningen av det fortsatta slutspelet i Champions League och Europa League?

:::

En av min barndoms stora fotbollshjältar genomgår en jobbig kamp mot cancer och han har precis genomgått en operation för att bli fri från den.

Bryan Robson var för mig och för Man Utd under 1980-talet vad jag misstänker att Jamie Carragher och Steven Gerrard är för Liverpool och deras supportrar.

Tre FA-cuptitlar, en Cupvinnarcuptitel, en Ligacupseger och – till sist – två Premier League-titlar anlände till Old Trafford under hans kaptenskap.

Get well soon, Captain Marvel!

Be Champions!!

Publicerad 2011-03-17 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons