Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

LINHEM: Football League Watch

It’s…Linhem’s Football League Watch!

Martin Allen är med sina drygt 370 ligamatcher för West Ham, QPR och Portsmouth bara den fjärde mest meriterade fotbollspelaren i familjen.

Det är nämligen så att hans far Dennis har nämligen nästan 390 matcher, hans kusin Clive som har rekordet för att ha spelat för flesta London-klubbar (7) har gjort över 400 ligamatcher för bland annat Arsenal, Tottenham och QPR och den andre kusinen Paul spelade nästan 600 matcher för West Ham och Tottenham med flera.

Lägg till att hans farbror Les(far till Clive) gjorde nästan 200 ligamatcher för Chelsea, QPR och Tottenham, Bradley (bror till Clive) spelade sju säsonger för QPR och Oliver (son till Clive) också varit fotbollspelare på Conference-nivå.

Förutom att konstatera att den Redknappska/Lampardska klanen ligger en bit bakom Allen-diton så är det möjligt att Martin som är yngre än sina kusiner Clive och Paul behövde likt ett klassiskt ”yngstabarn” göra något särskilt för att utmärka sig.

Vilket kan vara förklaringen varför han som manager anordnat ett träningsläger i sitt hem, tvingat spelare städa toaletter och hyrt en hök för att jaga bort duvor som använde Griffin Park som toalett.

Då han förklarar sina galenskaper med att de har ett djupare syfte kan det även vara så att han gått Mr Myagis ledarskapskurs men i vilket fall är han nu tillbaka för att rädda [karate]-Barnet från nerflyttning.

http://www.guardian.co.uk/football/football-league-blog/2011/mar/24/martin-allen-barnet-mad-dog

…………………………………………………

HEARKEN TO MY JOYFUL TIDINGS, OF THE GOLDEN FUTURE TIME

Efter förra veckans taktiska överdos och med tanke på att det är landslagsuppehåll kan det vara intressant med något mer lättsamt som att tänka sig vilka nuvarande Football League-spelare som kommer spela i Premier League i framtiden?

Främst ska det handla om spelare som tillhör Football League-klubbar och inte spelare utlånade från Premier League, med undantag för spelare som imponerat i Football League sedan blivit köpta av en PL-klubb men därefter utlånad tillbaka till sin tidigare Football League-klubb (se Craig Dawson).

En annan faktor är också att det helst ska vara spelare som köps till Football League, till exempel inte Adel Taarabt som förutom att vara för uppenbar troligen kommer spela PL-fotboll med sitt nuvarande lag.

::::

Dale Jennings, Tranmere

Med tanke på att han är Scouser, kort på längden och väldigt snabb vore en jämförelse med en ung Michael Owen möjlig.

Men Dale Jennings är inte någon specialiserad avslutare likt Owen utan snarare en ytter/ytterforward, bra med båda fötterna och har ett mycket bra skott för att vara så liten.

Han har bara spelat ett halvår i Tranmeres A-lag men på den tiden imponerat och fått priset som League Ones bästa unga spelare.

Framtida PL-klubb? Regionens storklubbar Liverpool & Everton har han så klart ryktats till men då Liverpool verkar satsa på större namn tror jag Everton med vana att hitta spelare i de lägre divisionerna värvar honom. Även Wigan bör ses som ett rimligt alternativ.

::::

Robert Snodgrass, Leeds

Chansen är förstås fortfarande stor att Leeds denna säsongen direkt eller via playoff når Premier League. Men hans framfart är helt enkelt för otrolig för att bortse. Hans lagkamrat Max Gradel förtjänar också ett omnämnande.

Snodgrass är en vänsterfotad skotsk ytter med härligt skott, fart och teknisk nog att utnyttja den farten till fullo. Fina inlägg och är mer av en framspelare än avslutare.

På andra kanten (vilken det är skiftar) finns Max Gradel som inte är lika fysisk men mer spektakulär, ojämn och möjligen målfarligare än Snodgrass.

Snodgrass som jag själv föredrar av de två har röstats fram till Leeds bästa spelare sedan man åkte ur Premier League av Leeds fansen på bloggen The Scratching Shed.

Framtida PL-klubb? Skulle de inte följa med Leeds upp tror jag Snodgrass hamnar i en klubb som Blackburn.

::::

Alex Oxlade-Chamberlain, Southampton

Självklar på denna listan då han varje dag under januari månad var klar för Arsenal enligt olika rykten samtidigt som andra storklubbar ryktades plocka honom framför näsan på Arsenals Le Grand Fromage.

Chamberlain som ofrånkomligen på grund av sin position och klubb slentrianmässigt utsetts till den ”Nye Walcott”.

Liknelsen är förstås inte mer än en liknelse men till skillnad från Walcott är AOC en mer komplett spelare då han har ett bra skott, tvåfotad och träffsäkra inlägg. Det gör honom nödvändigtvis inte bättre än sin föregångare men kort sagt så är han en pony med större arsenal.

Framtida PL-klubb? Svårt att säga annat än Arsenal men med tanke på Walcott i laget finns chansen att han kanske går till Man Utd som också ryktas vara intresserade.

::::

Keiren Westwood, Coventry

Skulle nästan lika gärna kunnat nämna Lee Camp, Schmeichel Jr, Scott Loach eller Alex Smithies men det är Westwoods rykte(n) som ger honom en avgörande marginal denna gången.

Westwood ses av många som Englands bästa målvakt utanför Premier League tack vare sin snabba reflexer vilket gjort att flera större lag försöker värva Westwood från Coventry där han har gjort sitt.

Har under ett par säsonger vunnit flera utmärkelser som Coventrys bästa spelare (av flera olika supportergrupper), League 1 och Championships bästa målvakt.

Framtida (S)PL-klubb? Wigan, Newcastle och Celtic har visat intresse. Wigan ser ut att åka ur. För Newcastle och Celtic beror det troligen på Fraser Forster som är utlånad till Celtic från Newcastle. Forster stannar i Celtic medan Westwood köps in till Newcastle?

::::

Connor Wickham, Ipswich

Stor, stark och för sin längd även snabb och teknisk. Han är redan en viktig spelare i Ipswich trots att han fyller 18 först nu på torsdag.

Men skulle ni säga till Roy Keane att han är en pålitlig, naturlig eller klinisk målskytt så skulle det vara det sista ni sa. Wickham är nämligen trots att han är väldigt användbar i spelet ofta för nonchalant i avsluten till den grad att Roy Keane ett tag tröttnade på hans många misslyckade avslutningar och satte honom på bänken eller på kanten. Lite elakt och möjligen livshotande för Wickham skulle man kunna säga att han fick Keane sparkad men det är förstås en simpel bortförklaring.

Framtida PL-klubb? Tottenham, som förvisso lider av trubbiga anfallare men deras storlek, deras ryktade intresse och brittiska klubbkultur gör det sannolikt.

::::

Chris Gunter, Nottingham Forest

Han har visserligen redan spelat en handfull matcher i Premier League för Spurs som köpte honom från Cardiff men sålde honom senare för en knapp förlust till Forest.

I Forest har han dock imponerat mer än han gjorde i Cardiff vilket förra säsongen gav honom en plats i ”Årets Championship-lag” och denna säsongen varit bra återigen även fast jag personligen håller Russell Martin i Norwich högre sett till denna säsongen.

Men Gunter som bara är 21 år gammal är en bra ytterback, sköter sig bra bakåt för att vara en modern ytterback och han funkar så gott som lika bra även som vänsterback.

Framtida PL-klubb? Sunderland, de har det sådär ställt bland ytterbackarna och Gunter tror jag kommer bli tillräckligt bra för deras ambitioner.

::::

Danny Graham, Watford

Inte den mest spektakulära spelaren men det är en klassisk brittisk anfallare som väl kan jämföras med Alan Shearer (både är geordies också) då han är stor och stark utan att vara för stationär.

En bra avslutare som jobbar hårt för laget och ger mycket utrymme till andra spelare omkring honom. Möjligen har hans anfallspartner Marvin Sordell större potential men Graham är klart jämnare och en större tillgång för laget än ”Scordell” som är mer utav en målskytt.

Att han leder Championships skytteliga denna säsongen får PL-klubbar att notera honom och om det gör det kommer de troligen inte bli besvikna.

Framtida PL-klubb? Då han är Geordie och Newcastle saknar en Nr 9 så hoppas jag verkligen att de använder en bråkdel av Carroll pengarna för att köpa Graham.

::::

Bubblare:

Lee Camp, Forest
Jay Bothroyd, Cardiff
Jack Cork, Burnley
Ryan Hartley, Exeter/Swansea
Nathaniel Clyne, Crystal Palace
Johnny Howson, Leeds

Vad säger ni? Har ni några egna alternativ? Håller ni med mig eller har ni andra åsikter om någon av de listade spelarna?

…………………………………………………

LEAGUE  1For whom the bell tolls

Det spelades som vanligt League 1-fotboll trots landslagsuppehållet men det var inte full omgång då bara nio matcher spelades.

Inte heller gjorde omgången någon stor skillnad tabellmässigt i botten då lagen under strecket inte tog in på Dag & Red. Det är fortfarande bara en poäng upp till Dag & Red på säker mark för Walsall men de har tre matcher fler spelade.
Där under har Bristol Rovers samma teoretiska möjlighet men Dag & Red håller allt jämnt försprånget för lagen under som bara har sju-åtta ligamatcher kvar på sig.

I toppen var det inga betydande ändringar men Huddersfield drygar ut sin ledning till fyra poäng före P’Boro som har en match mindre spelad och Saints ligger fem poäng bakom Huddersfield men med tre hängmatcher som fortfarande ger dem en väldigt bra chans att nå direktuppflyttning.

Lite längre ner verkar MK Dons säkra sin playoff-plats efter ha tagit sig förbi sladdande Bournemouth och utanför topp sex har Leyton och Rochdale både en viss chans men även utan hängmatcher ligger man två poäng bakom Bournemouth.

…………………………………………………

LEAGUE 2 My Father’s Eyes

League 2 är ännu mer oförändrat där Burton i botten fortfarande har två poäng tillgodo på Barnet och Stockport men med fyra matcher mindre spelade.

Lite förändringar i toppen då Stevenage främst på grund av andra lags inaktivitet ligger på fjärdeplats efter en klar 4-0 seger borta mot Macclesfield.

Torquay ligger fortfarande på playoffplats men det är tack vare marginellt bättre målskillnad än Rotherham. Rotherham som nyss gjort sig av med Ronnie Moore slog Lincoln med 6-0 där Moores son Ian Thomas-Moore gjorde sitt första, andra och tredje mål för klubben. Med en match mindre spelad än Torquay på samma poäng är deras chans på playoffspel fortsatt väldigt god.

Där bakom har Port Vale fortfarande en bra chans efter ha sparkat Jim Gannon och Accrington Stanley som har en väldigt god teoretisk chans på playoff är fortfarande en ”Dark horse” i sammanhanget.

…………………………………………………

Rekommenderad läsning

Den alltid läsvärda journalisten Iain Macintosh berättar om hur han blev Southend-supporter och om hur det är som journalist att behöva ”överge” dem  på grund av sitt jobb.

Förutom en skön Wimbledon-story berättar BBCs sportekonomiska bloggare Matt Slater om hur det står till i Pompey.

På ämnet ”Football Leagues sorgebarn” så får ni här det senaste om det Plymouth.

::::

Svårt att säga ännu men under en längre tid har det ryktats om att Watford kommer få ny ägare, vilket fansen är oroliga över.

The 72s serie om 2000-talets fem bästa spelare i varje Football League klubb fortsätter med Carlisle.

Scunthorpe tänker förstås inte ge upp utan strid men som Championships minsting bör de kanske sänka sin krav på Nigel Adkins efterträdare. Även med tanke på hur vissa Scunny-fans beter sig.

::::

Port Vale ligger relativt illa till men de bör inte förlita sig på Robbie Williams, (ja, den Robbie Williams) igen.

Det lutar åt att man om några år kommer sluta sända sända Football League och Ligacup fotboll på statligt ägda BBC vilket kommer minska tv-intäkterna för Football League klubbar, ge färre chansen att se Football League matcher på tv (möjligen om Sky köper upp det då) och frågan är om det kommer fortsätta sändas i Sverige efter det.

The Championship har ju per definition sämre spelare än storebror Premier League vilket Wales bevisade i helgen men Championship är ändå en fantastisk liga att följa, säger The 72s Big Cheese David Bevan.

Avslutningsvis skriver David Bevan även mycket intressant om allas favorithatobjekt MK Dons på ett väldigt nyanserat sett.

…………………………………………………

Det var allt för mig denna veckan, om ni har något att säga så är det bara att kommentera nedan eller maila mig – Linhem@live.se

Ni kan även följa mig på Twitter – http://twitter.com/linhem, men känn inget tvång.

//Peter A Linhem

Publicerad 2011-03-30 kl 08:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons