Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

European Nights

Så har då till slut de sista omgångarna av Champions League och Europa League lottats.

Europa League struntar jag i med den här bloggen – då vare sig Liverpool eller Man City hade den goda smaken att lyckas kvalificera sig för kvartsfinalerna.

Det finns med andra ord inga engelska lag kvar i turneringen.

:::

I Champions League finns det däremot tre engelska lag kvar – vilket är bäst av alla länder.

Naturligtvis.

Bara det faktum att Champions League-oskulderna Tottenham utan större problem vandrar ända till minst kvartsfinal tyder på styrkan hos de engelska lagen.

:::

Vägen till Wembley är öppen!

…………………………………………………

KVARTSFINAL 1

Real Madrid vs Tottenham Hotspur

Ett otroligt ovisst möte mellan två lag vars styrkor ligger i det offensiva spelet och vars svagheter är otroligt synliga i det defensiva spelet. Det blir ingen lätt resa för något av lagen och jag ger Tottenham stora chanser att störa Real Madrid. Tottenham är inte obekanta med Ronaldo, och Rafael van der Vaart har också möjligheten att utkräva någon form av personlig revansch på Real Madrid. Det som talar emot Tottenham är bristen på europeisk rutin. Å andra sidan är det första gången på sex-sju år som Real Madrid befinner sig i en europeisk kvartsfinal.

Barometer: 40-60

:::

KVARTSFINAL 3

Barcelona vs Shakhtar Donetsk

Den lilla klurigheten för Barcelona är att de tvingas till ett returmöte borta i Ukraina mot ett tekniskt och snabbt spelande Shakhtar. De gör med andra ord bäst i att få med sig ett avgörande resultat direkt från första matchen, vilket inte alltid är så lätt i sådana här sammanhang. Ändå så är det här en bra lottning för Barca och de måste betraktas som stora favoriter att gå vidare.

Barometer: 80-20

::: ::: :::

KVARTSFINAL 4

Inter vs Schalke

Strålande lottning för regerande mästarna Inter som går in som stora favoriter i kvartsfinalen där de ännu en gång ställs mot tyskt motstånd. Ralf Rangnick har tagit över Schalke vilket kan vara såväl bra som dåligt vad avser Schalkes europeiska cupform. Men Inter, med spelare som Sneijder och Eto’o kommer man inte klara av att hantera under 180 minuter, trots att man får avsluta på hemmaplan.

Barometer: 70-30

:::

KVARTSFINAL 2

Chelsea vs Man Utd

Ett engelskt gigantmöte. Man Utd fick den inte betydelselösa fördelen att få avsluta på hemmaplan, och Chelsea måste därför se till att utnyttja den första matchen så väl som möjligt. Samtidigt är det här två lag som känner varandra otroligt väl vilket gör det extra mer sant att det blir dagsformen som avgör. Chelsea är desperata att vinna Champions League för första gången, ännu en gång är det en gammal fiende, kanske till och med den gamla fienden, från nordväst som står i vägen.

Barometer: 50-50

::: ::: :::

SEMIFINALERNA

Inter/Schalke vs Chelsea/Man Utd

De engelska lagen får hemmaplansfördelen i semifinalen vilket sannolikt blir mot Inter. Det är en på pappret synnerligen oviss semifinal, under förutsättning att Schalke inte skräller mot de regerande mästarna. Inter visade mot Bayern att de kan prestera på bortaplan också, förvisso mot ett betydligt sämre försvar än vad de engelska titanerna kan prestera. Å andra sidan så slog Inter Chelsea på bortaplan förra säsongen.

:::

Real Madrid/Tottenham vs Barcelona/Shakhtar

Barca har naturligtvis fått en kanonlottning så till vida att de slapp samtliga de tre lag på sin halva som jag bedömer hade haft störst chans att besegra dem. De får dessutom avsluta på hemmaplan i en eventuell men sannolik semifinal. Jag tror Tottenham har störst chans att ändå ta dem, men den mest episka semifinalen vore naturligtvis mellan Real Madrid och Barcelona eller Mourinho och Pep.

…………………………………………………

Jag skrev i gårdagens blogg att det var upp till bevis för Man City i matchen mot Dynamo Kiev vad avser deras status som storklubb, de behövde vända och vinna eller i alla fall ge det a damn good try.

Jag tycker vi kan vara hyfsat eniga att de i alla fall gav det a damn good try.

Det vill säga laget, givetvis undantaget Mario Balotelli – supportrarna har däremot en lång väg kvar att vandra. Riktigt pinsamt med en halvbesatt arena i en sådan match.

Be Champions!!

Publicerad 2011-03-18 kl 12:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons